X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - wyimprezuj się za wszystkie czasy bo niebawem nie będzie możliwości :D Będziesz leżeć jak ja teraz - pod kocem na lewym boku, szukając w necie witamin dla babek w ciąży :D

annak lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zachwycona. Pierwszy raz od ponad miesiąca zjadłam normalny obiad i to ze smakiem. Weszłam do pierogarni i mi pachniało (wow). Wszamałam kotlet z piersi w cieście naleśnikowym, kapustę kiszoną zasmażaną i ziemniaczki.
    Jak to człowiek docenia nawet apetyt, jak go straci na jakiś czas :D

A.Kasia, Karmelek211, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka - kochanie, rozumiem nerwy ale niestety musisz je zagłuszyć w trosce o dobro Twoje i maluszka. To okropne, że powierzając dziecko pod opiekę przedszkola nie możemy być spokojni o jego bezpieczeństwo :/ Z rodzicami to jest tak, że niektórzy nie potrafią przyznać przed samym sobą, że ich dziecko ma problemy emocjonalne i potrzebuje pomocy :/ Obudzą się jak dzieciak będzie miał lat naście i będzie się nad nimi znęcał fizycznie i psychicznie. A wówczas już niewiele będzie do naprawienia...

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam sie po dlugiej nieobecnosci.. jutro prenatalne mamy i troche mam stresa..

A.Kasia, She86, edyś lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, super, odpoczywaj! :-)

Domii, Anielica, piękne zdjęcia :-)

A.Kasia- ja też będę uważała, żeby nie nazwac dziecka żadnym modnym obecnie imieniem, bo tak jak Ty mam na imię Kasia, i dobrze wiem, jak to jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:13

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Ile kosztują śluby? To chyba jakiś żart? U mnie tak jak u Ciebie A.Kasia, 0zł. Również daliśmy 300zł w kopercie, bo ksiądz powiedział, że za sakramenty się nie płaci i dodał żarując, że nie ma kasy fiskalnej i nie miałby nawet jak dać paragon;) Nasz ksiądz był niesamowity! Przed ślubem dużo z nim rozmawialiśmy o nas, o naszym wspólnym życiu itp. Kazanie było piękne, dostosowane w 100% do nas:) Przytoczył też kilka naszych miłych chwil gościom, ale też tych smutnych tzn.przypomniał o naszych tatusiach, którzy nie żyją, ale są cały czas obok nas. Opowiedział w wesołych sposób o tym, jak się poznaliśmy, a najlepsze było nawiązanie do tego, dlaczego bierzemy ślub. Na naszym ślubnym aucie mieliśmy tablice : on nie jest bogaty, ona nie jest w ciąży. I ksiądz powiedział coś w stylu: wiecie dlaczego A.i G.biorą dziś ślub? Może to banalne w dzisiejszych czasach, ale naprawdę się kochają i wcale on nie musi być bogaty, a ona w ciąży, żeby połączyć się tym świętym sakramentem:) Nasze mamy płakały, świadkowie i chyba wszyscy goście. Zresztą ja też:D Teraz też płaczę jak o tym pomyślę... Bo odkąd poznałam swojego męża, wiedziałam że to jedyny i chcę , żeby był moim mężem i ojcem moich dzieci:)

A.Kasia, Est, arien, smerfetka84, Martita88, edyś lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki Pappa, mam trisomię 21 1:235, pozostałe trisomie super, bardzo niskie ryzyko. Musimy umówić się jutro do genetyka, zobaczymy co powie.
    Wynik zanizyly mi badania krwi, bo usg wyszło bardzo dobrze: NT 1,4, kosc nosowa bardzo dobrze widoczna, wszystko inne w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:17

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem już :-D ale oprócz protokołu jeszcze pójdę donieść dokumenty z urzędu i zaświadczenie z poradni jakiejś tam, więc teraz dam stowe

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek to piękne co napisałaś, ale to jest właśnie ta rzeczywistość pewnie często chodzicie do kościoła, to samo pewnie Kasia. Ksiądz fajny to i wielu wiernych. Wiem, że do kościoła nie chodzi się dla księdza, a dla wiary. U nas niestety przez takich duchownych coraz mniej osób uczęszcza na mszę.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wyniki Pappa i wolne hcg bez opisu wiec nie wiem jakie jest ryzyko z krwi.. ale Gin do ktorego jutro ide wszystko pieknie opisze Nam pewno oby było jak z Krzysiem.. wszystko ladnie pieknie :)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion dla chłopca miałam kilka typów, ale mojemu mężowi nic się nie podoba. Chciałam Antka, albo Gniewka, niestety odpadło. Mąż chce Romeo, ale będą wołać Romek. Ostatecznie stwierdziłam, że jeśli nie możemy się dogadać to będzie po dziadkach : Henryk,na drugie Wiesław:) A dziewczynka: Stella, Rozalia, Iga albo Marysia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:25

3277f92879.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie mam stresa czy z ciaza jest ok z Synkiem lezelismy w szpitalu zlapalam tam jakiegos wirusa i sie ciagnie.. dowiedzialam sie ze moja Przyjaciolka stracila Malenstwo a byla w tym samym tygodniu co ja o jeden dzien miala starsza ciaze i jakies tak ciemne mysli mi kraza po glowie :/

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Karmelek to piękne co napisałaś, ale to jest właśnie ta rzeczywistość pewnie często chodzicie do kościoła, to samo pewnie Kasia. Ksiądz fajny to i wielu wiernych. Wiem, że do kościoła nie chodzi się dla księdza, a dla wiary. U nas niestety przez takich duchownych coraz mniej osób uczęszcza na mszę.
    Tu Cię zdziwię, bo chodziliśmy dla księdza:) tzn.przede wszystkim dla Boga, ale ksiądz jest rewelacyjny! Taki normalny, życiowy, wesoły, gra w piłkę nożną, interesuje się autami. Miał wspólny temat z moim mężem. Przejechał się naszym ślubnym autem, bo bardzo mu się podobał. W ogóle w porządku facet. Niestety już Go nie ma w naszej parafii:( oddelegowali Go gdzieś indziej:/ Teraz jest typowy ksiądz z przedpotowymi zasadami:/ Nie rozumiem często o co mu chodzi w kazaniu, wtrąca się do polityki i wciąż mówi o pieniądzach!

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - musiałam kilkakrotnie przeczytać Twoje posty, żeby zrozumieć co napisałaś :/ Proszę, używajcie interpunkcji bo naprawdę czasem ciężko rozczytać o co chodzi. Co do prenatalnych to trzymam kciuki, żeby było ok :) Dopiero po USG lekarz będzie w stanie opisać Twoje badanie PAPPA, bo trzeba wziąć pod uwagę obecność kości nosowej oraz przezierność. Przykro mi z powodu Twojej koleżanki, ale nie możesz tak tego brać do siebie i się zamartwiać. Jesteś już w 12 tyg i teraz ryzyko, że coś się wydarzy jest maleńkie :)

Karmelek - Romek to super imię :D mi się podoba, mam znajomego Romka i jest fajny gość ;)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to w małym skrócie wyglądało:

1ab3651aec405ee9med.jpg

002ce9319a52e5f5med.jpg

74f2c6d43f764926med.jpg

addf7827b2abb236med.jpg

26aa6fbae55e7484med.jpg

Mam nadzieję, że mąż nie będzie zły, że udostępniłam nasz wizerunek, ale nie jesteśmy publicznymi osobami, a zdjęcia są nasze prywatne, prawdziwe, niekopiowane:) Oby tylko nie zostały wykorzystane dalej w internecie heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:00

arien, A.Kasia, Kate84, Renka88, muminka83, perła ziemi, 26Asia, Kajola, Lucky, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Karmelek - Romek to super imię :D mi się podoba, mam znajomego Romka i jest fajny gość ;)

Nie twierdzę, że nie, ale wydaje mi się że jak Romeo, to Romeo, a nie Romek. Znając życie tak będą mówić:/

3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, świetne zdjęcia, zawsze możesz np jutro je usunąć.

Karmelek211 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Karmelek, świetne zdjęcia, zawsze możesz np jutro je usunąć.
    Hmm dobry pomysł:)

3277f92879.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie chyba chłopak i mi się upatrzyło imię Adrian, ale jeszcze nie zaklepane na 100%:P

W pracy dzisiaj koleżanka wyczaiła moją ciąże :) tzn ja jej już kiedyś mówiłam, że się z mężem będziemy w tym roku starać. Ciągnęła mnie na Zumbę, a ja nie chciałam, no i się domyśliła :) Jeszcze jestem ciekawa o innej koleżance, bo ona sama się kiedyś zadeklarowała, że jest przede mną na liści potencjalnych ciąż :) Fajnie było by mieć w pracy mamusie z dzidzią w tym samym wieku :)

U mnie za ślub nic nie wołał, daliśmy po podpisaniu papierów chyba 500zł (nie pamiętam), ale za darmo też by dał + 100zł kwiaty + 100zł organista. Papież Franciszek zaraz na początku pontyfikatu, mocno to podkreślił, iż sakramenty są za darmo i jak po chamsku ksiądz sępi to się na Franciszka można powołać :p

Przeszła mi niestrawność, ale teraz mam taki mega kwaśno/gorzki smak w ustach. Na chwilę pomaga jak coś zjem, napiję się coś słodkiego, albo zęby jak umyje. Tez macie takiego kapcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:06

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - mam tak samo z tym kapciem. Nic nie pomaga prócz miętowych gum no i mycia zębów. Niestety to też nie na długo :/

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ