Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_life fajny brzuszek, ja też wstaje min dwa razy w nocy do wc, a później nie mogę zasnąć.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty. Moja wizyta dopiero pod koniec września to jeszcze tyle czekać, a na połówkowe umówiliśmy się na 27 października, i tak myślę czy to nie za późno jest? -
Zdjęcie robione przednim aparatem, więc może się wydawać, że pieprzyk jest z lewej strony. Ale zapewniam, że jest z prawejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:31
A.Kasia, domiii, 26Asia, She86, Karolina@, Mietka 30:), Madzialena90, Est, d'nusia, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Edyś ale dałaś mojemu mózgowi do myślenia. Nie umiem sobie tego wyobrazić jakim cudem jest po prawej hahaha
Love_life lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Info dla kobietek z zaparciami - dawno nie korzystalam z ksylitolu - jeden z efektow ubocznych poza pozytywnymi dla brzuchatek - ksylitol ma dzialanie przeczyszczajace - ja nie mam problemow z zatwardzeniem - ale po zjedzeniu budyniu ( cala porcja 0,5 l mleka poslodzona 2 lyzkami ksylitolu) pogonilo mnie na kibelek.
"Ksylitol stosowany w ciąży, jako środek zamienny cukru jest wskazany. Został on dopuszczony do sprzedaży, jako produkt bezpieczny, również dla kobiet w ciąży.
Ma niski indeks glikemiczny, jest więc bezpieczny dla cukrzyków i nieszkodliwy dla zębów. Ponadto wzmacnia układ immunologiczny, opóźnia procesy starzenia, ułatwia przyswajanie wapnia, stąd jest polecany osobom z osteoporozą. Wygląda i smakuje jak cukier, ale ma 2 razy mniej kalorii. Może jednak powodować efekt przeczyszczający, "
Jedyna kwestia - jesli ktos jest uczulony na brzoze to powinie zrezygnowac -
Martita, czy to możliwe, że dostaje się większą pensje za miesiąc w ktorym było się na urlopie? W firmie, w której nie ma żadnych dodatków za urlop. Jak to jest naliczane?
P.S. Pisałyście kiedyś o wyżaszych pensjach za cały miesiąc zwolnienia i nie chciałam Wam wierzyć. Dostałam 50 PLN więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:58
-
Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe
-
Fajne brzuszki Dziewczyny, mam podobny
Arien takie zakupy cudownie wpływają na nastrójJa czekam na przesyłkę, zamówiłam kocyk i pieluszki bambusowe
Rozpisałam sobie w ogóle, co w którym miesiącu kupić żeby potem zakupy nie rozwaliły mnie na łopatki
Zawsze byłam bardzo zorganizowaną osobą i muszę mieć wszystko zaplanowane, bo inaczej bym świrowała
Poza tym mam taki niecny plan... Bardzo ostatnio wkurza mnie teściowa, ona chyba chce brać bardzo czynny udział w zakupie wyprawki, myśli że będzie wybierać, a ogólnie jest bardzo nachalna w swoim "doradzaniu", więc nie dam jej tej przyjemności. Ostatnio chciała nawet listę żebym jej spisała co trzeba kupić żebyśmy się nie dublowały
Dlatego jak potem będzie chciała jechać na zakupy, ja z dumą oznajmię, że wszystko już mam
A jeśli wcześniej coś sama kupi to grzecznie powiem, że jeśli chcą coś kupować to niech kupują ciuszki, bo wyprawkę całą mamy już wybraną, a nie chcę rzeczy zbędnych, bo nie będę marnować miejsca w szafie. No bo powiedzcie same, długo czekaliśmy na to dziecko, wiem że oni też się cieszą, ale nie chcę być z tego powodu osaczana, a ona już mi mówi jakich kosmetyków mam dla dziecka używać, itp., tak jakbym ja miała nie sprostać jej oczekiwaniom
Ehh, ja też wiem, że za mocno przeżywam, ale jestem przewrażliwiona na punkcie wszelakich prób mówienia mi co mam robić i wpływania na moje decyzje. Jak chcę kogoś się doradzić to pytam, a poza tymi chwilami złotych rad nie potrzebuję.
Martita88, edyś, domiii, Lula_w lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Jeśli jest sama podstawa - bez premii, nadgodzin, dodatków za pracę w godzinach nocnych itp. to nie powinno., ale jeśli coś takiego było to obliczając wynagrodzenie za urlop bierzemy takie zmienne do wyliczenia i wtedy wynagrodzenie może być wyższe
-
HEj kochane dawno mnie tu nie było moze przed strachem który mam do dzis nawet...Wczoraj byłam na wizycie oraz badanie prenatalne I trymestru tak wiec pajacyk ma 6cm wszystkie mierzenia prenatalne prawidłowe:) pobrali mi krew tak wiec za 2 tyg wynik ale lekarka pow ze wszystko w porzadku:) Płci jeszcze nie znamy w ogole pajacyk nam nie pomagał odwracał sie do nas pleckami i za to jego/jej kręgosłup widizałam bardzo dokladnie
ale ładnie tez machał rączkami nózkami
jestem prze szczesliwa az sie mi łezka polała jak slyszałam bicie serduszka ehh cudowny dzwięk:) Mąż równiez szcześliwy ze zobaczył juz pajacyka w całej okazałosci:)jestem teraz w 13tyg i 3 dniu:)nastepna wizyta 9 październik:)
She86, A.Kasia, baassiia, Martita88, aaagaaatka, arien, Karolina@, Kajola, Vincent, Renka88, Mietka 30:), edyś, karlik, d'nusia, Madzialena90, Kate84, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość