X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziewczyny nie mam dostępu do kompa więc znowu milcze, ale pisze szybciutko z telefonu - proszę o kciuki- dziś prenatalne o 15.45 :-)

Kciuki zaciśnięte :)

Kto jeszcze dzisiaj wizytuje ?

• ksanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam was w 16 tygodniu :)
    W poniedzialek bylam na wynikach, niestety wczoraj dostalam telefon ze labolatorium cos zrobilo z moja orobks do morfologii wiec teraz biegne na kolejne klucie. Jak ja tego nienawidze zwlaszcza ze kiedys zemdlalam zcdrgawkami podczas pobierania. To teraz mam dalej traume zawsze jak majs mi oobrac krew.
    trzymam kciuki za wszystkue badania i wizyty.
    milego dnia

A.Kasia, Kajola, She86, Madzialena90 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry my jutro idziemy podejrzec nasze malenstwo i moze bedZiemy wiedziec kto to:-)

A.Kasia, muminka83, Kajola, kleo2426, She86, Madzialena90, karlik, Karmelek211, Love_life lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja się cieszę, że u nas teraz co wizyta to dobre wieści :-D to jest takie pozytywne! Gratuluję wszystkich szczęśliwych wczorajszych wizyt :-D pięknych, zdrowych dzieciaczków.

Trzymam kciuki za dzisiejsze, powodzenia :-*

Ostatnio się mniej udzielam bo znów męczą mnie mega zaparcia przez co brzuch boli :-( co bym nie jadła, nie piła nic nie pomaga :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Hej. Trzymam kciuki jak zwykle za wszystkie dzisiejsze badania! Będzie dobrze! <3

Kofeinka, coś dziwnie Cie lekarz potraktował, szczególnie, że dzidek już nie taki mały. Żeby móc określić te parametry powinien mieć 4,5 cm, a u Ciebie jest sporo większy. Mój miał około 4,8 (za każdym pomiarem wychodził trochę inny wynik bo fikał i to 4,8 to średnia) i wszystko było porządnie widać. Może był już zmęczony i mu się nie chciało?

Może faktycznie mu się nie chciało ale według mnie lepiej, że nie zrobił. Maluszek miał 51,8mm a najlepiej gdyby przy badaniu miał minimum 55mm. Na super hiper USG wszystko widać i przy 45mm no ale nie wiemy jakie ma ten lekarz i jakie ma umiejętności. Lepiej poczekać kilka dni, niż gdyby lekarz miał coś przegapić albo nie dojrzeć kości nosowej u takiego maluszka i straszyć kofeinkę.

Est, kofeinka, karlik lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami mamuski w 16 tc wedlug usg prenatalnego:-)

salomea, Karolina@, Kajola, kleo2426, Madzialena90, A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Salomea mam teraz oksy - 5 i -5,25, pytałam gina to powiedział, że jakbym miała z -15 to wtedy cesarka, jutro wybieram się dopiero do okulisty podpytać :) Bo martwię się właśnie wysiłkiem.

Ja mam praktycznie taką samą i pierwsze dziecko urodziłam SN. Nie mogłam jednak mieć założonych soczewek tylko musiałam rodzić w okularach. Niestety źle parłam (zamykałam oczy podczas parcia czego robić się nie powinno) i na drugi dzień miałam wylew pod spojówkowy, ale po 2-3 dniach przeszło.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynki wspaniałych wieści z wizyt. Witam Was i siebie w 13 tygodniu :)
    W poniedziałek wybieram się na prenatalne już się doczekać nie mogę :)

Karolina@, kleo2426, muminka83, She86, Madzialena90, edyś, A.Kasia, Kajola, Mietka 30:), karlik, Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, kofeinka kamień z serca :-) Twój przypadek,jest mi szczególnie bliski bo obie miałyśmy krwawienie. A co z duphastonem, masz brać dalej, jak tam Twoje plamienia?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja wczoraj dostałam skurczy brzucha, normalnie czułam jakbym rodziła. Skurcze szły z brzucha i z kręgosłupa, już myślałam że to koniec, ale nie krwawiłam, weszłam do wanny, siedziałam tam z 30 minut, wzięłam nospę, poszłam do łóżka i zasnęłam. Rano obudziłam się i wszystko ok....to było straszne....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Kofeinko mój bobas miał robione pomiary jak miał 55mm. Wejście do gabinetu kobiety w ciąży kilkanaście minut przed północą to czysta komedia...

Jestem właśnie po programie "Moje 600 gramów szczęścia". Tak jak się spodziewałam, przez jego większość płakałam jak bóbr jednocześnie modląc się w duchu, żeby nie trafić na taki oddział...
    Dziewczyny, które oglądały - jakie są Wasze wrażenia? Najbardziej jestem ciekawa opinii tych z Was, które już były na takim oddziale - serial mocno odbiega od rzeczywistości?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja mam praktycznie taką samą i pierwsze dziecko urodziłam SN. Nie mogłam jednak mieć założonych soczewek tylko musiałam rodzić w okularach. Niestety źle parłam (zamykałam oczy podczas parcia czego robić się nie powinno) i na drugi dzień miałam wylew pod spojówkowy, ale po 2-3 dniach przeszło.

Naprawdę trzeba przeć z otwartmi oczami?! Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Naprawdę trzeba przeć z otwartmi oczami?! Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Wiesz co, nie wiem czy akurat całkiem nie można, ale wdł. lekarza "parłam oczami" jakkolwiek to nie zabrzmi ;) :D :D a jak otwierałam oczy to bardziej skupiałam się aby dobrze przeć. I przez to zaciskanie oczu z tak dużą mocą doszło do wylewu. I na Szkole Rodzenia też mówili że powinny być otwarte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:15

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w drugim trymestrze!! i 4 miesiącu hihi doczekałam się i ja! :)

a już jutro długo wyczekiwana wizyta!

muminka83, kleo2426, Est, Madzialena90, Karolina@, A.Kasia, Kajola, Mietka 30:), ksanka, Kate84, karlik, Love_life, baassiia lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Kochane ja wczoraj dostałam skurczy brzucha, normalnie czułam jakbym rodziła. Skurcze szły z brzucha i z kręgosłupa, już myślałam że to koniec, ale nie krwawiłam, weszłam do wanny, siedziałam tam z 30 minut, wzięłam nospę, poszłam do łóżka i zasnęłam. Rano obudziłam się i wszystko ok....to było straszne....

o rany :( brzmi rzeczywiście strasznie, idziesz z tym do gina??

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

hmmm może powinnaś to skonsultować z lekarzem tak dla świętego spokoju.
    Nie zdenerwowałaś się czymś wczoraj?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam dziewczyny. Kofeinko mój bobas miał robione pomiary jak miał 55mm. Wejście do gabinetu kobiety w ciąży kilkanaście minut przed północą to czysta komedia...

Jestem właśnie po programie "Moje 600 gramów szczęścia". Tak jak się spodziewałam, przez jego większość płakałam jak bóbr jednocześnie modląc się w duchu, żeby nie trafić na taki oddział...
    Dziewczyny, które oglądały - jakie są Wasze wrażenia? Najbardziej jestem ciekawa opinii tych z Was, które już były na takim oddziale - serial mocno odbiega od rzeczywistości?

Ja też oglądałam, ale nie wiem czy z moją głową wszytko ok, bo jakoś nie ruszało mnie to. Dziwne bo z natury jestem bardzo wrażliwa i w poprzednich ciążach to nawet na reklamach proszku dla dzieci potrafiłam płakać, a teraz jakaś taka nieczuła się zrobiłam czy coś.
    Mam nadzieje że mi to przejdzie :P

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hmmm może powinnaś to skonsultować z lekarzem tak dla świętego spokoju.
    Nie zdenerwowałaś się czymś wczoraj?

No właśnie zdenerwowałam się i to dość mocno. Ale czułam momentami jakieś fikołki w brzuchu i dzisiaj po śniadaniu też, więc się lekko uspokoiłam.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    No właśnie zdenerwowałam się i to dość mocno. Ale czułam momentami jakieś fikołki w brzuchu i dzisiaj po śniadaniu też, więc się lekko uspokoiłam.

To może od tego. Stres może powodować skurcze i ból brzucha. Mimo to pojedź do lekarza i skonsultuj to. Będziesz bardziej spokojniejsza.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Ja ogladalam oczywiscie caly serial ze lzami w oczach ... :( ale dalam rade do konca... Hmmm to byl pierwszy odcinek i za duzo w nim nie pokazali tylko przedstawili malenstwa i rodzicow. Szczerze mowiac to nie rozumie tylko tego czemu dali taki tytul? Mogli poprostu nazwac to "wczesniaki", bo prawde mowiac to chyba trojka tam byla pokazana dzieci, ktore urodzily sie w ok 35tyg i wiekszosc czasu o nich mowili... Pokazali chwile trojaczki-a bardziej ich rodzicow, ktore wazyly po jakies 900gr i ta malutka Amelke miala 620, ale jej nawet nie pokazali... Poczekam do nastepnego odcinka i zobaczymy, co w nim pokaza... Bo to ze oni mowia ze jest w ciezkim stanie takie dziecko to kazdy glupi wie...

Karolina@ lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ