X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    kurcze dziewczyny zadziwiam ostatnio sama siebie... okazało się, że źle zrozumiałam swojego lekarza prowadzącego (nfz) i zapisałam się na usg I trymestru do niego tylko prywatnie, zamiast do innego lekarza w tej prywatnej klinice.
    przy rejestracji pani upewniała się czy aby na pewno do niego, ja się uparłam, a dzisiaj moja położna przypadkowo uświadomiła mnie, że prywatnie w tej klinice oni wysyłają tylko do jednego lekarza, który ma uprawnienia, super doświadczenie i opinie... eh! o mały włos byłabym lżejsza o 250 zł, bo ten mój doktorek nie ma tych niezbędnych uprawnień ... ;]
    teraz jak sobie przypominam tę rozmowę, to nie mam pojęcia jakim cudem ubzdurałam sobie to wszystko ;]

a dokument o wcześniakach też odpuszczę, jestem baaardzo wrażliwą osobą i raczej staram się omijać takie trudne tematy. szczególnie teraz.

jeszcze raz proszę o wpisanie mnie na listę :) mój termin to 28 marca :)

muminka, widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży, czy w takim razie na pierwszej stronie jest błąd w Twojej dacie porodu?

już Cię wpisałam na listę. sorry, ale czasami w natłoku tych postów coś mi umyka :/

perła ziemi lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???

bo masz termin na 20 lutego :) pytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...

• salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar oglądać, jeśli nie zasne przed telewizorem ;) Ale już widząc zwiastun się wzruszyłam i nie wiem czy dam radę. Moja siostra miała cesarke w 8. miesiącu z powodu zatrucia ciazowego - wiem, ze to pewnie nic w porównaniu z przykładami z programu, ale i tak najedlismy się strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:57

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam z tym wyproznianiem ja 2 x dziennie nie raz 3... wody i ogólnie plynow niestety za mało pije ale pracuję nad soba bo wiem ze to niedobrze tak mało pić. Gratuluję udanych wizyt :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Domiii widzę że idziemy podobnie z tygodniami ciąży, jeśli można wiedzieć powiedz mi proszę co ile masz cykle???

bo masz termin na 20 lutego :) pytam z ciekawości bo u mnie wypada jak na razie na 29 lutego i czekam na wizytę 1 października może się coś zmieni w tym temacie...

Kochana, miałam cykle 26 dni.
    Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutego :) ale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi :) generalnie maluch śpieszy mi się na świat :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, miałam cykle 26 dni.
    Termin wg OM to 27 luty, ale po ostatnim USG maluch już tak szybko rośnie, że lekarz przesunął mi na 20 lutego :) ale to się jeszcze myślę może zmienić... zobaczymy pewnie na połówkowym najlepiej czy się potwierdzi :) generalnie maluch śpieszy mi się na świat :)

no widzisz a ja mam cykle co 35 dni, to wiele tłumaczy :)

to super że twój dzidziuś tak fajnie rośnie :D

domiii lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Moja ginekolog powiedziała, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych badań prenatalnych. A jeżeli ktoś nie ma prenatalnych to bierze się termin jaki wychodzi z usg ok 11-13tc. Potem TP nie ulega już zmianie.

Też tak słyszałam.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak wolalabym zebyscie nie mialy racji bo nie chcialabym zeby dzidzius urodził sie 29 lutego eh

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja również leże pod kocykiem zmęczona po pracy :)
    Jutro o 10.30 mam usg genetyczne, proszę Was, trzymajcie kciuki! :)

salomea, Kajola, Est, Karolina@, edyś, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym właśnie chciała :) Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A ja bym właśnie chciała :) Nawet mamy taki pomysł, żeby gdyby okazało się, że jednak muszę mieć cesarke z powodu wady wzroku, to umówimy się na 29 lutego :D

ale dlaczego??? prawdziwe urodziny dziecko mialo by co 4 lata a tak to trzeba by było wybrac albo 28 luty albo 1 marzec.... dla mnie to nie fajne, ale to moje zdanie
    mam dwoje znajomych ktorzy urodzili sie 29 lutego i nie sa zadowoleni z tego faktu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:39

• Karka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Mogę zapytać jaką masz wadę wzroku? I czy w czasie ciąży zauważyłaś żeby się pogarszał?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Kofeinką, miała dziś wizytę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    jednak wolalabym zebyscie nie mialy racji bo nie chcialabym zeby dzidzius urodził sie 29 lutego eh

I tak tylko 1% dzieci rodzi się dokładnie w dniu terminu porodu ;) Reszta gdzieś tam w pobliżu tej daty ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A co z Kofeinką, miała dziś wizytę.

Jakoś wieczorem miała mieć wizytę, pewnie niebawem się odezwie :)

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg usg prenatalnego mialam chyba 2.03, wiec tez raczej nastawiam się na luty.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą, mnie też chyba rozbiera jakieś choróbsko, bo w pracy nie mogłam sobie dać rady ze sobą, a po południu pozwoliłam dziewczynkom roznosić dom i grać na komputerze, bo sama polegiwałam pod kocem i nie miałam siły wstać.

Cieszę się, że co wizyta to dobre wiadomości i oby tylko tak dalej :) :) :) Ja będę robić porządne prenatalne 17.09.

W temacie kwasu foliowego, to stanowisko mojego gina jest takie, że ok 12 tc należy go odstawić i zastąpić kompleksem witamin prenatalnych, w zestawie których on dalej jest. Ja zaczęłam łykać podobnie jak Karmelek Femibion Natal 2.

Kofeinka póki się nie meldujesz kciukasy zacisnięte &&&&&

Spokojnej nocki i tylko POGODNYCH i DOBRYCH snów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:23

A.Kasia, kleo2426 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Dokładnie to samo powiedziała mi lekarka na prenatalnych :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że przyjadą jutro do mnie wyniki badań prenatalnych i zobaczę co tam jest nie tak, że zapraszają nas do genetyka.
    Usg wyszło super, więc może coś z krwi nie tak.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ