X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynek ;)

też w to wierzę :) ja mam piękną cerę od początku ciąży (a walczyłam od kilku lat z buzią) i chłopak będzie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Kofeinka przybijam Ci piątke;)
    prenatalne przełożone na następną wizytę.
    podejrzeliśmy maluszka crl: 5,38 (6 dni temu było 4 cm)
    i wszystko w najlepszym porządku. widziałam kręgosłupek i malutkie żeberka dzidzi ;)
    u mnie też ok. morfologia w porządku, mocz czysty.
    szyjka długa, a macica miękka i prawidłowo powiększona

aha i też wg usg wiek ciąży 12 + 0

Cieszę się bardzo, że wszystko jest OK :) no to czekamy do następnych wizyt ;) ja do 22-go, a Ty??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, no to zobaczymy czy u mnie płeć się nie zmieni, u mnie cera lepsza niż przed ciąża, słodyczy mi się nie chce. I tak nie ma znaczenia co oby zdrowe ale dziewicza byłaby fajna

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

O kurcze naprawdę? I bądź tu mądry chiński kalendarz mówi dziewczynka a trądziku nie mam ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ja też mogę potwierdzić, cera duużo ładniejsza :-)
    a do tego wieczny głód i na słodycze patrzę ale nie mam ochoty a wcześniej potrafiłam dwie czekolady wciągnąć na raz :-D
    Chiński horoskop również mi się sprawdził

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do slodyczy tez za bardzo mnie nie ciągnie ale do serów mmm jadłabym każdy ;) oczywiście tylko te które można jem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trądzik mam a przewiduję (chiński kalendarz ze mną i kilka dzieciatych osób w pracy także)chłopca. Ciekawe ile z tych przepowiedni się sprawdzi ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jest tak, że mam naloty na coś słodkiego, ale później się odechciewa, a cera raz ładna i rozświetlona a raz zapryszczona, że aż boli :D i co tu będzie?? :P

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ja mam masakrę na buzi ... ojj Emilko ;d

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczymy czy u mnie będzie chłopiec, bo mam bardzo ładną cerę :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że to hormony, hormony i jeszcze raz hormony. W poprzedniej ciąży od samego początku byłam na ogromnej dawce progesteronu i chyba mi na cerę służył bo miałam bardzo ładną. I przez jakiś czas po porodzie też. Później wszystko mi się rozregulowało, miałam okres przez 2 miesiące i cera też szalała a odkąd w ciąży jestem to już w ogóle. Nie sądzę, żeby płeć dziecka miała aż taki wpływ na organizm matki, aby to było odczuwalne. No ale oczywiście możemy sobie gdybać ;)

Ja już zrobiłam obiad, upiekłam ucierane ciasto ze śliwkami i w miarę ogarnęłam kuchnię a teraz leżę. Z fryzjera nic nie wyszło, pani kazała wpaść jutro po południu bo dwie staruszki robiły sobie trwałą ondulacje :D Zjadłam chyba pół gara zupy jarzynowej <3 A jeszcze wracając do cery to muszę potwierdzić zły wpływ chipsów :D Dwa dni tak sobie podjadałam i dzisiaj pryszcz na pryszczu :P A było już tak ładnie ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Na pierwszej stronie udostępniłam link do mojej listy z wyprawką. Macie możliwość edytowania tego pliku, dlatego jeżeli tylko chcecie, może to być nasza wspólna lista. Każdy może dopisać czego mu brakuje. Obok niektórych produktów napisane są przykładowe firmy - są to moje wypociny i żadna z Was nie musi się tym sugerować :)

Jeżeli się Wam ta lista nie spodoba dajcie znać, a zaraz ją usunę :)

arien, domiii, baassiia, 26Asia, d'nusia, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Super! Gratulacje :D Chyba dość szybko dostałaś wyniki? Najważniejsze, że zdrowy, w końcu możesz odetchnąć :)

ryjkek lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    a u mnie jest tak, że mam naloty na coś słodkiego, ale później się odechciewa, a cera raz ładna i rozświetlona a raz zapryszczona, że aż boli :D i co tu będzie?? :P

He,He, ja mam podobnie :) na ten moment średnio zapryszczona, a była już bardzo ładna :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Obalam! Ja mam potwierdzonego synka i mam straszny trądzik ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przypomniałaś mi o progesteronie ;-p Lekarz kazał mi odstawić duphaston z dnia na dzień, że po 12 tygodniu już nie trzeba go brać ale za to po 20 tygodniu może być potrzeba jak coś będzie z szyjka nie tak. (Tak a propos ostatnich dyskusji o odstawianiu dupka)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?

Test robiłam w Sodowski Centrum w Katowicach. Koszt dosyć duży: 2600. Na wynik nie czekałam długo - niecałe 2 tygodnie :)

Zdecydowaliśmy się na ten test, bo na USG dwóch lekarzy stwierdziło, że mały ma kość nosową hypoplastyczną. Trochę nas nastraszyli,że dziecko może być chore, ale test Pappa wyszedł dobrze i już wtedy ryzyko się zmniejszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:54

muminka83 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Cieszę się, ze synek zdrowy :-)
    Poza kością nosową było wszystko ok?
    U mnie też mam jeden parametr tylko który mi zaniza wynik: za niska wartość białka papp-a, w usg wszystko ok, dlatego zastanawiamy się czy robić dalsze badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:55

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko inne było ok. Powiem Ci, że mój narzeczony był pewny, że dziecko jest zdrowe, ale ja totalnie spanikowałam i chciałam zrobić ten test dla pewności. Nie wyobrażałam sobie żyć w takim napięciu do końca ciąży.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ