X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko mnie tez czesto swedzi :/ ale cale szczescie rozstepow jeszcze nie mam... Stare sa blade, a nowe nie wyskakuja...

Kasia nie, raczej nie :) powiem Ci szczerze, ze pierwsze slysze o takich :) w sumie fajna sprawa :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

Nie było mnie cały dzień, a tu tyle nowych informacji. Cieszę się z pomyślnych wizyt:) Oby tak dalej! Do marca 2016:) i jeszcze dłużej :)

Jeszcze nikomu tak nie mówimy o ciąży, wiedzą nasze siostry i dwie moje przyjaciółki. Czekam do następnego usg i może powoli będziemy mówić dalej. Nasze mamy dowiedzą się pod koniec września jak będą w Polsce. Szykujemy dla nich wielką niespodziankę:) Chcemy zaprosić je na uroczysty obiad i dać każdej zdjęcie w ramce. Ojj będzie ogromna radość:) Ja mam praktycznie samych znajomych z dziećmi i to już w większości z dwójką heh Tylko my tacy sami-już niedługo:)

Zostanę chyba zlinczowana , albo któraś z Was pomyśli, że oszalałam i przeginam ostro, ale wybrałam taki wózek:
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-3w1-classica-inglesina-balestrino-20142015podwozie-spacerowka-gondola-fotelik-kurier-gratis-p-13315.html?zenid=7e1a1d9744e2a718d95d7f14c7fc37ce
    Tak, wiem jest drogi... Jednak od jakiegoś czasu odkładam sobie na niego, a nawet pomyślałam, że sprzedam swoje auto i kupię tańsze, a różnicę przeznaczę tylko na wyprawkę. Mąż ma swoje auto, dużego , pakowanego vana, kupionego niedawno z myślą o dziecku, to nam wystarczy na dalsze wyjazdy. Tak długo czekałam na dziecko, że jestem w stanie naprawdę dużo poświecić i odmówić sobie dotychczasowych przyjemność tylko dla Malucha!
    Ten wózek zostanie oczywiście najpierw spr dokładnie na żywo, czy mi pasuje, czy jest wygodny itp. Zdaję sobię sprawę, że może nie być idealny i wybór może się zmienić, póki co jest na 1 miejscu.

O dzieciach mam z kim rozmawiać, o potrzebych rzeczach do szpitala i po to już od jakiś dwóch lat słyszę:D Dobre rady, wskazówki. Przyjdzie niebawem taki czas, zbiorę to do kupy i sporządzę listę, a potem zakupy. Do tego momentu jeszcze troooochę czasu. Dobrze, że mam wolne i sporo czasu. Jeden tydzień przeznaczę na zakupy i odwiedzę chyba wszystkie pobliskie hurtownie:D

Dzisiaj spędziłam miły dzień z przyjaciółką. Byłyśmy we Wrocławiu, buszowałyśmy w Ikeii, szukałam butów i kurtki ma jesień. Zjadłyśmy pyszny obiad, wypiłyśmy kawkę i wróciłam padnieta ehhh. Brzuch mnie dziś bolał cały dzień, tzn podbrzusze i straszenie ciągnie mnie w pachwinach, promieniuje na nogi i kręgosłup:/ Chyba wezmę nospe, inaczej zwariuję:(

Dobranoc Mamuśki:*
    Do jutra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:32

A.Kasia lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciagnęłam juz zimową kołdrę, ale cieplutko :-) Zostało mi jeszcze półtora miesiąca spania samej, i powiem wam że przeraża mnie to że będę musiała wyprowadzić się z domu, spać z kimś w łóżku bo szczerze nieraz po weekendzie cieszyłam się że jest poniedziałek i całe łóżko dla mnie :-D teraz nie mogę narzekać, rodzice są na każde moje zawołanie, teraz praktycznie do roboty mam iść do babci na obiad kilometr od domu więc liczę to jako codzienny spacer. Komu będę się żalić że coś mnie boli, coś mnie kuje jak nie mamie... Bo na pewno nie teściowej :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:43

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, wreszcie ktoś wybrał wózek droższy niż mój wybór!:D Ja planuję Bugaboo Cameleon, tylko ze względów zdroworozsądkowych planuję zakup używanego. Sprawdź dokładnie ten fotelik z zestawu czy jest przetestowany. Ja bym się nieco obawiała fotelika w pakiecie.

A co do płci i wyglądu, chyba muszę obalić wasze teorie. Ja na początku wyglądałam jak zawsze przy okresie, czyli średnio. Potem cera zrobiła się piękna, gładka, pełna blasku. Okazało się, że chłopak, a ze cztery dni temu tak mnie wysypało, że co chwilę coś nowego się pojawia i cała twarz w kropki.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 - no cena godna :D Powiem Ci, że pierwszy raz widzę taki wózek, ma swój urok ;) Jeśli o mnie chodzi, to ja nikomu w portfel nie zaglądam i uważam, że każdy kupuje to, co mu się podoba i na co go stać ;) Tak więc nie zamierzam Cię linczować :D

Lula_w - Graco Symbio to był mój pierwszy wybór ;) Jednak zrezygnowaliśmy z kilku względów a szczególnie dlatego, że jest dość niski a mój mąż ma niemal dwa metry i ciężko byłoby mu go prowadzić.

Kurcze na samą noc coś czuję, że mnie cewka moczowa piecze :/ A akurat mi się urinal skończył ;( Mam nadzieję, że przez noc nic się nie rozkręci bo ostatnie o co mi teraz potrzebne to zapalenie pęcherza :/

Lula_w lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:44

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A.Kasia ja to krasnal jestem mam 158cm ;) a mój mąż niewiele większy bo 170cm :)
    Ja też krasnal:D 160cm, mój mąż 183cm czy nawet 184:D

Lula_w lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A.Kasia ja to krasnal jestem mam 158cm ;) a mój mąż niewiele większy bo 170cm :)

Ja mam 160 cm ;) Dla mnie Graco byłby spoko ale liczę, że i ojciec będzie z dzieciaczkiem spacerował, więc też musi mieć wygodnie ;)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Karmelku, wreszcie ktoś wybrał wózek droższy niż mój wybór!:D Ja planuję Bugaboo Cameleon, tylko ze względów zdroworozsądkowych planuję zakup używanego. Sprawdź dokładnie ten fotelik z zestawu czy jest przetestowany. Ja bym się nieco obawiała fotelika w pakiecie.

A co do płci i wyglądu, chyba muszę obalić wasze teorie. Ja na początku wyglądałam jak zawsze przy okresie, czyli średnio. Potem cera zrobiła się piękna, gładka, pełna blasku. Okazało się, że chłopak, a ze cztery dni temu tak mnie wysypało, że co chwilę coś nowego się pojawia i cała twarz w kropki.
    Bugaboo fajny wózek, lekki ale nie przekonuje mnie. Gdy jest ukośny chodnik to lubi zjeżdżać w dół co jest bardzo uciążliwe, przednie kółko lubi się klinować w studzienkach i przed krawężnikiem. Do tego koszyk jest bardzo dziwnie wykonany i siedzisko spacerowe w stałej pozycji dzięki czemu dziecku na dłuższą metę może być mało wygodnie (siedzenie i leżenie w jednej pozycji). Mój podopieczny miał ten wózek i źle go wspominam.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zasnąć,cały czas sprawdzam czy jagood się odezwała...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobny wózek widziałam już kiedyś, kiedyś. Z innej firmy i chyba z 1500zł droższy od tego, który znalazłam.

Ehh może i oszalałam:D No, ale my wydajemy(wydawaliśmy, bo teraz odkładamy) na wiele bzdur. Zaczynając od auta, po wypady nad morze 3-4 razy w roku, wakacje, weekendy w górach, obiady i kolacje w restauracjach, kino, imprezy, moje ciuchy:D męża pasje do kupowania sobie "zabawek". W domu nic nie robiliśmy, bo tak jakoś szkoda było czasu na 2-3 miesiące remontu, a na generalny remont też kilkadziesiąt tysięcy pewnie pójdzie, więc twierdziliśmy, że jeszcze nie... A kaska leci... Trochę odkładaliśmy, ale większość to było fajne życie, dwóch młodych osób. Sami stwierdziliśmy, że najpierw żyjemy, póki jesteśmy młodzi. Kształciłam się, kwalifikowałam, chciałam robić karierę w pracy. Przyszedł jednak czas na zmiany. Znajomi zaczęli powiększać rodziny, zmieniać poglądy, sposoby życia to i do nas dotarło, że 30tka tuż, tuż i trzeba się ogarnąć, bo nic nie trwa wiecznie. Dziecko mogliśmy zacząć robić wcześniej to fakt, ale zawsze myśleliśmy, że mamy jeszcze czas. Czasem żałuję, że tak późno zaczęliśmy starania. Może jakbym była młodsza to bym nie poroniła... Nie wiem i nigdy się nie dowiem. Może właśnie dlatego teraz myśl o tym, że będę matką powoduje to szaleństwo? To, że dla Dziecka będzie wszystko? Tak całkiem niedawno, sama pukałam się w głowę jak ktoś wspominał ile na dzieci inni wydają, czego nie kupują itp. A teraz sama zachowuję się podobnie... Dobrze, że mój mąż jest ode mnie mądrzejszy;) i nie pozwoli mi przeginać, choć też nie wiem jak to będzie kiedy weźmie naszą małą istotkę na ręce, czy nie oszaleje?
    I teraz dochodzę do wniosku, że może te osoby, które tyle wydają kasy na pociechy robią to z miłości, z tego że musiały długo czekać na dziecko, że przeszły wiele trudności... To jest tak, że chcesz dać temu dziecku wszystko! Najśmieszniejsze jest to, że doskonale zdaję sobię sprawę, iż piękne rzeczy, nie dadzą dziecku szczęścia. Tylko miłość to da. I będę kochać nasze Dziecko, już je bardzo kocham:) I weź człowieku bądź tu mądry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 23:36

muminka83 lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja też miałam manie kupowania. Moja mama już zaczęła mówić że razem z kolejną parą butów wyrzuci mnie z domu :-D Cieszyłam się że jak przyszlam w czymś na uczelnie to za tydzień widziałam ludzi ubranych podobnie do mnie. Zawsze myślałam dzień wcześniej w co się ubiorę. A teraz od trzech miesięcy nic sobie nie kupiłam oprócz witamin. Na razie tylko oglądam dziecięce rzeczy bo zacznę kupować jak dowiem się jaka jest płeć malucha. Tak samo śmiałam się z koleżanki która rodziła w lipcu, a non stop latala do gina, np.bo czuje że ma kolke, a ja sama byłam już dwa razy w szpitalu a mój ginekolog ma pewnie w telefonie zapisany mój numer "nie odbieraj ":-D

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już poruszyłyście temat wzrostu, to wiecie może czy wszystkie wózki mają regulacje wysokości rączki, bo pomyślałam sobie że jeżeli jest duża różnica wzrostu między rodzicami dziecka to facet (o ile to on jest wyższy :P) może mieć małe niewygody przy pchaniu wózka na spacerach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:48

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej kogoś oceniać , a później znaleźć się w podobnej sytuacji... Dlatego zrozumiałam, że każdy robi to co uważa za stosowne i nie ma co komentować: źle,dobrze. Trzeba żyć własnym życiem. Jeśli masz człowieku na coś ochotę, rób to, byle byś nie ranił nikogo i nie robił czegoś koszem innych. Każdy ma być szczęśliwyn na taki sposób, jaki chce:)

Rozpisałam się jak zwykle. Z cyklu: "Złote myśli Karmelka" :D:D:D

Lula_w, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze, że teraz te wszystkie wózki dostosowane do potrzeb:) Inaczej miałabym problem;)

Teraz to już idę naprawdę spać:D

Dobranoc!

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dupa blada. Na bank mam zapalenie cewki moczowej :[ i jak na złość żadnych leków w domu bo jeszcze zamówienie z Gemini nie przyszło. Opiłam się soku 100% z żurawiny, termofor wsadziłam między nogi i chyba jeszcze sobie zaraz skopolan zaaplikuję. A z rana do przychodni go go go :( Jak nie urok to sraczka, skąd się to dziadostwo wzięło skoro cały czas jestem na urinalu i mocz był czysty? Wrrrr

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    No popatrz, moja endo sie dziwila po co robilam ft4. Przeciez "tsh jest najwazniejsze". Specjalistka jedna, psia mac :/

Edyś tsh w ciąży zmienia się jak szalone a ft4 jeśli jest we właściwej wartości to jest ok :) mam potwierdzone przez dwóch endo :)
    A co do Twojego to ja bym go zmieniła, bo też miałam takiego co uważał, że 3,5 tsh jest w normie i to nie przez to nie mogłam przez rok zajść...

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w zawieszaniu bo tez nie wiem, czy nie mam jakiegoś zapalenia cewki. Tzn przy oddawaniu moczu jest całkowicie normalnie, a minutę po zdarza się, że mam jakby takie parcie na cewkę, które mija po minucie :( mój gin mówi, że to sie na antybiotyki nie kwalifikuje i leki z żuraviną mi przepisał. Eh normalnie wzięłabym 2 tabletki urafuraginy i by przeszło od razu :( Z drugiej strony, mogę mieć jakiś nacisk macicy i stąd to odczucie.

Ja to znowu jestem mega oszczędna i lubię do skarpety odkładać:P Mój mąż też, jedyne na co dużo pieniędzy wydaje to sprzęt komputerowy (jest programistą). Teraz nam się dobrze wiedzie, ale ja jestem tak nauczona, że nie kupuje drogich ciuchów, butów, torebek czy kosmetyków. Jedyne co, czasem większą kwotę lubię przeznaczyć na biżuterię, no ale takie rzeczy trzymają wartość i ma się je na całe życie.

Także jak widać każdy ma swoje odchyły :P

Ja choruje na niedoczynność przewlekle, mam b. dobrego endokrynologa i ona zawsze chce TSH (ma byc poniżej 2 w ciąży) i FT4

Martita88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski. :-*

a jagood dalej nie ma :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ