Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA znacie może jakieś witaminy prenatalne bez jodu? Niby ginek kazał brać te z jodem ale wtedy biorąc prenatal i mama DHA przyjmuję 300% dziennego zapotrzebowania i sądzę, że to może podtrzymywać moje mdłości. Mama DHA nie chcę odstawiać bo to najlepszy tego typu suplement na rynku, więc pozostaje mi szukać zamiennika dla prenatalu...
-
A.Kasia wrote:A znacie może jakieś witaminy prenatalne bez jodu? Niby ginek kazał brać te z jodem ale wtedy biorąc prenatal i mama DHA przyjmuję 300% dziennego zapotrzebowania i sądzę, że to może podtrzymywać moje mdłości. Mama DHA nie chcę odstawiać bo to najlepszy tego typu suplement na rynku, więc pozostaje mi szukać zamiennika dla prenatalu...
Ja biorę pregna 250 DHA, gdzie nie ma jodu i do tego falvit mama.
-
domiii wrote:no ja leżałam tak ostatni tydzień sierpnia na Rodos i po tygodniu już miałam dość
jednak za ciepło mi już było.
poza tym w tym roku pierwszy raz w życiu czekam na jesień...
Ja lubię jesień, kiedy już sezon grzewczy w domu rozpoczęty, na dworze inne powietrze i kiedy promienie słońca odbijają się w żółtych liściach
Ale poetycko to napisałam ;pA.Kasia, aaagaaatka, arien, domiii lubią tę wiadomość
-
Mój chłop był po kartkę u siebie w parafii i ksiądz powiedział "co łaska". Hahah dzwoniłam do mamy przedtem i się pytam jak rozpoznać kiedy się sączą wody plodowe, za chwilę przyjechała do domu, wleciala do mnie do pokoju i się pyta co Ci się dzieje?! Mówię że nic tak z ciekawości
jej w ostatniej ciąży się sączyly może dlatego tak zareagowała
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyanie93lica - ja imiona mam wybrane, zwykłe, w miarę tradycyjne i mające świętych patronów
Gdzieś chyba w starej liście marcówek w Excel były wpisane
Przeczytałam skład wszystkich dostępnych w Gemini suplementów witaminowych dla kobiet w ciąży i wszystkie mają jodZa to znalazłam jedne mające na pierwszym miejscu w składzie 3600j.m. witaminy A
Wydawało mi się, że witamina A w ciąży nie jest wskazana w dużych ilościach, ale co ja tam wiem...
Z ciekawostek znalazłam też suplement wspomagający układ moczowy ciężarnych PREGNOFER UROAle nie opłaca się, żurawit czy urinal mają lepsze składy i wychodzą taniej.
anie93lica lubi tę wiadomość
-
arien wrote:Z chłopięcych: Tomek, Kuba, Paweł
z damskich: ewentualnie Małgosia
No piękne dla dziewczynki, moje imię
Kasia, mi bardziej chodziło o płeć i ciekawość kto tam siedzi w środku)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:55
-
Cześć, Kasiu, ja na polecenie lekarza biorę Magne B6, a żadnego zestawu witaminowego nie biorę. Mam dobre wyniki i poza kwasem foliowym i euthyroxem, biorę jodid i vit. D3. Poza tym mam dwa razy w tygodniu jeść ryby morskie i ogólnie zdrowo się odżywiać i tyle.
MaAmerie - byłaś u lekarza?
Ola, nieźle mamę nastraszyłaś
Co do imion to u nas ostateczna walka toczy się miedzy Bartosz, Jakub i Adam. Adaś wysuwa się na prowadzenie, ale mój mąż się śmieje, że pewnie i tak w ostatniej chwili zmienię zdanie
Jusia, gratuluję pierwszych ruchów! Jak wspaniale. Ja przed końcem miesiąca niczego się nie spodziewam. U mnie jeszcze w ogóle ciąży nie widać, więc o ruchach nie ma co wspominać.
-
nick nieaktualnyanie93lica - aaaaa, nie czająca jestem
Robaczek89 - mnie od większości jedzenia do tej pory odrzuca a ryby to za Chiny nie zjemZ resztą to DHA w dużych ilościach ma przeciwdziałać przedwczesnym porodom no to profilaktycznie biorę, dla własnego spokoju ducha. Zobaczę jak mi wyjdzie morfologia w przyszłym tygodniu i chyba odstawię ten Prenatal. W mamaDHA jest jod, magnez, kwas foliowy i wit D3 a resztę sobie spróbuję dostarczyć w pożywieniu.