Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli badanie będę miała tylko dlatego bo jest okazja, przyjeżdża doktorka z Łodzi, która się zajmuje tymi badaniami.
Magda lena z tym prezentem na 18 urodziny to kapitalny pomysł
A Ty się nie martw wynikami Pappy, to są tylko statystyki!! Na następnych badaniach na pewno Ci wyjdzie wszystko w porządku i kiedyś będziesz się z tego śmiała z dzieckiem jak się martwiłaś w ciąży
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualnyCześć mamuśki
Kajola super wieści i mega fotkapodobną dostałam przy pierwszym synku
gratuluję synka
Jagoog ja nie mam żadnej infekcji a też czuję czasem kłucia i pobolewania, a wczoraj czułam pierwszy raz takie pulsowanie w pochwie.
Myślę że te wszystkie rzeczy związane są z tym ze maluszek rośnie a wraz z nim wszystko inne
Magda lena kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz
i nie zostawiaj nas, pisz do nas jak najczęściej kochana
I oczywiście kciuki za dzisiejszą wizytę
Lucky ja miałam USG tylko przez brzuch, ale sprzęt naprawdę mega jakości i właściwie nawet nie czułam nic na brzuchu. To było lekkie dotknięcie i myk myk po badaniu, lekarz też widocznie bardzo wprawiony.
muminka kochana domyślam się co czujesz ja miałam podobnie jak Filip poszedł do pierwszej klasy (w przedszkolu nie mieliśmy takich przygód) w szkole starsze dzieciaki nabijały się z pierwszaków w toaletach, wiecie z czego... i moje dziecko przez pierwsze tygodnie nie chciało korzystać i wracał do domu z pełnym pęcherzem. W jego klasie z kolei trzech urwisów uwzięło się na kolegę, który jest najmniejszy i bardzo spokojny. Tyle że znam trochę mamy dwóch z nich i robią ile mogą żeby to zmienić ale coś nie wychodzi
Teraz już trzecia klasa i zaraz w pierwszy dzień "Mały" znowu oberwał masakra. Jak słyszę to mnie też krew zalewa mimo że nie dotyczy to mojego dziecka (na szczęście)
Ja też dzisiaj wizytuję o 16:40 i też proszę o kciuki
Przepraszam jeśli jeszcze kogoś pominęłam buziaki :*
Miłego dnia kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:41
Kajola, krówka_muffka, edyś lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja od samego początku ciąży mam jakąś bezsenność i jestem już wykończona
jak teraz się nie wyśpie to przy dziecku już w ogóle
Kajola super! Gratuluję, boskie zdjęcie
Magdalena, ja cały czas trzymam kciuki za Was i za badania połówkowe wierzę, że wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-*
Muminka powodzenia dziś w przedszkolu!Magda lena, Kajola lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Dzień dobry Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja od samego początku ciąży mam jakąś bezsenność i jestem już wykończona
Ja mam problem ze spaniem, w dzień śpię jak zabita. W nocy zanim się uloze mijają wieki, później budzi mnie siku i znowu ten rytuał by zasnąć. Jak w weekend przespalam całą noc to byłam w szoku, ale po sikaniu bolał mnie brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:41
-
nick nieaktualny
-
Kate84 wrote:Dzień dobry Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja od samego początku ciąży mam jakąś bezsenność i jestem już wykończona
Ja wieczorem usypiam w dwie minuty (przed ciążą potrzebowałam godziny)
o 1 w nocy lecę siku a potem o 5 albo 6 i po spaniu. W dzień nie śpię wcale. I czuję się dużo lepiej niż jak spałam po 10 godzin
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualny
-
Już śpieszę z obiecanymi szczegółami
Wizyta nie trwała długo, może z 10min, ale Pani Doktor przemiła, cały czas powtarzała "cudowne dzieciątko" i wszystko tłumaczyła co ogląda itp.
serduszko 167ud/min
NT 1,7
Kość nosowa obecna
Po pomiarach brzuszka i kości udowej termin przesunął się, aż na 15marca - więc mam widełki 15.03-22.03.
Maluszek wczoraj miał już 61mm, chociaż nie do końca miał ochotę się prostować więc może mieć ciut więcej. Pani Doktor mówiła, że szybko rośnie i ma długie nóżki. Od początku fikał jak szalonyMachał rączkami, kciuk ssał a mi jak zwykle przy badaniu łezki poleciały
Dostałam 4min filmik, i do tego zdjęcia, ale nie są zbyt fajne, może z filmiku uda mi się coś wyciąći wstawić
Brzusio nadal malutki - prawie niewidoczny - chociaż po wczorajszym obiadku u mamusi, to jak moja chrześnica zobaczyła mój brzuszek to już zaczęła mnie głaskać i mówić do kuzyna/kuzynkiNawet powybierała swoje książeczki dla maluchów i ma gotowy prezent do podarowania maluszkowi
Pani Doktor powiedziała, że z zaglądaniem między nóżki by się wstrzymała, bo to wcześnie, ale na upartego może mi powiedzieć, że na dzień dzisiejszy 60%dziewczynka - ale nie nastawiam się, obojętne mi tokleo2426, krówka_muffka, edyś, Kate84, She86, karlik, Kajola, Mietka 30:), Martita88, Lula_w, Karka, Madzialena90, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Nie udzielam sie tutaj na forum ale podczytuję was. No i mam problem. Jak rano wstaje na siusiu to strasznie mnie ciągnie w pachwinach. Przy oddawaniu moczu szczególnie. W dzien tez czasem tępy bol wchodzi w pachwiny. Ale taki chwilowy. Bylam we wtorek u gina, badala mnie, z macica i szyjka wszystko okej, wyniki moczu bez zmian. Na usg byliśmy tydzień temu i tez wszystko jest w najlepszym porządku. Tez macie takie dolegliwości?
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Kajola wrote:Dzień dobry
Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5
Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:
No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak
Dziękuję za zaciśnięte kciuki
I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?
Ale czadowe zdjęcie!!!! wooow!!! ale jaja:D Gratulacje kochana!!!!:****Kajola lubi tę wiadomość
-
Kajola wrote:Dzień dobry
Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5
Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:
No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak
Dziękuję za zaciśnięte kciuki
I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?
Piękne zdjęciejajeczka widoczne
Kajola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kleo2426 - no właśnie nie mówiłam bo to tylko rano mi się dzieje raczej i nie bylo dla mnie dokuczliwe mam to już od kilku tygodni a na badaniach nic złego nie widac, mam świeże usg i wszystko na swoim miejscu. Tylko dzisiaj tak mocno zabolało i sie przestraszyłam
Nie wiem może przesadzam..anuschka lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*