X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ooo to już wtedy całkiem noc rozbita :)

ja też wstaję minimum dwa razy w nocy :( na szczęście szyyybko zasypiam z powrotem :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien mega słodkie :-) Nic tak nie poprawia humoru jak zakupy a co dopiero dziecięce zakupy :-D

Love_life super brzuszek :-) już pewnie każdy widzi, że to nie z przejedzenia :-)

Love_life lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Life, super brzuszek!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    28s5x84.jpg

A to mój brzusio
    Mam pieprzyka w tym samym miejscu :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life fajny brzuszek, ja też wstaje min dwa razy w nocy do wc, a później nie mogę zasnąć.
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty. Moja wizyta dopiero pod koniec września to jeszcze tyle czekać, a na połówkowe umówiliśmy się na 27 października, i tak myślę czy to nie za późno jest?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Mam pieprzyka w tym samym miejscu :D

Mój blizniaku! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6489a3e9ab2b6409med.jpg

Zdjęcie robione przednim aparatem, więc może się wydawać, że pieprzyk jest z lewej strony. Ale zapewniam, że jest z prawej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:31

nick nieaktualny, domiii, 26Asia, She86, Karolina@, Mietka 30:), Madzialena90, Est, nick nieaktualny, nick nieaktualny, krówka_muffka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ale dałaś mojemu mózgowi do myślenia. Nie umiem sobie tego wyobrazić jakim cudem jest po prawej hahaha :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa identyczny! Fajny brzuszek :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla kobietek z zaparciami - dawno nie korzystalam z ksylitolu - jeden z efektow ubocznych poza pozytywnymi dla brzuchatek - ksylitol ma dzialanie przeczyszczajace - ja nie mam problemow z zatwardzeniem - ale po zjedzeniu budyniu ( cala porcja 0,5 l mleka poslodzona 2 lyzkami ksylitolu) pogonilo mnie na kibelek.
    "Ksylitol stosowany w ciąży, jako środek zamienny cukru jest wskazany. Został on dopuszczony do sprzedaży, jako produkt bezpieczny, również dla kobiet w ciąży.
    Ma niski indeks glikemiczny, jest więc bezpieczny dla cukrzyków i nieszkodliwy dla zębów. Ponadto wzmacnia układ immunologiczny, opóźnia procesy starzenia, ułatwia przyswajanie wapnia, stąd jest polecany osobom z osteoporozą. Wygląda i smakuje jak cukier, ale ma 2 razy mniej kalorii. Może jednak powodować efekt przeczyszczający, "
    Jedyna kwestia - jesli ktos jest uczulony na brzoze to powinie zrezygnowac

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Edyś ale dałaś mojemu mózgowi do myślenia. Nie umiem sobie tego wyobrazić jakim cudem jest po prawej hahaha :D
    Coś na zasadzie odbicia lustrzanego ;)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    6489a3e9ab2b6409med.jpg

Zdjęcie robione przednim aparatem, więc może się wydawać, że pieprzyk jest z lewej strony. Ale zapewniam, że jest z prawej :P
    Edys czyzby zdjecie z lustra?

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, robiłam telefonem, ale aparatem przednim żeby lepiej widzieć co się fotografuje :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, czy to możliwe, że dostaje się większą pensje za miesiąc w ktorym było się na urlopie? W firmie, w której nie ma żadnych dodatków za urlop. Jak to jest naliczane?
    P.S. Pisałyście kiedyś o wyżaszych pensjach za cały miesiąc zwolnienia i nie chciałam Wam wierzyć. Dostałam 50 PLN więcej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:58

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe :)

dqprwn15leplej5m.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki Dziewczyny, mam podobny ;)
    Arien takie zakupy cudownie wpływają na nastrój ;) Ja czekam na przesyłkę, zamówiłam kocyk i pieluszki bambusowe :D Rozpisałam sobie w ogóle, co w którym miesiącu kupić żeby potem zakupy nie rozwaliły mnie na łopatki ;) Zawsze byłam bardzo zorganizowaną osobą i muszę mieć wszystko zaplanowane, bo inaczej bym świrowała :) Poza tym mam taki niecny plan... Bardzo ostatnio wkurza mnie teściowa, ona chyba chce brać bardzo czynny udział w zakupie wyprawki, myśli że będzie wybierać, a ogólnie jest bardzo nachalna w swoim "doradzaniu", więc nie dam jej tej przyjemności. Ostatnio chciała nawet listę żebym jej spisała co trzeba kupić żebyśmy się nie dublowały :/ Dlatego jak potem będzie chciała jechać na zakupy, ja z dumą oznajmię, że wszystko już mam :D A jeśli wcześniej coś sama kupi to grzecznie powiem, że jeśli chcą coś kupować to niech kupują ciuszki, bo wyprawkę całą mamy już wybraną, a nie chcę rzeczy zbędnych, bo nie będę marnować miejsca w szafie. No bo powiedzcie same, długo czekaliśmy na to dziecko, wiem że oni też się cieszą, ale nie chcę być z tego powodu osaczana, a ona już mi mówi jakich kosmetyków mam dla dziecka używać, itp., tak jakbym ja miała nie sprostać jej oczekiwaniom :/ Ehh, ja też wiem, że za mocno przeżywam, ale jestem przewrażliwiona na punkcie wszelakich prób mówienia mi co mam robić i wpływania na moje decyzje. Jak chcę kogoś się doradzić to pytam, a poza tymi chwilami złotych rad nie potrzebuję.

Martita88, edyś, domiii, Lula_w lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - masz rację :) nie daj sobie wejść na głowę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe :)
    No to dziwne. Mój mąż nie ma u siebie premii (chyba, że stówka do łapy), dodatków ani nic podobnego. Może zapomnieli odciągnąć na ubezpieczenie? To możliwe? W każdym razie bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj kochane dawno mnie tu nie było moze przed strachem który mam do dzis nawet...Wczoraj byłam na wizycie oraz badanie prenatalne I trymestru tak wiec pajacyk ma 6cm wszystkie mierzenia prenatalne prawidłowe:) pobrali mi krew tak wiec za 2 tyg wynik ale lekarka pow ze wszystko w porzadku:) Płci jeszcze nie znamy w ogole pajacyk nam nie pomagał odwracał sie do nas pleckami i za to jego/jej kręgosłup widizałam bardzo dokladnie :) ale ładnie tez machał rączkami nózkami :) jestem prze szczesliwa az sie mi łezka polała jak slyszałam bicie serduszka ehh cudowny dzwięk:) Mąż równiez szcześliwy ze zobaczył juz pajacyka w całej okazałosci:)jestem teraz w 13tyg i 3 dniu:)nastepna wizyta 9 październik:)

She86, nick nieaktualny, baassiia, Martita88, aaagaaatka, arien, Karolina@, Kajola, Vincent, Renka88, Mietka 30:), edyś, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzialena90, Kate84, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 10 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki :D

dwhpwq0.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ