Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:Kleo2426 - no właśnie nie mówiłam bo to tylko rano mi się dzieje raczej i nie bylo dla mnie dokuczliwe mam to już od kilku tygodni a na badaniach nic złego nie widac, mam świeże usg i wszystko na swoim miejscu. Tylko dzisiaj tak mocno zabolało i sie przestraszyłam

Nie wiem może przesadzam..
Kochana to może dla własnego spokoju zadzwoń do lekarza i zapytaj co i jak
-
nick nieaktualnybaassiia, Renka88 - II trymestr, gratki
Oby zleciał równie szybko i bezproblemowo co pierwszy
U mnie brzuch najpierw wywaliło ze wzdęć, później magicznie znikł a teraz jak mi wyskoczył to aż się sama zdziwiłam
Jutro wkleję fotkę z okazji 16 tygodnia 
Kajola - rany! mega fotka
z poprzedniej ciąży mam bardzo podobne tylko że dopiero z 18 tygodnia
Akurat teraz będę miała USG w 17 i może będzie coś widać 
Magda lena - według mnie wyniki nie są złe. Mój genetyk mówił, że amniopunkcję zaleca się przy wyniku gorszym niż 1:100, więc dziwi mnie ten nacisk na amnio u Ciebie. Przy 1:330 też bym nie ryzykowała bo ryzyko poronienia po amniopunkcji wynosi 1:100, czyli w Twoim przypadku jest 3x większe niż prawdopodobieństwo, że maluszek jest chory. Ale ja mam przeczucie, że wszystko u Was w porządku i nie ma czym się martwić. Rozumiem Cię bardzo dobrze co do tego smutku, ale musisz się cieszyć każdym dniem i dużo o siebie dbać. Często jest tak, że trudna na początku ciąża doczeka się szczęśliwego rozwiązania a taka, gdzie nie było niczego niepokojącego kończy się nieszczęśliwie. Żadna z nas nie wie co jest nam pisane. Po prostu trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji, inaczej można zwariować od zamartwiania się
Kate84 - na początku miałam problemy ze snem, teraz jest już ok. Nawet w ciągu dnia udaje mi się nie raz zdrzemnąć, co jak na mnie jest nie lada wyczynem
Tylko na siku chodzę dosłownie co godzinę bez względu czy to dzień czy noc 
MeAmerie - faktycznie dzień z przebojami, ale przynajmniej teraz może być tylko lepiej
Madzik90 - ja podejrzewam, że to od pęcherza. Mam tak samo rano, jak zbyt długo wstrzymuję mocz. Dziwnie teraz te nasze wnętrzności pracują, ja mam często bóle brzucha i pachwin od wzdęcia jelit. Jakbym nie wiedziała, że to od tego to bym codziennie była na IP
Ech, w końcu skończyłam
Dzień dobry wszystkim! Trzymam kciuki za wizyty
Idę się ogarniać i lecę na obiadowe zakupy a przy okazji zajrzę do fryzjera czy będzie miał czas podciąć mi końcówki. Taką mam ochotę na jarzynową zupkę
Miałam w planach też ciasto ze śliwkami upiec, ale jak się zapytałam o zdanie męża to usłyszałam, że jak będzie czekoladowe i bez śliwek to mogę upiec
Chyba upiekę dwa 
kleo2426, baassiia, Kajola lubią tę wiadomość
-
Madzik90, Jagood - kochana nie martw się na zapas. Mnie też co jakiś czas ciągnie, kłuje i gniecie w okolicach pachwin, spojenia łonowego, pod pępkiem. Ale tak jak już dziewczyny pisały - jest to normalne w ciąży. Jednak jeżeli mocno Cię to męczy to skonsultuj to z lekarzem.
Tunia.a - super! cieszę się razem z Tobą
A powiedz mi, za filmik musiałaś coś zapłacić dodatkowo, czy miałaś to w cenie?
Kate84 - kiedyś czytałam, że kobiet w ciąży dzielą się na dwie grupy: jedne co cierpią na bezsenność, drugie to takie, które mogłyby spać non stop.
Kleo2426, Renka88 - trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści
Kajola - zdjęcie REWELACYJNE !!! coś pięknego
Co do łososia to uwielbiam!! dałabym się za niego pokroić. W zeszłym roku znalazłam sposób na jego rewelacyjne przyrządzenie (w folii aluminiowej) i ani razu się nie zawiodłam
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:24
kleo2426, Tunia.a, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:36

-
Tunia.a wrote:Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować

Dzięki Tunia.
Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać
-
Witajcie mamusie:) Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści, jak je czytam to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojej wizyty.
U mnie dziś na obiad łopatka duszona, z wczoraj została a ugotowałam jak dla wojska
I dziś chyba upiekę ciasto kokosowe z jabłkami. Ostatnio mam właśnie ochotę na ciacho ale koniecznie własnej roboty.
-
Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
nie nadążam, mój ciążowy, kalafiorowy mózg zapomina co miałam napisać 
Anielica - cieszę się bardzo, że lepiej się czujesz
Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze
anie93lica, edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

-
Karolina@ wrote:Dzięki Tunia.
Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać
Ja z tego wszystkie też o nic nie pytałam - przy pożegnaniu dostałam kopertę w której nawet nie wiedziałam co jest

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c394df86cb8b.jpg
Oto i nasz Maluszek Okruszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:55
A.Kasia, She86, aaagaaatka, Vincent, baassiia, anie93lica, Kajola, 26Asia, Madzialena90, d'nusia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyarien wrote:Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze
Ja mam na to sposób
Otwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku
Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać
kleo2426, arien lubią tę wiadomość
-
MeAmeria przykra sprawa, mocno?Nic poważnego się nie stało?
Tunia.a super wieści , gratuluję dobrych wiadomości i zdrowego bobasa i super takie filmiki ja takiej opcji nie miałam, ale mój lekarz o połówkowych już chyba nagrywa tylko filmiki bo zdjęcie ciężko już wtedy zrobić
Madzik90 ja mam bóle pachwin i mój gin mówi ,że to normalne przez więzadła , ja do tego co chwilę muszę lecieć siusiu i jak tylko przeciągne to od razu boli wszystko bardziej!
Ja mam dziś na obiadek ryż z potrawką ( 2 dni temu robiłam pomidorową no to odlałam trochę rosołu ,żeby sobie kolejny obiad uławtić hehe) i dla M do tego cielęcine bo ja nadal na mięso nie mogę patrzeć blee
A z tą moją bezsennością to widocznie taka moja uroda eh , w nocy na siusiu to idę chyba z 6 razy i za każdym razem męczę się z zaśnięciem
Do tego jeszcze dziś dopadły mnie mdłości....
Ale są też jakieś plusy od 2 dni wypróżniam się reguralnie jupiii jupii także zrobię w końcu zdjęcie ciążowego brzuszka i też się pochwalę ( teraz już będzie ciążowy a nie kupowy
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:59
-
nick nieaktualnyarien wrote:Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum
Ja już znalazłam sposób.
Jak widzę, że sporo do nadrobienia to biorę kartkę długopis i normalnie robię notatki
arien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Ja mam na to sposób
Otwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku
Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać 
O jeszcze lepiej na to nie wpadłam
arien lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Kochana, wszystko okej. Dziękuję za troskę.
Nie wiem czy pisałam Wam o wynikach pappa.... ale chyba nie?
Ryzyko ZD mamy 1:330. Innych trisomi 1:80000. Więc bez dramatu (takie moje zdanie), ale pani genetyk która się nami zajmuje uparcie walczy o amniopunkcję. Bałam się gorszego wyniku. Ostatecznie odwołałam amnio, napisałam oświadczenie, że nie zgadzam się i czekamy do 20 tygodnia. Wtedy będę miała echo serca malucha i inna badania w kierunku wad serca. Powiem Wam, że ta klinika genetyczna (Bydgoszcz) dobrze się nami zajmuje, tylko nie wiem co tak na tą amniopunkcję naciskają....
Dziś pogadam z moim lekarzem o nimfty. W ogóle co on myśli o tych wynikach.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze! Ja trochę się wycofałam z forum i internetu. Jakoś straciłam zapał, ale podczytuję Was regularnie
Jestem spokojna i pozytywnie nastawiona
ale czasami mi smutno, że to to moja pierwsza ciąża i wspomnienia będę miała okropne. Jak nie polip i krwawienia to pogrubione nt. I zawsze coś...
Później będzie radocha 
Buzia!
Magdalena, jestem z Tobą myślami. Ja mam to ryzyko jeszcze większe, bo 1:235, miałam wszystkie wyniki i usg super ale bardzo niską wartość białka papp-a. Dzisiaj umawiamy się na wizytę do genetyka ale chyba też odmowię aminopunkcji. Dawaj znać jak sytuacja u Ciebie, w razie czego pisz prywatnw wiadomości. Całuję!
Magda lena lubi tę wiadomość