X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Kleo2426 - no właśnie nie mówiłam bo to tylko rano mi się dzieje raczej i nie bylo dla mnie dokuczliwe mam to już od kilku tygodni a na badaniach nic złego nie widac, mam świeże usg i wszystko na swoim miejscu. Tylko dzisiaj tak mocno zabolało i sie przestraszyłam :/
    Nie wiem może przesadzam..

Kochana to może dla własnego spokoju zadzwoń do lekarza i zapytaj co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia, Renka88 - II trymestr, gratki ;) Oby zleciał równie szybko i bezproblemowo co pierwszy :D U mnie brzuch najpierw wywaliło ze wzdęć, później magicznie znikł a teraz jak mi wyskoczył to aż się sama zdziwiłam ;) Jutro wkleję fotkę z okazji 16 tygodnia :)

Kajola - rany! mega fotka :D z poprzedniej ciąży mam bardzo podobne tylko że dopiero z 18 tygodnia :D Akurat teraz będę miała USG w 17 i może będzie coś widać :)

Magda lena - według mnie wyniki nie są złe. Mój genetyk mówił, że amniopunkcję zaleca się przy wyniku gorszym niż 1:100, więc dziwi mnie ten nacisk na amnio u Ciebie. Przy 1:330 też bym nie ryzykowała bo ryzyko poronienia po amniopunkcji wynosi 1:100, czyli w Twoim przypadku jest 3x większe niż prawdopodobieństwo, że maluszek jest chory. Ale ja mam przeczucie, że wszystko u Was w porządku i nie ma czym się martwić. Rozumiem Cię bardzo dobrze co do tego smutku, ale musisz się cieszyć każdym dniem i dużo o siebie dbać. Często jest tak, że trudna na początku ciąża doczeka się szczęśliwego rozwiązania a taka, gdzie nie było niczego niepokojącego kończy się nieszczęśliwie. Żadna z nas nie wie co jest nam pisane. Po prostu trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji, inaczej można zwariować od zamartwiania się :)

Kate84 - na początku miałam problemy ze snem, teraz jest już ok. Nawet w ciągu dnia udaje mi się nie raz zdrzemnąć, co jak na mnie jest nie lada wyczynem :D Tylko na siku chodzę dosłownie co godzinę bez względu czy to dzień czy noc :/

MeAmerie - faktycznie dzień z przebojami, ale przynajmniej teraz może być tylko lepiej :D

Madzik90 - ja podejrzewam, że to od pęcherza. Mam tak samo rano, jak zbyt długo wstrzymuję mocz. Dziwnie teraz te nasze wnętrzności pracują, ja mam często bóle brzucha i pachwin od wzdęcia jelit. Jakbym nie wiedziała, że to od tego to bym codziennie była na IP :/

Ech, w końcu skończyłam :D Dzień dobry wszystkim! Trzymam kciuki za wizyty :D Idę się ogarniać i lecę na obiadowe zakupy a przy okazji zajrzę do fryzjera czy będzie miał czas podciąć mi końcówki. Taką mam ochotę na jarzynową zupkę <3 Miałam w planach też ciasto ze śliwkami upiec, ale jak się zapytałam o zdanie męża to usłyszałam, że jak będzie czekoladowe i bez śliwek to mogę upiec :P Chyba upiekę dwa :P

kleo2426, baassiia, Kajola lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90, Jagood - kochana nie martw się na zapas. Mnie też co jakiś czas ciągnie, kłuje i gniecie w okolicach pachwin, spojenia łonowego, pod pępkiem. Ale tak jak już dziewczyny pisały - jest to normalne w ciąży. Jednak jeżeli mocno Cię to męczy to skonsultuj to z lekarzem.

Tunia.a - super! cieszę się razem z Tobą :) A powiedz mi, za filmik musiałaś coś zapłacić dodatkowo, czy miałaś to w cenie?

Kate84 - kiedyś czytałam, że kobiet w ciąży dzielą się na dwie grupy: jedne co cierpią na bezsenność, drugie to takie, które mogłyby spać non stop.

Kleo2426, Renka88 - trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści :)

Kajola - zdjęcie REWELACYJNE !!! coś pięknego :)

Co do łososia to uwielbiam!! dałabym się za niego pokroić. W zeszłym roku znalazłam sposób na jego rewelacyjne przyrządzenie (w folii aluminiowej) i ani razu się nie zawiodłam :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:24

kleo2426, Tunia.a, Kajola lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, końcówki? Ktoś tu miał zmieniać fryzurę :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, od razu mi lżej :) bo juz wpadalam w paranoję..

kleo2426 lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - my tez będziemy miec synusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:28

anie93lica, Kajola lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to ja też się piszę na czekoladowe :)
    A co do fryzjera to Ola ma rację miała być nowa fryzurka, a nie końcówki...

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tych plciach, a mi lekarz powiedział ze nie widać nic wcześniej niż około 20tygodnia,dlatego dopiero 28.09 może się dowiem, jak się dobrze maluch ułoży ;)
    Chciałabym juz zobaczyć czy wszystko dobrze z małym,tęsknię za widokiem!;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie będzie, ale to nie u tego fryzjera ;) A póki nie mam po drodze do jakiegoś dobrego zakładu to po prostu wstąpię tutaj, żeby chociaż końcówki podciąć. Już nawet tangle teezer ma problem coby je rozczesać :/

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:36

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Karolina@ filmik miałam w cenie, ale już sama wizyta kosztowała 250zł - wydaje mi się, że to nie jest mało chociaż porównania nie mam. Oczywiście fimik 2D, ale z prawie calutkiego badania, oprócz końcówki gdzie Pani Doktor starała się zmierzyć Maluszka a on uparcie nie chciał się prostować :)

Dzięki Tunia.

Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:) Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści, jak je czytam to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojej wizyty.
    U mnie dziś na obiad łopatka duszona, z wczoraj została a ugotowałam jak dla wojska :D I dziś chyba upiekę ciasto kokosowe z jabłkami. Ostatnio mam właśnie ochotę na ciacho ale koniecznie własnej roboty. :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kajola zdjęcie i pozycja Twojego synka mnie urzekły :D

Kajola lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum :/ nie nadążam, mój ciążowy, kalafiorowy mózg zapomina co miałam napisać :/

Anielica - cieszę się bardzo, że lepiej się czujesz :)
    Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze :)

anie93lica, edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzięki Tunia.

Pytam, ponieważ ja na pierwszych prenatalnych nie dostałam filmiku, nikt też mnie nie zapytał czy chcę mieć taką pamiątkę. A ze stresu kompletnie ten temat mi wypadł z głowy. W połowie października mam drugie prenatalne to wtedy muszę już o filmiku pamiętać :)

Ja z tego wszystkie też o nic nie pytałam - przy pożegnaniu dostałam kopertę w której nawet nie wiedziałam co jest :):)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c394df86cb8b.jpg

Oto i nasz Maluszek Okruszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:55

A.Kasia, She86, aaagaaatka, Vincent, baassiia, anie93lica, Kajola, 26Asia, Madzialena90, d'nusia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, ja się nie zgadzam, żebyście tyle postów pisały jak akurat nie ma mnie na forum :/ nie nadążam, mój ciążowy, kalafiorowy mózg zapomina co miałam napisać :/

Gratuluje wczorajszych wizyt, poznania płci i trzymam kciuki tradycyjnie za dzisiejsze :)

Ja mam na to sposób :D Otwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku :D Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać :D

kleo2426, arien lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmeria przykra sprawa, mocno?Nic poważnego się nie stało?

Tunia.a super wieści , gratuluję dobrych wiadomości i zdrowego bobasa i super takie filmiki ja takiej opcji nie miałam, ale mój lekarz o połówkowych już chyba nagrywa tylko filmiki bo zdjęcie ciężko już wtedy zrobić :D

Madzik90 ja mam bóle pachwin i mój gin mówi ,że to normalne przez więzadła , ja do tego co chwilę muszę lecieć siusiu i jak tylko przeciągne to od razu boli wszystko bardziej!

Ja mam dziś na obiadek ryż z potrawką ( 2 dni temu robiłam pomidorową no to odlałam trochę rosołu ,żeby sobie kolejny obiad uławtić hehe) i dla M do tego cielęcine bo ja nadal na mięso nie mogę patrzeć blee

A z tą moją bezsennością to widocznie taka moja uroda eh , w nocy na siusiu to idę chyba z 6 razy i za każdym razem męczę się z zaśnięciem :(
    Do tego jeszcze dziś dopadły mnie mdłości.... :(
    Ale są też jakieś plusy od 2 dni wypróżniam się reguralnie jupiii jupii także zrobię w końcu zdjęcie ciążowego brzuszka i też się pochwalę ( teraz już będzie ciążowy a nie kupowy :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:59

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Ja już znalazłam sposób.
    Jak widzę, że sporo do nadrobienia to biorę kartkę długopis i normalnie robię notatki :P

arien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja mam na to sposób :D Otwieram sobie forum na dwóch kartach, z jednej czytam po kolei wiadomości i na bieżąco odpisuję na drugiej karcie w okienku :D Inaczej też bym zgłupiała co komu i na jaki temat chciałam odpisać :D

O jeszcze lepiej na to nie wpadłam :P

arien lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kochana, wszystko okej. Dziękuję za troskę.

Nie wiem czy pisałam Wam o wynikach pappa.... ale chyba nie?
    Ryzyko ZD mamy 1:330. Innych trisomi 1:80000. Więc bez dramatu (takie moje zdanie), ale pani genetyk która się nami zajmuje uparcie walczy o amniopunkcję. Bałam się gorszego wyniku. Ostatecznie odwołałam amnio, napisałam oświadczenie, że nie zgadzam się i czekamy do 20 tygodnia. Wtedy będę miała echo serca malucha i inna badania w kierunku wad serca. Powiem Wam, że ta klinika genetyczna (Bydgoszcz) dobrze się nami zajmuje, tylko nie wiem co tak na tą amniopunkcję naciskają....

Dziś pogadam z moim lekarzem o nimfty. W ogóle co on myśli o tych wynikach.

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze! Ja trochę się wycofałam z forum i internetu. Jakoś straciłam zapał, ale podczytuję Was regularnie ;)
    Jestem spokojna i pozytywnie nastawiona :) ale czasami mi smutno, że to to moja pierwsza ciąża i wspomnienia będę miała okropne. Jak nie polip i krwawienia to pogrubione nt. I zawsze coś... :( Później będzie radocha :)

Buzia!

Magdalena, jestem z Tobą myślami. Ja mam to ryzyko jeszcze większe, bo 1:235, miałam wszystkie wyniki i usg super ale bardzo niską wartość białka papp-a. Dzisiaj umawiamy się na wizytę do genetyka ale chyba też odmowię aminopunkcji. Dawaj znać jak sytuacja u Ciebie, w razie czego pisz prywatnw wiadomości. Całuję!

Magda lena lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ