X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Kochane dziękuje za kciuki:-):-) u mnie wszystko cudownie po prenatalnych! Jutro napisze więcej z komputera:-):-) ale jestem szczęśliwa!! :-):-) sciskam Was każda z osobna :-):-)

Super :D Czekamy na dokładne info i fotki! Duuużo fotek :D

Lucky lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam zazdroszcze Kasiu, a ja własne zjadłam arbuza :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    :) brzucho z dzisiaj

http://zapodaj.net/69c3876df3942.jpg.html
    http://zapodaj.net/0f85f2706109a.jpg.html

Śliczny brzusio :)

A.Kasia dziękuję za odpowiedź w kwestii wit. D. Jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy na tym forum :*

Muminka wiem jak Ci jest ciężko, bo sama w tym roku przeżyłam podobną akcję, gdy moja córcia została w przedszkolu na moich oczach(stałam w drzwiach i czekałam na małą, bo dzieci kończyły układać puzzle) uderzona przez chłopca z jej grupy, który zobaczył, ze ona szybciej skończy układanie i dosłownie spontanicznie podniósł się i uderzył ją w twarz z płaskiej ręki na oczach też wychowawczyni, która stała metr dalej.Zrobił to tak szybko i "spontanicznie", że w zasadzie był nie do powstrzymania... Ja nie wytrzymałam i poczekałam na mamę tego chłopca, która oczywiście udała wielce zdziwioną, gdzie skarg na jej syna było wiele, zwaliła odpowiedzialność na panią, że niby w domu to złote dziecko jest, a miał na pewno już i konsultacje psychologa przedszkolnego i spotkania z dyrekcja przedszkola itp. Sytuacja się na szczęście nie powtórzyła więcej, ale wiem, że z chłopcem do końca roku były problemy i wszyscy rozkładali ręce z bezsilności, bo rodzice zaklinali rzeczywistość, że problemu nie ma, a w takich kwestiach podstawa to współpraca z rodzicami... Ja się wtedy popłakałam w domu z bezsilności..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:26

Lucky lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pojde sie polozyc

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - to rogal z czoko nie jest dla Ciebie?! No niee...

Przez Was mąż poszedł do sklepu po sevendaysa i pasztet :p a do pasztetu grzybki marynowane <3
    Tunia - gratuluję!
    Muminka - naprawdę nigdy nigdy w żadnej postaci?

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica - ja sie martwie. najpierw te skurcze, teraz to...podziwiam Cie za spokoj...

anie93lica, Lucky lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien,dlatego wlasnie nie lubie zostawac sama w mieszkaniu, bo sie boje.
    pojde sie polozyc to mi moze przejdzie...
    nagle sie zle poczulam i jeszcze jakas goraczka(?!)

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz gorączkę? Weź może taxi i podjedź na izbę...te skurcze, te nitki krwi. Może to brzmi jakbym Cie straszyła, nie mam takiego zamiaru. Ale jakby mnie coś takiego było + ogólne gorsze samopoczucie to umarłabym ze strachu.

muminka83, Lucky lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Ufff badania I trymestru za mną:) Przezierność karkowa 1.5, kość nosowa obecna, mózg ok, serce i przepływy ok, akcja 167/min, długość crl 6.32 cm! Płci nie poznałam, najpierw jakby coś sterczało, ale zaraz potem lekarz stwierdził, że widzi kreseczkę, a na tym etapie narządy dziewczynki mogą też ustawiać się na kształt piramidy więc nadal płeć pozostaje dla nas tajemnicą :)

anie93lica, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, perła ziemi, baassiia, d'nusia, She86, Est, edyś, kleo2426, karlik, Lilou1984, Lucky, Kajola, Martita88, krówka_muffka, 26Asia, aaagaaatka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jestes:*

narazie ide sie polozyc, nachodzilam sie troche dzisiaj...

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Niestety ;( Ale kanapeczka też jest niczego sobie ;)

anie93lica - odpoczywaj, ale gdyby tylko działo się coś niepokojącego to dzwoń po kogoś żeby jechać na IP. Spokojnej nocki :*

karlik, Lucky lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Przez Was mąż poszedł do sklepu po sevendaysa i pasztet :p a do pasztetu grzybki marynowane <3
    Tunia - gratuluję!
    Muminka - naprawdę nigdy nigdy w żadnej postaci?

nie no z puszki tak ale to nie tuńczyk raczej a pochodne jego :P czyli chemia :P

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a, Martka89 gratuluję udanych wizyt!!:-)

Muminka, Hannia123 jak tak czytam o Waszych przejściach to jestem przerażona co tak małe dzieci mogą wyprawiać...

Anielica, połóż się, zrelaksuj, prześpij odpoczynek na pewno dobrze Wam zrobi.

Domii jaki brzusio, piękny :-D

Ja swój zrobię jak zaparcia znikną bo teraz bezsensu :-P

A z dobrych wiadomości to mamy nową fryzjerkę od dziś, poprzednia z dnia na dzień nam odeszła 1 września zostawiając nas z milionem zapisanych klientów wrrr! I weź tu się nie denerwuj w ciąży jak przez te dwa tygodnie widzisz jak kasa ucieka przez palce... No ale mam nadzieję, że odbijemy sobie teraz z nową dziewczyną!

A.Kasia, Est, domiii, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grillowanego łososia uwielbiam <3 I kanapki z tuńczykiem i kukurydzą z puszki :D Niestety jak mnie w ciąży od ryb odrzuciło tak nie ma mowy żebym wzięła choć kawałek do ust :/

Lucky lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, ja dzisiaj tez tak miałam, ale kapnelam się ze krew jest właśnie z tej dziury co moje tygodniowe zatwardzenie... Jeszcze później przeraziłam się bo zobaczyłam wodę, ale też ewidentnie to z tamtąd, widocznie coś sobie uszkodzilam... Leż i odpoczywaj :-*

Lucky, anie93lica lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wiecznie coś jadła, a najbardziej makarony, a że to źródło węglowodanów to pewnie będę gruuba jak tak dalej pójdzie :P ale po takim daniu lepiej mi się zasypia bo nic nie podchodzi mi do gardła.

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Kasia aleee rogal woow, szkoda że tylko dla męża :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię bardzo wszystkie ryby ale łososia najmniej, jest dla mnie za suchy.
    Dzisiaj na obiad zjadłam pysznego sandacza.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRzestańcie już o jedzeniu bo będę jadła drugą kolację :D

kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja lubię bardzo wszystkie ryby ale łososia najmniej, jest dla mnie za suchy.
    Dzisiaj na obiad zjadłam pysznego sandacza.
    Dobrze przygotowany łosoś nigdy nie jest suchy. W jakiej formie zazwyczaj go jadłaś że Ci akurat nie podszedł?

A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ