X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 84 gratulacje bety!
    progesteron masz na granicy. nie jest tragiczny ale moglby byc wyzszy. masz jakies plamienia? nie zaszkodzilaby luteina albo dupek.

wiem ze musze sie uzbroic w cierpliwosc ale to nie jest dobry znak a lekarze zawsze uspokajaja :( niektore dziewczyny juz widzialy serducho na tym etapie. nie wiem jak wytrzymam tydzien do kolejnego usg.

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie plamien nie mam żadnych, nic a duphaston biorę tylko 1xdziennie. Progesteron sama sobie zrobiłam i teraz nie wiem co zrobić, bo jak napisze do gina to pewnie stwierdzi że swiruje skoro taka wysoka beta? Czy przesadzam?

Co do wagi to tym się raczej nie martwię zaczynam od 52,5 przy 169 cm wzrostu. Co tydzień robię sobie brzuszkowe fotki :-D

Kurcze martwi mnie teraz ten mój progesteron :-(?

km5szbmhexpco9m1.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

ale zachcialo mi sie badac progesteron i po co!Teraz sie martwie ze za maly bo 19,25 :P a zawsze po owulacji mialam 16,18 ?Badała któraś z Was?

Ja mialam w pierwszej ciąży progesteron przy braniu luteiny 17, a teraz bez lutka mam 25. Do tej pory sie zastanawiam, czy jakbym nie brala wtedy luteiny to czy bym donosila ciaze? Nie wiem, ale mysle, że jak nie plamisz, nie boli Cię brzuch to progesteron jest ok :)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakies 165 i 55,5 kg. I schudlam! Ale czytalam ze to normalne że na poczatku sie troszke chudnie. Ja bym oczywiscie chciala przytyc jak naj mniej ale uwazam ze nic mi nie bedzie przeszkadzac, tzn ani duza waga, ani calodzienne wymoty. Byleby się tym razem udało i bym miała malego JJ-ja przy sobie. Calego i zdrowego.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja sie dzisiaj wystraszyłam... :/ Jak byłam w pracy w wc to cały czas miałam na papierze takie czerwone niteczki małe.. maleńkie, dosłownie 2-3mm. No i zaraz panika, że krew itp. później latałam co chwila sprawdzać, nie tyle siku, co sprawdzić :D. No i było to :/ po jednej niteczce, ale było :/ I wyobraźcie sobie, mam nowe ręczniki - CZERWONE! :D przed pracą brałam prysznic, wycierałam się nowymi ręcznikami no i coś tam się leniły - zauważyłam wcześniej na rękach i dekolcie. Tam też :D Taka to historia, ale strachu się najadłam zanim sobie to uświadomiłam :D
    Kurcze dziewczyny z tymi topami to niezły pomysł, zaraz popatrzę na allegro. Co prawda też śpię nago :D ale do chodzenia po domu super. Jak mówicie, że C włażą w niego to ok ;)
    APS nie martw się niepotrzebnie na razie, lepiej idź do lekarza, co robił ci pierwsze usg - sprzęt też ma znaczenie. Mi się zdaje, że to wina sprzętu. Nie ma się co zamartwiać, jestem chyba na tym samym etapie ciąży co ty i póki co raczej nie liczyłabym zobaczyć na tym etapie serduszko, myślę, że nawet zarodek ma jeszcze czas. (chociaż wierzę, że bardzo byś chciała widzieć wszystko JUŻ - tak jak ja) będzie dobrze! musi być :)
    Dziewczyny czy progesteron się bada przy becie, czy jest odrębne badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 22:42

APS, maskora lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest odrebne badanie. Tzn z tej samej probki krwi ale dodatkowo zlecasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:12

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny jak ja sie dzisiaj wystraszyłam... :/ Jak byłam w pracy w wc to cały czas miałam na papierze takie czerwone niteczki małe.. maleńkie, dosłownie 2-3mm. No i zaraz panika, że krew itp. później latałam co chwila sprawdzać, nie tyle siku, co sprawdzić :D. No i było to :/ po jednej niteczce, ale było :/ I wyobraźcie sobie, mam nowe ręczniki - CZERWONE! :D przed pracą brałam prysznic, wycierałam się nowymi ręcznikami no i coś tam się leniły - zauważyłam wcześniej na rękach i dekolcie. Tam też :D Taka to historia, ale strachu się najadłam zanim sobie to uświadomiłam :D
    Kurcze dziewczyny z tymi topami to niezły pomysł, zaraz popatrzę na allegro. Co prawda też śpię nago :D ale do chodzenia po domu super. Jak mówicie, że C włażą w niego to ok ;)
    APS nie martw się niepotrzebnie na razie, lepiej idź do lekarza, co robił ci pierwsze usg - sprzęt też ma znaczenie. Mi się zdaje, że to wina sprzętu. Nie ma się co zamartwiać, jestem chyba na tym samym etapie ciąży co ty i póki co raczej nie liczyłabym zobaczyć na tym etapie serduszko, myślę, że nawet zarodek ma jeszcze czas. (chociaż wierzę, że bardzo byś chciała widzieć wszystko JUŻ - tak jak ja) będzie dobrze! musi być :)
    Dziewczyny czy progesteron się bada przy becie, czy jest odrębne badanie?
    To się kochana najadlas strachu :-)
    Pewnie ze będzie dobrze,musi być ;-)
    Dziewczyny, ciąża wg ginka to dopiero 5,5 tygodnia, a ja mam taki duży brzuszek ze szok,tez tak macie?
    No i te zmęczenie doprowadza mnie do szału ;-(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica ten brzuszek to jeszcze nie od dzidziusia hehehe :) teraz moze masz wzdecia lub zaparcia i dlatego tak. Brzuszek pojawia sie duuuzo pozniej.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Jak poranek? ;)

Ja zaczynam od 55,5kg przy 178cm :)

Miłego dnia :*

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ja mam 165 i z 74 jakos kg,nie.moge schudnac chodz duzo.nie jem,to wtedy przez ta tarczyce ale coz,jak beda mdlosci to moze iles tam poleci w dol. Teraz mam non topa wzdety brzuch jakby w 4mies wiec kazdy sie patrzy;) niech sie patrza,niedlugo sie dowiedza,poki co cisza,tylko ja wiem i.moj R .Milego dnia :* ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:09

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja startuje z 168 przy 74 kg...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcysia wrote:
    Dopisuje sie do wątku z terminem na 7 marca:-D mam nadzieje ze dotrwamy
    Witamy :)
    Gratulacje :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Przez tą pracę w ogóle nie mam czasu do Was zaglądać :(
    Dziś dopiero na południe idę, to chwilę będę mogła poczytać co u Was :) Tylko za to w domciu dopiero o 21 będę :/

Ja nie wiem od ilu startuje, bo nie mam tu wagi :D Pewnie lekarka mnie zważy jak na wizytę pójdę to wtedy będę wiedziała:D

Dziewczyny jak się tygodnie ciąży liczy, bo ostatnio zgłupiałam. Dziś mam 5t1d i różne miejsca różne dane pokazują. W którym jestem teraz tygodniu 5 czy 6? Mi się wydaje, że w 6, ale może się mylę?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 6 jeśli masz 5+1 to znaczy że 5 jest skończony:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:47

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zastanawiam sie dlaczego mój suwaczek stoi w miejscu...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dzis Ci sie nie zmienil? Ja zauwazylam ze zawsze rano mam ten sam co wczoraj i dopiero kolo poludnia zmienia numerek na nastepny dzien.czemu tego nie wiem

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie powinnam mieć 5+6...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie zmieni w ciagu dnia. Nie wiem od czego to zalezy. Tez na poczatku zwrocilam uwage ze sie nie zmienia a po jakims czasie juz mialam dobry wpis

• ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    w 6 jeśli masz 5+1 to znaczy że 5 jest skończony:)
    Czyli tak jak myślałam :)
    Dziękuję :*

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
    Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą :/ No i teraz moje pytanie.
    Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
    To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ