Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od lekarza pierwszego kontaktu (gp) w Anglii żeby zgłosić ciążę tak jak tu się to robi. Wizyta wyglądała tak : lekaRz zapytał w czym może pomóc, ja ze robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. OK zmierzył ciśnienie, zapytał jaka mam prace czy ciężka, czy pale, pije i żebym weszła sobie na stronę funduszu poczytała o ciąży i koło 10-12 tc będę szła na skan. Dziękuję, do wiedzenia. Ot ekspresowo. Na szczęście w poniedzialek idę w Polsce na skan pffff[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualny
-
Laski moje kochane! Piszecie z prędkością światła
Pisałyście o tym jakie wyobrażenia co do zwierząt i dzidzi. My mamy z mężem 4 psy( w tym 2 duuuże i 2 średnie), kota i rybki Wszystko śpi w domu, jest niuniane i kochane i nie wyobrażam sobie aby moje dziecko było wychowywane z dala od zwierząt, taką miłość wyniosłam z domu i będę chciała tego uczyć moje dzieci
Jeśli chodzi o wagę to ja też startuję z 160 cm i 70 kg. Choć ostatnio schudłam w 2 miesiące 15 kg dzięki Ewie Chodakowskiej i turbo spalaniu. Wiem, że się da więc wagą się nie martwię, choć obiecałam sobie, że ogranicze już słodycze bo pofolgowałam sobie. Jeszcze mężu nic mnie nie ogranicza, tylko mi dogadza
Jutro idę na kolejne USG do mojej Pani doktor, tym razem na NFZ aby dała mi skierowanie na badania i liczę już na serduszko Trzymajcie proszę kciuki!
Jest cudnie!
-
nick nieaktualny
-
My mamy kotki i też nie wyobrażam sobie wychowywać dzieci bez nich. Fakt, że biedactwa czasem sobie nie pośpią, bo są ciągle lelane, ale trudno
Ja na metforminie strasznie przytyłam, ale też swego czasu ładnie się odchudzałam i waga poleciała, więc teraz się nie martwię trochę wysiłku i da radę wrócić do formy
Zakupy dla maluchów to super sprawa i raczej nie można sobie tego odmówić -
Chamomilla mi się tez wydaje że wszystko będzie ok i za 2 tyg zobaczysz serduszko
Masz ladne pomiary z wizyty ginekologicznej
nataliano natchnęłaś mnie na gzike i robies sobie jutro na obiad
motylek1909 Witamy i nie przejmuj sie roznica bety w stosunku do innych zarodek moze zagniezdzac sie w roznych dpo
Ja to ogolnie zrobilam sobie z 15 testow i dwa duze ladne na pamiatke
A jesli chodzi o jedzenie to chyba mam jak Wy , albo mdlosci albo co godzine ssie mnie w brzuchu i mam na cos ochote ale nic mi nie pasuje ogolnie to moge bardzo malo naraz zjesc, polowe tego co kiedys co w moim przypadku oznaczanp 1 kanapke na sniadanie...najbardziej podchodza mi jednak owoce i kabanosy chili tarczynski hehe
Serioo?! mialysmy bardzo podobnie ja tez testowalam w 8dpo bo cos czulam w 10dpo 1wsza beta mi sie wydaje ze wiem dokladnie kiedy bylo zagniezdzenie (po plamieniu) tez mialam bardzo szybko 5/6 dpo .
Dziewczyny jak macie z piciem wody?Ja nie cierpie wody a wiem ,ze w ciazy sie powinno duzo... mecze staram sie ale maks 0,5l mi wejdzie a i tak siusiam z 20 litrow probuje co dzien inna wode i wszystkie sa bleeee
MI szczerze mowiac w poprzednic tygodniach chcialo sie spac w ciagu dniai mulilo a teraz od poniedzialeku jakos mniejhmmm ... dzis to mnie nawet piersi nie bola i juz mam swoje obawy!czasem mysle ze niezla ze mnie psychopatka pod tym wzgledem!Moj M mowi ze go wykoncze
Anielka29 Witamy i Gratuluje
Robaczek89 yyy to mam do Ciebie pytanie skoro tak sie w tym orientujesz bo ja pracuje od 09.2014 - od razu bylam w tym miesiacu na L4
pazdziernik pracowalam normalnie
listopad normalnie
grudzien znow l4
styczen 15 - l4
luty 15 -l4
marzec normalnie
kwiecien normalnie
maj normanie czerwiec normalnnie
to jak beda mi liczyc z ilu msc podstawe?
Ciekawe co mi powie moja endokrynolog we wtorek mam wizyte caly czaa biore euthyrox.
Kamka super mnie wczoraj korcilo ale sobie mowie tydzien jeszcze wytrzymam
Maskoro trzymamy
Ja mam jutro wizyte w luxmed ale jakos nie licze na szalenstwo na usg bardziej chodzi mi o skierowanie na darmowe badania za to licze na przyszly tydzien na serduszko u mojego gina jutro 9:20 wzyta ostatnio byl tylko peherzyk ale bylam w 5tc +2 teraz mam nadzieje ze bedzie juz zarodek
motylek1909, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczemu całą nowa wyprawkę chcesz?
wkurzyłam sie na to liczenie kasy na l4
zwłaszcza ze ja mam niska podstawe a w premiach mam większość pensji, ale kolezanka z pracy mówiła,że z zusu dostawała taką jak na kwitku na szczęście.
myslałam,że mi z roku zsumują. tzn ze np 5 miesięcy wyższej i 7 niższej to zawsze coś się podniesie, nie?
a tu nic nie rozumiem -
nick nieaktualnyA wiecie jak to jest ze zleceniem gdzie w kazdym miesiacu zarabiam inna kwote (oczywiscie ozusowana jest cala umowa) podobno wlasnie do L4 zliczaja 3 ostatnie miesiace i srednia z teggo sie wyciaga i z macierzynskim tak samo jest ze srednia z 12 miesiecy. Gdzies nawet kalkulator znalazlam na to... Czy ktos sie orientuje?
-
Kate, w Twoim przypadku kasa na zwolniebuy będzie liczona od początku umowy, za każdy pełny miesiąc, czyli od września, jeśli podpisałaś umowę 1. Wtedy brane są pod uwagę wszystkie pensje za pełne miesiące i dzielone są przez liczbę tych miesięcy. Jak będziesz jutro na wizycie to koniecznie weź skierowanie na tsh i ft4, żeby zrobić przed wizytą.
Saxatilla, też mi się to nie podoba, bo moja pensja też wzrosła w międzyczasie i się w pierwszej ciąży obawiałam, że mi policzą tylko niższą podstawę. Na szczęście ostatnie L4 miałam w marcu, więc teraz zsumuje mi się te kilka miesięcy po podwyżce. Gorzej, że mam obiecany awans i podwyżkę od stycznia, więc pewnie nie mam już co na nie liczyć. -
Witam
Trafiłam tu "przypadkiem", ale tak mi się spodobało, że chciałabym do Was dołączyć
Cykle 28-29 dni, owu była prawdopodobnie ok 17dc teraz, 2 dni przed planowaną @ HCG 16 mIU/ml, w dniu planowanej @ bladziusieńka druga kreska, HCG 4 dni po poprzedniej ledwo 39 mIU/ml. Gin nie daje zbytnich nadziei, ale za tydzień kazał powtórzyć. 05 lipca dwie mega tłuściutkie i różowe krechy (Vitam płytkowy o czułości 25 mIU/ml), beta następnego dnia : 1513,3 mIU/ml :D
Objawów jakichś specjalnie nie mam poza tym, że masakrycznie chce mi się spać, jak stoję zbyt długo w miejscu lub za szybko coś chce zrobić to troche kręci mi się w głowie, czasem coś lekko zakłuje w podbrzuszu, nieco powiększone i troche bardziej wrażliwe piersi.
Mam nadzieje, że dalej będzie wszystko ok z dzidziusiem Aż mi się nie chce wierzyć, że udało się za 1 razem (jak z córką 5 lat temu
Jutro pierwsza wizyta u gin
Pozdrawiam wszystkichKarka, motylek1909, A.Kasia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Witam
Trafiłam tu "przypadkiem", ale tak mi się spodobało, że chciałabym do Was dołączyć
Cykle 28-29 dni, owu była prawdopodobnie ok 17dc teraz, 2 dni przed planowaną @ HCG 16 mIU/ml, w dniu planowanej @ bladziusieńka druga kreska, HCG 4 dni po poprzedniej ledwo 39 mIU/ml. Gin nie daje zbytnich nadziei, ale za tydzień kazał powtórzyć. 05 lipca dwie mega tłuściutkie i różowe krechy (Vitam płytkowy o czułości 25 mIU/ml), beta następnego dnia : 1513,3 mIU/ml :D
Objawów jakichś specjalnie nie mam poza tym, że masakrycznie chce mi się spać, jak stoję zbyt długo w miejscu lub za szybko coś chce zrobić to troche kręci mi się w głowie, czasem coś lekko zakłuje w podbrzuszu, nieco powiększone i troche bardziej wrażliwe piersi.
Mam nadzieje, że dalej będzie wszystko ok z dzidziusiem Aż mi się nie chce wierzyć, że udało się za 1 razem (jak z córką 5 lat temu
Jutro pierwsza wizyta u gin
Pozdrawiam wszystkich
Super, bardzo się cieszę i gratuluję. Twoja sytuacja potwierdza tylko, że różnie z ta beta może być i wbrew temu co czasem mówi lekarz fasolka Się przebije! Cieszy mnie to jeszcze raz gratuluję -
My mamy króliczka, i jak będzie dzidziuś to tak musimy wszystko poustawiać, żeby nam metrowa klatka nie zawadzała;)
Byłam u gina, więc tak: Pęcherzyk ciążowy 1,31cm jeśli dobrze odczytuję usg, zarodek - nasza dzidzia ma ok. 3mm, i chociaż lekarz starał się wysłuchać serduszka, nie wyszło, za wcześnie:(
Następna wizyta za 3 tyg, dał mi dalej zwolnienie. Założył oczywiście kartę ciąży.
Luteinę tylko mam dalej brać. Nadżerką się nie przejmować. Ciśnienie dobre.
Skierowanie na badania mi dał takie: Anty-HBs, HIV, USR. Inne podstawowe robiłam wcześniej. Chyba wybiorę się do przychodni znowu, może wcześniej usłyszę bicie serduszka:))
Witam nasze nowe mamy:)
Dzisiaj znowu drzemka z 1,5h, piersi jakby troszkę mniej bolą. Byłam w Pepco:) Kupiłam sobie biały i czarny ten staniczek/topik, po 8zł są.
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Hej! Ale naskrobałyście.. no tak, coraz więcej nas się robi, to będzie więcej do czytania Co do wyprawki, ja póki co choruję na ,,oglądanie" przeważnie na allegro ubranek, mebelków itp. jakoś tak poprawia mi to nastrój Ja będę mieć trochę rzeczy po mojej siostrze (ma 3 latka ) niektóre z metkami nówki, bo moja mama, jak po takim czasie zaszła w ciąże to też wariowała i mała nie zdążyła we wszystkim pochodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:43