Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:My dawaliśmy za ślub 1200 zł, za spisanie protokołu 150 zł i 100 zł za zapowiedzi, taki cennik
Oczywiście do tego osobno organista, kwiaty, to we własnym zakresie.
Trzymam kciuki za wizyty
Szok. Bez komentarza...
Ogólnie jak słyszę "cennik" to mnie krew zalewa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:05
muminka83 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Tak, ciekawe gdzie...?
My płaciliśmy 400 zł ale w tym był już kościelny i wystrój bo Komunie były dzień późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:10
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyJak czytam ile Wy zapłaciłyście za ślub to jestem w szoku. W mojej rodzinnej parafii, gdzie braliśmy ślub, ksiądz nie chciał ani grosza. Stwierdził że on nie skarbówka żeby pieniądze brać a ślub to sakrament i jest bezcenny. Daliśmy mu po weselu w kopercie 300 zł "w ofierze na kościół", bo inaczej nie chciał nic przyjąć. Kościelnemu czy organiście to wiadomo, że płaciliśmy, przystrojenie kościoła też było w naszym zakresie ale płacić za sakrament? Cenniki jakieś? Szok po prostu. Co mają zrobić ubodzy ludzie, którzy chcą przyjąć sakrament ślubu czy pochować kogoś bliskiego? Zapożyczyć się? Nie dziwi mnie wcale, że się ludzie od kościoła odsuwają.
Dodam jeszcze, że po ślubie dostaliśmy od księdza piękną pamiątkę przyjęcia sakramentu ślubu oraz słoik miodu z jego prywatnego ula "na słodkie małżeńskie życie". Gdzie się tacy księża podziali? Tylko kasa i kasa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:14
arien, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobię właśnie zakupy na Gemini i jestem w szoku widząc Palmers za 21,89 zł. W rossmanie chyba ze 35 niedawno płaciłam... Takie zakupy to ja rozumiem
anie93lica - czujesz już jakieś lekkie kopniaczki?
Dziewczyny jaki magnez jest dobrze przyswajalny? Bo nie wiem co kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:28
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Ostatnio takie coś jakby pecherzyk powietrza pękł mi w brzuszku po prawej stronie
A Ty coś czujesz??
Wydawało mi się, że jakieś smyranie na wysokości blizny po CC czuję, ale jak w piątek byłam na USG i pytałam to mi babka powiedziała, że jeszcze za wcześnie. Poprzednio w 17/18 tyg poczułam. Teraz pewnie podobnie będzie albo i później bo mam jakoś dziwnie tą macicę ułożoną... -
A.Kasia wrote:Robię właśnie zakupy na Gemini i jestem w szoku widząc Palmers za 21,89 zł. W rossmanie chyba ze 35 niedawno płaciłam... Takie zakupy to ja rozumiem
anie93lica - czujesz już jakieś lekkie kopniaczki?
Dziewczyny jaki magnez jest dobrze przyswajalny? Bo nie wiem co kupić.
ja dostałam na moją anemię Chela Mag B6Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:31
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Wydawało mi się, że jakieś smyranie na wysokości blizny po CC czuję, ale jak w piątek byłam na USG i pytałam to mi babka powiedziała, że jeszcze za wcześnie. Poprzednio w 17/18 tyg poczułam. Teraz pewnie podobnie będzie albo i później bo mam jakoś dziwnie tą macicę ułożoną...
Ja jak byłam w poniedziałek u lekarza to mi nawet nie zrobił usg bo ostatnio miałam dużo razy robione w miesiącu.
;( i na płeć tez za wcześnie, ale mam nadzieje ze 28.09 będzie juz coś widać
Juz niedługo będziemy wszystko czuć)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:35
-
nick nieaktualnyanie93lica - ja przełożyłam USG z 17 na 21 i może też już coś będzie widać między nóżkami
Co do kopniaków masz rację, niedługo się doczekamy i jeszcze będziemy prosić bąbla, żeby się trochę łagodniej z nami obchodził
domiii - ale ten zwykły czy mama? Sprawdziłam skład Chela Mag B6 mama i chyba na niego się zdecydujędzięki! PS. musiałam się chwilę zastanowić która domi pisze przez Twój nowy avatar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:41
-
Kasiu, ja robiłam zamówienie w niedziele w Gemini i dzisiaj czekam na kuriera, ale się zgapiłam z maszynkami do golenia kupiłam za 22 zł w normalnym sklepie Gillete Venus a w aptece 14,91. No cóż chyba będę robić listę i wtedy nic nie pominę
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:anie93lica - ja przełożyłam USG z 17 na 21 i może też już coś będzie widać między nóżkami
Co do kopniaków masz rację, niedługo się doczekamy i jeszcze będziemy prosić bąbla, żeby się trochę łagodniej z nami obchodził
domiii - ale ten zwykły czy mama? Sprawdziłam skład Chela Mag B6 mama i chyba na niego się zdecydujędzięki! PS. musiałam się chwilę zastanowić która domi pisze przez Twój nowy avatar
teraz nie pamiętam, bo nie mam przy sobie opakowania, ale możliwe, że Mama
hihi a coś tak musiałam zmienićA.Kasia lubi tę wiadomość