X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja mam nadzieję, że przyjadą jutro do mnie wyniki badań prenatalnych i zobaczę co tam jest nie tak, że zapraszają nas do genetyka.
    Usg wyszło super, więc może coś z krwi nie tak.

Ja tam bardziej USG ufam niż temu badaniu krwi, brałabym więc wynik z pewną dozą sceptycyzmu.

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi tez tak lekarz powiedział. Mimo wszystko pójdziemy do tej Poradni Genetycznej.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
    mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktu

Heh, po prostu dlatego, że to oryginalna data urodzin :) Ale masz rację, pewnie byłyby z tego problemy.
    Karka wrote:
    Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?

Wadę mam dosyć dużą, bo około -8. Byłam już u okulisty i wstępnie nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Lekarka powiedziała, że kiedyś każda wada wzroku była wskazaniem do cesarki, a teraz badają ryzyko odklejenia się siatkówki w czasie wysiłku (podobno jest większe przy wadach wzroku, ale nie zawsze idzie to w parze).
    Około miesiąc przed porodem należy to zbadać jeszcze ostatecznie, żeby ewentualne korekty laserowe zdążyły się wygoić przed rozwiązaniem. Pogorszenia wzroku nie zauważyłam :)
    A czy Ty też masz wadę wzroku? Jaką?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea mam teraz oksy - 5 i -5,25, pytałam gina to powiedział, że jakbym miała z -15 to wtedy cesarka, jutro wybieram się dopiero do okulisty podpytać :) Bo martwię się właśnie wysiłkiem.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - no jak tam? już mnie kciuki bolą ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, też się martwię.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem jestem, dziękuję Wam za troskę :)
    Wczorajsza wizyta to masakra, byłam umówiona na 21:00, a weszłam do gabinetu o 23:40 !!!! Taki był poślizg, bo z jedną pacjentką był jakiś problem :/ no i się wszystko opóźniło...
    Do domu wróciłam o 1 w nocy... Więc same rozumiecie...

Na USG przezierności karkowej i obecność kości nosowej jeszcze ponoć za wcześnie, więc badanie zrobił mi tylko od tak, by uspokoić mnie, że dzieciątko żyje, itd.

Maleństwo ma 51,8mm co odpowiada 11 + 6 t.c według USG
    Serduszko bije 160/min.

baassiia, Kajola, A.Kasia, Est, She86, Madzialena90, aaagaaatka, Mietka 30:), Karmelek211, Karka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wstałam dzisiaj nawet przed budzikiem, obudziłam się po 5 na siusiu i już nie mogłam zasnąć. Za 20 min lecę do przychodni zobaczymy co tam wykombinowały z tym badaniem.

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kofeinka. To masakra z tym czasem. Współczuje. Dobrze ze dzidzia zdrowa. Tylko się naczekalas.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Dzisiaj dzień podglądania maluszka :-D
    Jak ja wytrzymam do 18:30? A co dopiero do Marca :-D

A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • polin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu!czy dobrze myślę ze to ostatni tego trymestr?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Jeszcze tydzień :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Drugi trymestr zaczyna się od 14 tygodnia:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam musieli jeszcze raz pobrać krew bo badanie które było do zrobienia to jakieś tam alioprzeciewciała do antygenu RH czy coś i na hematologii mają wymagania że próbka musi być opisana a poprzednia nie była i dlatego labo nie zrobiło tego badania jutro wynik. Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.

Kajola
    Doczekasz się kochana i trzymam kciuki za wizytę :)

Kajola, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Kofeinka no to się umordowałaś :/ tyle czekać :/ No ale dobrze, że maluszek ładnie rośnie :)

Ale ziiimnooo, jem śniadanie a potem zaszywam się pod kocem :) Jedyne co mi się w jesieni/zimie nie podoba to fakt, że trzeba w piecu palić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:37

kofeinka lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam dostępu do kompa więc znowu milcze, ale pisze szybciutko z telefonu - proszę o kciuki- dziś prenatalne o 15.45 :-)

A.Kasia, kleo2426, salomea, edyś, muminka83, Kajola, baassiia, karlik, Karmelek211, d'nusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.

Jeśli IgG jest dodatnie przy ujemnym IgM świadczy to o zarażeniu w przeszłości. Dla maluszka nie jest to groźne, więc nie ma powodu do obaw :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a - trzymamy kciuki :) Powodzenia i czekamy na info!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jeśli IgG jest dodatnie przy ujemnym IgM świadczy to o zarażeniu w przeszłości. Dla maluszka nie jest to groźne, więc nie ma powodu do obaw :)

Kasiu dziękuję bardzo :)
    Jesteś wielka :)

• arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki jak zwykle za wszystkie dzisiejsze badania! Będzie dobrze! <3

Kofeinka, coś dziwnie Cie lekarz potraktował, szczególnie, że dzidek już nie taki mały. Żeby móc określić te parametry powinien mieć 4,5 cm, a u Ciebie jest sporo większy. Mój miał około 4,8 (za każdym pomiarem wychodził trochę inny wynik bo fikał i to 4,8 to średnia) i wszystko było porządnie widać. Może był już zmęczony i mu się nie chciało?

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ