X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli badanie będę miała tylko dlatego bo jest okazja, przyjeżdża doktorka z Łodzi, która się zajmuje tymi badaniami.

Magda lena z tym prezentem na 18 urodziny to kapitalny pomysł :-D
    A Ty się nie martw wynikami Pappy, to są tylko statystyki!! Na następnych badaniach na pewno Ci wyjdzie wszystko w porządku i kiedyś będziesz się z tego śmiała z dzieckiem jak się martwiłaś w ciąży :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się najadłam jak Bąk i padłam. Ł mnie tylko obudził na mycie i znów do łóżka. A dzisiaj do pracy...ależ się nie chce :D na siku musiałam wstać o 5 a o 6:30 pobudka i jakaś taka rozbita jestem.

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :D

Kajola super wieści i mega fotka :) podobną dostałam przy pierwszym synku :) gratuluję synka :D

Jagoog ja nie mam żadnej infekcji a też czuję czasem kłucia i pobolewania, a wczoraj czułam pierwszy raz takie pulsowanie w pochwie.
    Myślę że te wszystkie rzeczy związane są z tym ze maluszek rośnie a wraz z nim wszystko inne :)

Magda lena kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz :)
    i nie zostawiaj nas, pisz do nas jak najczęściej kochana :)
    I oczywiście kciuki za dzisiejszą wizytę :D

Lucky ja miałam USG tylko przez brzuch, ale sprzęt naprawdę mega jakości i właściwie nawet nie czułam nic na brzuchu. To było lekkie dotknięcie i myk myk po badaniu, lekarz też widocznie bardzo wprawiony.

muminka kochana domyślam się co czujesz ja miałam podobnie jak Filip poszedł do pierwszej klasy (w przedszkolu nie mieliśmy takich przygód) w szkole starsze dzieciaki nabijały się z pierwszaków w toaletach, wiecie z czego... i moje dziecko przez pierwsze tygodnie nie chciało korzystać i wracał do domu z pełnym pęcherzem. W jego klasie z kolei trzech urwisów uwzięło się na kolegę, który jest najmniejszy i bardzo spokojny. Tyle że znam trochę mamy dwóch z nich i robią ile mogą żeby to zmienić ale coś nie wychodzi :(
    Teraz już trzecia klasa i zaraz w pierwszy dzień "Mały" znowu oberwał masakra. Jak słyszę to mnie też krew zalewa mimo że nie dotyczy to mojego dziecka (na szczęście)

Ja też dzisiaj wizytuję o 16:40 i też proszę o kciuki :P

Przepraszam jeśli jeszcze kogoś pominęłam buziaki :*

Miłego dnia kochane <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:41

Kajola, krówka_muffka, edyś lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita a ja na siku musiałam wstawać po 1, później po 3:)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja od samego początku ciąży mam jakąś bezsenność i jestem już wykończona :-( jak teraz się nie wyśpie to przy dziecku już w ogóle :-(

Kajola super! Gratuluję, boskie zdjęcie :-D

Magdalena, ja cały czas trzymam kciuki za Was i za badania połówkowe wierzę, że wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-*

Muminka powodzenia dziś w przedszkolu!

Magda lena, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, dla mnie raczej nie za dobry :(
    Jakbym miała mało stresów to dzisiaj jeszcze pod szkołą synka wjechał w mój samochód dyrektor szkoły :/ ehhh....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to synek powinien mieć teraz fory wszkole w ramach rekompensaty ;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja od samego początku ciąży mam jakąś bezsenność i jestem już wykończona :-( jak teraz się nie wyśpie to przy dziecku już w ogóle :-(

Ja mam problem ze spaniem, w dzień śpię jak zabita. W nocy zanim się uloze mijają wieki, później budzi mnie siku i znowu ten rytuał by zasnąć. Jak w weekend przespalam całą noc to byłam w szoku, ale po sikaniu bolał mnie brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:41

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, ja mam straszny problem ze spaniem ;( Wszyscy mi mówią "teraz się wyśpij, bo później to nie będzie okazji przy maluszku....", a ja nie mogę spać ;( w nocy budzę się o 3-4 i dupa... Później w dzień trochę podsypiam,

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką "chwilówkę" ze spaniem, a teraz zasypiam w dzień na stojąco i w nocy śpię jak zabita z jedną lub dwiema przerwami na siusiu :)

• Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Ja wieczorem usypiam w dwie minuty (przed ciążą potrzebowałam godziny)
    o 1 w nocy lecę siku a potem o 5 albo 6 i po spaniu. W dzień nie śpię wcale. I czuję się dużo lepiej niż jak spałam po 10 godzin ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dzień Dobry, dla mnie raczej nie za dobry :(
    Jakbym miała mało stresów to dzisiaj jeszcze pod szkołą synka wjechał w mój samochód dyrektor szkoły :/ ehhh....

Mocno ?
    Nic się Wam nie stało ?

muminka83 lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już śpieszę z obiecanymi szczegółami :)

Wizyta nie trwała długo, może z 10min, ale Pani Doktor przemiła, cały czas powtarzała "cudowne dzieciątko" i wszystko tłumaczyła co ogląda itp.
    serduszko 167ud/min
    NT 1,7
    Kość nosowa obecna

Po pomiarach brzuszka i kości udowej termin przesunął się, aż na 15marca - więc mam widełki 15.03-22.03.

Maluszek wczoraj miał już 61mm, chociaż nie do końca miał ochotę się prostować więc może mieć ciut więcej. Pani Doktor mówiła, że szybko rośnie i ma długie nóżki. Od początku fikał jak szalony :) Machał rączkami, kciuk ssał a mi jak zwykle przy badaniu łezki poleciały :):)

Dostałam 4min filmik, i do tego zdjęcia, ale nie są zbyt fajne, może z filmiku uda mi się coś wyciąć :) i wstawić :)

Brzusio nadal malutki - prawie niewidoczny - chociaż po wczorajszym obiadku u mamusi, to jak moja chrześnica zobaczyła mój brzuszek to już zaczęła mnie głaskać i mówić do kuzyna/kuzynki :) Nawet powybierała swoje książeczki dla maluchów i ma gotowy prezent do podarowania maluszkowi :)

Pani Doktor powiedziała, że z zaglądaniem między nóżki by się wstrzymała, bo to wcześnie, ale na upartego może mi powiedzieć, że na dzień dzisiejszy 60%dziewczynka - ale nie nastawiam się, obojętne mi to :)

kleo2426, krówka_muffka, edyś, Kate84, She86, karlik, Kajola, Mietka 30:), Martita88, Lula_w, Karka, Madzialena90, d'nusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Nie udzielam sie tutaj na forum ale podczytuję was. No i mam problem. Jak rano wstaje na siusiu to strasznie mnie ciągnie w pachwinach. Przy oddawaniu moczu szczególnie. W dzien tez czasem tępy bol wchodzi w pachwiny. Ale taki chwilowy. Bylam we wtorek u gina, badala mnie, z macica i szyjka wszystko okej, wyniki moczu bez zmian. Na usg byliśmy tydzień temu i tez wszystko jest w najlepszym porządku. Tez macie takie dolegliwości?

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie martwic i juz chciałam sie zapisać na usg :(

p655l6d8b2kubuqj.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D
    Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5 :-)
    Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
    CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
    Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:

c8c0fb56bb3c83bdmed.jpg

No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak ;-)

Dziękuję za zaciśnięte kciuki :-D

I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?

Ale czadowe zdjęcie!!!! wooow!!! ale jaja:D Gratulacje kochana!!!!:****

Kajola lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Zaczynam sie martwic i juz chciałam sie zapisać na usg :(

jeżeli czujesz się nie pewnie to zadzwoń do lekarza <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D
    Po wczorajszej wizycie miałam takie adhd, że wstałam rano o godz 5 :-)
    Najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie.
    CRL 8,7cm serducho 140 uderzenia na min.
    Przed wizytą zjadłam pół paczki kwaśnych żelek żeby dzidziuś brykał bo chciałam poznać płeć. Chociaż lekarz na wstępie zaznaczył, że jeszcze za wcześnie to chyba jednak żelki pomogły bo okruszek ustawił się tak:

c8c0fb56bb3c83bdmed.jpg

No i już wiadomo, że nasze przeczucia się sprawdziły i będzie chłopak ;-)

Dziękuję za zaciśnięte kciuki :-D

I takie pytanie bo to moja pierwsza ciąża. Czy badanie Echa serca dziecka robi się w każdej ciąży?

Piękne zdjęcie :D jajeczka widoczne

Kajola lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a
    Fantastyczne wieści gratuluję kochana :)

Madzik
    Ja czasami czuję pachwiny ale bardzo rzadko, częściej czułam na początku.
    A mówiłaś o tym lekarzowi?
    Coś powiedział?

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2426 - no właśnie nie mówiłam bo to tylko rano mi się dzieje raczej i nie bylo dla mnie dokuczliwe mam to już od kilku tygodni a na badaniach nic złego nie widac, mam świeże usg i wszystko na swoim miejscu. Tylko dzisiaj tak mocno zabolało i sie przestraszyłam :/
    Nie wiem może przesadzam..

anuschka lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ