Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ryjkek wrote:Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec.
Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynek
też w to wierzęja mam piękną cerę od początku ciąży (a walczyłam od kilku lat z buzią) i chłopak będzie
-
Lilou1984 wrote:Kofeinka przybijam Ci piątke;)
prenatalne przełożone na następną wizytę.
podejrzeliśmy maluszka crl: 5,38 (6 dni temu było 4 cm)
i wszystko w najlepszym porządku. widziałam kręgosłupek i malutkie żeberka dzidzi
u mnie też ok. morfologia w porządku, mocz czysty.
szyjka długa, a macica miękka i prawidłowo powiększona
aha i też wg usg wiek ciąży 12 + 0
Cieszę się bardzo, że wszystko jest OKno to czekamy do następnych wizyt
ja do 22-go, a Ty??
-
ryjkek wrote:Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec.
O kurcze naprawdę? I bądź tu mądry chiński kalendarz mówi dziewczynka a trądziku nie mam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Ja też mogę potwierdzić, cera duużo ładniejsza
a do tego wieczny głód i na słodycze patrzę ale nie mam ochoty a wcześniej potrafiłam dwie czekolady wciągnąć na raz
Chiński horoskop również mi się sprawdził
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?
-
noo ja mam masakrę na buzi ... ojj Emilko ;d
-
nick nieaktualnyMi się wydaje, że to hormony, hormony i jeszcze raz hormony. W poprzedniej ciąży od samego początku byłam na ogromnej dawce progesteronu i chyba mi na cerę służył bo miałam bardzo ładną. I przez jakiś czas po porodzie też. Później wszystko mi się rozregulowało, miałam okres przez 2 miesiące i cera też szalała a odkąd w ciąży jestem to już w ogóle. Nie sądzę, żeby płeć dziecka miała aż taki wpływ na organizm matki, aby to było odczuwalne. No ale oczywiście możemy sobie gdybać
Ja już zrobiłam obiad, upiekłam ucierane ciasto ze śliwkami i w miarę ogarnęłam kuchnię a teraz leżę. Z fryzjera nic nie wyszło, pani kazała wpaść jutro po południu bo dwie staruszki robiły sobie trwałą ondulacjeZjadłam chyba pół gara zupy jarzynowej
A jeszcze wracając do cery to muszę potwierdzić zły wpływ chipsów
Dwa dni tak sobie podjadałam i dzisiaj pryszcz na pryszczu
A było już tak ładnie
Kokaina lubi tę wiadomość
-
arien wrote:Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą
Na pierwszej stronie udostępniłam link do mojej listy z wyprawką. Macie możliwość edytowania tego pliku, dlatego jeżeli tylko chcecie, może to być nasza wspólna lista. Każdy może dopisać czego mu brakuje. Obok niektórych produktów napisane są przykładowe firmy - są to moje wypociny i żadna z Was nie musi się tym sugerować
Jeżeli się Wam ta lista nie spodoba dajcie znać, a zaraz ją usunęarien, domiii, baassiia, 26Asia, d'nusia, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec.
Super! GratulacjeChyba dość szybko dostałaś wyniki? Najważniejsze, że zdrowy, w końcu możesz odetchnąć
ryjkek lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:a u mnie jest tak, że mam naloty na coś słodkiego, ale później się odechciewa, a cera raz ładna i rozświetlona a raz zapryszczona, że aż boli
i co tu będzie??
He,He, ja mam podobniena ten moment średnio zapryszczona, a była już bardzo ładna
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Kasiu przypomniałaś mi o progesteronie ;-p Lekarz kazał mi odstawić duphaston z dnia na dzień, że po 12 tygodniu już nie trzeba go brać ale za to po 20 tygodniu może być potrzeba jak coś będzie z szyjka nie tak. (Tak a propos ostatnich dyskusji o odstawianiu dupka)
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Est wrote:Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?
Test robiłam w Sodowski Centrum w Katowicach. Koszt dosyć duży: 2600. Na wynik nie czekałam długo - niecałe 2 tygodnie
Zdecydowaliśmy się na ten test, bo na USG dwóch lekarzy stwierdziło, że mały ma kość nosową hypoplastyczną. Trochę nas nastraszyli,że dziecko może być chore, ale test Pappa wyszedł dobrze i już wtedy ryzyko się zmniejszyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:54
muminka83 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Rozumiem. Cieszę się, ze synek zdrowy
Poza kością nosową było wszystko ok?
U mnie też mam jeden parametr tylko który mi zaniza wynik: za niska wartość białka papp-a, w usg wszystko ok, dlatego zastanawiamy się czy robić dalsze badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:55
-
Tak, wszystko inne było ok. Powiem Ci, że mój narzeczony był pewny, że dziecko jest zdrowe, ale ja totalnie spanikowałam i chciałam zrobić ten test dla pewności. Nie wyobrażałam sobie żyć w takim napięciu do końca ciąży.Syn Stasiu ur 02.03.2016