Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
perła ziemi wrote:kurcze dziewczyny zadziwiam ostatnio sama siebie... okazało się, że źle zrozumiałam swojego lekarza prowadzącego (nfz) i zapisałam się na usg I trymestru do niego tylko prywatnie, zamiast do innego lekarza w tej prywatnej klinice.
przy rejestracji pani upewniała się czy aby na pewno do niego, ja się uparłam, a dzisiaj moja położna przypadkowo uświadomiła mnie, że prywatnie w tej klinice oni wysyłają tylko do jednego lekarza, który ma uprawnienia, super doświadczenie i opinie... eh! o mały włos byłabym lżejsza o 250 zł, bo ten mój doktorek nie ma tych niezbędnych uprawnień ... ;]
teraz jak sobie przypominam tę rozmowę, to nie mam pojęcia jakim cudem ubzdurałam sobie to wszystko ;]
a dokument o wcześniakach też odpuszczę, jestem baaardzo wrażliwą osobą i raczej staram się omijać takie trudne tematy. szczególnie teraz.
jeszcze raz proszę o wpisanie mnie na listęmój termin to 28 marca
muminka, widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży, czy w takim razie na pierwszej stronie jest błąd w Twojej dacie porodu?
już Cię wpisałam na listę. sorry, ale czasami w natłoku tych postów coś mi umykaperła ziemi lubi tę wiadomość
-
Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???
bo masz termin na 20 lutegopytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...
-
Ja mam zamiar oglądać, jeśli nie zasne przed telewizorem
Ale już widząc zwiastun się wzruszyłam i nie wiem czy dam radę. Moja siostra miała cesarke w 8. miesiącu z powodu zatrucia ciazowego - wiem, ze to pewnie nic w porównaniu z przykładami z programu, ale i tak najedlismy się strachu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:57
-
Dziewczyny współczuję Wam z tym wyproznianiem ja 2 x dziennie nie raz 3... wody i ogólnie plynow niestety za mało pije ale pracuję nad soba bo wiem ze to niedobrze tak mało pić. Gratuluję udanych wizyt[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Madzialena90 wrote:Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???
bo masz termin na 20 lutegopytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...
Kochana, miałam cykle 26 dni.
Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutegoale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi
generalnie maluch śpieszy mi się na świat
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Kochana, miałam cykle 26 dni.
Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutegoale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi
generalnie maluch śpieszy mi się na świat
no widzisz a ja mam cykle co 35 dni, to wiele tłumaczy
to super że twój dzidziuś tak fajnie rośnie
domiii lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.
Też tak słyszałam. -
salomea wrote:A ja bym właśnie chciała
Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego
ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:39
-
salomea wrote:A ja bym właśnie chciała
Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego
Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was wieczorową porą, mnie też chyba rozbiera jakieś choróbsko, bo w pracy nie mogłam sobie dać rady ze sobą, a po południu pozwoliłam dziewczynkom roznosić dom i grać na komputerze, bo sama polegiwałam pod kocem i nie miałam siły wstać.
Cieszę się, że co wizyta to dobre wiadomości i oby tylko tak dalejJa będę robić porządne prenatalne 17.09.
W temacie kwasu foliowego, to stanowisko mojego gina jest takie, że ok 12 tc należy go odstawić i zastąpić kompleksem witamin prenatalnych, w zestawie których on dalej jest. Ja zaczęłam łykać podobnie jak Karmelek Femibion Natal 2.
Kofeinka póki się nie meldujesz kciukasy zacisnięte &&&&&
Spokojnej nocki i tylko POGODNYCH i DOBRYCH snówWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:23
A.Kasia, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.
Dokładnie to samo powiedziała mi lekarka na prenatalnych