X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja mam nadzieję, że przyjadą jutro do mnie wyniki badań prenatalnych i zobaczę co tam jest nie tak, że zapraszają nas do genetyka.
    Usg wyszło super, więc może coś z krwi nie tak.

Ja tam bardziej USG ufam niż temu badaniu krwi, brałabym więc wynik z pewną dozą sceptycyzmu.

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi tez tak lekarz powiedział. Mimo wszystko pójdziemy do tej Poradni Genetycznej.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
    mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktu

Heh, po prostu dlatego, że to oryginalna data urodzin :) Ale masz rację, pewnie byłyby z tego problemy.
    Karka wrote:
    Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?

Wadę mam dosyć dużą, bo około -8. Byłam już u okulisty i wstępnie nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Lekarka powiedziała, że kiedyś każda wada wzroku była wskazaniem do cesarki, a teraz badają ryzyko odklejenia się siatkówki w czasie wysiłku (podobno jest większe przy wadach wzroku, ale nie zawsze idzie to w parze).
    Około miesiąc przed porodem należy to zbadać jeszcze ostatecznie, żeby ewentualne korekty laserowe zdążyły się wygoić przed rozwiązaniem. Pogorszenia wzroku nie zauważyłam :)
    A czy Ty też masz wadę wzroku? Jaką?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea mam teraz oksy - 5 i -5,25, pytałam gina to powiedział, że jakbym miała z -15 to wtedy cesarka, jutro wybieram się dopiero do okulisty podpytać :) Bo martwię się właśnie wysiłkiem.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - no jak tam? już mnie kciuki bolą ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, też się martwię.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem jestem, dziękuję Wam za troskę :)
    Wczorajsza wizyta to masakra, byłam umówiona na 21:00, a weszłam do gabinetu o 23:40 !!!! Taki był poślizg, bo z jedną pacjentką był jakiś problem :/ no i się wszystko opóźniło...
    Do domu wróciłam o 1 w nocy... Więc same rozumiecie...

Na USG przezierności karkowej i obecność kości nosowej jeszcze ponoć za wcześnie, więc badanie zrobił mi tylko od tak, by uspokoić mnie, że dzieciątko żyje, itd.

Maleństwo ma 51,8mm co odpowiada 11 + 6 t.c według USG
    Serduszko bije 160/min.

baassiia, Kajola, A.Kasia, Est, She86, Madzialena90, aaagaaatka, Mietka 30:), Karmelek211, Karka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wstałam dzisiaj nawet przed budzikiem, obudziłam się po 5 na siusiu i już nie mogłam zasnąć. Za 20 min lecę do przychodni zobaczymy co tam wykombinowały z tym badaniem.

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kofeinka. To masakra z tym czasem. Współczuje. Dobrze ze dzidzia zdrowa. Tylko się naczekalas.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Dzisiaj dzień podglądania maluszka :-D
    Jak ja wytrzymam do 18:30? A co dopiero do Marca :-D

A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • polin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu!czy dobrze myślę ze to ostatni tego trymestr?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Jeszcze tydzień :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Drugi trymestr zaczyna się od 14 tygodnia:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam musieli jeszcze raz pobrać krew bo badanie które było do zrobienia to jakieś tam alioprzeciewciała do antygenu RH czy coś i na hematologii mają wymagania że próbka musi być opisana a poprzednia nie była i dlatego labo nie zrobiło tego badania jutro wynik. Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.

Kajola
    Doczekasz się kochana i trzymam kciuki za wizytę :)

Kajola, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Kofeinka no to się umordowałaś :/ tyle czekać :/ No ale dobrze, że maluszek ładnie rośnie :)

Ale ziiimnooo, jem śniadanie a potem zaszywam się pod kocem :) Jedyne co mi się w jesieni/zimie nie podoba to fakt, że trzeba w piecu palić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:37

kofeinka lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam dostępu do kompa więc znowu milcze, ale pisze szybciutko z telefonu - proszę o kciuki- dziś prenatalne o 15.45 :-)

A.Kasia, kleo2426, salomea, edyś, muminka83, Kajola, baassiia, karlik, Karmelek211, d'nusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.

Jeśli IgG jest dodatnie przy ujemnym IgM świadczy to o zarażeniu w przeszłości. Dla maluszka nie jest to groźne, więc nie ma powodu do obaw :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a - trzymamy kciuki :) Powodzenia i czekamy na info!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jeśli IgG jest dodatnie przy ujemnym IgM świadczy to o zarażeniu w przeszłości. Dla maluszka nie jest to groźne, więc nie ma powodu do obaw :)

Kasiu dziękuję bardzo :)
    Jesteś wielka :)

• arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki jak zwykle za wszystkie dzisiejsze badania! Będzie dobrze! <3

Kofeinka, coś dziwnie Cie lekarz potraktował, szczególnie, że dzidek już nie taki mały. Żeby móc określić te parametry powinien mieć 4,5 cm, a u Ciebie jest sporo większy. Mój miał około 4,8 (za każdym pomiarem wychodził trochę inny wynik bo fikał i to 4,8 to średnia) i wszystko było porządnie widać. Może był już zmęczony i mu się nie chciało?

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ