Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Cieszę się, że Wam się udało Ja poroniłam 8 mies temu, samoistnie, też w 9tyg. Był zarodek, ale nie ruszał się i nie biło serduszko Też miałam iść na zabieg, ale się bałam i wszystko samo poszło
-
Ja będę przeszcześliwa jak usłyszę serduszko wtedy już mniej się będę martwić. No i jak przeleci ten moment, w którym poroniłam tamtą ciążę . Ja teraz siedzę i dzwonie po lekarzach, bo u swojej mam termin 27 lipiec bo jest na urlopie - przecież ja zwariuje do tego czasu i chcę się gdzieś wcześniej zapisać, na NFZ nie ma szansy, terminy ok. miesiąca, więc teraz coś szukam prywatnie
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Ja będę przeszcześliwa jak usłyszę serduszko wtedy już mniej się będę martwić. No i jak przeleci ten moment, w którym poroniłam tamtą ciążę . Ja teraz siedzę i dzwonie po lekarzach, bo u swojej mam termin 27 lipiec bo jest na urlopie - przecież ja zwariuje do tego czasu i chcę się gdzieś wcześniej zapisać, na NFZ nie ma szansy, terminy ok. miesiąca, więc teraz coś szukam prywatnie
-
Ja miałam takiego farta, że jak się dowiedziałam o ciąży to ona za 2 dni szła na urlop i juz nie było opcji sie wcisnąć ale coś wykombinuje, trudno wolę być spokojna
motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dzwoniłam do takiego prywatnego gabinetu, dobra lekarka podobno itp. dobre ma opinie. Ale palnęli mi cene 250zł lekka przesada, no nie? mimo wszystko, że prywatnie, no ale tyle nie zapłacę
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Kurcze dzwoniłam do takiego prywatnego gabinetu, dobra lekarka podobno itp. dobre ma opinie. Ale palnęli mi cene 250zł lekka przesada, no nie? mimo wszystko, że prywatnie, no ale tyle nie zapłacę
-
Leeila - hmm nie wiem ile mój gin bierze za takie "ciążowe" usg teraz, ale pare lat temu to takie dokładne usg z rozmową czy jak zwał konsultacją brał 90 zł. Ostatnio jak byłam na wizycie kontrolnej, jeszcze przed ciążą to za usg z wizytą wziął 100zł12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam z rana. Odebralam wyniki bety po trzech dniach i jest widoczna w podpisie. Alleluja wszystko dobrze
Ja umowie sie po weekendzie do mojego gina ktory prowadzil moja pierwsza ciaze. Zawsze place 100zl i mam w tym wszystko, wszelkie usg, 3d, cytologie,wymazy itp. A lekarz super umowie sie dopiero po weekendzie po do 13lipca ma urlop.motylek1909, APS, Leeila26 lubią tę wiadomość
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
nick nieaktualnySerioo?! wrote:Witam z rana. Odebralam wyniki bety po trzech dniach i jest widoczna w podpisie. Alleluja wszystko dobrze
Ja umowie sie po weekendzie do mojego gina ktory prowadzil moja pierwsza ciaze. Zawsze place 100zl i mam w tym wszystko, wszelkie usg, 3d, cytologie,wymazy itp. A lekarz super umowie sie dopiero po weekendzie po do 13lipca ma urlop. -
Dziewczyny zapisałam się! 14 lipca we wtorek 18:45 Wizyta 100zł, USG 70zł nie ma tragedii.. jeśli to ma być cena, za to, że będę już spokojna i wszystko będzie ok, to jest do przeżycia . 4 dni uh.. muszę jakoś wytrzymać, żeby tylko wszystko było dobrze .. . A w pon pójdę na badanie krwi i chyba zrobię jednak tą betę na wszelki wypadek i progesteron . Żeby jej pokazać. Ale się cieszę, że się udało znaleźć jakiegoś fajnego lekarza i wolny termin
-
hej Dziewczyny. Ja jestem po wizycie. Okazało się, że polip który mi krwawi zmniejszył się do 2 cm, ale za to powstał nad brzdącem krwiak .... który albo się wchłonie ... albo nie. Mam dosyć tych zmartwień. Od 2 tyg leżę plackiem, nic nie wolo mi robić. Maluch silny, serducho bije pięknie i już przypomina człowieka Ma 8 mm
Czy któraś z Was miała/ma krwiaka w ciąży?
Wiele z nich się wchłania, a niektóre powodują poronienia. Jest szansa , że odklei kosmówkę, bo krwiak jest większy niż płód i zabierze ze sobą fasolkę
Nie wiem czy w jakiś sposób mogę pomóc temu czemuś zeby się wchłonął, ale chyba nie. Biorę luteinę 3x2 i leżę... co więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:44
-
Ejj czytam tak ten progesteron w ciąży , że okej jest powyżej 20 , a ja mam 83,05 , czy to nie za dużo ? Leeila , ja też ide we wtorek tylko na 7 rano, suwak pokazuje że jesteśmy w tym samym czasie ;d Trzymam za nas wszystkie kciuki żeby było bijące serduszko
Leeila26 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kochana na mdłości gdzieś czytałam, że może pomagać mleko, cola (w małych ilościach) i migdały rozgryzać . Spróbuj sobie też zrobić herbatę mi pomogła przedwczoraj zielona bez cukru i wypij gorącą
aleksandrazz imienniczko! Napisz jak ty już będziesz po, to poczytam na co się przygotować też bym chciała zobaczyć serduszko już, marzę o tym bo zarodek w pęcherzyku już na pewno powinien być, no nie? -
aleksandrazz wrote:Ejj czytam tak ten progesteron w ciąży , że okej jest powyżej 20 , a ja mam 83,05 , czy to nie za dużo ? Leeila , ja też ide we wtorek tylko na 7 rano, suwak pokazuje że jesteśmy w tym samym czasie ;d Trzymam za nas wszystkie kciuki żeby było bijące serduszko
ja mam na progesteron 58 to gin powiedzial ze tylko sie cieszyc.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Okej , od razu napisze Byłam ostatnio we wtorek to widziałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym , gin nie podał mi wymiarów , nie było jeszcze widać zarodka ,ale powiedział że mam się nie denerwować , że na razie wszystko ok. Zrobiłam te podstawowe badania i na tej wizycie co będzie mam mieć zakładaną karte ciąży. No powinno być już coś widać , bo to 7 tydzień będzie leciał...strasznie się martwie ;/ Ale wierze że wtorek to będzie nasz szczęśliwy dzień. Jeszcze dzisiaj urodziła już drugie dziecko siostra mojego narzeczonego , jest tylko rok starsza ode mnie. Na pewno jak pojedziemy do nich w odwiedziny to tak samo jak przy pierwszym będą mówić że powinniśmy sobie takie w końcu zrobić..a ja będę mogła odpowiedzieć że już zrobiliśmy ;d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:09
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Noo.. ja też bym bardzo chciała żeby to był szczęśliwy dzień My za 2 tyg będziemy mieć 1 rocznicę ślubu - to byłby wymarzony prezent, jakby się okazało, że jest wszystko ok Podobno jak się czegoś bardzo chce, to się spełnia Mnie korci strasznie, żeby powiedzieć rodzinie i znajomym, ale poczekam jeszcze Głupie zabobony.. ale jednak nie chce zapeszać