X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Anielka :D

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza pierwszego kontaktu (gp) w Anglii żeby zgłosić ciążę tak jak tu się to robi. Wizyta wyglądała tak : lekaRz zapytał w czym może pomóc, ja ze robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. OK zmierzył ciśnienie, zapytał jaka mam prace czy ciężka, czy pale, pije i żebym weszła sobie na stronę funduszu poczytała o ciąży i koło 10-12 tc będę szła na skan. Dziękuję, do wiedzenia. Ot ekspresowo. Na szczęście w poniedzialek idę w Polsce na skan pffff

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Anielka29 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też na metformaxie. W żadną ciążę bym bez tego nie zaszła, bo mam pcos. Lekarz mówi, że ten bobasek będzie już ostatni. W sumie trójka wystarczy :)

motylek1909, Chamomilla lubią tę wiadomość

c55f43r8cgvdtfnx.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bylam z moim m na zakupach no i nie powstrzymalismy sie i kupilismy bobaskowi pajacyka i 2 bodziaki...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe to trochę poczeka ;p

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszke tak ale wiesZ jak tak bedziemy pomalutku kupowali to zanim sie maluch pojawi to wszystko bedzie tymbardziej ze chcemy cala wyprawke miec nowa a to troche kosztuje...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxatilia jestesmy w tym samym dniu wg twojego suwaczka bo moj w miejscu stoi...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski moje kochane! Piszecie z prędkością światła :D

Pisałyście o tym jakie wyobrażenia co do zwierząt i dzidzi. My mamy z mężem 4 psy( w tym 2 duuuże i 2 średnie), kota i rybki :-) Wszystko śpi w domu, jest niuniane i kochane i nie wyobrażam sobie aby moje dziecko było wychowywane z dala od zwierząt, taką miłość wyniosłam z domu i będę chciała tego uczyć moje dzieci :-)

Jeśli chodzi o wagę to ja też startuję z 160 cm i 70 kg. Choć ostatnio schudłam w 2 miesiące 15 kg dzięki Ewie Chodakowskiej i turbo spalaniu. Wiem, że się da więc wagą się nie martwię, choć obiecałam sobie, że ogranicze już słodycze bo pofolgowałam sobie. Jeszcze mężu nic mnie nie ogranicza, tylko mi dogadza :P

Jutro idę na kolejne USG do mojej Pani doktor, tym razem na NFZ aby dała mi skierowanie na badania i liczę już na serduszko <3 Trzymajcie proszę kciuki!

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka czemu stoi w miejscu?

skąd jesteś?:)

• maskora Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, też już mnie korci, żeby coś kupić ale chcę jeszcze troszku zaczekać :-) to musi być cudowne uczucie! A czasem to zapominam, że jestem w ciąży :P

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Anielka29 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kotki i też nie wyobrażam sobie wychowywać dzieci bez nich. Fakt, że biedactwa czasem sobie nie pośpią, bo są ciągle lelane, ale trudno :)
    Ja na metforminie strasznie przytyłam, ale też swego czasu ładnie się odchudzałam i waga poleciała, więc teraz się nie martwię :) trochę wysiłku i da radę wrócić do formy :)
    Zakupy dla maluchów to super sprawa i raczej nie można sobie tego odmówić :)

c55f43r8cgvdtfnx.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla mi się tez wydaje że wszystko będzie ok i za 2 tyg zobaczysz serduszko :)
    Masz ladne pomiary z wizyty ginekologicznej :)

nataliano natchnęłaś mnie na gzike i robies sobie jutro na obiad :D

motylek1909 Witamy i nie przejmuj sie roznica bety w stosunku do innych zarodek moze zagniezdzac sie w roznych dpo :)

Ja to ogolnie zrobilam sobie z 15 testow :D i dwa duze ladne na pamiatke :)
    A jesli chodzi o jedzenie to chyba mam jak Wy , albo mdlosci albo co godzine ssie mnie w brzuchu i mam na cos ochote ale nic mi nie pasuje :( ogolnie to moge bardzo malo naraz zjesc, polowe tego co kiedys co w moim przypadku oznaczanp 1 kanapke na sniadanie...najbardziej podchodza mi jednak owoce i kabanosy chili tarczynski :D hehe

Serioo?! mialysmy bardzo podobnie ja tez testowalam w 8dpo bo cos czulam :D w 10dpo 1wsza beta :) mi sie wydaje ze wiem dokladnie kiedy bylo zagniezdzenie (po plamieniu) tez mialam bardzo szybko 5/6 dpo .

Dziewczyny jak macie z piciem wody?Ja nie cierpie wody a wiem ,ze w ciazy sie powinno duzo... mecze staram sie ale maks 0,5l mi wejdzie a i tak siusiam z 20 litrow :P probuje co dzien inna wode i wszystkie sa bleeee

MI szczerze mowiac w poprzednic tygodniach chcialo sie spac w ciagu dniai mulilo a teraz od poniedzialeku jakos mniejhmmm ... dzis to mnie nawet piersi nie bola i juz mam swoje obawy!czasem mysle ze niezla ze mnie psychopatka pod tym wzgledem!Moj M mowi ze go wykoncze :)

Anielka29 Witamy i Gratuluje :)

Robaczek89 yyy to mam do Ciebie pytanie skoro tak sie w tym orientujesz bo ja pracuje od 09.2014 - od razu bylam w tym miesiacu na L4
    pazdziernik pracowalam normalnie
    listopad normalnie
    grudzien znow l4
    styczen 15 - l4
    luty 15 -l4
    marzec normalnie
    kwiecien normalnie
    maj normanie czerwiec normalnnie

to jak beda mi liczyc z ilu msc podstawe?

Ciekawe co mi powie moja endokrynolog we wtorek mam wizyte caly czaa biore euthyrox.

Kamka super mnie wczoraj korcilo ale sobie mowie tydzien jeszcze wytrzymam :P

Maskoro trzymamy :)

Ja mam jutro wizyte w luxmed ale jakos nie licze na szalenstwo na usg bardziej chodzi mi o skierowanie na darmowe badania :P za to licze na przyszly tydzien na serduszko u mojego gina :D jutro 9:20 wzyta ostatnio byl tylko peherzyk ale bylam w 5tc +2 teraz mam nadzieje ze bedzie juz zarodek :D

motylek1909, Chamomilla lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu całą nowa wyprawkę chcesz? :)

wkurzyłam sie na to liczenie kasy na l4
    zwłaszcza ze ja mam niska podstawe a w premiach mam większość pensji, ale kolezanka z pracy mówiła,że z zusu dostawała taką jak na kwitku na szczęście.

myslałam,że mi z roku zsumują. tzn ze np 5 miesięcy wyższej i 7 niższej to zawsze coś się podniesie, nie?
    a tu nic nie rozumiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak to jest ze zleceniem gdzie w kazdym miesiacu zarabiam inna kwote (oczywiscie ozusowana jest cala umowa) podobno wlasnie do L4 zliczaja 3 ostatnie miesiace i srednia z teggo sie wyciaga i z macierzynskim tak samo jest ze srednia z 12 miesiecy. Gdzies nawet kalkulator znalazlam na to... Czy ktos sie orientuje?

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, w Twoim przypadku kasa na zwolniebuy będzie liczona od początku umowy, za każdy pełny miesiąc, czyli od września, jeśli podpisałaś umowę 1. Wtedy brane są pod uwagę wszystkie pensje za pełne miesiące i dzielone są przez liczbę tych miesięcy. Jak będziesz jutro na wizycie to koniecznie weź skierowanie na tsh i ft4, żeby zrobić przed wizytą.

Saxatilla, też mi się to nie podoba, bo moja pensja też wzrosła w międzyczasie i się w pierwszej ciąży obawiałam, że mi policzą tylko niższą podstawę. Na szczęście ostatnie L4 miałam w marcu, więc teraz zsumuje mi się te kilka miesięcy po podwyżce. Gorzej, że mam obiecany awans i podwyżkę od stycznia, więc pewnie nie mam już co na nie liczyć.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Trafiłam tu "przypadkiem", ale tak mi się spodobało, że chciałabym do Was dołączyć :)

Cykle 28-29 dni, owu była prawdopodobnie ok 17dc teraz, 2 dni przed planowaną @ HCG 16 mIU/ml, w dniu planowanej @ bladziusieńka druga kreska, HCG 4 dni po poprzedniej ledwo 39 mIU/ml. Gin nie daje zbytnich nadziei, ale za tydzień kazał powtórzyć. 05 lipca dwie mega tłuściutkie i różowe krechy (Vitam płytkowy o czułości 25 mIU/ml), beta następnego dnia : 1513,3 mIU/ml :D:D

Objawów jakichś specjalnie nie mam poza tym, że masakrycznie chce mi się spać, jak stoję zbyt długo w miejscu lub za szybko coś chce zrobić to troche kręci mi się w głowie, czasem coś lekko zakłuje w podbrzuszu, nieco powiększone i troche bardziej wrażliwe piersi.

Mam nadzieje, że dalej będzie wszystko ok z dzidziusiem :) Aż mi się nie chce wierzyć, że udało się za 1 razem (jak z córką 5 lat temu :)

Jutro pierwsza wizyta u gin :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Karka, motylek1909, A.Kasia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeść ale nad dużo :D

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Witam

Trafiłam tu "przypadkiem", ale tak mi się spodobało, że chciałabym do Was dołączyć :)

Cykle 28-29 dni, owu była prawdopodobnie ok 17dc teraz, 2 dni przed planowaną @ HCG 16 mIU/ml, w dniu planowanej @ bladziusieńka druga kreska, HCG 4 dni po poprzedniej ledwo 39 mIU/ml. Gin nie daje zbytnich nadziei, ale za tydzień kazał powtórzyć. 05 lipca dwie mega tłuściutkie i różowe krechy (Vitam płytkowy o czułości 25 mIU/ml), beta następnego dnia : 1513,3 mIU/ml :D:D

Objawów jakichś specjalnie nie mam poza tym, że masakrycznie chce mi się spać, jak stoję zbyt długo w miejscu lub za szybko coś chce zrobić to troche kręci mi się w głowie, czasem coś lekko zakłuje w podbrzuszu, nieco powiększone i troche bardziej wrażliwe piersi.

Mam nadzieje, że dalej będzie wszystko ok z dzidziusiem :) Aż mi się nie chce wierzyć, że udało się za 1 razem (jak z córką 5 lat temu :)

Jutro pierwsza wizyta u gin :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Super, bardzo się cieszę i gratuluję. Twoja sytuacja potwierdza tylko, że różnie z ta beta może być i wbrew temu co czasem mówi lekarz fasolka Się przebije! Cieszy mnie to :-D jeszcze raz gratuluję

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy króliczka, i jak będzie dzidziuś to tak musimy wszystko poustawiać, żeby nam metrowa klatka nie zawadzała;)

Byłam u gina, więc tak: Pęcherzyk ciążowy 1,31cm jeśli dobrze odczytuję usg, zarodek - nasza dzidzia ma ok. 3mm, i chociaż lekarz starał się wysłuchać serduszka, nie wyszło, za wcześnie:(

Następna wizyta za 3 tyg, dał mi dalej zwolnienie. Założył oczywiście kartę ciąży.

Luteinę tylko mam dalej brać. Nadżerką się nie przejmować. Ciśnienie dobre.
    Skierowanie na badania mi dał takie: Anty-HBs, HIV, USR. Inne podstawowe robiłam wcześniej. Chyba wybiorę się do przychodni znowu, może wcześniej usłyszę bicie serduszka:))

Witam nasze nowe mamy:)

Dzisiaj znowu drzemka z 1,5h, piersi jakby troszkę mniej bolą. Byłam w Pepco:) Kupiłam sobie biały i czarny ten staniczek/topik, po 8zł są.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) Ale naskrobałyście.. no tak, coraz więcej nas się robi, to będzie więcej do czytania ;) Co do wyprawki, ja póki co choruję na ,,oglądanie" przeważnie na allegro ubranek, mebelków itp. :D jakoś tak poprawia mi to nastrój ;) Ja będę mieć trochę rzeczy po mojej siostrze (ma 3 latka ;)) niektóre z metkami nówki, bo moja mama, jak po takim czasie zaszła w ciąże to też wariowała ;) i mała nie zdążyła we wszystkim pochodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:43

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ