X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

Wszystkim dziewczynom z trądzikiem na twarzy gratuluję dziewczynek ;)

też w to wierzę :) ja mam piękną cerę od początku ciąży (a walczyłam od kilku lat z buzią) i chłopak będzie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Kofeinka przybijam Ci piątke;)
    prenatalne przełożone na następną wizytę.
    podejrzeliśmy maluszka crl: 5,38 (6 dni temu było 4 cm)
    i wszystko w najlepszym porządku. widziałam kręgosłupek i malutkie żeberka dzidzi ;)
    u mnie też ok. morfologia w porządku, mocz czysty.
    szyjka długa, a macica miękka i prawidłowo powiększona

aha i też wg usg wiek ciąży 12 + 0

Cieszę się bardzo, że wszystko jest OK :) no to czekamy do następnych wizyt ;) ja do 22-go, a Ty??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, no to zobaczymy czy u mnie płeć się nie zmieni, u mnie cera lepsza niż przed ciąża, słodyczy mi się nie chce. I tak nie ma znaczenia co oby zdrowe ale dziewicza byłaby fajna

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dziewczyny, Wasza teoria o trądziku i o płci się sprawdziła. Właśnie otrzymałam wyniki testu Harmony: zdrowy chłopiec. :D

O kurcze naprawdę? I bądź tu mądry chiński kalendarz mówi dziewczynka a trądziku nie mam ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ja też mogę potwierdzić, cera duużo ładniejsza :-)
    a do tego wieczny głód i na słodycze patrzę ale nie mam ochoty a wcześniej potrafiłam dwie czekolady wciągnąć na raz :-D
    Chiński horoskop również mi się sprawdził

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do slodyczy tez za bardzo mnie nie ciągnie ale do serów mmm jadłabym każdy ;) oczywiście tylko te które można jem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trądzik mam a przewiduję (chiński kalendarz ze mną i kilka dzieciatych osób w pracy także)chłopca. Ciekawe ile z tych przepowiedni się sprawdzi ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jest tak, że mam naloty na coś słodkiego, ale później się odechciewa, a cera raz ładna i rozświetlona a raz zapryszczona, że aż boli :D i co tu będzie?? :P

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ja mam masakrę na buzi ... ojj Emilko ;d

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczymy czy u mnie będzie chłopiec, bo mam bardzo ładną cerę :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że to hormony, hormony i jeszcze raz hormony. W poprzedniej ciąży od samego początku byłam na ogromnej dawce progesteronu i chyba mi na cerę służył bo miałam bardzo ładną. I przez jakiś czas po porodzie też. Później wszystko mi się rozregulowało, miałam okres przez 2 miesiące i cera też szalała a odkąd w ciąży jestem to już w ogóle. Nie sądzę, żeby płeć dziecka miała aż taki wpływ na organizm matki, aby to było odczuwalne. No ale oczywiście możemy sobie gdybać ;)

Ja już zrobiłam obiad, upiekłam ucierane ciasto ze śliwkami i w miarę ogarnęłam kuchnię a teraz leżę. Z fryzjera nic nie wyszło, pani kazała wpaść jutro po południu bo dwie staruszki robiły sobie trwałą ondulacje :D Zjadłam chyba pół gara zupy jarzynowej <3 A jeszcze wracając do cery to muszę potwierdzić zły wpływ chipsów :D Dwa dni tak sobie podjadałam i dzisiaj pryszcz na pryszczu :P A było już tak ładnie ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina, chciałabyś się podzielić listą? Bo ja bardzo chętnie przygarnę każdą :D

Na pierwszej stronie udostępniłam link do mojej listy z wyprawką. Macie możliwość edytowania tego pliku, dlatego jeżeli tylko chcecie, może to być nasza wspólna lista. Każdy może dopisać czego mu brakuje. Obok niektórych produktów napisane są przykładowe firmy - są to moje wypociny i żadna z Was nie musi się tym sugerować :)

Jeżeli się Wam ta lista nie spodoba dajcie znać, a zaraz ją usunę :)

arien, domiii, baassiia, 26Asia, d'nusia, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Super! Gratulacje :D Chyba dość szybko dostałaś wyniki? Najważniejsze, że zdrowy, w końcu możesz odetchnąć :)

ryjkek lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    a u mnie jest tak, że mam naloty na coś słodkiego, ale później się odechciewa, a cera raz ładna i rozświetlona a raz zapryszczona, że aż boli :D i co tu będzie?? :P

He,He, ja mam podobnie :) na ten moment średnio zapryszczona, a była już bardzo ładna :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Obalam! Ja mam potwierdzonego synka i mam straszny trądzik ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przypomniałaś mi o progesteronie ;-p Lekarz kazał mi odstawić duphaston z dnia na dzień, że po 12 tygodniu już nie trzeba go brać ale za to po 20 tygodniu może być potrzeba jak coś będzie z szyjka nie tak. (Tak a propos ostatnich dyskusji o odstawianiu dupka)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ryjkek a mogę spytac gdzie i za ile robiłaś Harmony? I co Ci wyszło nie tak, że zdecydowałas się na test?

Test robiłam w Sodowski Centrum w Katowicach. Koszt dosyć duży: 2600. Na wynik nie czekałam długo - niecałe 2 tygodnie :)

Zdecydowaliśmy się na ten test, bo na USG dwóch lekarzy stwierdziło, że mały ma kość nosową hypoplastyczną. Trochę nas nastraszyli,że dziecko może być chore, ale test Pappa wyszedł dobrze i już wtedy ryzyko się zmniejszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:54

muminka83 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Cieszę się, ze synek zdrowy :-)
    Poza kością nosową było wszystko ok?
    U mnie też mam jeden parametr tylko który mi zaniza wynik: za niska wartość białka papp-a, w usg wszystko ok, dlatego zastanawiamy się czy robić dalsze badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:55

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko inne było ok. Powiem Ci, że mój narzeczony był pewny, że dziecko jest zdrowe, ale ja totalnie spanikowałam i chciałam zrobić ten test dla pewności. Nie wyobrażałam sobie żyć w takim napięciu do końca ciąży.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ