X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak mi sie spać chce... a musiałabym cokolwiek w domu zrobic...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
    Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą :/ No i teraz moje pytanie.
    Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
    To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę.
    Mysle ze tak ale najlepiej by bylo zebys zadzwonila do swojego lekarza lub poloznej i zapytala.

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
    Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą :/ No i teraz moje pytanie.
    Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
    To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę.
    to już będzie koniec 11 tygodnia więc myślę że ne będzie problemu bo ważne żeby usg było między 11 a 13 tygodniem... chociaż 100% pewności ci nie dam bo jak zrobisz usg to może sie okazać że ciąża jest młodsza...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona. ja niestety nie znam sie na tych prenatalnych to nie pomoge.
    Kamka ja jeszcze w lozku a tez musze wstac ogarnąć... Lenia mam ostatnio że szok.
    Jeszcze moja psinka-chudzinka śpi koło mnie tak słodko i nie mam sumienia jej budzić.
    Dziewczyny co sądzicie o połączeniu pies+dziecko? Mój szczeniaczek opanował mój dom i serce i nie wyobrażam sobie nie pozwolić mu podejść do dziecka. A dom pełen sierści :-( taka rasa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:33

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mysle ze tak ale najlepiej by bylo zebys zadzwonila do swojego lekarza lub poloznej i zapytala.
    Z lekarzem będę się widziała dopiero 20 lipca. Wstrzymam się może jeszcze do tego czasu z dzwonieniem i rejestracją. Mam nadzieję, że powie mi, że to będzie ok.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z wagą 51 ,wzrost 170 i boje się że na razie schudne a to na pewno , bo nic jeść nie mogę. Jak sobie pomyśle o jedzeniu to od razu mi niedobrze. Jem same owoce i warzywa ,czuje się teraz jak na wiecznym kacu. Szkoda mi mojej mamy bo robi mi to naleśniki , to kotlety z jajek, wczoraj jakieś parówki cielęce kupiła , a mi już słabo jak o tym pisze ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    to już będzie koniec 11 tygodnia więc myślę że ne będzie problemu bo ważne żeby usg było między 11 a 13 tygodniem... chociaż 100% pewności ci nie dam bo jak zrobisz usg to może sie okazać że ciąża jest młodsza...
    No właśnie tego się trochę boję, że moze być młodsza.
    Ale z drugiej strony tak myślę, że jak tak szybko test mi wyszedł i to nie z porannego moczu to może nie jest młodsza jednak.
    nie wiem.
    Poczekam do wizyty w przyszly poniedziałek i się poradzę lekarki (oby miła była w miarę. To moja pierwsza wizyta u ginekologa tutaj :/ )

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jak wiek ciąży ;) w 10+6 może jeszcze nie być widać przezierności karkowej itd no niby od 12-15tc nawet ( od 11+0 do 14+6) zrobić po skończonym 12 najlepiej widać u mnie ledwo w 12+3 zdaje się zmierzyla i mówiła ze super przeciętność widac tak już na 13 tydzień skonczony czyli 14 rozpoczety ze to idealny tydzień na prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:44

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do psa i dziecka w domu jestm za ja mam rocznego psiaka i niedlugo malenstwo bedzie i sie tego polaczenia nie boje jak moja siostra urodzila to w domu miala psa 10 letniego i jak ttlko poznal dziecko tak sie nim zaczal opiekowac... Jedyne co to nie mozesz psa oc dziecka wyganiac...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena moich dwóch chrześniaków z psiakami się wychowuje i jakoś nie chorują, ani nic, jak zauważymy że młody ma gdzieś włosa n buzi to go ściągamy i tyle :) wszystko można pogodzić ja mam kota i to dopiero będzie wyzwanie :D

Ona niestety z badaniami nie pomogę

ja startuję z wagą 73kg przy wzroście 160 w ważyłam 65 tylko od stycznia podczas stymulacji zaczełam tyć no ale tym się nie martwię najważniejsze że się udało kg zacznę się martwić po porodzie :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Zależy jak wiek ciąży ;) w 10+6 może jeszcze nie być widać przezierności karkowej itd no niby od 12-15tc nawet ( od 11+0 do 14+6) zrobić po skończonym 12 najlepiej widać u mnie ledwo w 12+3 zdaje się zmierzyla i mówiła ze super przeciętność widac tak już na 13 tydzień skonczony czyli 14 rozpoczety ze to idealny tydzień na prenatalne
    Zapytam dla pewności lekarza i będę wtedy dzwonić. Właśnie mi odpisali ze szpitala ze 3 tygodnie wcześniej wystarczy się zapisać. Jak nie to będę szukała innego szpitala może w małopolsce albo w lubelskim.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy psa chi ale sie teraz strasznie leni,wiec jak bedzie dzidzia to napewno nie bedzie juz spal z nami w lozku;))zostanie mu poslanie;))

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuję z wagi 65,5 kg przy wzroście 166 cm :) Mam nadzieję że nie dobiję do 80 kg :P Słabo się udzielam, ale jakoś nie mam weny do pisania. W nocy z poniedziałku na wtorek byłam na IP bo bolał mnie brzuch i krzyż ale na szczęście wszystko jest w porządku. Dzidziuś był za malutki żeby go zmierzyć, ale pęcherzyk jest. Teraz oczekiwanie na wizytę u mojego gina. Mam nadzieję że maleństwo będzie na tyle duże że da się je zobaczyć i zmierzyć

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarze liczą ciążę (i ogólnie tak się powinno liczyć) od dnia ostatniej miesiączki, ale dzidziuś jest o ok. 2 tyg młodszy (zależy od owulacji). Czyli ciąża, jakby licząc od poczęcia trwa 38tyg :). To dlatego na wczesnych usg nie widać za wiele, albo w ogóle nie ma zarodka.
    Jak już pisałam, ja też mam inny brzuszek. Ogólnie jestem dość masywnej budowy i całe życie chodzę z wciągniętym brzuchem (tak się nauczyłam:D) a teraz go po prostu nie mogę wciągnąć, no to odstaje taki balonik :D.
    Ja też mam kocurka w domu, ale on ma taki kochany charakter i myślę, że się dogadają z maleństwem ;) Moja siostra wychowała się przy piesku. I pilnował jej strasznie, jakiegoś instynktu macierzyńskiego dostał :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja startuję z wagi 56kg/ 168 cm

co do psa i dziecka :)
    ja mam 5 letniego bulteriera i 5 letniego kota :)

nic się nie martwię.

i brzuch... no ja tak jak leeila26 całe życie z wciągniętym brzuchem mimo dośc szczuplej budowy ciała a teraz nawet wciągnąc się go nie da.

siedzę w topie z pepco i dziękuję za to błogosławieństwo, nie gryzie w cyce nie ciśnie... super :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brzucha nie wciągałam ale powem wam że moje jeansy sie nie chca dopiąć... niby wiem że maluch jeszcze nie jest na tyle duży żeby brzuch rósł ale sie powieksza brzuchol...:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a coś ćwiczycie ? jakaś aktywność?
    chłopina mi zrobił taki cudny i piękny rower z lat 30... przemalował, wypiaskował, koszyczek dokupi a tu podobno na rowerze jeździć nie można.. jak to z tym rowerem jest?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 164 I ważę 54kg od kilku dni coś mam mniejszy apetyt rano jakby nudności wróciły. ..w poniedzialek idę na pierwszą wizytę i skan mam nadzieję że będzie tam moje maleństwo! ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z siłownia narazie zrobiłam przerwę ale jak będę u giną to chce się zapytać czy mogę chodzić tez zakupiłam ostatnio nowe rzeczy na silke i jeszcze nie miałam okazji założyć ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prenatalnymi też niestety nie pomogę, sama się już zastanawiam kiedy będę je robić :-P co do mojego progesteronu to gin odpisał że spokojnie i nic nie zmieniamy, że jest to etap ciąży na który nie mamy wpływu... Trochę mnie tym wkurzył ale może ma rację :-( będę się trzymać tego że beta w tydzień urosła o 18 tys :-P i ze żadnych plamien nie mam.

Co do pieska ja też mam 13 letnia już babcie amstafa i kocham ją strasznie wiem że będzie pilnować bobasa bo tak robiła z chrzesniakiem moim tylko faktycznie nie bronilismy jej dostępu do dziecka.

Też się zastanawiałam jak to jest z tymi tygodniami ciąży bo czasem mam wrażenie że w książce jak czytam 6 to bardziej zaawansowana ciąża niż u mnie hmmm...

Ja dziś miałam tragiczny znów poranek straszne mdłości i biegunka znów do tego okropny ból brzucha i już nie wiedziałam czy to przez biegunkę czy coś z fasolka :-( ale plamienia żadnego. Teraz jadę już od 2 h pociągiem do domu od M i ledwo żyję ogólnie to mam gdzieś ludzi i wszystko poszłam do 1 klasy pustego przedziału najbliżej toalety i leżę, dosiadl się facet i tak mnie wkurzył bo palił w tej toalecie że ledwo tam wchodzę teraz żeby nie wymiotowac a ja co chwile biegam siusiu :-( i jeszcze w przedziale mi śmierdzi papierosami!

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ