X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Madzik, a na kiedy masz termin? to wpiszę Cię na listę :)
    Ja mam wg OM na 17 marca termin a wg USG na 15 marca :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka! Już się o Ciebie martwiłam :) Super, że wszystko w normie :)

Arien - może ktoś gdzieś się rąbnął :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Arien najlepsze jest to,ze ja na poczatku cycki mialam normalne, moze troszeczke pelniejsze, a teraz dopiero zaczynaja mi rosnac ... W ogole ta ciaza jest calkiem inna niz tamte... Najgorsze jest to,ze mam taki tradzik ze szok :/ nigdy takiego nie mialam :/ na czole, ramionach, dekoldzie i plecach :/
    Ja tez mam ogromny trądzik ale tylko na buzi. Bylam dwa razy u dermatologa i mam płyny robione w aptece, pani dermatolog pozwolila skinoren (bez recepty) co dwa dni używać :) no i dalacin t - raz dziennie. Na razie probuje tylko skinorenem, tzn od jutra będę próbować :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, a może jakaś premia świąteczna była i nie bierzesz jej pod uwagę?

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ja rozpoczynam 15 tydzień, a jutro wizyta.

Lucky Ja USG miałam robione i dopochwowo i przez brzuch. Ta głowica jeżdżąca po brzuchu strasznie bolała i zdecydowanie gorzej było wszystko widać.
    Byłam na początku 12 tygodnia.

Kajola Przepiękne zdjęcie, aż się wzruszyłam :] U Ciebie chyba już małe prawdopodobieństwo, że rokowania co do płci się zmienią- przecież widać meeeega wyraźnie chłopaka :)

Kate84 Ja czasami budzę się o 4 w nocy i nie mogę zasnąć (np. dzisiaj). W końcu mi się udało i wstałam o 11.00 :/ Bez sensu to. A w ciągu dnia też często podsypiam. Często jak nie jestem wyspana to wzmaga się u mnie płaczliwość, becze bez powodu pół dnia ://

Arien Mi też cycki oklapły i nie bolą, czasami tylko sutki tak dziwnie rwią :]

Zgaga mnie wykańcza, dzisiaj po twarogu. Masakra ://

Karolina@, Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyście o tej opryszczce a ja napiszę, że nawet zwykłe zapalenie dróg moczowych może doprowadzić do tragedii.

Znajoma mojej koleżanki dostała w ciąży zapalenia dróg moczowych. Ot taka zwykła ciążowa dolegliwość. Dostała standardowe leki, którymi się leczyła. Cały czas ją jednak bolał pęcherz i nerki. Trwało to może tydzień czy dwa (dokładnie nie pamiętam) jak dziewczyna w 21tc trafiła z krwotokiem na IP. Co się okazało - dostała zapalenia nerek, jakoś to wpłynęło na maleństwo i zakończyło tragedią.
    Nie piszę tego, aby Was straszyć dziewczyny. Chcę Was tylko prosić abyście uważały na drogi moczowe, tym bardziej że idzie jesień - przemarznięte stopy, wychłodzenie organizmu itp. Dlatego ja profilaktycznie codziennie jem suszoną żurawinę. Póki co mocz czysty.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87
    Rozumiem Cię bardzo dobrze bo też nie chciałabym żeby ktoś mi odbierał przyjemność kompletowania wyprawki dla mojego długo wyczekiwanego bąbla. Ale z drugiej strony zapewniam Cię, że powinnaś jednak zobaczyć pozytywną stronę tej sytuacji- NIKT nie mówi Ci, że za wcześnie na zakup czegokolwiek dla dziecka. Ja się muszę nasłuchać dużo o zabobonach jak coś kupię i potem mam wyrzuty sumienia

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolina@ ja również codziennie rano i wieczór zurawina a mam taka domowa robiona:D i z moczem nie ma problemow a na zimne dni kupiłam dzis sobie termofor:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola doskonale wiem co czujesz na szczęście moja tesciowka daleko mieszka :) ale aż się boje co będzie jak się dzidziuś urodzi i te jej dobre nachalne rady, na szczęście z mężem juz uzgodnilismy ze nie gościmy żadnej z mam na dłużej bo to tylko niepotrzebny stres i kłótnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po antybiotykach na pęcherz ale zrobię teraz znowu badanie moczu. Z Suszona zurawina robie sobie snaka z pity, kremowego serka smietankowego i dodaje żurawiny pycha!!

ksanka, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Ania B. Debiutantka

Wysłany: 10 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dopiero teraz dołączam do forum ale lepiej późno niż wcale ;)Termin według USG mam na 4 marca 2016 a według cyklu na 29 lutego 2016... bardziej wiarygodne jest chyba USG, więc jestem z marcowymi mamusiami :) Pozdrawiam, życzę zdrówka i pogody ducha na ten piękny czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:54

Love_life, Karolina@, Kajola, Mietka 30:), A.Kasia, Martita88, edyś, muminka83, baassiia, Est, smerfetka84, d'nusia, salomea, krówka_muffka, Karka, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu, rozgość się :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba przeziebienie lapie, choc nie ma sie co dziwic w takiej pogodzie jaka byla ostatnio, najpierw deszcz a dzis juz slonce ehh w dodatku Synek byl chory i pewnie na mnie przeszlo :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Arien, a może jakaś premia świąteczna była i nie bierzesz jej pod uwagę?
    premia swiaeczna w sierpniu? Nie, mąż nie ma nic takiego u siebie, żadnych dodadtków, żadnego pakietu socjalnego, niz, zero, null :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini :)
    tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.

powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadto :)

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini :)
    tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.

powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadto :)

Domiii pochwal się co kupiłaś.
    Ja póki co zrobiłam sobie taką wstępna listę w excelu i nie ogarniam :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

ja też się przeraziłam! podzieliłam sobie to na 5 list: Sen, Ubranka, Kosmetyki, Karmienie i Inne - jest mi łatwiej :)

a zaczęłam od takich kilku podstawowych co nie muszę ich w sklepie oglądać - pieluszki tetrowe, flanelowe, aspirator do noska, termometr kąpielowy, szczoteczka i grzebień, zestaw do paznokci, płatki kosmetyczne większe, gaziki, myjka etc.

A z resztą to wyruszam z przyjaciółką za tydzień do stacjonarnych sklepów na rozeznanie i pomacanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:01

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Nie ma sprawy. W sumie byłoby fajnie gdyby inne dziewczyny na nią zerknęły i powiedziały, czego mi brakuje :) Tylko muszę sobie przypomnieć jak udostępnić excela tutaj na forum.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynek ;)

domiii, Kajola, 26Asia, edyś, Karolina@, A.Kasia, Vincent, Est, alinalii, arien, Magda lena, baassiia, Gośśś, perła ziemi, d'nusia, muminka83, Kate84, kleo2426, krówka_muffka, karlik, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ