Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:Kleo2426 - no właśnie nie mówiłam bo to tylko rano mi się dzieje raczej i nie bylo dla mnie dokuczliwe mam to już od kilku tygodni a na badaniach nic złego nie widac, mam świeże usg i wszystko na swoim miejscu. Tylko dzisiaj tak mocno zabolało i sie przestraszyłam
Nie wiem może przesadzam..
Kochana to może dla własnego spokoju zadzwoń do lekarza i zapytaj co i jak -
nick nieaktualnybaassiia, Renka88 - II trymestr, gratki
Oby zleciał równie szybko i bezproblemowo co pierwszy
U mnie brzuch najpierw wywaliło ze wzdęć, później magicznie znikł a teraz jak mi wyskoczył to aż się sama zdziwiłam
Jutro wkleję fotkę z okazji 16 tygodnia
Kajola - rany! mega fotkaz poprzedniej ciąży mam bardzo podobne tylko że dopiero z 18 tygodnia
Akurat teraz będę miała USG w 17 i może będzie coś widać
Magda lena - według mnie wyniki nie są złe. Mój genetyk mówił, że amniopunkcję zaleca się przy wyniku gorszym niż 1:100, więc dziwi mnie ten nacisk na amnio u Ciebie. Przy 1:330 też bym nie ryzykowała bo ryzyko poronienia po amniopunkcji wynosi 1:100, czyli w Twoim przypadku jest 3x większe niż prawdopodobieństwo, że maluszek jest chory. Ale ja mam przeczucie, że wszystko u Was w porządku i nie ma czym się martwić. Rozumiem Cię bardzo dobrze co do tego smutku, ale musisz się cieszyć każdym dniem i dużo o siebie dbać. Często jest tak, że trudna na początku ciąża doczeka się szczęśliwego rozwiązania a taka, gdzie nie było niczego niepokojącego kończy się nieszczęśliwie. Żadna z nas nie wie co jest nam pisane. Po prostu trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji, inaczej można zwariować od zamartwiania się
Kate84 - na początku miałam problemy ze snem, teraz jest już ok. Nawet w ciągu dnia udaje mi się nie raz zdrzemnąć, co jak na mnie jest nie lada wyczynemTylko na siku chodzę dosłownie co godzinę bez względu czy to dzień czy noc
MeAmerie - faktycznie dzień z przebojami, ale przynajmniej teraz może być tylko lepiej
Madzik90 - ja podejrzewam, że to od pęcherza. Mam tak samo rano, jak zbyt długo wstrzymuję mocz. Dziwnie teraz te nasze wnętrzności pracują, ja mam często bóle brzucha i pachwin od wzdęcia jelit. Jakbym nie wiedziała, że to od tego to bym codziennie była na IP
Ech, w końcu skończyłamDzień dobry wszystkim! Trzymam kciuki za wizyty
Idę się ogarniać i lecę na obiadowe zakupy a przy okazji zajrzę do fryzjera czy będzie miał czas podciąć mi końcówki. Taką mam ochotę na jarzynową zupkę
Miałam w planach też ciasto ze śliwkami upiec, ale jak się zapytałam o zdanie męża to usłyszałam, że jak będzie czekoladowe i bez śliwek to mogę upiec
Chyba upiekę dwa
kleo2426, baassiia, Kajola lubią tę wiadomość
-
Madzik90, Jagood - kochana nie martw się na zapas. Mnie też co jakiś czas ciągnie, kłuje i gniecie w okolicach pachwin, spojenia łonowego, pod pępkiem. Ale tak jak już dziewczyny pisały - jest to normalne w ciąży. Jednak jeżeli mocno Cię to męczy to skonsultuj to z lekarzem.
Tunia.a - super! cieszę się razem z TobąA powiedz mi, za filmik musiałaś coś zapłacić dodatkowo, czy miałaś to w cenie?
Kate84 - kiedyś czytałam, że kobiet w ciąży dzielą się na dwie grupy: jedne co cierpią na bezsenność, drugie to takie, które mogłyby spać non stop.
Kleo2426, Renka88 - trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści
Kajola - zdjęcie REWELACYJNE !!! coś pięknego
Co do łososia to uwielbiam!! dałabym się za niego pokroić. W zeszłym roku znalazłam sposób na jego rewelacyjne przyrządzenie (w folii aluminiowej) i ani razu się nie zawiodłam
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:24
kleo2426, Tunia.a, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:36
-
Tunia.a wrote:Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować
Dzięki Tunia.
Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać -
Witajcie mamusie:) Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści, jak je czytam to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojej wizyty.
U mnie dziś na obiad łopatka duszona, z wczoraj została a ugotowałam jak dla wojskaI dziś chyba upiekę ciasto kokosowe z jabłkami. Ostatnio mam właśnie ochotę na ciacho ale koniecznie własnej roboty.
-
Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
nie nadążam, mój ciążowy, kalafiorowy mózg zapomina co miałam napisać
Anielica - cieszę się bardzo, że lepiej się czujesz
Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejszeanie93lica, edyś, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Dzięki Tunia.
Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać
Ja z tego wszystkie też o nic nie pytałam - przy pożegnaniu dostałam kopertę w której nawet nie wiedziałam co jest
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c394df86cb8b.jpg
Oto i nasz Maluszek OkruszekWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:55
A.Kasia, She86, aaagaaatka, Vincent, baassiia, anie93lica, Kajola, 26Asia, Madzialena90, d'nusia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarien wrote:Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze
Ja mam na to sposóbOtwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku
Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać
kleo2426, arien lubią tę wiadomość
-
MeAmeria przykra sprawa, mocno?Nic poważnego się nie stało?
Tunia.a super wieści , gratuluję dobrych wiadomości i zdrowego bobasa i super takie filmiki ja takiej opcji nie miałam, ale mój lekarz o połówkowych już chyba nagrywa tylko filmiki bo zdjęcie ciężko już wtedy zrobić
Madzik90 ja mam bóle pachwin i mój gin mówi ,że to normalne przez więzadła , ja do tego co chwilę muszę lecieć siusiu i jak tylko przeciągne to od razu boli wszystko bardziej!
Ja mam dziś na obiadek ryż z potrawką ( 2 dni temu robiłam pomidorową no to odlałam trochę rosołu ,żeby sobie kolejny obiad uławtić hehe) i dla M do tego cielęcine bo ja nadal na mięso nie mogę patrzeć blee
A z tą moją bezsennością to widocznie taka moja uroda eh , w nocy na siusiu to idę chyba z 6 razy i za każdym razem męczę się z zaśnięciem
Do tego jeszcze dziś dopadły mnie mdłości....
Ale są też jakieś plusy od 2 dni wypróżniam się reguralnie jupiii jupii także zrobię w końcu zdjęcie ciążowego brzuszka i też się pochwalę ( teraz już będzie ciążowy a nie kupowy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:59
-
nick nieaktualnyarien wrote:Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze
Ja już znalazłam sposób.
Jak widzę, że sporo do nadrobienia to biorę kartkę długopis i normalnie robię notatkiarien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Ja mam na to sposób
Otwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku
Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać
O jeszcze lepiej na to nie wpadłamarien lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Kochana, wszystko okej. Dziękuję za troskę.
Nie wiem czy pisałam Wam o wynikach pappa.... ale chyba nie?
Ryzyko ZD mamy 1:330. Innych trisomi 1:80000. Więc bez dramatu (takie moje zdanie), ale pani genetyk która się nami zajmuje uparcie walczy o amniopunkcję. Bałam się gorszego wyniku. Ostatecznie odwołałam amnio, napisałam oświadczenie, że nie zgadzam się i czekamy do 20 tygodnia. Wtedy będę miała echo serca malucha i inna badania w kierunku wad serca. Powiem Wam, że ta klinika genetyczna (Bydgoszcz) dobrze się nami zajmuje, tylko nie wiem co tak na tą amniopunkcję naciskają....
Dziś pogadam z moim lekarzem o nimfty. W ogóle co on myśli o tych wynikach.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze! Ja trochę się wycofałam z forum i internetu. Jakoś straciłam zapał, ale podczytuję Was regularnie
Jestem spokojna i pozytywnie nastawionaale czasami mi smutno, że to to moja pierwsza ciąża i wspomnienia będę miała okropne. Jak nie polip i krwawienia to pogrubione nt. I zawsze coś...
Później będzie radocha
Buzia!
Magdalena, jestem z Tobą myślami. Ja mam to ryzyko jeszcze większe, bo 1:235, miałam wszystkie wyniki i usg super ale bardzo niską wartość białka papp-a. Dzisiaj umawiamy się na wizytę do genetyka ale chyba też odmowię aminopunkcji. Dawaj znać jak sytuacja u Ciebie, w razie czego pisz prywatnw wiadomości. Całuję!
Magda lena lubi tę wiadomość