Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Hej, jestem z powrotem, mam nadzieje ze tym razem niczego nie pomieszaja
ale dowiedzialam sie o bezplatnym progeamie badania maloplytkowosci. Nazywa sie to prevfnait. I projekt jest orowadzony przez instytut hematologii.
Wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy nie skorzystac dla bezoieczenstwa dziecka ?
Ja robilam ostatnio badanie w ramach tego programu. Pobieraja dwie probki krwi jak na normalna morfologie, nie trzeba byc na czczo. Wynik przyszedl mi po tygodniu na e-mail.
Moja ginekolog mi polecila to badanie. Mowila, ze jesli przy pierwszej ciazy nie bylo problemu i dziecko urodzilo sie zdrowe tzn. bez maloplytkowosci to przy kolejnym dziecku tez nie powinno sie nic takiego dziac, ale nie zaszkodzi sprawdzic. Tym bardziej, ze badanie jest bezplatne.ksanka lubi tę wiadomość
-
Ola u mnie dawalismy 100zl za zapowiedzi...
Co do ruchow malenstwa to jakies 3 dni temu jak kucnelam i przygniotlam brzuch to poczulam lekkie ruchy (chyba mu ciasno sie zrobilo), a dzisiaj po sniadaniu tez cos mnie lekko musnelo i to troche nad blizna od cc wiec jestem pewna, ze to dzidzia, a nie jelita...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
aleksandrazz wrote:Mam pytanie całkiem nie na temat, jak myślicie: idziemy dzisiaj spisywać protokół ślubny, w mojej parafii, mam dać coś księdzu na zapowiedzi? I ile mu dać teraz wogole?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:18
-
muminka83 wrote:Coś jest ze mną nie tak - oglądam masterchef i płaczę jak bóbr bo ktoś dostał fartucha ..... chore
Ja tez płaczę na wszystkich programach czy na olimpiadzie haha gdy ktoś wygrakofeinka, Mietka 30:), muminka83 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Ja tez płaczę na wszystkich programach czy na olimpiadzie haha gdy ktoś wygra
Ha ha ha ha ja mam to samo, a ostatnio doszło nawet do tego, że zaczynam płakać zupełnie bez powodu, a mąż od razu "co sie dzieje?" a ja "nic... tak jakoś..."Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dochodzę do wniosku, że kobiety w ciąży są zdecydowanie niezrównoważone. Ja Was wszystkie przebije bo ostatnio zaczęłam ryczeć...podczas seksu. I o ile czasem płacz przy orgazmie jest normalny to to z orgazmem nie miało nic wspólnego.
muminka83, kofeinka, Love_life, aaagaaatka, Kajola, karlik, d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
ja tez poproszę dzisiaj o kciuki!
wizytka o 15:)
liczę na prenatalne, ale może być dzidzia za malutka jak u Kofeinki...kleo2426, edyś, A.Kasia, muminka83, kofeinka, Love_life, Kajola, Mietka 30:), She86, d'nusia, Kate84, Madzialena90, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aleksandrazz wrote:Mam pytanie całkiem nie na temat, jak myślicie: idziemy dzisiaj spisywać protokół ślubny, w mojej parafii, mam dać coś księdzu na zapowiedzi? I ile mu dać teraz wogole?
My daliśmy 1000zl ale to pewnie jest osobista sprawa jak kto uwaza ja uwielbiam naszego księdza i wiedziałam że uczyni nasz dzień wyjątkowym[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
My mieliśmy próbę w przeddzień ślubu i wtedy mu daliśmy. To chyba na zapowiedzi się nie daje przynajmniej u nas. My daliśmy temu co nam udzielał ślubu. Zresztą może w każdej parafii jest inaczej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:46
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
aleksandrazz wrote:Tylko ze nam będzie udzielał ślubu ksiądz z innej parafii, wiec dziś przy protokole mam dać jakaś kasę?
A reszta w przed dzień ślubu, myślę, że tak będzie okej -
arien wrote:ksanka...ja po prostu myje owoce, chociaż podejrzewam, że tym sposobem żadnych pestycydów nie pozbywam się...ale nie wpadam w paranoje, bez przesady. A taki sok musi być przepyszny. Szkoda, że nie mam sokowirówki, chociaż znając mnie nie chciałoby mi się jej wyciągać, składać, myć, składać, chować. Ale ja leń śmierdzący jestem
Ola, my jak braliśmy ślub, to w mojej parafii zapowiedzi nie były płatne, a u mojego męza chyba 50 zł. W ogóle moja parafia to kościół akademicki i tam wszystko faktycznie jest "co łaska".
U mnie ksiadz w ogole nie moeil o pieniadzach, ale i tak zrobilam przelew z darowixna na cele kultu na 2000. w zamian za to mialam piekna ceremonie, a datkowo dostalismy piekna biblie
Ze zloconymi stronami i z watykanska dedykacja na beatyfikacje JP2.
co do kwiatow organistow i koscielnych to nie mam pojecia bo wszystkim zajeli sie rodzice bo ja bylam na kontrakcie i wrocilam 48 godzin przed slubem z delegacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:07
Est lubi tę wiadomość