Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia Adrianek tez mi sie bardzo podoba
Jeden z moich typow
Co do slubu to u nas bylo tak, ze jak poszlismy do ksiedza zalatwiac wszystko to byl wikary i sie go zapytalam ile slub kosztuje, to mi powiedzial, ze 500zl... Po slubie poszlismy sie rozliczyc za msze i wtedy byl juz proboszcz i jak sie jego zapytalam ile to mi powiedzial co laska... Wiec zgupialam i mowie mu, ze wikary mi mowil , ze 500zl to sie bardzo zdziwil, ze wikary mowi cene... Powiedzialam, ze na tyle jestesmy przygotowani i tak mu dalismy te 500zl...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Właśnie dzwoniła do mnie Pani sekretarka od ginekologa i pytała czy chcę przełożyć wizytę z poniedziałku na piątek bo jedna kobieta zrezygnowała. I mówiła że przy okazji będe miała robione 3D bo sprzęt będzie a nic nie będę dopłacać, ciekawe czy faktycznie się uda:) Ale się doczekać nie mogę, i jest duża szansa że w końcu wyciągnę mojego chłopaka na badania, bo on wiecznie w pracy a że jest rybakiem to czasem nie ma wyjścia
A.Kasia, baassiia, Karmelek211, She86 lubią tę wiadomość
-
Ja mam jakby kluchę, tzn. jakby kłaki w przełyku i to już od dłuższego czasu:/
Kurde powiedzcie, jaki rodzaj bólu macie jeśli chodzi o powiększającą się macicę? Taki typowy ból jak na miesiączkę? Bo mam coś w stylu palącego bólu. Nie są to skurcze, ani stricte ból miesiączkowy, ale właśnie coś takiego innego. Nigdy przed ciążą tego nie miała. W poprzednich ciążach bolało mnie jak na miesiączkę. Odczuwam również pobolewanie w pachwinach, koło jajników, trochę chyba jelita. Sama nie wiem. Nie boli mnie ciągle, tylko co jakiś czas. -
Karmelek211 wrote:Ja mam jakby kluchę, tzn. jakby kłaki w przełyku i to już od dłuższego czasu:/
Kurde powiedzcie, jaki rodzaj bólu macie jeśli chodzi o powiększającą się macicę? Taki typowy ból jak na miesiączkę? Bo mam coś w stylu palącego bólu. Nie są to skurcze, ani stricte ból miesiączkowy, ale właśnie coś takiego innego. Nigdy przed ciążą tego nie miała. W poprzednich ciążach bolało mnie jak na miesiączkę. Odczuwam również pobolewanie w pachwinach, koło jajników, trochę chyba jelita. Sama nie wiem. Nie boli mnie ciągle, tylko co jakiś czas.
Mnie przez ostatnie 2 dni nie bolała powiększająca się macica ale przesuwające sie wszystkie organy i to był bardzo mocny ból jak przed miesiączką miedzy spojeniem łonowym a pępkiem. Dziś tylko troszkę rano bolał. -
Karmelku, ja mam taki ból podobny do miesiączkowego, ale to jednak nie typowo miesiaczkowy.
Poza tym czuje taki przepływający niby mały skurcz od pępka w dół. Ból pojawia się raz na jakiś czas w ciągu dnia, ale dzisiaj jakoś mocniej daje o sobie znać.
Nie ma co się martwić (mam nadzieje).
Niech nasze malenstwa rosna zdrowo;-)
Tygrysku to super że masz przyspieszoną wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:27
-
Kaarolina wrote:ogólnie mam stresa czy z ciaza jest ok z Synkiem lezelismy w szpitalu zlapalam tam jakiegos wirusa i sie ciagnie.. dowiedzialam sie ze moja Przyjaciolka stracila Malenstwo a byla w tym samym tygodniu co ja o jeden dzien miala starsza ciaze i jakies tak ciemne mysli mi kraza po glowie
Kochana od przeziębienia raczej nie to musi być konkretny wirus ... sporo kobiet choruje w ciąży -
Kofeinka przybijam Ci piątke;)
prenatalne przełożone na następną wizytę.
podejrzeliśmy maluszka crl: 5,38 (6 dni temu było 4 cm)
i wszystko w najlepszym porządku. widziałam kręgosłupek i malutkie żeberka dzidzi
u mnie też ok. morfologia w porządku, mocz czysty.
szyjka długa, a macica miękka i prawidłowo powiększona
aha i też wg usg wiek ciąży 12 + 0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:33
anie93lica, kleo2426, 26Asia, karlik, krówka_muffka, kofeinka lubią tę wiadomość
-
Dobra mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Nie chcę Was zamęczać moimi głupimi problemami. Otóż mam w domu pyszną czekoladę z kremem nugatowym i orzechami laskowymi, ale teraz spostrzegłam, że data ważności jest do 05.09.2015. Ja pier... kupiłam ją w sklepie jak byłam w pracy, to jest inna miejscowość i nie opłaca mi się jechać i reklamować. Myślę, że może lepiej jej nie ruszać, ale język mi chyba do dupy ucieknie:D
-
nick nieaktualnyKarmelek211 wrote:Dobra mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Nie chcę Was zamęczać moimi głupimi problemami. Otóż mam w domu pyszną czekoladę z kremem nugatowym i orzechami laskowymi, ale teraz spostrzegłam, że data ważności jest do 05.09.2015. Ja pier... kupiłam ją w sklepie jak byłam w pracy, to jest inna miejscowość i nie opłaca mi się jechać i reklamować. Myślę, że może lepiej jej nie ruszać, ale język mi chyba do dupy ucieknie:D
Ja gdybym w ogóle miała ochotę na słodkie to pewnie zeżarłabym ją zanim bym na datę spojrzałaanie93lica, Karmelek211 lubią tę wiadomość
-
Karmelek jak byla zamknieta to wydaje mi sie, ze gdybys nawet zjadla to raczej ci nic nie bedzie... Osobiscie tez jadlam kiedys po terminie i do tej pory zyje
Karmelek211, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Karmelek211 wrote:Dobra mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Nie chcę Was zamęczać moimi głupimi problemami. Otóż mam w domu pyszną czekoladę z kremem nugatowym i orzechami laskowymi, ale teraz spostrzegłam, że data ważności jest do 05.09.2015. Ja pier... kupiłam ją w sklepie jak byłam w pracy, to jest inna miejscowość i nie opłaca mi się jechać i reklamować. Myślę, że może lepiej jej nie ruszać, ale język mi chyba do dupy ucieknie:D
nic nie powinno się stać.....różnica jest kliku dni a w takich produktach do najlepiej pisze
-
Dobra jem:D A może akurat mnie odrzuci jak od reszty słodkiego, jeśli nie to obiecuję zjem max. 3 kostki, no dobra może 4:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:49
muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hihi ja wtedy chętnie skorzystam na moje zaparcia
Lilou gratuluję udanej wizyty
Ja mam często kapcia i rano zawsze zatkany nos, eh i zaparcia a już było tak pięknie bez nich
My zostajemy przy Amelce, mam nadzieję że nie okaże się chłopcem bo kupiliśmy już trochę ciuszków hihi ale Bujak w razie co beżowy
-
nick nieaktualnyMuminka ochłonęłaś już? A jak synek po dzisiejszym dniu się czuje?
Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłużyA tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu
Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?