X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Madzik, a na kiedy masz termin? to wpiszę Cię na listę :)
    Ja mam wg OM na 17 marca termin a wg USG na 15 marca :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka! Już się o Ciebie martwiłam :) Super, że wszystko w normie :)

Arien - może ktoś gdzieś się rąbnął :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Arien najlepsze jest to,ze ja na poczatku cycki mialam normalne, moze troszeczke pelniejsze, a teraz dopiero zaczynaja mi rosnac ... W ogole ta ciaza jest calkiem inna niz tamte... Najgorsze jest to,ze mam taki tradzik ze szok :/ nigdy takiego nie mialam :/ na czole, ramionach, dekoldzie i plecach :/
    Ja tez mam ogromny trądzik ale tylko na buzi. Bylam dwa razy u dermatologa i mam płyny robione w aptece, pani dermatolog pozwolila skinoren (bez recepty) co dwa dni używać :) no i dalacin t - raz dziennie. Na razie probuje tylko skinorenem, tzn od jutra będę próbować :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, a może jakaś premia świąteczna była i nie bierzesz jej pod uwagę?

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ja rozpoczynam 15 tydzień, a jutro wizyta.

Lucky Ja USG miałam robione i dopochwowo i przez brzuch. Ta głowica jeżdżąca po brzuchu strasznie bolała i zdecydowanie gorzej było wszystko widać.
    Byłam na początku 12 tygodnia.

Kajola Przepiękne zdjęcie, aż się wzruszyłam :] U Ciebie chyba już małe prawdopodobieństwo, że rokowania co do płci się zmienią- przecież widać meeeega wyraźnie chłopaka :)

Kate84 Ja czasami budzę się o 4 w nocy i nie mogę zasnąć (np. dzisiaj). W końcu mi się udało i wstałam o 11.00 :/ Bez sensu to. A w ciągu dnia też często podsypiam. Często jak nie jestem wyspana to wzmaga się u mnie płaczliwość, becze bez powodu pół dnia ://

Arien Mi też cycki oklapły i nie bolą, czasami tylko sutki tak dziwnie rwią :]

Zgaga mnie wykańcza, dzisiaj po twarogu. Masakra ://

Karolina@, Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyście o tej opryszczce a ja napiszę, że nawet zwykłe zapalenie dróg moczowych może doprowadzić do tragedii.

Znajoma mojej koleżanki dostała w ciąży zapalenia dróg moczowych. Ot taka zwykła ciążowa dolegliwość. Dostała standardowe leki, którymi się leczyła. Cały czas ją jednak bolał pęcherz i nerki. Trwało to może tydzień czy dwa (dokładnie nie pamiętam) jak dziewczyna w 21tc trafiła z krwotokiem na IP. Co się okazało - dostała zapalenia nerek, jakoś to wpłynęło na maleństwo i zakończyło tragedią.
    Nie piszę tego, aby Was straszyć dziewczyny. Chcę Was tylko prosić abyście uważały na drogi moczowe, tym bardziej że idzie jesień - przemarznięte stopy, wychłodzenie organizmu itp. Dlatego ja profilaktycznie codziennie jem suszoną żurawinę. Póki co mocz czysty.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87
    Rozumiem Cię bardzo dobrze bo też nie chciałabym żeby ktoś mi odbierał przyjemność kompletowania wyprawki dla mojego długo wyczekiwanego bąbla. Ale z drugiej strony zapewniam Cię, że powinnaś jednak zobaczyć pozytywną stronę tej sytuacji- NIKT nie mówi Ci, że za wcześnie na zakup czegokolwiek dla dziecka. Ja się muszę nasłuchać dużo o zabobonach jak coś kupię i potem mam wyrzuty sumienia

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolina@ ja również codziennie rano i wieczór zurawina a mam taka domowa robiona:D i z moczem nie ma problemow a na zimne dni kupiłam dzis sobie termofor:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola doskonale wiem co czujesz na szczęście moja tesciowka daleko mieszka :) ale aż się boje co będzie jak się dzidziuś urodzi i te jej dobre nachalne rady, na szczęście z mężem juz uzgodnilismy ze nie gościmy żadnej z mam na dłużej bo to tylko niepotrzebny stres i kłótnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po antybiotykach na pęcherz ale zrobię teraz znowu badanie moczu. Z Suszona zurawina robie sobie snaka z pity, kremowego serka smietankowego i dodaje żurawiny pycha!!

ksanka, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Ania B. Debiutantka

Wysłany: 10 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dopiero teraz dołączam do forum ale lepiej późno niż wcale ;)Termin według USG mam na 4 marca 2016 a według cyklu na 29 lutego 2016... bardziej wiarygodne jest chyba USG, więc jestem z marcowymi mamusiami :) Pozdrawiam, życzę zdrówka i pogody ducha na ten piękny czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:54

Love_life, Karolina@, Kajola, Mietka 30:), A.Kasia, Martita88, edyś, muminka83, baassiia, Est, smerfetka84, d'nusia, salomea, krówka_muffka, Karka, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu, rozgość się :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba przeziebienie lapie, choc nie ma sie co dziwic w takiej pogodzie jaka byla ostatnio, najpierw deszcz a dzis juz slonce ehh w dodatku Synek byl chory i pewnie na mnie przeszlo :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Arien, a może jakaś premia świąteczna była i nie bierzesz jej pod uwagę?
    premia swiaeczna w sierpniu? Nie, mąż nie ma nic takiego u siebie, żadnych dodadtków, żadnego pakietu socjalnego, niz, zero, null :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini :)
    tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.

powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadto :)

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini :)
    tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.

powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadto :)

Domiii pochwal się co kupiłaś.
    Ja póki co zrobiłam sobie taką wstępna listę w excelu i nie ogarniam :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

ja też się przeraziłam! podzieliłam sobie to na 5 list: Sen, Ubranka, Kosmetyki, Karmienie i Inne - jest mi łatwiej :)

a zaczęłam od takich kilku podstawowych co nie muszę ich w sklepie oglądać - pieluszki tetrowe, flanelowe, aspirator do noska, termometr kąpielowy, szczoteczka i grzebień, zestaw do paznokci, płatki kosmetyczne większe, gaziki, myjka etc.

A z resztą to wyruszam z przyjaciółką za tydzień do stacjonarnych sklepów na rozeznanie i pomacanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:01

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Nie ma sprawy. W sumie byłoby fajnie gdyby inne dziewczyny na nią zerknęły i powiedziały, czego mi brakuje :) Tylko muszę sobie przypomnieć jak udostępnić excela tutaj na forum.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynek ;)

domiii, Kajola, 26Asia, edyś, Karolina@, A.Kasia, Vincent, Est, alinalii, arien, Magda lena, baassiia, Gośśś, perła ziemi, d'nusia, muminka83, Kate84, kleo2426, krówka_muffka, karlik, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ