Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem zachwycona. Pierwszy raz od ponad miesiąca zjadłam normalny obiad i to ze smakiem. Weszłam do pierogarni i mi pachniało (wow). Wszamałam kotlet z piersi w cieście naleśnikowym, kapustę kiszoną zasmażaną i ziemniaczki.
Jak to człowiek docenia nawet apetyt, jak go straci na jakiś czasA.Kasia, Karmelek211, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnymuminka - kochanie, rozumiem nerwy ale niestety musisz je zagłuszyć w trosce o dobro Twoje i maluszka. To okropne, że powierzając dziecko pod opiekę przedszkola nie możemy być spokojni o jego bezpieczeństwo
Z rodzicami to jest tak, że niektórzy nie potrafią przyznać przed samym sobą, że ich dziecko ma problemy emocjonalne i potrzebuje pomocy
Obudzą się jak dzieciak będzie miał lat naście i będzie się nad nimi znęcał fizycznie i psychicznie. A wówczas już niewiele będzie do naprawienia...
-
Annak, super, odpoczywaj!
Domii, Anielica, piękne zdjęcia
A.Kasia- ja też będę uważała, żeby nie nazwac dziecka żadnym modnym obecnie imieniem, bo tak jak Ty mam na imię Kasia, i dobrze wiem, jak to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:13
A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość
-
O matko! Ile kosztują śluby? To chyba jakiś żart? U mnie tak jak u Ciebie A.Kasia, 0zł. Również daliśmy 300zł w kopercie, bo ksiądz powiedział, że za sakramenty się nie płaci i dodał żarując, że nie ma kasy fiskalnej i nie miałby nawet jak dać paragon;) Nasz ksiądz był niesamowity! Przed ślubem dużo z nim rozmawialiśmy o nas, o naszym wspólnym życiu itp. Kazanie było piękne, dostosowane w 100% do nas:) Przytoczył też kilka naszych miłych chwil gościom, ale też tych smutnych tzn.przypomniał o naszych tatusiach, którzy nie żyją, ale są cały czas obok nas. Opowiedział w wesołych sposób o tym, jak się poznaliśmy, a najlepsze było nawiązanie do tego, dlaczego bierzemy ślub. Na naszym ślubnym aucie mieliśmy tablice : on nie jest bogaty, ona nie jest w ciąży. I ksiądz powiedział coś w stylu: wiecie dlaczego A.i G.biorą dziś ślub? Może to banalne w dzisiejszych czasach, ale naprawdę się kochają i wcale on nie musi być bogaty, a ona w ciąży, żeby połączyć się tym świętym sakramentem:) Nasze mamy płakały, świadkowie i chyba wszyscy goście. Zresztą ja też
Teraz też płaczę jak o tym pomyślę... Bo odkąd poznałam swojego męża, wiedziałam że to jedyny i chcę , żeby był moim mężem i ojcem moich dzieci:)
A.Kasia, Est, arien, smerfetka84, Martita88, edyś lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki Pappa, mam trisomię 21 1:235, pozostałe trisomie super, bardzo niskie ryzyko. Musimy umówić się jutro do genetyka, zobaczymy co powie.
Wynik zanizyly mi badania krwi, bo usg wyszło bardzo dobrze: NT 1,4, kosc nosowa bardzo dobrze widoczna, wszystko inne w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:17
-
Sama nie wiem już
ale oprócz protokołu jeszcze pójdę donieść dokumenty z urzędu i zaświadczenie z poradni jakiejś tam, więc teraz dam stowe
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Karmelek to piękne co napisałaś, ale to jest właśnie ta rzeczywistość pewnie często chodzicie do kościoła, to samo pewnie Kasia. Ksiądz fajny to i wielu wiernych. Wiem, że do kościoła nie chodzi się dla księdza, a dla wiary. U nas niestety przez takich duchownych coraz mniej osób uczęszcza na mszę.
-
ja mam wyniki Pappa i wolne hcg bez opisu wiec nie wiem jakie jest ryzyko z krwi.. ale Gin do ktorego jutro ide wszystko pieknie opisze Nam pewno oby było jak z Krzysiem.. wszystko ladnie piekniehttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Co do imion dla chłopca miałam kilka typów, ale mojemu mężowi nic się nie podoba. Chciałam Antka, albo Gniewka, niestety odpadło. Mąż chce Romeo, ale będą wołać Romek. Ostatecznie stwierdziłam, że jeśli nie możemy się dogadać to będzie po dziadkach : Henryk,na drugie Wiesław:) A dziewczynka: Stella, Rozalia, Iga albo Marysia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:25
-
ogólnie mam stresa czy z ciaza jest ok z Synkiem lezelismy w szpitalu zlapalam tam jakiegos wirusa i sie ciagnie.. dowiedzialam sie ze moja Przyjaciolka stracila Malenstwo a byla w tym samym tygodniu co ja o jeden dzien miala starsza ciaze i jakies tak ciemne mysli mi kraza po glowie
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Renka88 wrote:Karmelek to piękne co napisałaś, ale to jest właśnie ta rzeczywistość pewnie często chodzicie do kościoła, to samo pewnie Kasia. Ksiądz fajny to i wielu wiernych. Wiem, że do kościoła nie chodzi się dla księdza, a dla wiary. U nas niestety przez takich duchownych coraz mniej osób uczęszcza na mszę.
-
nick nieaktualnyKaarolina - musiałam kilkakrotnie przeczytać Twoje posty, żeby zrozumieć co napisałaś
Proszę, używajcie interpunkcji bo naprawdę czasem ciężko rozczytać o co chodzi. Co do prenatalnych to trzymam kciuki, żeby było ok
Dopiero po USG lekarz będzie w stanie opisać Twoje badanie PAPPA, bo trzeba wziąć pod uwagę obecność kości nosowej oraz przezierność. Przykro mi z powodu Twojej koleżanki, ale nie możesz tak tego brać do siebie i się zamartwiać. Jesteś już w 12 tyg i teraz ryzyko, że coś się wydarzy jest maleńkie
Karmelek - Romek to super imięmi się podoba, mam znajomego Romka i jest fajny gość
-
Tak to w małym skrócie wyglądało:
Mam nadzieję, że mąż nie będzie zły, że udostępniłam nasz wizerunek, ale nie jesteśmy publicznymi osobami, a zdjęcia są nasze prywatne, prawdziwe, niekopiowane:) Oby tylko nie zostały wykorzystane dalej w internecie heh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:00
arien, A.Kasia, Kate84, Renka88, muminka83, perła ziemi, 26Asia, Kajola, Lucky, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:
Karmelek - Romek to super imięmi się podoba, mam znajomego Romka i jest fajny gość
Nie twierdzę, że nie, ale wydaje mi się że jak Romeo, to Romeo, a nie Romek. Znając życie tak będą mówić -
U mnie będzie chyba chłopak i mi się upatrzyło imię Adrian, ale jeszcze nie zaklepane na 100%
W pracy dzisiaj koleżanka wyczaiła moją ciążetzn ja jej już kiedyś mówiłam, że się z mężem będziemy w tym roku starać. Ciągnęła mnie na Zumbę, a ja nie chciałam, no i się domyśliła
Jeszcze jestem ciekawa o innej koleżance, bo ona sama się kiedyś zadeklarowała, że jest przede mną na liści potencjalnych ciąż
Fajnie było by mieć w pracy mamusie z dzidzią w tym samym wieku
U mnie za ślub nic nie wołał, daliśmy po podpisaniu papierów chyba 500zł (nie pamiętam), ale za darmo też by dał + 100zł kwiaty + 100zł organista. Papież Franciszek zaraz na początku pontyfikatu, mocno to podkreślił, iż sakramenty są za darmo i jak po chamsku ksiądz sępi to się na Franciszka można powołać :p
Przeszła mi niestrawność, ale teraz mam taki mega kwaśno/gorzki smak w ustach. Na chwilę pomaga jak coś zjem, napiję się coś słodkiego, albo zęby jak umyje. Tez macie takiego kapcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:06
-
nick nieaktualny