Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate 84 gratulacje bety!
progesteron masz na granicy. nie jest tragiczny ale moglby byc wyzszy. masz jakies plamienia? nie zaszkodzilaby luteina albo dupek.
wiem ze musze sie uzbroic w cierpliwosc ale to nie jest dobry znak a lekarze zawsze uspokajaja niektore dziewczyny juz widzialy serducho na tym etapie. nie wiem jak wytrzymam tydzien do kolejnego usg.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
No właśnie plamien nie mam żadnych, nic a duphaston biorę tylko 1xdziennie. Progesteron sama sobie zrobiłam i teraz nie wiem co zrobić, bo jak napisze do gina to pewnie stwierdzi że swiruje skoro taka wysoka beta? Czy przesadzam?
Co do wagi to tym się raczej nie martwię zaczynam od 52,5 przy 169 cm wzrostu. Co tydzień robię sobie brzuszkowe fotki
Kurcze martwi mnie teraz ten mój progesteron ? -
Kate84 wrote:
ale zachcialo mi sie badac progesteron i po co!Teraz sie martwie ze za maly bo 19,25 a zawsze po owulacji mialam 16,18 ?Badała któraś z Was?
Ja mialam w pierwszej ciąży progesteron przy braniu luteiny 17, a teraz bez lutka mam 25. Do tej pory sie zastanawiam, czy jakbym nie brala wtedy luteiny to czy bym donosila ciaze? Nie wiem, ale mysle, że jak nie plamisz, nie boli Cię brzuch to progesteron jest ok
-
Ja mam jakies 165 i 55,5 kg. I schudlam! Ale czytalam ze to normalne że na poczatku sie troszke chudnie. Ja bym oczywiscie chciala przytyc jak naj mniej ale uwazam ze nic mi nie bedzie przeszkadzac, tzn ani duza waga, ani calodzienne wymoty. Byleby się tym razem udało i bym miała malego JJ-ja przy sobie. Calego i zdrowego.
-
Dziewczyny jak ja sie dzisiaj wystraszyłam... Jak byłam w pracy w wc to cały czas miałam na papierze takie czerwone niteczki małe.. maleńkie, dosłownie 2-3mm. No i zaraz panika, że krew itp. później latałam co chwila sprawdzać, nie tyle siku, co sprawdzić . No i było to po jednej niteczce, ale było I wyobraźcie sobie, mam nowe ręczniki - CZERWONE! przed pracą brałam prysznic, wycierałam się nowymi ręcznikami no i coś tam się leniły - zauważyłam wcześniej na rękach i dekolcie. Tam też Taka to historia, ale strachu się najadłam zanim sobie to uświadomiłam
Kurcze dziewczyny z tymi topami to niezły pomysł, zaraz popatrzę na allegro. Co prawda też śpię nago ale do chodzenia po domu super. Jak mówicie, że C włażą w niego to ok
APS nie martw się niepotrzebnie na razie, lepiej idź do lekarza, co robił ci pierwsze usg - sprzęt też ma znaczenie. Mi się zdaje, że to wina sprzętu. Nie ma się co zamartwiać, jestem chyba na tym samym etapie ciąży co ty i póki co raczej nie liczyłabym zobaczyć na tym etapie serduszko, myślę, że nawet zarodek ma jeszcze czas. (chociaż wierzę, że bardzo byś chciała widzieć wszystko JUŻ - tak jak ja) będzie dobrze! musi być
Dziewczyny czy progesteron się bada przy becie, czy jest odrębne badanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 22:42
APS, maskora lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny jak ja sie dzisiaj wystraszyłam... Jak byłam w pracy w wc to cały czas miałam na papierze takie czerwone niteczki małe.. maleńkie, dosłownie 2-3mm. No i zaraz panika, że krew itp. później latałam co chwila sprawdzać, nie tyle siku, co sprawdzić . No i było to po jednej niteczce, ale było I wyobraźcie sobie, mam nowe ręczniki - CZERWONE! przed pracą brałam prysznic, wycierałam się nowymi ręcznikami no i coś tam się leniły - zauważyłam wcześniej na rękach i dekolcie. Tam też Taka to historia, ale strachu się najadłam zanim sobie to uświadomiłam
Kurcze dziewczyny z tymi topami to niezły pomysł, zaraz popatrzę na allegro. Co prawda też śpię nago ale do chodzenia po domu super. Jak mówicie, że C włażą w niego to ok
APS nie martw się niepotrzebnie na razie, lepiej idź do lekarza, co robił ci pierwsze usg - sprzęt też ma znaczenie. Mi się zdaje, że to wina sprzętu. Nie ma się co zamartwiać, jestem chyba na tym samym etapie ciąży co ty i póki co raczej nie liczyłabym zobaczyć na tym etapie serduszko, myślę, że nawet zarodek ma jeszcze czas. (chociaż wierzę, że bardzo byś chciała widzieć wszystko JUŻ - tak jak ja) będzie dobrze! musi być
Dziewczyny czy progesteron się bada przy becie, czy jest odrębne badanie?
Pewnie ze będzie dobrze,musi być
Dziewczyny, ciąża wg ginka to dopiero 5,5 tygodnia, a ja mam taki duży brzuszek ze szok,tez tak macie?
No i te zmęczenie doprowadza mnie do szału ;-( -
nick nieaktualnyCzesc wam ja mam 165 i z 74 jakos kg,nie.moge schudnac chodz duzo.nie jem,to wtedy przez ta tarczyce ale coz,jak beda mdlosci to moze iles tam poleci w dol. Teraz mam non topa wzdety brzuch jakby w 4mies wiec kazdy sie patrzy;) niech sie patrza,niedlugo sie dowiedza,poki co cisza,tylko ja wiem i.moj R .Milego dnia :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:09
-
Hejo
Przez tą pracę w ogóle nie mam czasu do Was zaglądać
Dziś dopiero na południe idę, to chwilę będę mogła poczytać co u Was Tylko za to w domciu dopiero o 21 będę
Ja nie wiem od ilu startuje, bo nie mam tu wagi Pewnie lekarka mnie zważy jak na wizytę pójdę to wtedy będę wiedziała:D
Dziewczyny jak się tygodnie ciąży liczy, bo ostatnio zgłupiałam. Dziś mam 5t1d i różne miejsca różne dane pokazują. W którym jestem teraz tygodniu 5 czy 6? Mi się wydaje, że w 6, ale może się mylę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
Mieszkam za granicą i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą No i teraz moje pytanie.
Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę.