X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Amelka bardzo ladne imie :)

Mi ostatnio czesto leci krew przy myciu zebow :/ i same dziąsła ostatnio tez mnie pobolewaja... :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłuży :( A tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu :/
    Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?
    a odyseje życia na vodzie oglądałaś? Ja własnie 2 odcinek odpalam, żey zaglądnąć co przede mną :)
    http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-przebudzenie-zmyslow/l3b22

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:06

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Muminka jak tam synek i Twoje nerwy?

Kasiu mi też się dziś jakoś nudzi i dłuży... Obiad zrobiony, posprzątane, M ogląda na kompie jakiś serial a mi nudno ;-)

Gośś dziękuję, mimo znacznie po łacinie o którym tu się dowiedziałam zakochałam się w tym imieniu :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karmelek211 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio myślałam kiedy zacznę kupować potrzebne rzeczy dla Malucha i uznałam, że na pewno nie teraz. Może w grudniu, w styczniu. Jakoś się boję. Nie jestem przesądna, ale wolę się nie rozpędzać. Pokój dla dziecka też będziemy robić na końcu, jakoś w styczniu. Dla mnie ciąża to jest wielka niewiadoma, bo przecież nikt mi nie zapewni, że wszystko będzie pięknie, ładnie. Oczywiście staram się nie myśleć źle, negatywnie. Jestem realistką i wolę ostrożnie czekać i cieszyć się. Poza tym moja siostra powiedziała, że kupi mi większość rzeczy, bo bardzo czeka na chrześniaka:) Zresztą w sklepach teraz wszystkiego pod dostatkiem i niczego nie zabraknie;)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, też miałam ostatnio takie dni. Dobrze że masz nas i możesz tutaj pożytkować nudę ;)
    Mi samej w tym mieszkaniu też tak nudno że cholery można dostać. M wraca dopiero w nocy...
    Trzeba szukać zajęcia. Nie ma co się zamartwiać ;*

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) brzucho z dzisiaj

http://zapodaj.net/69c3876df3942.jpg.html
    http://zapodaj.net/0f85f2706109a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:10

nick nieaktualny, arien, Karolina@, Madzialena90, 26Asia, She86, Hannia123, Vincent, Magda lena, nick nieaktualny, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek pięknie wyglądałaś :) Twoja sukienka jest baaardzo w moim stylu, też miałam rybkę i super się w niej czułam :)

co do tego dziwnego posmaku w ustach to mam go po każdym jedzeniu czy piciu, życie ratują mi gumy miętowe, mam je w każdej torebce i kieszeni :)

Karmelek211, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Muminka ochłonęłaś już? A jak synek po dzisiejszym dniu się czuje?

Ja Wam powiem, że mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień. Po prostu mi się nudzi! Jakby nie forum to by mnie szlag trafił. W internecie nic ciekawego, w TV nic ciekawego, w domu mam posprzątane. obiad miałam gotowy... Aż zatęskniłam za 8h dniem pracy bo chociaż szybko dzień mijał a dziś tak mi się dłuży :( A tu jeszcze co najmniej 20 tygodni. Chyba sobie na ścianie kalendarz ciąży zrobię i będę krzyżyki stawiać po każdym dniu :/
    Książka na stole leży od przedwczoraj i na mnie patrzy, ale jakoś nie mogę się przemóc żeby po nią sięgnąć. A kiedyś potrafiłam kilka tygodniowo przeczytać ;( Jak żyć?

Matko jakbym chciała mieć taki problem...własna firma to niestety pracowanie w domu i nawet w nocy, do tego absorbujący 5-cio latek i marzę o tym aby doba miała 36 a może i lepiej 48 godzin....

Anielica na mnie zawsze w takiej sytuacji działa kisiel lub budyń :D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie w toalecie i zauważyłam malutkie czerwone plamki na bieliźnie... ;/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zjadłam 3 kostki i mam dosyć:D To pojadłam.

anie93lica, ja mam malinowy koktajl:) Pytasz co zjeść, to nie pomogę, bo prócz tej czekolady to na nic nie mam ochoty:/

Aaaa Kasia robiłam na obiad kurczaka w sosie porowym, choć mogłabym napisać por w sosie z kurczakiem haha

anie93lica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Nooo Mamuśka, rozkręcasz się z brzuszkiem:) Śliczny:)

domiii lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja druga coreczka miala tak na imie i mimo tego znaczenia kolejny raz tez bym tak dala na imie :) Bo mi sie tez bardzo podoba :)

Karmelku mam dokladnie tak samo... Zakupy dla dziecka zostawiam na sam koniec... Tym bardziej, ze wiem co moze sie stac... juz sie kilka razy o tym przekonalam...

Kasia ja juz kurwicy dostaje w domu z tych nudow :/ gdybym mogla wiecej robic to znalazlabym sobie zajecie i jakos by czas zlecial, a tak musze ograniczac sie do minimum i lezec... :/ Heh na mnie czeka 5 nowych ksiazek, ale jakos weny nie mam na czytanie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karmelek211 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Byłam właśnie w toalecie i zauważyłam malutkie czerwone plamki na bieliźnie... ;/
    ojjjj:/ dużo tych plamek? A jak się podcierasz też są?

3277f92879.png

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Nooo Mamuśka, rozkręcasz się z brzuszkiem:) Śliczny:)

ojj tak :) maluch rozpycha się z każdym dniem :) dziękuję :*

Karmelek211 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • anie93lica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam sklep na dole chyba sie przejde

jak sie podcieram to na szczescie nie mam...
    tylko jakies pojedyncze na bieliznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:16

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

Chciałam kliknąć 'cytuj' a kliknęło się 'lubię' :/ No nie lubię oczywiście! Chciałam zapytać czy jesteś pewna, że ta krew to >z tej dziurki< ? I czy taka żywo czerwona? Może to jakieś hemoroidowe plamki czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Oj rośnie brzusio, rośnie :D Fajowy jest!

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pospałam jak wróciliśmy z dziećmi ze sklepu nakupałam :P mnóstwo słodyczy bo tak mnie naszło i gruszki i słonecznik a teraz siedzę czytam Was i skubię :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, dziewczyny, 500 stron nam już puknęło! :)

Karmelek - spokojnie możesz jeść czekoladkę, nawet kilka dni po terminie. Przyznam się, że dzisiaj pierwszy raz w ciąży zgrzeszyłam - zjadłam sama całą czekoladę! Ale taką pyszną - mleczną, niemiecką :) Ogólnie to mało jem słodyczy, przeważnie na jakiś urodzinach czy cuś. Ale dzisiaj pociągnęło mnie wyjątkowo, że nie potrafiłam odmówić. Nawet się nie przyznaję mojemu M... :)

baassiia, muminka83, nick nieaktualny, Martita88, Karmelek211, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Chciałam kliknąć 'cytuj' a kliknęło się 'lubię' :/ No nie lubię oczywiście! Chciałam zapytać czy jesteś pewna, że ta krew to >z tej dziurki< ? I czy taka żywo czerwona? Może to jakieś hemoroidowe plamki czy coś?

nie raczej nie takie plamkio ktorych mowisz, takie minimalne plamki, mam nadzieje ze wszystko dobrze jest ;)
    i nie wiem z której dziurki, ale jak nie ma tego więcej to nie bede sie martwic na zapas, a brzuch pobolewa jak zawsze, jakby sie pojawilo tego wiecej bede reagowac :*

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ