Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gośśś wrote:Arien najlepsze jest to,ze ja na poczatku cycki mialam normalne, moze troszeczke pelniejsze, a teraz dopiero zaczynaja mi rosnac ... W ogole ta ciaza jest calkiem inna niz tamte... Najgorsze jest to,ze mam taki tradzik ze szok
nigdy takiego nie mialam
na czole, ramionach, dekoldzie i plecach
no i dalacin t - raz dziennie. Na razie probuje tylko skinorenem, tzn od jutra będę próbować
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Hej wszystkim, ja rozpoczynam 15 tydzień, a jutro wizyta.
Lucky Ja USG miałam robione i dopochwowo i przez brzuch. Ta głowica jeżdżąca po brzuchu strasznie bolała i zdecydowanie gorzej było wszystko widać.
Byłam na początku 12 tygodnia.
Kajola Przepiękne zdjęcie, aż się wzruszyłam :] U Ciebie chyba już małe prawdopodobieństwo, że rokowania co do płci się zmienią- przecież widać meeeega wyraźnie chłopaka
Kate84 Ja czasami budzę się o 4 w nocy i nie mogę zasnąć (np. dzisiaj). W końcu mi się udało i wstałam o 11.00Bez sensu to. A w ciągu dnia też często podsypiam. Często jak nie jestem wyspana to wzmaga się u mnie płaczliwość, becze bez powodu pół dnia
/
Arien Mi też cycki oklapły i nie bolą, czasami tylko sutki tak dziwnie rwią :]
Zgaga mnie wykańcza, dzisiaj po twarogu. Masakra/
Karolina@, Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Tak pisałyście o tej opryszczce a ja napiszę, że nawet zwykłe zapalenie dróg moczowych może doprowadzić do tragedii.
Znajoma mojej koleżanki dostała w ciąży zapalenia dróg moczowych. Ot taka zwykła ciążowa dolegliwość. Dostała standardowe leki, którymi się leczyła. Cały czas ją jednak bolał pęcherz i nerki. Trwało to może tydzień czy dwa (dokładnie nie pamiętam) jak dziewczyna w 21tc trafiła z krwotokiem na IP. Co się okazało - dostała zapalenia nerek, jakoś to wpłynęło na maleństwo i zakończyło tragedią.
Nie piszę tego, aby Was straszyć dziewczyny. Chcę Was tylko prosić abyście uważały na drogi moczowe, tym bardziej że idzie jesień - przemarznięte stopy, wychłodzenie organizmu itp. Dlatego ja profilaktycznie codziennie jem suszoną żurawinę. Póki co mocz czysty. -
Paola87
Rozumiem Cię bardzo dobrze bo też nie chciałabym żeby ktoś mi odbierał przyjemność kompletowania wyprawki dla mojego długo wyczekiwanego bąbla. Ale z drugiej strony zapewniam Cię, że powinnaś jednak zobaczyć pozytywną stronę tej sytuacji- NIKT nie mówi Ci, że za wcześnie na zakup czegokolwiek dla dziecka. Ja się muszę nasłuchać dużo o zabobonach jak coś kupię i potem mam wyrzuty sumienia
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
KArolina@ ja również codziennie rano i wieczór zurawina a mam taka domowa robiona:D i z moczem nie ma problemow a na zimne dni kupiłam dzis sobie termofor:)
-
Paola doskonale wiem co czujesz na szczęście moja tesciowka daleko mieszka
ale aż się boje co będzie jak się dzidziuś urodzi i te jej dobre nachalne rady, na szczęście z mężem juz uzgodnilismy ze nie gościmy żadnej z mam na dłużej bo to tylko niepotrzebny stres i kłótnie.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Ja juz jestem po antybiotykach na pęcherz ale zrobię teraz znowu badanie moczu. Z Suszona zurawina robie sobie snaka z pity, kremowego serka smietankowego i dodaje żurawiny pycha!!
ksanka, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Cześć dziewczyny
dopiero teraz dołączam do forum ale lepiej późno niż wcale ;)Termin według USG mam na 4 marca 2016 a według cyklu na 29 lutego 2016... bardziej wiarygodne jest chyba USG, więc jestem z marcowymi mamusiami
Pozdrawiam, życzę zdrówka i pogody ducha na ten piękny czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:54
Love_life, Karolina@, Kajola, Mietka 30:), A.Kasia, Martita88, edyś, muminka83, baassiia, Est, smerfetka84, d'nusia, salomea, krówka_muffka, Karka, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini
tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.
powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadtod'nusia lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla malucha w aptece gemini
tzn. pierwsze takie sklepowe, bo od koleżanki już mamy łóżeczko, komodę, wózek, nosidełko, nianię.
powiem Wam, że tyle tego do ogarnięcia przed narodzinami jest... i tyle rzeczy trzeba kupić... mówię oczywiście tylko o podstawowych rzeczach, nic nadto
Domiii pochwal się co kupiłaś.
Ja póki co zrobiłam sobie taką wstępna listę w excelu i nie ogarniam -
Karolina@ wrote:Domiii pochwal się co kupiłaś.
Ja póki co zrobiłam sobie taką wstępna listę w excelu i nie ogarniam
ja też się przeraziłam! podzieliłam sobie to na 5 list: Sen, Ubranka, Kosmetyki, Karmienie i Inne - jest mi łatwiej
a zaczęłam od takich kilku podstawowych co nie muszę ich w sklepie oglądać - pieluszki tetrowe, flanelowe, aspirator do noska, termometr kąpielowy, szczoteczka i grzebień, zestaw do paznokci, płatki kosmetyczne większe, gaziki, myjka etc.
A z resztą to wyruszam z przyjaciółką za tydzień do stacjonarnych sklepów na rozeznanie i pomacanieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:01
-
arien wrote:Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą
Nie ma sprawy. W sumie byłoby fajnie gdyby inne dziewczyny na nią zerknęły i powiedziały, czego mi brakujeTylko muszę sobie przypomnieć jak udostępnić excela tutaj na forum.
-
Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec.
Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynekdomiii, Kajola, 26Asia, edyś, Karolina@, A.Kasia, Vincent, Est, alinalii, arien, Magda lena, baassiia, Gośśś, perła ziemi, d'nusia, muminka83, Kate84, kleo2426, krówka_muffka, karlik, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016