X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Adrianek tez mi sie bardzo podoba :) Jeden z moich typow :)

Co do slubu to u nas bylo tak, ze jak poszlismy do ksiedza zalatwiac wszystko to byl wikary i sie go zapytalam ile slub kosztuje, to mi powiedzial, ze 500zl... Po slubie poszlismy sie rozliczyc za msze i wtedy byl juz proboszcz i jak sie jego zapytalam ile to mi powiedzial co laska... Wiec zgupialam i mowie mu, ze wikary mi mowil , ze 500zl to sie bardzo zdziwil, ze wikary mowi cene... Powiedzialam, ze na tyle jestesmy przygotowani i tak mu dalismy te 500zl...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła do mnie Pani sekretarka od ginekologa i pytała czy chcę przełożyć wizytę z poniedziałku na piątek bo jedna kobieta zrezygnowała. I mówiła że przy okazji będe miała robione 3D bo sprzęt będzie a nic nie będę dopłacać, ciekawe czy faktycznie się uda:) Ale się doczekać nie mogę, i jest duża szansa że w końcu wyciągnę mojego chłopaka na badania, bo on wiecznie w pracy a że jest rybakiem to czasem nie ma wyjścia :D

A.Kasia, baassiia, Karmelek211, She86 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakby kluchę, tzn. jakby kłaki w przełyku i to już od dłuższego czasu:/

Kurde powiedzcie, jaki rodzaj bólu macie jeśli chodzi o powiększającą się macicę? Taki typowy ból jak na miesiączkę? Bo mam coś w stylu palącego bólu. Nie są to skurcze, ani stricte ból miesiączkowy, ale właśnie coś takiego innego. Nigdy przed ciążą tego nie miała. W poprzednich ciążach bolało mnie jak na miesiączkę. Odczuwam również pobolewanie w pachwinach, koło jajników, trochę chyba jelita. Sama nie wiem. Nie boli mnie ciągle, tylko co jakiś czas.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Ja mam jakby kluchę, tzn. jakby kłaki w przełyku i to już od dłuższego czasu:/

Kurde powiedzcie, jaki rodzaj bólu macie jeśli chodzi o powiększającą się macicę? Taki typowy ból jak na miesiączkę? Bo mam coś w stylu palącego bólu. Nie są to skurcze, ani stricte ból miesiączkowy, ale właśnie coś takiego innego. Nigdy przed ciążą tego nie miała. W poprzednich ciążach bolało mnie jak na miesiączkę. Odczuwam również pobolewanie w pachwinach, koło jajników, trochę chyba jelita. Sama nie wiem. Nie boli mnie ciągle, tylko co jakiś czas.

Mnie przez ostatnie 2 dni nie bolała powiększająca się macica ale przesuwające sie wszystkie organy i to był bardzo mocny ból jak przed miesiączką miedzy spojeniem łonowym a pępkiem. Dziś tylko troszkę rano bolał.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, ja mam taki ból podobny do miesiączkowego, ale to jednak nie typowo miesiaczkowy.
    Poza tym czuje taki przepływający niby mały skurcz od pępka w dół. Ból pojawia się raz na jakiś czas w ciągu dnia, ale dzisiaj jakoś mocniej daje o sobie znać.
    Nie ma co się martwić (mam nadzieje). ;-)
    Niech nasze malenstwa rosna zdrowo;-)

Tygrysku to super że masz przyspieszoną wizytę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:27

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ogólnie mam stresa czy z ciaza jest ok z Synkiem lezelismy w szpitalu zlapalam tam jakiegos wirusa i sie ciagnie.. dowiedzialam sie ze moja Przyjaciolka stracila Malenstwo a byla w tym samym tygodniu co ja o jeden dzien miala starsza ciaze i jakies tak ciemne mysli mi kraza po glowie :/

Kochana od przeziębienia raczej nie to musi być konkretny wirus ... sporo kobiet choruje w ciąży <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka przybijam Ci piątke;)
    prenatalne przełożone na następną wizytę.
    podejrzeliśmy maluszka crl: 5,38 (6 dni temu było 4 cm)
    i wszystko w najlepszym porządku. widziałam kręgosłupek i malutkie żeberka dzidzi ;)
    u mnie też ok. morfologia w porządku, mocz czysty.
    szyjka długa, a macica miękka i prawidłowo powiększona

aha i też wg usg wiek ciąży 12 + 0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:33

anie93lica, kleo2426, 26Asia, karlik, krówka_muffka, kofeinka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści :))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Nie chcę Was zamęczać moimi głupimi problemami. Otóż mam w domu pyszną czekoladę z kremem nugatowym i orzechami laskowymi, ale teraz spostrzegłam, że data ważności jest do 05.09.2015. Ja pier... kupiłam ją w sklepie jak byłam w pracy, to jest inna miejscowość i nie opłaca mi się jechać i reklamować. Myślę, że może lepiej jej nie ruszać, ale język mi chyba do dupy ucieknie:D

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Dobra mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Nie chcę Was zamęczać moimi głupimi problemami. Otóż mam w domu pyszną czekoladę z kremem nugatowym i orzechami laskowymi, ale teraz spostrzegłam, że data ważności jest do 05.09.2015. Ja pier... kupiłam ją w sklepie jak byłam w pracy, to jest inna miejscowość i nie opłaca mi się jechać i reklamować. Myślę, że może lepiej jej nie ruszać, ale język mi chyba do dupy ucieknie:D

Ja gdybym w ogóle miała ochotę na słodkie to pewnie zeżarłabym ją zanim bym na datę spojrzała :P

anie93lica, Karmelek211 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek jak byla zamknieta to wydaje mi sie, ze gdybys nawet zjadla to raczej ci nic nie bedzie... Osobiscie tez jadlam kiedys po terminie i do tej pory zyje :)

Karmelek211, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mów że zaprzątasz nam głowę problemami, po to tu jesteśmy żebyśmy sobie pomagały wzajemnie ;*

Karmelek211 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahaha A.Kasia jesteś dziś moim "The Best" :)

No właśnie naszła mnie na nią taaaka ochota i musiałam akurat złapać w tym miejscu, gdzie data i się zawahałam :/

3277f92879.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:

nic nie powinno się stać..... :P różnica jest kliku dni a w takich produktach do najlepiej pisze :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jem:D A może akurat mnie odrzuci jak od reszty słodkiego, jeśli nie to obiecuję zjem max. 3 kostki, no dobra może 4:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:49

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie jakby Cię po niej biegunka złapała to przynajmniej będziemy wiedziały za co się złapać w przypadku zaparcia :D

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, ok. Zamelduję:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:53

muminka83 lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja wtedy chętnie skorzystam na moje zaparcia :-D

Lilou gratuluję udanej wizyty :-)

Ja mam często kapcia i rano zawsze zatkany nos, eh i zaparcia a już było tak pięknie bez nich :-P

My zostajemy przy Amelce, mam nadzieję że nie okaże się chłopcem bo kupiliśmy już trochę ciuszków hihi ale Bujak w razie co beżowy ;-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co dobrego mozna zjesc? :P zrobilam sobie juz nawet koktajl truskawkowy i jeszcze mi sie cos chce :D

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ochłonęłaś już? A jak synek po dzisiejszym dniu się czuje?

Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłuży :( A tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu :/
    Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ