X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Amelka bardzo ladne imie :)

Mi ostatnio czesto leci krew przy myciu zebow :/ i same dziąsła ostatnio tez mnie pobolewaja... :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłuży :( A tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu :/
    Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?
    a odyseje życia na vodzie oglądałaś? Ja własnie 2 odcinek odpalam, żey zaglądnąć co przede mną :)
    http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-przebudzenie-zmyslow/l3b22

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:06

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Muminka jak tam synek i Twoje nerwy?

Kasiu mi też się dziś jakoś nudzi i dłuży... Obiad zrobiony, posprzątane, M ogląda na kompie jakiś serial a mi nudno ;-)

Gośś dziękuję, mimo znacznie po łacinie o którym tu się dowiedziałam zakochałam się w tym imieniu :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karmelek211 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio myślałam kiedy zacznę kupować potrzebne rzeczy dla Malucha i uznałam, że na pewno nie teraz. Może w grudniu, w styczniu. Jakoś się boję. Nie jestem przesądna, ale wolę się nie rozpędzać. Pokój dla dziecka też będziemy robić na końcu, jakoś w styczniu. Dla mnie ciąża to jest wielka niewiadoma, bo przecież nikt mi nie zapewni, że wszystko będzie pięknie, ładnie. Oczywiście staram się nie myśleć źle, negatywnie. Jestem realistką i wolę ostrożnie czekać i cieszyć się. Poza tym moja siostra powiedziała, że kupi mi większość rzeczy, bo bardzo czeka na chrześniaka:) Zresztą w sklepach teraz wszystkiego pod dostatkiem i niczego nie zabraknie;)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, też miałam ostatnio takie dni. Dobrze że masz nas i możesz tutaj pożytkować nudę ;)
    Mi samej w tym mieszkaniu też tak nudno że cholery można dostać. M wraca dopiero w nocy...
    Trzeba szukać zajęcia. Nie ma co się zamartwiać ;*

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) brzucho z dzisiaj

http://zapodaj.net/69c3876df3942.jpg.html
    http://zapodaj.net/0f85f2706109a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:10

A.Kasia, arien, Karolina@, Madzialena90, 26Asia, She86, Hannia123, Vincent, Magda lena, karlik, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek pięknie wyglądałaś :) Twoja sukienka jest baaardzo w moim stylu, też miałam rybkę i super się w niej czułam :)

co do tego dziwnego posmaku w ustach to mam go po każdym jedzeniu czy piciu, życie ratują mi gumy miętowe, mam je w każdej torebce i kieszeni :)

Karmelek211, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Muminka ochłonęłaś już? A jak synek po dzisiejszym dniu się czuje?

Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłuży :( A tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu :/
    Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?

Matko jakbym chciała mieć taki problem...własna firma to niestety pracowanie w domu i nawet w nocy, do tego absorbujący 5-cio latek i marzę o tym aby doba miała 36 a może i lepiej 48 godzin....

Anielica na mnie zawsze w takiej sytuacji działa kisiel lub budyń :D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie w toalecie i zauważyłam malutkie czerwone plamki na bieliźnie... ;/

A.Kasia lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zjadłam 3 kostki i mam dosyć:D To pojadłam.

anie93lica, ja mam malinowy koktajl:) Pytasz co zjeść, to nie pomogę, bo prócz tej czekolady to na nic nie mam ochoty:/

Aaaa Kasia robiłam na obiad kurczaka w sosie porowym, choć mogłabym napisać por w sosie z kurczakiem haha

anie93lica, A.Kasia lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Nooo Mamuśka, rozkręcasz się z brzuszkiem:) Śliczny:)

domiii lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja druga coreczka miala tak na imie i mimo tego znaczenia kolejny raz tez bym tak dala na imie :) Bo mi sie tez bardzo podoba :)

Karmelku mam dokladnie tak samo... Zakupy dla dziecka zostawiam na sam koniec... Tym bardziej, ze wiem co moze sie stac... juz sie kilka razy o tym przekonalam...

Kasia ja juz kurwicy dostaje w domu z tych nudow :/ gdybym mogla wiecej robic to znalazlabym sobie zajecie i jakos by czas zlecial, a tak musze ograniczac sie do minimum i lezec... :/ Heh na mnie czeka 5 nowych ksiazek, ale jakos weny nie mam na czytanie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karmelek211 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Byłam właśnie w toalecie i zauważyłam malutkie czerwone plamki na bieliźnie... ;/
    ojjjj:/ dużo tych plamek? A jak się podcierasz też są?

3277f92879.png

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Nooo Mamuśka, rozkręcasz się z brzuszkiem:) Śliczny:)

ojj tak :) maluch rozpycha się z każdym dniem :) dziękuję :*

Karmelek211 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • anie93lica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam sklep na dole chyba sie przejde

jak sie podcieram to na szczescie nie mam...
    tylko jakies pojedyncze na bieliznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:16

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

Chciałam kliknąć 'cytuj' a kliknęło się 'lubię' :/ No nie lubię oczywiście! Chciałam zapytać czy jesteś pewna, że ta krew to >z tej dziurki< ? I czy taka żywo czerwona? Może to jakieś hemoroidowe plamki czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Oj rośnie brzusio, rośnie :D Fajowy jest!

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pospałam jak wróciliśmy z dziećmi ze sklepu nakupałam :P mnóstwo słodyczy bo tak mnie naszło i gruszki i słonecznik a teraz siedzę czytam Was i skubię :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, dziewczyny, 500 stron nam już puknęło! :)

Karmelek - spokojnie możesz jeść czekoladkę, nawet kilka dni po terminie. Przyznam się, że dzisiaj pierwszy raz w ciąży zgrzeszyłam - zjadłam sama całą czekoladę! Ale taką pyszną - mleczną, niemiecką :) Ogólnie to mało jem słodyczy, przeważnie na jakiś urodzinach czy cuś. Ale dzisiaj pociągnęło mnie wyjątkowo, że nie potrafiłam odmówić. Nawet się nie przyznaję mojemu M... :)

baassiia, muminka83, A.Kasia, Martita88, Karmelek211, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Chciałam kliknąć 'cytuj' a kliknęło się 'lubię' :/ No nie lubię oczywiście! Chciałam zapytać czy jesteś pewna, że ta krew to >z tej dziurki< ? I czy taka żywo czerwona? Może to jakieś hemoroidowe plamki czy coś?

nie raczej nie takie plamkio ktorych mowisz, takie minimalne plamki, mam nadzieje ze wszystko dobrze jest ;)
    i nie wiem z której dziurki, ale jak nie ma tego więcej to nie bede sie martwic na zapas, a brzuch pobolewa jak zawsze, jakby sie pojawilo tego wiecej bede reagowac :*

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ