Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to synek!!!
Jestem najszczesliwsza kobietą na świecie!!!!d'nusia, aaagaaatka, A.Kasia, annak, Martita88, Renka88, Lula_w, Kajola, Mietka 30:), domiii, 26Asia, Kate84, baassiia, edyś, kleo2426, arien, Karolina@, wiewiórka17, smerfetka84, ksanka, anie93lica, alinalii, muminka83, Lilou1984, Gośśś, Nataszka2200, perła ziemi, Love_life, Madzialena90, She86, krówka_muffka, Karka, Hannia123, salomea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry! Ja już po wizycie u internisty, dostałam furaginę ale i tak nie mogę jej brać przed telefonem do ginka. Kupiłam sobie żurawit, nospę forte i leżę pod kocem z termoforkiem. Może uda mi się to rozgonić bez tej furaginy bo trochę boję się jej brać.
Tak w ogóle to witam się w 16 tygodniuWymordowana bo nie spałam w nocy, ale wstawiam dzisiejsze fotki brzucha
Tak patrzę, że trochę mi się w biodrach zaokrągliło ale waga pokazuje wciąż tyle samo... A brzuch niby spory, ale jak się ubiorę to nadal nic nie widać
Kajola, Vincent, Mietka 30:), domiii, 26Asia, Kate84, aaagaaatka, Lula_w, baassiia, kleo2426, Karolina@, d'nusia, wiewiórka17, anie93lica, muminka83, Madzialena90, krówka_muffka, Karka, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Tak sobie patrzę na te Wasze fotki i zastanawiam się... jak to jest statystycznie możliwe, żeby na jeden wątek trafiły wszystkie takie super dziewczyny i przy tym takie śliczne...
Est, Mietka 30:), Kate84, Karolina@, anie93lica, muminka83, Gośśś, Love_life, krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Hania miałam podobnie. W tamtym roku staraliśmy się o lutego o dziecko ale nie wychodziło. W czerwcu miałam test pozytywny ale tylko dwa dni bo później poronilam (nawet bety nie zdążyłam zrobić) i w sierpniu trafiłam do endo z tsh 9,7 gdzie w styczniu miałam 2,5 i babka powiedziała że trochę dużo (?!) I olała sprawe- dala eutyrox 25 i nawet usg nie kazała robić. Później poszłam prywatnie i dopiero wtedy zrobili mi wszystkie dokładne badania. Teraz jestem u Babeczki na nfz e szpitalu i pilnuje parametrów jak oka w głowie. Co 3 miesiące każe mi do siebie przychodzić z aktualnym tsh ft4 D3 i wapniem.
-
A propos D3 i TSH, to ja miałam D3 badane jeszcze w czasie starań, przed wszystkimi ciążami. Wyszło mi wtedy krytycznie niskie. Daleko poniżej wszelkich norm. Miałam natychmiastową suplementację.
W ostatniej ciąży miałam to zbadane jako pierwszą rzecz, obok TSH. Też wyszła mi niska ta witamina, ale już nie tak bardzo jak kiedyś. Również miałam suplementować (2000 j.). I nawet teraz, po poronieniu, podczas oczekiwania na nowe staranie, też mam cały czas zażywać.
Co do tarczycy, to uważam, że pewne rzeczy zostały u mnie zaniedbane. Ale nie mówię, że miało to coś wspólnego stratą! Tego nie wiem. W każdym razie, myślę, że powinnam mieć więcej badań.
Sprawdzili mi TSH - było za wysokie (3,12), dostałam Euthyrox.
Nie miałam sprawdzanego nigdy FT3 i FT4. Podobno to dziwne, biorąc pod uwagę mój wywiad.
A po ciąży zbadałam immunologię i wyszły mi bardzo podwyższone któreś tam przeciwciała przeciwtarczycowe. Na razie nie wiem, co to oznacza, ale dowiem się na początku października. -
aleksandrazz wrote:Wyciagnęłam juz zimową kołdrę, ale cieplutko
Zostało mi jeszcze półtora miesiąca spania samej, i powiem wam że przeraża mnie to że będę musiała wyprowadzić się z domu, spać z kimś w łóżku bo szczerze nieraz po weekendzie cieszyłam się że jest poniedziałek i całe łóżko dla mnie
teraz nie mogę narzekać, rodzice są na każde moje zawołanie, teraz praktycznie do roboty mam iść do babci na obiad kilometr od domu więc liczę to jako codzienny spacer. Komu będę się żalić że coś mnie boli, coś mnie kuje jak nie mamie... Bo na pewno nie teściowej
Kochana, bo chyba nie połączyłam faktów, albo coś przegapiłam... dlaczego teraz śpisz sama a za 1,5 miesiąca nie będziesz? i gdzie i dlaczego się wyprowadzasz? -
Dzień Dobry
Est gratuluje syna:-D
Kasiu śliczny brzuszek:-)
Biedna, namęczyłaś się w nocy z tym pęcherzemtrzymam kciuki, żeby Ci się szybko polepszyło.
I trzymam mocno kciukaski również za dzisiejsze wizyty:-DEst lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Witam się w II trymestrze ! doczekałam się i ja
Promocja jest na szumisia terazi chyba go kupię
Ogłaszamy urodzinową promocję! 15% rabatu na wszystkie produkty Whisbear na www.whisbear.com | | | Do każdej urodzinowej przesyłki dołączamy pamiątkowy znaczek z naszym szumiącym sercem Emotikon smile Przy zakupach wpiszcie kod: 9siiqVnQx9 . Promocja trwa do 13 września.Kajola, A.Kasia, domiii, Kate84, baassiia, kofeinka, Karolina@, d'nusia, muminka83, Madzialena90, She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kasieńka super brzucho!
no ja już pod ubraniem nie ukryję
Kate84, aaagaaatka, A.Kasia, Lula_w, 26Asia, kofeinka, Mietka 30:), Karolina@, Kajola, wiewiórka17, Est, anie93lica, muminka83, Magda lena, Madzialena90, She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Karmelek piękny ten wózek , a ja się cieszę ,że nie ja jedyna wybieram drogi wózek, eh ja chcę mieć na dwójkę dzieci a później jeszcze sprzedać bo ja lubię o wszystko dbać więc myślę,że będzie nadal piękny
To ja też Wam pokażę :
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=640&%3CosCsid%3E
wybrałam go ze względu na wygodę, jakość , super się prowadzi,3 lata gwarancji a nie dwa jak większość i w razie awarii taki sam zastępczy na czas naprawy.No i my chcemy mieszkać w domku poza miastem więc musi dawać radę na takich nieutwardzonych drogachna przekładaną rączke ,żeby nie męczyć się z przekładaniem budki czy spacerówki.
Z torbą i parasolką wychodzi 5300 na ich stronie ale na bobowózki znalazłam tą promocje właśnie tylko nie wiem do kiedy...
Ja już po badanich tarczycowych wieczorem wyniki, ciekawa jestem czy nadal mi tak szaleje czy już się unormowało.
aleksandrazzz mnie też coś rozkłada , od wczoraj katarek, psikam ,słabiej mi eh jak to jest ,że z domu się prawie nie wychodzi a i tak się coś złapie !Od dziś czosnek i herbatka z miodem i cytryną !
Polin bardzo się cieszę,że lekarz nic złego nie widziałi gratuluję zdrowego bobasa i udanej wizyty
Est gratuluję synusia
A.kasiu i to niby ja ładnie wyglądam ?Ty pięknienormalnie wyglądasz cudownie
a brzusio jaki słodki
no i znów ta piękna sypialnia!
Mam nadzieje,że szybciutko pozbędziesz się zapalenia , koniecznie wygrzej się !
Domii ale Twój brzusio w sukience wygląda słodko!
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wejścia w 2 trymestr
Ja już dziś zaczełam się zastanawiam kiedy zaczynam 3ci hehe?
I ile przytyje ?
Moje koleżanki przytyły średnio minimum 10 kg do 3 trymestru a ja sobie myślę czy to jeszcze u mnie możliwe skoro narazie nadal minus 2 kg od wagi wyjściowej?
domiii, edyś, Est lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Dziś mam mega mdłości po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży... czuję jak bym miała zaraz biec do toalety puszczać hafta, czy to możliwe żeby "te atrakcje" dopiero teraz mnie dopadły..???
Strasznie mnie mdli i boli mnie głowano i te zawroty głowy...
Podbudowałyście mnie co do wózkabo widzę, że ten który wybrałam wcale nie jest drogi
he he he
A ja głupia myślałam, że będę musiała toczyć boje z mężem o to
-
nick nieaktualnyWróciłam ze szpitala. Jakaś paranoja nie dość że naczekałam się w kolejce do lekarza bo najpierw był na przerwie później babka która była przede mną bardzo się się śpieszyła (miałam tylko termin umówić)
to okazuje się że dr nie wciśnie mnie wcześniej jak na 27.10, ale podkreślił że dla dzidziusia lepiej jakbym zaczęła leczenie szybciej i mogę prywatnie przyjść w poniedziałek.
Kazał zejść z tym terminem i skierowaniem do rejestracji i okazuje się że od 1 września nie przyjmują pacjentów ze skierowaniami z gabinetów prywatnych. Totalna paranoja, jestem wściekła bo straciłam ponad godzinę na latanie po szpitalu i wielkie G załatwiłam.
Zadzwoniłam jednak do mojego ginka i powiedział że wystawi mi "zwykłe" skierowanie, ale zdziwił się że taki termin daleki mi ustalił.
I tak myślę że chyba nie mam innego wyjścia jak iść prywatnie.
Co radzicie kochane? -
nick nieaktualny
-
26Asia wrote:Witam się w II trymestrze ! doczekałam się i ja
Promocja jest na szumisia terazi chyba go kupię
Ogłaszamy urodzinową promocję! 15% rabatu na wszystkie produkty Whisbear na www.whisbear.com | | | Do każdej urodzinowej przesyłki dołączamy pamiątkowy znaczek z naszym szumiącym sercem Emotikon smile Przy zakupach wpiszcie kod: 9siiqVnQx9 . Promocja trwa do 13 września.
to kupiłamdzięki Kochana! zniżka była i akurat zrównało się z kosztem przesyłki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:26
-
Kasia, Domiii piękne macie brzuszki
Ja byłam dziś u lekarza, lekkie przeziębienie.Też mam łykać zurawit profilaktycznie. Domiii śpię sama a za półtora miesiąca się wyprowadzam bo 7 listopada biorę ślub. W sumie może to trochę dziwne że teraz mieszkamy osobno, ale mamy do siebie 10 km, a ja z rodzicami mam tak dobrze...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kleo, to paranoja jakaś. Kobietę w ciąży od razu powinni przyjąć! Niestety taka jest rzeczywistość. A prywatnie, no cóż, kieszenie chcą sobie napchać
Ja radzę iść na tę prywatną wizytę a w międzyczasie czekać do października na tę na nfz. I tak co miesiąc będziesz musiała kontrolować wyniki.
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Kurcze, martwię się o jagood i karlik. Odzywały się coś? Może przegapiłam?
anie93lica a u Ciebie jak tam? Czujesz się już lepiej?
Hej jestem jestem, brzuch daje o sobie znać i nie przesypiam nocy ale daje rade troszkę lepiejwczorajsza podróż do Łodzi mnie troszkę wymeczyla, dlatego jeszcze się nie podnioslam z łóżka.
Ale idę dzisiaj na zakupy,dobry obiad z przyjaciółka, to troszkę odzyje ;-*
Kochana jesteś ze się martwisz,szkoda ze tak daleko mieszkasz, na pewno byśmy się spotkały;-*
A co u Was kobietki??
Przypomniało mi się jeszcze, wvzoraj z moim M byliśmy w banku kolejka była dość spora,miejsc siedzących brak, a nie ukrywam ze brzuszek juz u mnie widać, ludzie tylko patrzyli na mnie chamskim wzrokiem i nawet nie ustapili miejsca tak samo jest w autobusach i innych publicznych miejscach.
Oczywiście nie mowie ze strasznie mnie męczy stanie, ale miloby mi było gdyby ktoś przepuscil mnie w kolejce czy ustąpił miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:07
-
To my z mężem ostatnio pojechaliśmy na zakupki do innego miasta, no i zanim trafiliśmy do celu straaaaasznie chciało mi się siusiu, już brzuch bolał, więc mąż zajechał do jakiegoś małego centrum handlowego żebym tam sobie ulżyła
No i oczywiście miejsc na parkingu mało, a przed samym wejściem było miejsce "tylko dla kobiet w ciąży", więc tam wjechał szybciutko. Na to przechodzi para żrąca kebaby, facet mierzy chamsko wzrokiem mój brzuch i żując kęś obrzydliwego mięcha, z otwartą gębą stwierdza do swojej dziewczyny: "ona na pewno nie jest w ciąży". Ehh, no ludzie i ludzie