X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ooo to już wtedy całkiem noc rozbita :)

ja też wstaję minimum dwa razy w nocy :( na szczęście szyyybko zasypiam z powrotem :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien mega słodkie :-) Nic tak nie poprawia humoru jak zakupy a co dopiero dziecięce zakupy :-D

Love_life super brzuszek :-) już pewnie każdy widzi, że to nie z przejedzenia :-)

Love_life lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Life, super brzuszek!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    28s5x84.jpg

A to mój brzusio
    Mam pieprzyka w tym samym miejscu :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life fajny brzuszek, ja też wstaje min dwa razy w nocy do wc, a później nie mogę zasnąć.
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty. Moja wizyta dopiero pod koniec września to jeszcze tyle czekać, a na połówkowe umówiliśmy się na 27 października, i tak myślę czy to nie za późno jest?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Mam pieprzyka w tym samym miejscu :D

Mój blizniaku! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6489a3e9ab2b6409med.jpg

Zdjęcie robione przednim aparatem, więc może się wydawać, że pieprzyk jest z lewej strony. Ale zapewniam, że jest z prawej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:31

A.Kasia, domiii, 26Asia, She86, Karolina@, Mietka 30:), Madzialena90, Est, d'nusia, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ale dałaś mojemu mózgowi do myślenia. Nie umiem sobie tego wyobrazić jakim cudem jest po prawej hahaha :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa identyczny! Fajny brzuszek :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla kobietek z zaparciami - dawno nie korzystalam z ksylitolu - jeden z efektow ubocznych poza pozytywnymi dla brzuchatek - ksylitol ma dzialanie przeczyszczajace - ja nie mam problemow z zatwardzeniem - ale po zjedzeniu budyniu ( cala porcja 0,5 l mleka poslodzona 2 lyzkami ksylitolu) pogonilo mnie na kibelek.
    "Ksylitol stosowany w ciąży, jako środek zamienny cukru jest wskazany. Został on dopuszczony do sprzedaży, jako produkt bezpieczny, również dla kobiet w ciąży.
    Ma niski indeks glikemiczny, jest więc bezpieczny dla cukrzyków i nieszkodliwy dla zębów. Ponadto wzmacnia układ immunologiczny, opóźnia procesy starzenia, ułatwia przyswajanie wapnia, stąd jest polecany osobom z osteoporozą. Wygląda i smakuje jak cukier, ale ma 2 razy mniej kalorii. Może jednak powodować efekt przeczyszczający, "
    Jedyna kwestia - jesli ktos jest uczulony na brzoze to powinie zrezygnowac

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Edyś ale dałaś mojemu mózgowi do myślenia. Nie umiem sobie tego wyobrazić jakim cudem jest po prawej hahaha :D
    Coś na zasadzie odbicia lustrzanego ;)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    6489a3e9ab2b6409med.jpg

Zdjęcie robione przednim aparatem, więc może się wydawać, że pieprzyk jest z lewej strony. Ale zapewniam, że jest z prawej :P
    Edys czyzby zdjecie z lustra?

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, robiłam telefonem, ale aparatem przednim żeby lepiej widzieć co się fotografuje :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, czy to możliwe, że dostaje się większą pensje za miesiąc w ktorym było się na urlopie? W firmie, w której nie ma żadnych dodatków za urlop. Jak to jest naliczane?
    P.S. Pisałyście kiedyś o wyżaszych pensjach za cały miesiąc zwolnienia i nie chciałam Wam wierzyć. Dostałam 50 PLN więcej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:58

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe :)

dqprwn15leplej5m.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki Dziewczyny, mam podobny ;)
    Arien takie zakupy cudownie wpływają na nastrój ;) Ja czekam na przesyłkę, zamówiłam kocyk i pieluszki bambusowe :D Rozpisałam sobie w ogóle, co w którym miesiącu kupić żeby potem zakupy nie rozwaliły mnie na łopatki ;) Zawsze byłam bardzo zorganizowaną osobą i muszę mieć wszystko zaplanowane, bo inaczej bym świrowała :) Poza tym mam taki niecny plan... Bardzo ostatnio wkurza mnie teściowa, ona chyba chce brać bardzo czynny udział w zakupie wyprawki, myśli że będzie wybierać, a ogólnie jest bardzo nachalna w swoim "doradzaniu", więc nie dam jej tej przyjemności. Ostatnio chciała nawet listę żebym jej spisała co trzeba kupić żebyśmy się nie dublowały :/ Dlatego jak potem będzie chciała jechać na zakupy, ja z dumą oznajmię, że wszystko już mam :D A jeśli wcześniej coś sama kupi to grzecznie powiem, że jeśli chcą coś kupować to niech kupują ciuszki, bo wyprawkę całą mamy już wybraną, a nie chcę rzeczy zbędnych, bo nie będę marnować miejsca w szafie. No bo powiedzcie same, długo czekaliśmy na to dziecko, wiem że oni też się cieszą, ale nie chcę być z tego powodu osaczana, a ona już mi mówi jakich kosmetyków mam dla dziecka używać, itp., tak jakbym ja miała nie sprostać jej oczekiwaniom :/ Ehh, ja też wiem, że za mocno przeżywam, ale jestem przewrażliwiona na punkcie wszelakich prób mówienia mi co mam robić i wpływania na moje decyzje. Jak chcę kogoś się doradzić to pytam, a poza tymi chwilami złotych rad nie potrzebuję.

Martita88, edyś, domiii, Lula_w lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - masz rację :) nie daj sobie wejść na głowę :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe :)
    No to dziwne. Mój mąż nie ma u siebie premii (chyba, że stówka do łapy), dodatków ani nic podobnego. Może zapomnieli odciągnąć na ubezpieczenie? To możliwe? W każdym razie bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj kochane dawno mnie tu nie było moze przed strachem który mam do dzis nawet...Wczoraj byłam na wizycie oraz badanie prenatalne I trymestru tak wiec pajacyk ma 6cm wszystkie mierzenia prenatalne prawidłowe:) pobrali mi krew tak wiec za 2 tyg wynik ale lekarka pow ze wszystko w porzadku:) Płci jeszcze nie znamy w ogole pajacyk nam nie pomagał odwracał sie do nas pleckami i za to jego/jej kręgosłup widizałam bardzo dokladnie :) ale ładnie tez machał rączkami nózkami :) jestem prze szczesliwa az sie mi łezka polała jak slyszałam bicie serduszka ehh cudowny dzwięk:) Mąż równiez szcześliwy ze zobaczył juz pajacyka w całej okazałosci:)jestem teraz w 13tyg i 3 dniu:)nastepna wizyta 9 październik:)

She86, A.Kasia, baassiia, Martita88, aaagaaatka, arien, Karolina@, Kajola, Vincent, Renka88, Mietka 30:), edyś, karlik, d'nusia, Madzialena90, Kate84, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 10 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki :D

dwhpwq0.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ