X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    kurcze dziewczyny zadziwiam ostatnio sama siebie... okazało się, że źle zrozumiałam swojego lekarza prowadzącego (nfz) i zapisałam się na usg I trymestru do niego tylko prywatnie, zamiast do innego lekarza w tej prywatnej klinice.
    przy rejestracji pani upewniała się czy aby na pewno do niego, ja się uparłam, a dzisiaj moja położna przypadkowo uświadomiła mnie, że prywatnie w tej klinice oni wysyłają tylko do jednego lekarza, który ma uprawnienia, super doświadczenie i opinie... eh! o mały włos byłabym lżejsza o 250 zł, bo ten mój doktorek nie ma tych niezbędnych uprawnień ... ;]
    teraz jak sobie przypominam tę rozmowę, to nie mam pojęcia jakim cudem ubzdurałam sobie to wszystko ;]

a dokument o wcześniakach też odpuszczę, jestem baaardzo wrażliwą osobą i raczej staram się omijać takie trudne tematy. szczególnie teraz.

jeszcze raz proszę o wpisanie mnie na listę :) mój termin to 28 marca :)

muminka, widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży, czy w takim razie na pierwszej stronie jest błąd w Twojej dacie porodu?

już Cię wpisałam na listę. sorry, ale czasami w natłoku tych postów coś mi umyka :/

perła ziemi lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???

bo masz termin na 20 lutego :) pytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...

• salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar oglądać, jeśli nie zasne przed telewizorem ;) Ale już widząc zwiastun się wzruszyłam i nie wiem czy dam radę. Moja siostra miała cesarke w 8. miesiącu z powodu zatrucia ciazowego - wiem, ze to pewnie nic w porównaniu z przykładami z programu, ale i tak najedlismy się strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:57

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam z tym wyproznianiem ja 2 x dziennie nie raz 3... wody i ogólnie plynow niestety za mało pije ale pracuję nad soba bo wiem ze to niedobrze tak mało pić. Gratuluję udanych wizyt :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???

bo masz termin na 20 lutego :) pytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...

Kochana, miałam cykle 26 dni.
    Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutego :) ale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi :) generalnie maluch śpieszy mi się na świat :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, miałam cykle 26 dni.
    Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutego :) ale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi :) generalnie maluch śpieszy mi się na świat :)

no widzisz a ja mam cykle co 35 dni, to wiele tłumaczy :)

to super że twój dzidziuś tak fajnie rośnie :D

domiii lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.

Też tak słyszałam.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak wolalabym zebyscie nie mialy racji bo nie chcialabym zeby dzidzius urodził sie 29 lutego eh

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja również leże pod kocykiem zmęczona po pracy :)
    Jutro o 10.30 mam usg genetyczne, proszę Was, trzymajcie kciuki! :)

salomea, Kajola, Est, Karolina@, edyś, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym właśnie chciała :) Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A ja bym właśnie chciała :) Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego :D

ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
    mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:39

• Karka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Kofeinką, miała dziś wizytę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    jednak wolalabym zebyscie nie mialy racji bo nie chcialabym zeby dzidzius urodził sie 29 lutego eh

I tak tylko 1% dzieci rodzi się dokładnie w dniu terminu porodu ;) Reszta gdzieś tam w pobliżu tej daty ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A co z Kofeinką, miała dziś wizytę.

Jakoś wieczorem miała mieć wizytę, pewnie niebawem się odezwie :)

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg usg prenatalnego mialam chyba 2.03, wiec tez raczej nastawiam się na luty.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą, mnie też chyba rozbiera jakieś choróbsko, bo w pracy nie mogłam sobie dać rady ze sobą, a po południu pozwoliłam dziewczynkom roznosić dom i grać na komputerze, bo sama polegiwałam pod kocem i nie miałam siły wstać.

Cieszę się, że co wizyta to dobre wiadomości i oby tylko tak dalej :) :) :) Ja będę robić porządne prenatalne 17.09.

W temacie kwasu foliowego, to stanowisko mojego gina jest takie, że ok 12 tc należy go odstawić i zastąpić kompleksem witamin prenatalnych, w zestawie których on dalej jest. Ja zaczęłam łykać podobnie jak Karmelek Femibion Natal 2.

Kofeinka póki się nie meldujesz kciukasy zacisnięte &&&&&

Spokojnej nocki i tylko POGODNYCH i DOBRYCH snów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:23

A.Kasia, kleo2426 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Dokładnie to samo powiedziała mi lekarka na prenatalnych :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że przyjadą jutro do mnie wyniki badań prenatalnych i zobaczę co tam jest nie tak, że zapraszają nas do genetyka.
    Usg wyszło super, więc może coś z krwi nie tak.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ