Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Martka89 wrote:Hejo! Ufff badania I trymestru za mną
Przezierność karkowa 1.5, kość nosowa obecna, mózg ok, serce i przepływy ok, akcja 167/min, długość crl 6.32 cm! Płci nie poznałam, najpierw jakby coś sterczało, ale zaraz potem lekarz stwierdził, że widzi kreseczkę, a na tym etapie narządy dziewczynki mogą też ustawiać się na kształt piramidy więc nadal płeć pozostaje dla nas tajemnicą
gratuluje udanej wizyty!!!
tak się rozpisałyście o jedzeniu że aż mi ślinka pociekła...
arien wrote:Przez Was mąż poszedł do sklepu po sevendaysa i pasztet :p a do pasztetu grzybki marynowane
grzybki marynowane!!!!mmmmm... to jest dobry kierunek...ale mi smaka zrobiłaś)))
troche mi wstyd bo jakieś 45 minut temu wepchałam w siebie 3/4 tabliczki czekolady mlecznej(to się nazywa słaba "silna wola"))...jak teraz zagryzę grzybkami to może być ciekawie
-
hej wszystkim
ostatnio nie wyrabiam na zakrętach, ale czasem podczytuję
Jagood, nie wiem jaka infekcja. Ja mam regularnie pobolewanie w okolicy spojenia łonowego i jeszcze kłucie jakby w szyjce. Gin mówi że to norma, rozciąga się wszystko. Infekcji u mnie brak
gratuluję wspaniałych wyników wizyt, zazdroszczę że jesteście już po
ja dopiero za tydzień i już trzęsę portkami
czy któraś miała to usg przez brzuch i dopochwowo? moja gin mówi, że mam się upomnieć by mi lekarz nie gniótł brzucha i raczej wspomagał się głowicą dopochwową, bo ciąża zagrożona i ona nie życzy sobie męczenia mojego brzucha i dziecka
co do jedzenia to kupiłam sobie słój korniszonów, takiego miałam smaka, ale zjadłam tylko 3
regularnie za to muszę mieć pastę jajeczną na kanapce i sałatkę z pomidorów
-
Karmelek211 wrote:Właśnie:( W pierwszej ciąży kupiłam parę skarpeteczek, a potem jak je widziałam płakałam i wpadałam w histerię, aż mąż zdecydował się je gdzieś schować, żebym tylko nie widziała.
To przykre, że patrzymy na ciążę przez pryzmat tych przykrych doświadczeńNormalnie nie potrafię się cieszyć, jakoś nadal nie wierzę. Cały czas się boję, że to tylko piękny sen...
mam tak samo Karmelku
dlatego czekam na ruchy, a najlepiej na krzyki malucha w moich ramionach
nie umiem się uspokoić i cieszyć też za bardzo nie
nadal się boję -
jagood wrote:mamusie, proszę pomóżcie, przy infekcji bolał Was dół brzuszka i czułyście coś w rodzaju ściągania w spojeniu łonowym, kłucia?
będę wdzięczna za szybką odp...
Kochana macica się też rozrasta. Mnie raz przy kichnięciu zabolało ale to z tydzień temu. Teraz mam przeziębienie ale już wychodzę z niego bo miodek i cytryna na kg idą u mnie.
Jeśli się obawiasz podejdź do lekarza. Wiesz że lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. Też ostatnio masz sporo stresu a to też ma wpływ.
Myszko kochana tak więc jeśli ci nie przejdzie po odpoczynku to podjedź do lekarza.
:-* :-* -
Hej ! Ja się witam w II trymestrze
szybko i bezproblemowo zleciało, oby tak dalej
U mnie brzuszka dalej brak, dopiero 3 dni temu wyczułam, gólkę nad spojeniem łonowym, więc pomału rośnie
Ja apetytu nie mam wcale, jakby nie burczenie w brzuchu, to bym jeszcze mniej jadła. Na wadze też marne efekty przez to, +0.5kg No ale wiem, że niektóre z Was wychudły, więc chyba nie ma co się przejmować
A no teraz juz 3 miesiąc bez okresu, ja miałam co 30 dni wiec łatwo mi się liczyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 06:53
muminka83, She86, Kajola, karlik, Magda lena, Kate84, A.Kasia, krówka_muffka, Karolina@, Lula_w, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Witam.
wstałam i aż boję się iść zaprowadzić młodego do tego przedszkola. Gdyby nie fakt, iż Oliwierek chodzi już do zerówki to olałabym ich. Mam nadzieję że dzisiaj będzie spokojniej i że nic mu się nie stanie.
Koło 8:30 ma wpaść koleżanka na wspólne śniadania a więc bułeczka z dżemikiem domowej roboty oczywiście malinowym i herbatę oczywiście z czym???Z miodem i cytryną.
Eh byle do przodu -
Ualala jakie super śniadanko;))
Dziewczyny juz wstałam, bo mój M wrócił o 2 w nocy a już o 7 musiał wstać na spotkanie.
Czuje się lepiej, czekam aż się woda na herbatkę zagotuje i życzę miłego dzionkaA.Kasia, muminka83, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5
Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:
No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak
Dziękuję za zaciśnięte kciuki
I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:43
anie93lica, skowroneczka87, Magda lena, She86, baassiia, Kate84, A.Kasia, muminka83, Vincent, krówka_muffka, edyś, Karolina@, arien, aaagaaatka, Est, karlik, Mietka 30:), 26Asia, domiii, alinalii, Lilou1984, Lula_w, Kokaina, Madzialena90, d'nusia lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
A.Kasia wrote:Magda lena - co u Ciebie? Wszystko ok? Nie odzywałaś się chyba dzisiaj?
Kochana, wszystko okej. Dziękuję za troskę.
Nie wiem czy pisałam Wam o wynikach pappa.... ale chyba nie?
Ryzyko ZD mamy 1:330. Innych trisomi 1:80000. Więc bez dramatu (takie moje zdanie), ale pani genetyk która się nami zajmuje uparcie walczy o amniopunkcję. Bałam się gorszego wyniku. Ostatecznie odwołałam amnio, napisałam oświadczenie, że nie zgadzam się i czekamy do 20 tygodnia. Wtedy będę miała echo serca malucha i inna badania w kierunku wad serca. Powiem Wam, że ta klinika genetyczna (Bydgoszcz) dobrze się nami zajmuje, tylko nie wiem co tak na tą amniopunkcję naciskają....
Dziś pogadam z moim lekarzem o nimfty. W ogóle co on myśli o tych wynikach.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze! Ja trochę się wycofałam z forum i internetu. Jakoś straciłam zapał, ale podczytuję Was regularnie
Jestem spokojna i pozytywnie nastawionaale czasami mi smutno, że to to moja pierwsza ciąża i wspomnienia będę miała okropne. Jak nie polip i krwawienia to pogrubione nt. I zawsze coś...
Później będzie radocha
Buzia!
She86 lubi tę wiadomość
-
Kajola wrote:Dzień dobry
Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5
Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:
No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak
Dziękuję za zaciśnięte kciuki
I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?
hahahaha fantastyczne ujęciekoniecznie na 18 urodziny daj synkowi w prezencie tą fotkę
OPRAWIONĄ
Echo serca robi się tylko, gdy jest podejrzenie wad serca. Ja będę miała w 20 tyg. (ze wgzlędu na nt 3,2 mm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 07:57
anie93lica, Kajola lubią tę wiadomość