Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie! Maluch ma 7 cm co odpowiada 13+2, wiec starszy o 1 dzień, a 4 tyg temu na usg było 8+2 czyli 6 dni młodszy. Pan Doktor powiedział, że rośnie jak na drożdżach
Tętno 162, przyzierność karkowa 0,09, kość nosowa obecna, przepływy prawidłowea tak się bałam
A jutro test podwójny!A.Kasia, Est, ryjkek, Kajola, baassiia, Karolina@, Kate84, Renka88, kleo2426, d'nusia, Lula_w, Martita88, Love_life, 26Asia, edyś, krówka_muffka, Madzialena90, Karka, karlik, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny właśnie dotarły do mnie pierwsze zakupy ciążowe - legginsy. Materiał dobry, jak na ich koszt. Nie prześwitują, fajnie dolegają do brzuszka. Materiał zasłaniający brzuszek jest bardzo wysoko, tak więc myślę, że jeśli się wcześniej nie zużyją to będą ze mną do końca ciąży.
Szybka dostawa - listem poleconym doszło w dwa dni (całe szczęście, bo nie miałabym w czym iść na urodziny teścia:D ).
http://allegro.pl/ciazowe-legginsy-getry-bawelniane-ciazowe-l-40-i5165216600.html
Bardzo się cieszę, bo ja zamówiłam takie wczoraj, z tej samej firmy tylko z kieszeniami z tyłuKarolina@ lubi tę wiadomość
-
Ej macie to kłucie w pochwie? Nie mam żadnej infekcji, to jest takie dziwne uczucie w obrębie całej miednicy...
She86 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witajcie, ja też już po.. Dzidziuś ma 6,62 cm
13+2 czyli dwa dni starszy
serduszko 152 uderzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:54
Est, Lula_w, perła ziemi, A.Kasia, baassiia, ryjkek, She86, Kajola, Martita88, skowroneczka87, Love_life, Kate84, d'nusia, Karolina@, edyś, krówka_muffka, Madzialena90, paola87, Karka, karlik, Kokaina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem jestem właśnie się zbierałam do pisania
Więc dostałam skierowanie do poradni Endokrynologicznej Dla Ciężarnych, bo moje TSH wynosi 3,72 (nigdy nie miałam problemu z tarczycą)
Jutro muszę zadzwonić i się zarejestrować.
Reszta badań ok waga -1,7 kg lekarz tylko spytał czy się nie odchudzam
Dzidziuś leniuch niesamowity, mimo ze pożarłam całą paczkę michałków to spał i nawet nie drgnął jak lekarz pukał po brzuchu.
Szyjka ma 4 cm
A.Kasia, She86, Kate84, d'nusia, Karolina@, krówka_muffka, Madzialena90, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, nawet nie wiecie jak się cieszę!!! Znaczy się pewnie wiecie, bo same to przechodzicie... ale to jak człowiek zobaczy, że ludek rośnie i ciul, że mnie teraz brzuchol boli bo mnie tak wymęczyła, ale dobrze, że jest dobrze. !!!
She Tobie również gratuluję też masz termin już na 15.03? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Renka88 wrote:Witajcie, ja też już po.. Dzidziuś ma 6,62 cm
13+2 czyli dwa dni starszy
serduszko 152 uderzenia.
Prawdopodobnie będzie chłopczykale Pani doktor powiedziała, że coś między nóżkami ma i nie kazała się nastawiać.
Troszkę nas wystraszyła, bo przy karku widziała jakąś kreskę i kilka razy najeżdżała czy to nie jakiś sygnał, że dzidek ma jakaś wadę, ale później zrobiła usg dopochwowo i było oki. NT:1,2.
Powiedziała, że wszystko potwierdzimy we wtorek w klinice. Bez stresu na 99,9 wszystko jest ok!
Kość nosowa tak widoczna, że aż sama jestem pod wrażeniem.
A jak fikał!! Później się odwrócił i miał nas w nosie, na co moja Ginka: "Teraz sobie powiedział starczy, spadaj z tą sondą"
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab43771c76a9.jpg
super!
Mój/moja też tak fikał, że doktor nie miał jak zmierzyc przepływów i musieliśmy czekać aż się uspokoi, w gabinecie siedziałam ze 40 minutNatalia27.03.2016
-
kleo2426 wrote:Jestem jestem właśnie się zbierałam do pisania
Więc dostałam skierowanie do poradni Endokrynologicznej Dla Ciężarnych, bo moje TSH wynosi 3,72 (nigdy nie miałam problemu z tarczycą)
Jutro muszę zadzwonić i się zarejestrować.
Reszta badań ok waga -1,7 kg lekarz tylko spytał czy się nie odchudzam
Dzidziuś leniuch niesamowity, mimo ze pożarłam całą paczkę michałków to spał i nawet nie drgnął jak lekarz pukał po brzuchu.
Szyjka ma 4 cm
Tłumaczył mi ze jezeli tsh w ciąży przekracza 2,5 bada sie wolne hormony, jezeli sa w normie to wszystko gra
Ale oczywiście do poradni sie udaj:-)
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Renka88 wrote:Dziękuję, nawet nie wiecie jak się cieszę!!! Znaczy się pewnie wiecie, bo same to przechodzicie... ale to jak człowiek zobaczy, że ludek rośnie i ciul, że mnie teraz brzuchol boli bo mnie tak wymęczyła, ale dobrze, że jest dobrze. !!!
She Tobie również gratuluję też masz termin już na 15.03?
Dziękujęmam takie same odczucia jak TY, radość nie do opisania, to moja pierwsza ciąża
Tak, wychodzi że na 15 marca
Domi poproszę Cię o dodanie mnie do listyNatalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:Zbadaj sobie od razu ft3 i ft4. Ja miałam tsh 3,8 ale wolne hormony idealne i moj ginekolog-endokrynolog powiedzial ze tarczyca pracuje prawidłowo
Tłumaczył mi ze jezeli tsh w ciąży przekracza 2,5 bada sie wolne hormony, jezeli sa w normie to wszystko gra
Ale oczywiście do poradni sie udaj:-)
Zobaczę może jutro uda mi się zrobić to jak będę w przychodni mi tylko lekarz powiedział że do szpitala na Biziela mam się rejestrować i że będą robić USG tarczycy i pewnie jakieś leki przepiszą.
Zapomniałam jeszcze napisać kolejna wizyta na 8.10 a jak skończę kwas foliowy to polecił kupić Omega med Optima. Bierze ktoś te witaminki ?