Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEst wrote:Ja mam nadzieję, że przyjadą jutro do mnie wyniki badań prenatalnych i zobaczę co tam jest nie tak, że zapraszają nas do genetyka.
Usg wyszło super, więc może coś z krwi nie tak.
Ja tam bardziej USG ufam niż temu badaniu krwi, brałabym więc wynik z pewną dozą sceptycyzmu.Est lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktu
Heh, po prostu dlatego, że to oryginalna data urodzinAle masz rację, pewnie byłyby z tego problemy.
Karka wrote:Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?
Wadę mam dosyć dużą, bo około -8. Byłam już u okulisty i wstępnie nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Lekarka powiedziała, że kiedyś każda wada wzroku była wskazaniem do cesarki, a teraz badają ryzyko odklejenia się siatkówki w czasie wysiłku (podobno jest większe przy wadach wzroku, ale nie zawsze idzie to w parze).
Około miesiąc przed porodem należy to zbadać jeszcze ostatecznie, żeby ewentualne korekty laserowe zdążyły się wygoić przed rozwiązaniem. Pogorszenia wzroku nie zauważyłam
A czy Ty też masz wadę wzroku? Jaką? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Jestem jestem, dziękuję Wam za troskę
Wczorajsza wizyta to masakra, byłam umówiona na 21:00, a weszłam do gabinetu o 23:40 !!!! Taki był poślizg, bo z jedną pacjentką był jakiś problemno i się wszystko opóźniło...
Do domu wróciłam o 1 w nocy... Więc same rozumiecie...
Na USG przezierności karkowej i obecność kości nosowej jeszcze ponoć za wcześnie, więc badanie zrobił mi tylko od tak, by uspokoić mnie, że dzieciątko żyje, itd.
Maleństwo ma 51,8mm co odpowiada 11 + 6 t.c według USG
Serduszko bije 160/min.baassiia, Kajola, A.Kasia, Est, She86, Madzialena90, aaagaaatka, Mietka 30:), Karmelek211, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWróciłam musieli jeszcze raz pobrać krew bo badanie które było do zrobienia to jakieś tam alioprzeciewciała do antygenu RH czy coś i na hematologii mają wymagania że próbka musi być opisana a poprzednia nie była i dlatego labo nie zrobiło tego badania jutro wynik. Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.
Kajola
Doczekasz się kochana i trzymam kciuki za wizytęKajola, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Kofeinka no to się umordowałaś
tyle czekać
No ale dobrze, że maluszek ładnie rośnie
Ale ziiimnooo, jem śniadanie a potem zaszywam się pod kocemJedyne co mi się w jesieni/zimie nie podoba to fakt, że trzeba w piecu palić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:37
kofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykleo2426 wrote:Resztę dostałam zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz na wyniki bo toksoplazmoza i CMV IgG jakby dodatnie ale nie znam się na tym kompletnie reszta badań raczej w normie.
Jeśli IgG jest dodatnie przy ujemnym IgM świadczy to o zarażeniu w przeszłości. Dla maluszka nie jest to groźne, więc nie ma powodu do obawkleo2426 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Trzymam kciuki jak zwykle za wszystkie dzisiejsze badania! Będzie dobrze!
Kofeinka, coś dziwnie Cie lekarz potraktował, szczególnie, że dzidek już nie taki mały. Żeby móc określić te parametry powinien mieć 4,5 cm, a u Ciebie jest sporo większy. Mój miał około 4,8 (za każdym pomiarem wychodził trochę inny wynik bo fikał i to 4,8 to średnia) i wszystko było porządnie widać. Może był już zmęczony i mu się nie chciało?muminka83 lubi tę wiadomość