Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Zobaczę może jutro uda mi się zrobić to jak będę w przychodni mi tylko lekarz powiedział że do szpitala na Biziela mam się rejestrować i że będą robić USG tarczycy i pewnie jakieś leki przepiszą.

Zapomniałam jeszcze napisać kolejna wizyta na 8.10 a jak skończę kwas foliowy to polecił kupić Omega med Optima. Bierze ktoś te witaminki ?
    Jezeli nie miałaś przed ciąża problemów z tarczyca to zbadają Ci wolne hormony, pewnie sa w normie i będzie po sprawie.
    Ja z tym tsh najadlam sie strachu a moj lekarz taki wyluzowany ze tu żadnego problemu nie ma ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ja na początki ciąży miałam tsh na poziomie 3,2, ale wcześniej wykryto u mnie niedoczynność. Moja endo u której się leczę powiedziała, że w ciąży najważniejsze jest ft3 i ft4 ale bardziej ft4, bo to wyznacznik "zapasu" hormonu. Wiadomo w ciąży wszystkie hormony wariują :) idź do poradni :) pewnie dostaniesz delikatna dawkę eutyroxu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:25

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zdziwiłam babka w pociagu zapytała czy nie chce usiąść ;) ale fajnie się poczułam

nick nieaktualny, She86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate84, Karolina@, Renka88, baassiia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ślicznych bobasow i udanych wizyt :) idę się trochę porozsciagac bo kręgosłup boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:28

nick nieaktualny, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny przyznam ze trochę mnie to zmartwiło, bo raz że nie miałam nigdy problemów z tarczyca, to nigdy nie miałam ich też w poprzednich ciążach.
    Jutro zadzwonię do szpitala zobaczymy jaki termin mi ustalą a w razie jak będzie zbyt długi, to zrobię te dodatkowe badania.

• annak Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ale dajecie czadu z tym pisaniem! Jeśli liczba i długość postów będą wprost proporcjonalne do wielkości Waszych brzuszków (a na to wygląda), to niedługo BellyBest będzie musiało wykupić dodatkowy serwer specjalnie dla wątku marcówek :-D

Bardzo się cieszę, że u Was tyle dobrych wieści! Gratuluję!! :-*

Ryjku, bardzo się cieszę z wyniku Twojego synka. No i jesteś pierwszą osobą na wątku, która zna na 100% płeć!! (nie wliczając mnie... :-/ no bo to inna historia)

Est, na pewno będzie dobrze! Widziałam, że zagadałaś dziewczyny na wątku o badaniach. Słusznie! One są wspaniałe i są kopalnią wiedzy w takich tematach.

Jagoodku, odezwij się! W ogóle powinnaś nam się meldować na bieżąco z trasy, najlepiej co 10 km.

Przepraszam, że wszystkich tematów nie zaadresuję, ale ja na tych wakacjach to tak z doskoku w necie działam. Na dodatek zaraz znowu obowiązkowa impreza służbowa, tym razem przy plaży :P
    Moim zdaniem te dobre wieści u Was to dzięki temu Waszemu zdrowiu, które ciągle tu wychylam, hihi... Więc nie mogę się opuścić.

I jeszcze jedno: A.Kasia, mogłabyś trochę tego ciasta do Dubrovnika podesłać? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:32

She86, nick nieaktualny, Love_life, Kate84, Karolina@, Est, ryjkek, 26Asia, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,

Ale dajecie czadu z tym pisaniem! Jeśli liczba i długość postów będą wprost proporcjonalne do wielkości Waszych brzuszków (a na to wygląda), to niedługo BellyBest będzie musiało wykupić dodatkowy serwer specjalnie dla wątku marcówek :-D

Ryjku, bardzo się cieszę z wyniku Twojego synka. No i jesteś pierwszą osobą na wątku, która zna na 100% płeć!! (nie wliczając mnie... :-/ no bo to inna historia)

Est, na pewno będzie dobrze! Widziałam, że zagadałaś dziewczyny na wątku o badaniach. Słusznie! One są wspaniałe i są kopalnią wiedzy w takich tematach.

Jagoodku, odezwij się! W ogóle powinnaś nam się meldować na bieżąco z trasy, najlepiej co 10 km.

Przepraszam, że wszystkich tematów nie zaadresuję, ale ja na tych wakacjach to tak z doskoku w necie działam. Na dodatek zaraz znowu obowiązkowa impreza służbowa, tym razem przy plaży :P
    Moim zdaniem te dobre wieści u Was to dzięki temu Waszemu zdrowiu, które ciągle tu wychylam, hihi... Więc nie mogę się opuścić.

I jeszcze jedno: A.Kasia, mogłabyś trochę tego ciasta do Dubrovnika podesłać? ;-)

Annak, Ty tak tylko piszesz o tym Dubrovniku (zazdrość mnie zżera, bo ja w tym roku Chorwację musiałam odpuścić), a gdzie fotorelacja z tej podróży? Nakarm nasze oczy i duszę tymi pięknymi widokami :) :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Annak, Ty tak tylko piszesz o tym Dubrovniku (zazdrość mnie zżera, bo ja w tym roku Chorwację musiałam odpuścić), a gdzie fotorelacja z tej podróży? Nakarm nasze oczy i duszę tymi pięknymi widokami :) :)

Dziewczynki, no spróbuję jakąś fotę walnąć ;-)
    To taki wyjazd pół służbowy (to znaczy dla mojego męża całkiem służbowy), więc nawet aparatu foto nie wzięliśmy. Ale może coś telefonem pyknę.

I zrobimy wymianę brzuszki za widoki morza ;-)

nick nieaktualny, Love_life lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim gratuluję Wam udanych wizyt :) <3
    aż serducho rośnie jak czyta się dobre wieści :)

Spędziłam dziś prawie cały dzień w banku chcąc uzyskać kredyt, masakra istna - babce cały czas zawieszał się system, aż w końcu nie załatwiłam nic ;D
    Po wyjściu z banku mąż zaprowadził mnie do raju ;) Sklep w którym jest dosłownie wszystko dla matki i dziecka :)
    Zakochałam się w wózku ;)
    I już wiem na jaką furę dla maleństwa będę odkładać kaskę ;)
    http://bejbi.eu/sklep/tutek-wozek-turran-silver-glebokospacerowy-ts-p-11920.html

A tu macie przydatny według mnie filmik:
    https://www.youtube.com/watch?v=tdCTa4Kg92o

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karolina@, She86 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu na pewno będzie wszystko dobrze i w marcu będziemy wrzucać zdjęcia naszych noworodków :)

Renka.88 gratuluję ,super wieści ,duży ,zdrowy bobasek :) Śliczna fotka :-*

Kleo2426 może w nocy szalał to teraz odyspiał :) najważniejsze ,że zdrowy bobas i wszystko ok ! Śpioszek na zdjęciu :)

Ja właśnie jutro jade zrobić badania tarczycowe bo we wtorek endo i kontrola ,pierwszy raz odwiedzę luxmed w Gdańsku i już mi sie nie podoba bo ten w Poznaniu mam na przeciwko domu hehe i jak idę na badania rano to za chwilę jestem w domku,tabletka i śniadanie a tu...

Annak super ,bawe sie dobrze i korzystaj za nas wszystkie :D ah impreza przy plaży jak cudownie to brzmi .... :D

Obiecane fotki brzuszka :

d0c854b722fa3df0med.jpg

8b063c7c5248e300med.jpg

a4943a78fe2e70f3med.jpg

I nasz szaleństwa ciuszkowe, dodam ,że w większości Tatusia :D

58e30a5b843e301dmed.jpg

594f942d6af5aec9med.jpg

95342043439c57damed.jpg

Dziewczyny przepraszam znów za duże fotki nie wiem jak to zmienić???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:51

domiii, Renka88, Est, kofeinka, 26Asia, nick nieaktualny, edyś, nick nieaktualny, Karolina@, Madzialena90, Kajola, nick nieaktualny, baassiia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziękuję dziewczyny przyznam ze trochę mnie to zmartwiło, bo raz że nie miałam nigdy problemów z tarczyca, to nigdy nie miałam ich też w poprzednich ciążach.
    Jutro zadzwonię do szpitala zobaczymy jaki termin mi ustalą a w razie jak będzie zbyt długi, to zrobię te dodatkowe badania.
    Kochana nie denerwuj się ;* ja jestem na świeżo z tym tsh, we wtorek bylam u endokrynologa:) u mnie nie zalecił tego leku co Martita pisala :) zbadaj sobie te hormony co Ci pisałam jezeli dluzej będziesz czekać na wizytę. Luzik!!:*

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,

Annak, dziękuję :-)
    Zawsze jak widzę, że coś napisałaś, to od razu się uśmiecham :-)
    Odpoczywaj i jak będziesz w stanie wstawić jakieś zdjęcie, to chętnie zobaczymy :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, pięknie wyglądasz!

nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate piękny brzuszek, i jakie już zakupy zrobione :)

Kate84 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate śliczny brzusio jaka Ty laska! Widać ze tatuś maczal palce w zakupach "i love football " mówi samo za siebie i nawet na zdjęciu się załapał heh

Kate84 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kleo ja na początki ciąży miałam tsh na poziomie 3,2, ale wcześniej wykryto u mnie niedoczynność. Moja endo u której się leczę powiedziała, że w ciąży najważniejsze jest ft3 i ft4 ale bardziej ft4, bo to wyznacznik "zapasu" hormonu. Wiadomo w ciąży wszystkie hormony wariują :) idź do poradni :) pewnie dostaniesz delikatna dawkę eutyroxu :)
    No popatrz, moja endo sie dziwila po co robilam ft4. Przeciez "tsh jest najwazniejsze". Specjalistka jedna, psia mac :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję Dziewczyny :-D

A zakupy gorzej jak się Amelka zmieni w chłopca :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ mi też dziś przyszły identyczne legginsy i właśnie w nich pomykam:]

jagood pisz kochana, bo się martwimy wszystkie...

Gratuluję Wam udanych wizyt!
    Słuchajcie, zrobiłam dziś kapustę z grochem, bo tak mnie naszło,że szok...
    Wtrąbiłam talerz pełny....i co ja miałam napisać, no właśnie to...
    żebyście trzymały kciuki, coby mi dupci nie rozerwało:P

Buziaki na dobry wieczór:P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - Kate, pięknie wyglądasz :) Widzę, że szał zakupowy dopadł i Ciebie ;) Dobrze, że ja nie mogę za bardzo wędrować po sklepach bo pewnie musiałabym osobną garderobę dla malucha zrobić :D

kofeinka - moja koleżanka ma ten wózek i z tego co wiem, jest bardzo zadowolona :)

annak - no jak tam, głowa nie boli po ostatnich toastach ;)? Na ciasto zapraszam do siebie bo siedzę sama jak pustelnik i przydałoby się jakieś miłe towarzystwo :D A póki co tak jak dziewczyny czekam na fotki z Twojego wyjazdu ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Karolina@ mi też dziś przyszły identyczne legginsy i właśnie w nich pomykam:]

jagood pisz kochana, bo się martwimy wszystkie...

Gratuluję Wam udanych wizyt!
    Słuchajcie, zrobiłam dziś kapustę z grochem, bo tak mnie naszło,że szok...
    Wtrąbiłam talerz pełny....i co ja miałam napisać, no właśnie to...
    żebyście trzymały kciuki, coby mi dupci nie rozerwało:P

Buziaki na dobry wieczór:P

Hahaha padłam!

krówka_muffka, Nadzieja87 lubią tę wiadomość

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ