X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Hania miałam podobnie. W tamtym roku staraliśmy się o lutego o dziecko ale nie wychodziło. W czerwcu miałam test pozytywny ale tylko dwa dni bo później poronilam (nawet bety nie zdążyłam zrobić) i w sierpniu trafiłam do endo z tsh 9,7 gdzie w styczniu miałam 2,5 i babka powiedziała że trochę dużo (?!) I olała sprawe- dala eutyrox 25 i nawet usg nie kazała robić. Później poszłam prywatnie i dopiero wtedy zrobili mi wszystkie dokładne badania. Teraz jestem u Babeczki na nfz e szpitalu i pilnuje parametrów jak oka w głowie. Co 3 miesiące każe mi do siebie przychodzić z aktualnym tsh ft4 D3 i wapniem.
    Miałaś TSH 9.7 a ona Ci dała 25 ?!? dobrze, że od niej uciekłaś, jakiś partacz. Ja miałam 4.2 i dosalam Letrox 50...

Część nie ma wyboru i musi z rodzicami mieszkać i wtedy to może być nieciekawie. My z mężem nie jesteśmy rodzinni i to wiele ułatwia, bo nikt nam się nie pcha z butami. Poza tym mamy szczęście, bo z obu stron rodzice pracują, więc mają zajęcie :P W sumie wiem, że babcia może być pomocą, ale ja wole zapłacić a mieć prywatność i przestrzeń.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, taki kocioł u mnie, że nie miałam dla Was ostatnio czasu.
    Szyjke rzeczywiście wcięło z 1cm, ale spokojnie jeszcze na tym założę szew.
    Pakuje się do szpitala na poniedziałek, a póki co nie mogę doczekać się jutrzejszych genetycznych. całuje i ściskam, postaram się wieczorem trochę Was nadrobić:)(:

Lucky lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kochane poradzcie mi, mam katar, gardlo boli, goraczki poki co nie ma, lekki kaszel, synek byl chory i teraz na mnie przeszlo, on sie meczy z kaszlem, nie wiem czy to nie zapalenie oskrzeli, ale on temp juz nie ma. Co mam robic, bo czuje sie jakby walec po mnie przejechal, czy leczyc sie czosnkiem, cytryna i w poniedzialek jak sie nie poprawi to do gina? Czy juz dzis za wczasu na dyzur do lekarza?

Mi pomogło ostatnio herbatka z miodem i cytryną. Piłam ciepłą jedna za drugą. jak nie przejdzie to do lekarza byle nie było wysokiej temperatury

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Jestem jestem, taki kocioł u mnie, że nie miałam dla Was ostatnio czasu.
    Szyjke rzeczywiście wcięło z 1cm, ale spokojnie jeszcze na tym założę szew.
    Pakuje się do szpitala na poniedziałek, a póki co nie mogę doczekać się jutrzejszych genetycznych. całuje i ściskam, postaram się wieczorem trochę Was nadrobić:)(:

No nareszcie. Kochana proszę na priv wysłać numer telefonu bo uduszę. :-* Cieszę się że jest okey. Byle do poniedziałku a najważniejszy dzień jutro :-8

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:44

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja też Zuzę wychowuję razem z M, za wszelaką pomoc babciom podziękowałam, po to mam rok macierzyńskiego by się opiekować własnym dzieckiem a nie wysługiwać się babciami, ale to jest moje zdanie i każdy robi jak uważa :)

Zgadzam się <3

Lula_w lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, czytam o Waszych tesciowych i współczuję. Ja mam na szczęście nie wtrącających się i takich bardzo wspierających teściów.
    Mój syn będzie miał na imię Stanisław.

A.Kasia, Kate84, smerfetka84, karlik lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood - no w końcu bo już tu nerwowa atmosfera się zrobiła w oczekiwaniu na wieści ;) To ile Ci tej szyjki zostało? W każdym razie dobrze, że sytuacja opanowana :)

Co do teściowych to ja dziewczyny i tak wygrywam w tym niechlubnym rankingu na najwredniejszą teściową :/ Moja całą pierwszą ciążę łaziła za mną, że nic nie robię aby się lenie i po całej wsi mnie obgadywała :P A jak urodziłam to wszystkim opowiadała jak to ona mi pomagała bo przecież mi nic nie było wolno robić w zagrożonej ciąży :P Do tego tydzień po śmierci synka jak usłyszała, że zwracam uwagę męża siostrzenicy na złe zachowanie to przyszła do mnie i powiedziała: żebyś się nie ważyła małej wychowywać. Będziesz miała swoje dzieci to sobie będziesz pouczać :P A niedługo później przyszła do męża z uwagą, żebyśmy się za szybko nie starali o kolejne dziecko bo ona jest zbyt zmęczona modlitwą za Michałka, żeby nam teraz pomagać :P

Z tym, że ona nie tylko jest okropną teściową, ale i okropną żoną, matką i w ogóle okropnym człowiekiem. Na ten moment mam na nią wywalone, jak dla mnie mogłaby nie istnieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:11

• Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście Kasiu Twoja wygrywa ranking.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:44

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik-cieszę się, że się odezwałaś i wszystko ok. Sądzę, że wizyta w poradni genetycznej to tylko formalność i tak lekarz powie: wszystko w porządku:)

Karolin@- normalnie bym jej gębę za przeproszeniem zatkała!! Chyba nie wie co mówi i do kogo! Może ona była tak traktowana przez swoją teściową i myśli, że to poprawne wrrr!!! Musisz się na nią "zaszczepić";), wprowadzać jej "mądrości" jednym uchem, drugim wypuszczać i się nie przejmować. Ewentualnie wypić meliskę przed wizytą, zrobić 4 głębokie wdechy, albo poproś męża o interwencję?
    Czasem jak mi coś nie pasuje w zachowaniu teściowej, mówię mężowi , a on już dosadnie jej przygaduje. Na szczęście mam ten komfort i mąż staje zawsze za mną, a nawet jeśli nie, to nie daje mi tego poznać:)

Po pysznym obiadku, chwilę się zdrzemnęłam:) a teraz oglądam na tvp2: "Skradzione dzieci". Film dokumentalny o czasach dyktatury generała Franco w Hiszpanii, w których zabierano matkom noworodki! Aż do lat 90tych. Ja pierdziele co to się działo! Przykre te historie. Mówiono matkom, że ich dzieci umarły ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:23

karlik lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A. Kasia to z moją by się dogadała, bardzo podobny typ :) Nie piszę o jej numerach, bo po prostu wstyd pisać :)

Lula, to może wyślemy je razem do sanatorium :D Może zabłądzą i już nie znajdą drogi powrotnej ;)

Gdybym ja chciała wszystkie wyskoki mojej opisać to by belly miejsca na serwerze zabrakło ;) Na szczęście, jak już kiedyś wspominałam, mam wspaniałych rodziców :D Nie czuję się więc poszkodowana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Po pysznym obiadku, chwilę się zdrzemnęłam:) a teraz oglądam na tvp2: "Skradzione dzieci". Film dokumentalny o czasach dyktatury generała Franco w Hiszpanii, w których zabierano matkom noworodki! Aż do lat 90tych. Ja pierdziele co to się działo! Przykre te historie. Mówiono matkom, że ich dzieci umarły ...

Dobrze, ze napisałaś o tym dokumencie :D Też sobie włączyłam.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja po wizycie mój chłopak był ze mną, maleństwo fikało fajnie w brzuszku. Ma 59 mm NT 0,9, powłoki brzuszne ciągłe, kręgosłup żołądek serduszko i inne narządu widoczne, serce biło 152 razy na minute.
    Mam jeszcze kilka krótkich filmików ale chyba nie uda się wkleić a tak fajnie się odbił na jednym. A oto moje fikające maleństwo i jego syrki.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12c2da0dd721.jpg

A.Kasia, Est, Gośśś, She86, Renka88, Kajola, 26Asia, Karmelek211, Kate84, d'nusia, Vincent, edyś, krówka_muffka, ryjkek, wiewiórka17, Hannia123, Karka, Madzialena90, baassiia, Lucky, karlik, anie93lica, Izoleccc, domiii lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale długie nóżki. Może modelka będzie? :-)

muminka83, Kate84, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - jejciu, jakie cudne małe stópki <3 Super, że wszystko dobrze :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    dziewczyny, trzymajcie kciuki, wlasnie czekam na wizytę do lekarza ( już godzinę). Nadrobie Was wieczorem i napiszę co i jak.

She86, A.Kasia, muminka83, Kajola, Lula_w, Karmelek211, Kate84, edyś, ryjkek, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju w dodatku plecy strasznie bola a piersi nagle przestaly :-( zaczynam sie martwic :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jeju w dodatku plecy strasznie bola a piersi nagle przestaly :-( zaczynam sie martwic :-(

Spokojnie mnie też piersi nie bolą a wszystko u mnie ok :) i u Ciebie na pewno też!! :)

Lucky lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspolczuje tesciowej :/ mam do Ciebie pytanie... Pisalas ostatnio, ze bedziesz rodzic w innym szpitalu... A w nim tez maja dobry sprzet dla wczesniakow? Nie zebym cos krakala, absolutnie, ale jestesmy w podobnej sytuacji i przynajmniej ja zdaje sobie sprawe, ze moge miec znowu wczesniej porod, np w 34 tyg... Dla tego jestem zmuszona w tym samym szpitalu rodzic, bo wiem ze tam zajma sie moim dzieckiem odpowiednio... Niestety nie mam zadnego dobrego szpitala w poblizu, a tam moj gin pracuje...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ