X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie udzielam się tak często ale podczytuje Was codziennie co tam słychowac u Was i u waszych pociech :) mam takie pytanie czy Was też tak pepek ciągnie tak jakby do środka i straszny ból?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Cześć dziewczyny nie udzielam się tak często ale podczytuje Was codziennie co tam słychowac u Was i u waszych pociech :) mam takie pytanie czy Was też tak pepek ciągnie tak jakby do środka i straszny ból?
    Mnie troche ciagnie ale gin stwierdzil ze to normalne...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - tak, ja mam kłucia w pochwie, nie zawsze, ale zdarzają się. Lekarz twierdzi, że to normalne, bo wszystko się tam teraz zmienia, więzadła mogą promieniować itd.

A.Kasia - wierzę z całego serca, i z całego serca życzę Wam, żeby tym razem wszystko było książkowo <3 i zapomniałam się pochwalić, że właśnie skorzystałam ze sposobu otwarcia dwóch kart forum. Kasieńka Ty jesteś taka mądra we wszystkich tematach <3 Mówiłam Ci już kiedyś, że jesteś moją idolką i zakochałam się w Tobie? :D

Kate, Ty i Twój brzuch wyglądacie rewelacyjnie. I jeśli mogę skomentować to macie śliczny dom/mieszkanie/przedpokój ;)

Kate84, Est lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jak zasiądę to napiszę konkrety co sie przydaje w szpitalu, ale dla mnie istotne były własne sztućce, kubek i talerz. Nie lubię jadać na talerzach które były używane przez kogoś innego, wiem że pewnie wymyte itp. w restauracji jeszcze jakoś jestem w stanie zjeść, ale w szpitalu zawsze nachodzą mnie różne wizje kto mógł z tego jeść...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Co do wyprawki,super, że wrzuciłyście coś takiego:) Ja mam też jedną od koleżanki, i na necie też szukałam. Jednak jak któraś z Was napisała: mnie też wszyscy powtarzają, że za wcześnie na kupowanie czegokolwiek. Trochę mnie to już męczy, bo to tak jakby myśleli, że poronię? Wstrzymuję się, kupiliśmy tylko jedne skarpeteczki i mamy od znajomych parę ciuszków.

Mnie czasem pobolewa pod brzuszkiem, cycki na szczęście nie bolą, kapeć w buzi jest, trądzik też, pod lewą piersią jeszcze czasem poboli, ale mam coś nowego od jakiegoś czasu: swędzi mnie brzuch! :P Nie wiem czy to nie od Palmersa czasami...

Wczoraj pojechałam z mamą do HMu i kupiła mi 2 pary spodni ciążowych!! Ja chciałam tylko pomierzyć i na olx poszukać używanych, a ta mnie wyzwała i powiedziała, że mam ładnie wyglądać i ona ma taki kaprys:D Troszkę mi głupio bo to kosztuje... Byle później na dzidziusia też była taka hojna :D

xxx

Ja mam wizytę u gina 15tego.

Ahaaa i wreszcie przytyłam, ok. 1,5kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:02

d'nusia, A.Kasia, Kate84, Martita88, baassiia, Kajola, 26Asia lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - Kate, pięknie wyglądasz :) Widzę, że szał zakupowy dopadł i Ciebie ;) Dobrze, że ja nie mogę za bardzo wędrować po sklepach bo pewnie musiałabym osobną garderobę dla malucha zrobić :D

kofeinka - moja koleżanka ma ten wózek i z tego co wiem, jest bardzo zadowolona :)

annak - no jak tam, głowa nie boli po ostatnich toastach ;)? Na ciasto zapraszam do siebie bo siedzę sama jak pustelnik i przydałoby się jakieś miłe towarzystwo :D A póki co tak jak dziewczyny czekam na fotki z Twojego wyjazdu ;)

Ja biorę pod uwagę otoczenie przede wszystkim, bo mnóstwo wybojów i nierówności jest koło domu, itd. :) właśnie tego szukałam :)
    A mój M. mówi "taki drogi?" - no rzesz by go cholera... będzie żałował na wózek...?? Na komforcie swego dziecka?? - ja rozumiem, że budowa domu, itd. - sama sobie uzbieram!

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - <3

MeAmerie - w szpitalu, gdzie rodziłam gdybyś nie miała swojej zastawy to nic byś nie zjadła bo nie mieli własnej :D Sztućce od biedy może by się znalazły ale talerzy i kubków null ;)

Apropo takich fobii to ja się niesamowicie brzydzę wszystkich żyjątek, które są obślizgłe i się wiją. Dzisiaj podczas krojenia śliwek kilka razy prawie uciekłam z krzykiem. Na sam widok takiego małego białego robala mam ciarki na całym ciele i czuję, jakby mnie coś oblazło :/ A dżdżownice i wielkie ślimaki bez skorup spacerujące po deszczu wywołują u mnie atak paniki. Całkiem niedawno wracając z mężem z restauracji nieopodal domu miałam taki atak paniki. Nie było centymetra na chodniku, gdzie bym mogła stanąć nie nadeptując dżdżownicy albo ślimaka :/ Mąż kategorycznie odmówił wzięcia mnie na ręce, więc tak jak stałam tak się popłakałam bo ja się tego obrzydlistwa tak bardzo brzydzę :(

kofeinka - jak jęczy, że drogi to pokaż mu ten, który ja wybrałam :P

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3632&%3CosCsid%3E

Razem z dodatkami wyjdzie mnie niemal 3 tysie :/ ale co ja zrobię jak jest taki cudny?? Na szczęście dla malucha większość rzeczy już mamy z poprzedniej ciąży, resztę dostaniemy od mojej siostry i wózek to nasz jedyny wydatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:21

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc moje kochane skowroneczki. :-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia :) fajny, no ale cena mega ;) będę miała argument, że ten który wybrałam wcale nie jest drogi :D
    dzięki

My musimy wszystko sami kupić od podstaw, może jak dobrze pójdzie to dostanę od bratowej jakieś kilka śpiochów i tyle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:27

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A.Kasia :) fajny, no ale cena mega ;) będę miała argument, że ten który wybrałam wcale nie jest drogi :D
    dzięki

My musimy wszystko sami kupić od podstaw, może jak dobrze pójdzie to dostanę od bratowej jakieś kilka śpiochów i tyle :/

Polecam obserwować ten sklep:

http://baby-centrum.pl/turran-tutek-retro

Moja siostra kupiła tam wózek i zapłaciła dużo mniej niż w innych sklepach a do tego dostała kilka gratisów. Czasem mają na określone modele krótkotrwałe promocje, więc trzeba często sprawdzać wybrany przez nas model :)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dziękuję Ci BARDZO za namiar :) będę śledzić :)

wac4wpq.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien , dzięki ;) Moja mama ma dość już moich pytań , a z racji tego że mam 22 lata i teraz rzadko komuś w moim wieku śpieszy się do macierzyństwa żadna z moich bliskich koleżanek nie była w ciąży. Także od głupich pytań jestem ja ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wybralam taki wozek :) bardzo mi sie podoba :)

http://allegro.pl/zestaw-xxl-3w1-wozek-durango-alu-tech-riko-i5345664255.html

kofeinka, A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu dziękuję bardzo

Arien dziękujemy hihi jak ja to mówię to kawalerskie M mojego M :-D wynajmowane, obecnie szukamy domku :-) ale cieszę się, że się podoba!

Kasiu też będę obserwować tę stronę, może mój się trafi bo jest jeszcze droższy :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja mam 26 lat a towarzystwo, mimo, że w większości starsze nie ma dzieci. I niestety też za bardzo nie mam z kim pogadać :/ ewentualnie z bratową, ale mam z nią bardzo kiepski kontakt więc też lipa.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka i kate sliczne brzusie macie :) moj tez coraz wiekszy sie robi :P

Ktoras pisala, ze ja brzuch swedzi od palmers... a moze po prostu rosnie...? Podobno jak sie rozciaga skora i rosnie to wlasnie swedzi :)

Karka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w klubie - ja też nie bardzo mam z kim pogadać, jedyną osobą jest bratowa ale jak o coś pytam, to przeważnie słyszę, że ona już nie pamięta, bo to 5 lat temu było.... ble ble ble... wiec szczerze nie mogę o wszystko zapytać, bo i tak wiem jaka będzie odpowiedź :/
    A dodam jeszcze, że ja mam 30 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:51

wac4wpq.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ola, ja mam 26 lat a towarzystwo, mimo, że w większości starsze nie ma dzieci. I niestety też za bardzo nie mam z kim pogadać :/ ewentualnie z bratową, ale mam z nią bardzo kiepski kontakt więc też lipa.

Hehe to u mnie Dwie kolezanki maja termin na wrzesien, z czego jedna dzisiaj urodzila, a ja i dwie pozostale mamy na marzec :P Wszystcy sie smieja, czy przypadkiem sie nie zmowilysmy :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Karka i kate sliczne brzusie macie :) moj tez coraz wiekszy sie robi :P

Ktoras pisala, ze ja brzuch swedzi od palmers... a moze po prostu rosnie...? Podobno jak sie rozciaga skora i rosnie to wlasnie swedzi :)

To prawda, swędzi = rozciąga się, niestety widzę to po rozstępach, które mimo smarowania ciałka i tak się pojawiają w okolicy bioder (w kierunku brzucha).
    Czasem czuję też lekkie szczypanie...

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A ja wybralam taki wozek :) bardzo mi sie podoba :)

http://allegro.pl/zestaw-xxl-3w1-wozek-durango-alu-tech-riko-i5345664255.html

Gośśś, fajny :) A to z tych, które mają gondolę z funkcją bujania? Słyszałam, że są takie a ten ma taką zaokrągloną dołem.

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ