X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki - milego czwartku, udnych wizyt i pogodnego nastroju.

Wlasnie zrobilam sobie budyn z ksylitolem i jest mi nie halo! - chyba slodycze mi nie sluza.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana macica się też rozrasta. Mnie raz przy kichnięciu zabolało ale to z tydzień temu. Teraz mam przeziębienie ale już wychodzę z niego bo miodek i cytryna na kg idą u mnie.
    Jeśli się obawiasz podejdź do lekarza. Wiesz że lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. Też ostatnio masz sporo stresu a to też ma wpływ.
    Myszko kochana tak więc jeśli ci nie przejdzie po odpoczynku to podjedź do lekarza.
    :-* :-*

zbyt ogólnie wczoraj napisałam, muminko od przedwczoraj CIĄGŁE ściąganie od kręgosłupa, potem brzuszek no i klucia. nie jestem u siebie na miejscu, więc już wczoraj poleciałam do szpitala, doktor ciezki:/ ale stwierdził, również po sluzie, że najprawdopodobniej infekcja. no i szyjka słabo wyczuwalna. tyle powiedział, ciężko było się z nim dogadać. Nigdy we wcześniejszych ciążach nie miałam infekcji, dlatego Was pytałam jakie są objawy:) jestem w trakcie kontaktowania się z moim lekarzem, no i zobaczymy co zdecyduje.

Przez to wszystko, póki co nie jestem z Wami na bieżąco, bo posty produkujemy meega szybko:) ale nadrobie;)

Pozdrawiam cieplo

do czterech razy sztuka.
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Dziewczyny za dzisiejsze wizyty :) Karlik będzie dobrze! Musi być :)
    A ja się zabieram za porządkowanie pokoju (tzn wynoszenie gratów, bo z nieużywanego pokoiku zrobiła się mała graciarnia:)), bo dzisiaj mój Mężulek ma zamiar zacząć malować pokoik maluszka :)

A.Kasia, karlik lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy że szyjka jest słabo wyczuwalna ? Dziwny lekarz. Dziewczyny , moje kciuki również zaciśnięte , Karlik będzie dobrze ;*

kleo2426 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    zbyt ogólnie wczoraj napisałam, muminko od przedwczoraj CIĄGŁE ściąganie od kręgosłupa, potem brzuszek no i klucia. nie jestem u siebie na miejscu, więc już wczoraj poleciałam do szpitala, doktor ciezki:/ ale stwierdził, również po sluzie, że najprawdopodobniej infekcja. no i szyjka słabo wyczuwalna. tyle powiedział, ciężko było się z nim dogadać. Nigdy we wcześniejszych ciążach nie miałam infekcji, dlatego Was pytałam jakie są objawy:) jestem w trakcie kontaktowania się z moim lekarzem, no i zobaczymy co zdecyduje.

Przez to wszystko, póki co nie jestem z Wami na bieżąco, bo posty produkujemy meega szybko:) ale nadrobie;)

Pozdrawiam cieplo

No ale infekcja czego? Bo nie rozumiem. ..... hmm Powinien cię na obserwacji zostawić.
    A w pierwszej ciąży nie miałaś jakiegoś wirusa ... bo coś mi sie przypomina czy to była inna sytuacja.
    Kochana jeśli tak cię boli może jeszcze raz pojedź na IP albo wcześniej do tego szpitala bo masz skierowanie na 15 września ale pewnie przyjmą cię wcześniej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, też wydaje mi się, że te diagnozy są bardzo ogóle.
    No ale to szpital, taki wiecie, ledwo zipie ta ginekologia tu gdzie teraz jestem.
    Pakuje się i wracam.
    Miminko, z pierwszej ciąży to wirus opryszczki.

Dziękuję:*

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    No ale to szpital, taki wiecie, ledwo zipie ta ginekologia tu gdzie teraz jestem.
    Pakuje się i wracam.

hmmm o kurcze. Ja w poprzedniej miałam na krótko przed zrobieniem testu opryszczkę ale wargową i wydaje mi się że to mogło mieć związek z wczesnym poronieniem bo miałam zawalone usta,

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Pakuje się i wracam.

Kiedy będziesz w swoim miejscu zamieszkania. kochana a może ma cię kto zapakowac i pojechać z Tobą byś sama nie była?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Kajola - my tez będziemy miec synusia ;-)

Madzik, a na kiedy masz termin? to wpiszę Cię na listę :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 17 tygodniu dziś stanęłam na wagę +3.5 waga wyjsciowa 54 kg. miłego dnia mamusie i udanych wizyt.

ksanka, aaagaaatka, A.Kasia, karlik, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wlasnie jestem na rozmowie konferencyjnej z zespolem projektowym (m.in. klinta ) whasnie dostalam mile gratulacje posmialismy sie pozartowalismy i wszyscy zaakceptowali sytuacje. Jedne z lepszych zartow to to ze coniektorzy tez by chcieli wyjsc z tego projektu ale nikoniecznie w taki sposob. Jestem mile zaskoczona podejsciem ludzi !

Wam rowniez zycze pozytywnych wiadomosci i reakcji ludzi!

Love_life, Tunia.a, A.Kasia, karlik lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie tak siedzę i myślę ilu nam się płeć jeszcze zmieni :)

Mietka 30:), Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mocno zaciskam kciuki za wizyty dzisiaj:) i czekam na piękne zdjęcia maluszków z brzuszków :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirus opryszczki przyczyną poronienia ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hmmm o kurcze. Ja w poprzedniej miałam na krótko przed zrobieniem testu opryszczkę ale wargową i wydaje mi się że to mogło mieć związek z wczesnym poronieniem bo miałam zawalone usta,

niewykluczone, ja tu na forum Wam kiedyś pisałam, co się stało z moim pierwszym synem. Właśnie wirus opryszczki w pierwszym trymestrze. Najpierw był ogólny obrzęk całego ciała malucha, a potem wada serca. W siódmym miesiącu maluch mocno podskoczyl ze wzrostem, a serce już nie dało rady.
    bardzo niebezpieczny wirus. Ale głównie w pierwszym trymestrze, więc dla Was Kochane to już nie istotne:* żeby się nie martwić na zapas.

Muminko, jak na złość nie mogę skontaktować się z moją lekarka, zawsze oddzwaniala. Poczekam jeszcze. Sama dojadę, zresztą w samochodzie jest prawie cały mój dom;) także wolę go mieć przy sobie. Ale wczoraj na wieczór i w nocy, rzeczywiście zadzwonilam do znajomego w razie czy byłby jezdny. Bo to chyba skurcze takie od kręgosłupa były, raz na jakiś czas.Więc niebezpieczne.

No ale już kończę i przepraszam że się tak wstrzelilam pewnie w dyskusję.
    Buziaki

do czterech razy sztuka.
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a ja sobie tak siedzę i myślę ilu nam się płeć jeszcze zmieni :)

Ja jednak wolałabym, żeby się nie zmieniła. Już jest inne nastawienie całkiem ;-) ale też się nad tym zastanawiam :-p

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jagood , ja też miałam opryszczkę na ustach pod koniec pierwszego trymestru , ale lakarz powiedział że jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży które pierwszy raz w ciąży ją dostały , a ja mam średnio co 3 miesiące ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Martita a ja na siku musiałam wstawać po 1, później po 3:)

Ooo to już wtedy całkiem noc rozbita :)

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, zrobiłam pierwsze zakupy dla maluszka! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed8dbd995e34.jpg

aaagaaatka, Love_life, domiii, Kajola, Est, Vincent, edyś, 26Asia, A.Kasia, baassiia, karlik, She86, Kasisko, Kokaina, Karolina@, Gośśś, Tunia.a, Mietka 30:), Madzialena90, Kate84, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28s5x84.jpg

A to mój brzusio

arien, ksanka, Kajola, Est, Lilou1984, edyś, Vincent, 26Asia, A.Kasia, aaagaaatka, domiii, karlik, She86, Kasisko, Kokaina, Karolina@, Renka88, Gośśś, Tunia.a, Mietka 30:), Madzialena90, Kate84, d'nusia, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ