Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyona. wrote:A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą No i teraz moje pytanie.
Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę. -
ona. wrote:A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą No i teraz moje pytanie.
Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę. -
Ona. ja niestety nie znam sie na tych prenatalnych to nie pomoge.
Kamka ja jeszcze w lozku a tez musze wstac ogarnąć... Lenia mam ostatnio że szok.
Jeszcze moja psinka-chudzinka śpi koło mnie tak słodko i nie mam sumienia jej budzić.
Dziewczyny co sądzicie o połączeniu pies+dziecko? Mój szczeniaczek opanował mój dom i serce i nie wyobrażam sobie nie pozwolić mu podejść do dziecka. A dom pełen sierści taka rasaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:33
-
ciri22 wrote:Mysle ze tak ale najlepiej by bylo zebys zadzwonila do swojego lekarza lub poloznej i zapytala.
-
Ja startuje z wagą 51 ,wzrost 170 i boje się że na razie schudne a to na pewno , bo nic jeść nie mogę. Jak sobie pomyśle o jedzeniu to od razu mi niedobrze. Jem same owoce i warzywa ,czuje się teraz jak na wiecznym kacu. Szkoda mi mojej mamy bo robi mi to naleśniki , to kotlety z jajek, wczoraj jakieś parówki cielęce kupiła , a mi już słabo jak o tym pisze ;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
kamka wrote:to już będzie koniec 11 tygodnia więc myślę że ne będzie problemu bo ważne żeby usg było między 11 a 13 tygodniem... chociaż 100% pewności ci nie dam bo jak zrobisz usg to może sie okazać że ciąża jest młodsza...
Ale z drugiej strony tak myślę, że jak tak szybko test mi wyszedł i to nie z porannego moczu to może nie jest młodsza jednak.
nie wiem.
Poczekam do wizyty w przyszly poniedziałek i się poradzę lekarki (oby miła była w miarę. To moja pierwsza wizyta u ginekologa tutaj ) -
Zależy jak wiek ciąży w 10+6 może jeszcze nie być widać przezierności karkowej itd no niby od 12-15tc nawet ( od 11+0 do 14+6) zrobić po skończonym 12 najlepiej widać u mnie ledwo w 12+3 zdaje się zmierzyla i mówiła ze super przeciętność widac tak już na 13 tydzień skonczony czyli 14 rozpoczety ze to idealny tydzień na prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:44
Livia
Nela
Marcel
-
A co do psa i dziecka w domu jestm za ja mam rocznego psiaka i niedlugo malenstwo bedzie i sie tego polaczenia nie boje jak moja siostra urodzila to w domu miala psa 10 letniego i jak ttlko poznal dziecko tak sie nim zaczal opiekowac... Jedyne co to nie mozesz psa oc dziecka wyganiac...
-
Marlena moich dwóch chrześniaków z psiakami się wychowuje i jakoś nie chorują, ani nic, jak zauważymy że młody ma gdzieś włosa n buzi to go ściągamy i tyle wszystko można pogodzić ja mam kota i to dopiero będzie wyzwanie
Ona niestety z badaniami nie pomogę
ja startuję z wagą 73kg przy wzroście 160 w ważyłam 65 tylko od stycznia podczas stymulacji zaczełam tyć no ale tym się nie martwię najważniejsze że się udało kg zacznę się martwić po porodzie -
xpatiiix3 wrote:Zależy jak wiek ciąży w 10+6 może jeszcze nie być widać przezierności karkowej itd no niby od 12-15tc nawet ( od 11+0 do 14+6) zrobić po skończonym 12 najlepiej widać u mnie ledwo w 12+3 zdaje się zmierzyla i mówiła ze super przeciętność widac tak już na 13 tydzień skonczony czyli 14 rozpoczety ze to idealny tydzień na prenatalne
-
nick nieaktualny
-
Ja startuję z wagi 65,5 kg przy wzroście 166 cm Mam nadzieję że nie dobiję do 80 kg Słabo się udzielam, ale jakoś nie mam weny do pisania. W nocy z poniedziałku na wtorek byłam na IP bo bolał mnie brzuch i krzyż ale na szczęście wszystko jest w porządku. Dzidziuś był za malutki żeby go zmierzyć, ale pęcherzyk jest. Teraz oczekiwanie na wizytę u mojego gina. Mam nadzieję że maleństwo będzie na tyle duże że da się je zobaczyć i zmierzyć
-
Dziewczyny lekarze liczą ciążę (i ogólnie tak się powinno liczyć) od dnia ostatniej miesiączki, ale dzidziuś jest o ok. 2 tyg młodszy (zależy od owulacji). Czyli ciąża, jakby licząc od poczęcia trwa 38tyg . To dlatego na wczesnych usg nie widać za wiele, albo w ogóle nie ma zarodka.
Jak już pisałam, ja też mam inny brzuszek. Ogólnie jestem dość masywnej budowy i całe życie chodzę z wciągniętym brzuchem (tak się nauczyłam:D) a teraz go po prostu nie mogę wciągnąć, no to odstaje taki balonik .
Ja też mam kocurka w domu, ale on ma taki kochany charakter i myślę, że się dogadają z maleństwem Moja siostra wychowała się przy piesku. I pilnował jej strasznie, jakiegoś instynktu macierzyńskiego dostał -
nick nieaktualnyto ja startuję z wagi 56kg/ 168 cm
co do psa i dziecka
ja mam 5 letniego bulteriera i 5 letniego kota
nic się nie martwię.
i brzuch... no ja tak jak leeila26 całe życie z wciągniętym brzuchem mimo dośc szczuplej budowy ciała a teraz nawet wciągnąc się go nie da.
siedzę w topie z pepco i dziękuję za to błogosławieństwo, nie gryzie w cyce nie ciśnie... super -
nick nieaktualny
-
Ja z prenatalnymi też niestety nie pomogę, sama się już zastanawiam kiedy będę je robić co do mojego progesteronu to gin odpisał że spokojnie i nic nie zmieniamy, że jest to etap ciąży na który nie mamy wpływu... Trochę mnie tym wkurzył ale może ma rację będę się trzymać tego że beta w tydzień urosła o 18 tys i ze żadnych plamien nie mam.
Co do pieska ja też mam 13 letnia już babcie amstafa i kocham ją strasznie wiem że będzie pilnować bobasa bo tak robiła z chrzesniakiem moim tylko faktycznie nie bronilismy jej dostępu do dziecka.
Też się zastanawiałam jak to jest z tymi tygodniami ciąży bo czasem mam wrażenie że w książce jak czytam 6 to bardziej zaawansowana ciąża niż u mnie hmmm...
Ja dziś miałam tragiczny znów poranek straszne mdłości i biegunka znów do tego okropny ból brzucha i już nie wiedziałam czy to przez biegunkę czy coś z fasolka ale plamienia żadnego. Teraz jadę już od 2 h pociągiem do domu od M i ledwo żyję ogólnie to mam gdzieś ludzi i wszystko poszłam do 1 klasy pustego przedziału najbliżej toalety i leżę, dosiadl się facet i tak mnie wkurzył bo palił w tej toalecie że ledwo tam wchodzę teraz żeby nie wymiotowac a ja co chwile biegam siusiu i jeszcze w przedziale mi śmierdzi papierosami!