WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    eh za prawie dwie godziny jadę na to badanie. Już nie mogę. Co się dzieje. Bardzo się stresuje i płaczę na zmianę i się śmieje. Boję się panicznie.

:(

Tak bardzo bym chciała mieć to za sobą.

Kochana, przecież nie masz żadnych symptomów, żeby coś było nie tak...
    ciesz się, że podejrzysz Maluszka :) :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Hej :) Witam się w 13 tygodniu, jeszcze tydzień i II trymestr :)

Leila przykro mi :( wiem co czujesz :( Ale w końcu się uda - musisz w to wierzyć.

Jagood tak jak któraś dziewczyna napisała, teraz będzie dziewczynka więc będzie dobrze. Ja słyszałam o przypadku dziewczyny (znajoma brata), która miała jakąś przypadłość, że wiadomo było że chłopca poroni a dziewczynki donaszała, ale nie wiem co to za choroba.

Znam dokładnie taki sam przypadek. Ponadto wg lekarza, który prowadził ta ciążę, ciąża z dziewczynka jest mocniejsza. Jagood,trzymaj się i myśl pozytywnie.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł mój SZUMIŚ!!! :) :)
    może nie będę go teraz włączać, bo jestem w pracy haha, ale jest superrr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:57

aleksandrazz, A.Kasia, Kajola, 26Asia, Izoleccc, Karka, Lula_w, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:18

domiii lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak dużo czasu minęło od Twojej straty, ale na różowej stronie zebrała się nas już spora grupa wzajemnego wsparcia dziewczyn, które przeżyły niedawno stratę, ale nie zaprzestaną swojej walki i wkrótce zaczynają ją od nowa. Są tam też dziewczyny, które wykreślały się z tego marcowego wątku. Jeśli wspólne rozmowy Ci pomagają, to zapraszam tam do nas!

Dziewczyny co to jest ta rózowa strona moge linka ?

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, przecież nie masz żadnych symptomów, żeby coś było nie tak...
    ciesz się, że podejrzysz Maluszka :) :)

Wiem ale nie wiem dlaczego jakoś chyba mam gorszy dzień co rzadko mi się zdarza.
    Może tez i dlatego że tydzień temu mąż namówił mnie na te PAPPA i zła jestem. Nic to i tak u mnie nie zmieni a te statystyki mnie denerwują. Mówi mi kochanie to tylko po to byśmy sie przygotowali psychicznie - dziecko i tak będziemy kochac bez względu na wszystko. Jednak uważam że błąd zrobiłam. Dzisiaj jeszcze usg i porównanie wyników.

szlak mnie trafia. Po co ja uległam mojemu m. Na niego też jestem zła. wrr

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    eh za prawie dwie godziny jadę na to badanie. Już nie mogę. Co się dzieje. Bardzo się stresuje i płaczę na zmianę i się śmieje. Boję się panicznie.

:(

Tak bardzo bym chciała mieć to za sobą.

Muminko, myśl tylko pozytywnie. Przed Tobą kolejne spotkanie z maleństwem. Tak jak piszą dziewczyny - nie ma żadnych negatywnych objawów, więc musi być dobrze. Wszystkie marcówki mocno trzymają za Ciebie kciuki :*

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 napisała:
    eh za prawie dwie godziny jadę na to badanie. Już nie mogę. Co się dzieje. Bardzo się stresuje i płaczę na zmianę i się śmieje. Boję się panicznie

Wszystko bedzie dobrze :*

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,

ja mam dziś jakiegoś strasznego lenia :P nawet kompa nie chciało mi się odpalić, ale w końcu musiałam, żeby popłacić rachunki bleee

Dziś sobie funduję fryzjera - a co tam, zasłużyłam!

Miłego dnia :)

Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniek a co planujesz zrobic z wloskami? Ja mam dzis w planienalozenie farby, ale sama:-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - full service - cięcie, farba :) idę na całość. Mieliśmy gdzieś z ukochanym wyjechać na urlop teraz, ale przez te bóle w podbrzuszu muszę się oszczędzać, więc zdefrauduję trochę oszczędności na przyjemności :D

34bwkw7izri68fev.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    mąż namówił mnie na te PAPPA i zła jestem. Nic to i tak u mnie nie zmieni a te statystyki mnie denerwują.

Głowa do góry Słońce! Nie masz żadnych niepokojących symptomów, idź pooglądać Maluszka i posłuchać serduszka :)

U mnie akurat test PAPPa nie ma sensu bo nawet gdyby wykazał nieprawidłowości to nie wiadomo u którego bliźniaka i trzeba robić wtedy amiopunkcję obu dzieci a wiadomo, że wiąże się ona z ryzykiem poronienia a ciąża mnoga już sama w sobie jest ciążą wysokiego ryzyka, więc zdecydowałam, że będę polegać na USG, które robię w dwóch niezależnych ośrodkach i jak na razie nie ma rozbieżności. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

34bwkw7izri68fev.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, że lekarz wypisuje max na miesiąc, ale zastanawia mnie czy będzie chciał tak przedłużać :)

Muminka będzie dobrze :* no stress :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny byłam dziś na wizycie z położna zostawiłam próbkę moczu i mówiłam że bolą mnie nerki i ze mam infekcje pochwy raczej nie była wzruszona.. posłuchałam bicia serca maleństwa i jestem spokojniejsza. Teraz tylko czekać na usg byle do października miłego dnia wszystkim ja jadę do pracy

Izoleccc lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Nie wiem, jak dużo czasu minęło od Twojej straty, ale na różowej stronie zebrała się nas już spora grupa wzajemnego wsparcia dziewczyn, które przeżyły niedawno stratę, ale nie zaprzestaną swojej walki i wkrótce zaczynają ją od nowa. Są tam też dziewczyny, które wykreślały się z tego marcowego wątku. Jeśli wspólne rozmowy Ci pomagają, to zapraszam tam do nas!

różowa stronka to "OvuFriend.pl" - tam zaczynasz jak się starasz o dziecko, możesz monitorować sobie cykl na wykresie, no i są fora również tam :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Kobietki! Bez nerwów i stresów! (łatwo mi się mówi, ale sama lepsza nie jestem :P)
    Nasze pociechy w brzuszku odczuwają nasz strach.

Tak w ogóle ciekawe jak odczuwają, że mamy stres... Czy przez nasze serce?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:

Ja na różowej stronie spędziłam ok.6 miesięcy. Do tej pory zaglądam do wątków w których wcześniej się udzielałam. Taki sentyment został. Z jednej strony nie chciałam opuszczać dziewczyn...a z drugiej no wiadomo, chciałam jak najszybciej zajść w ciążę. W 18 cyklu się udało <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita to wszystko zalezy od lekarza... Ja pierwsza ciaze stracilam w 6 tyg, a wtedy chodzilam do kobitki i z druga ciaza tez poszlam do niej, wiedziala, ze pierwsza ciaze stracilam, ze pracowalam po 12 godzin w masarni w Niemczech i na hali mam 5 stopni zimna... to mi malpa powiedziala, ze "ciaza to nie choroba, na poczatku da mi zwolnienie,ale cala ciaze mnie na nim nie bedzie trzymac" myslalam, ze jej przywale, heh ona sobie siedzi za biurkiem wiec jej nie jest ciezko w ciazy, a ja np musialam po 20kg dzwigac :/ wiecej tam nie poszlam, zmienilam lekarza, ktory jak uslyszal gdzie pracuje i o pierwszej ciazy to od razu mi l4 wypisal...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ej Kobietki! Bez nerwów i stresów! (łatwo mi się mówi, ale sama lepsza nie jestem :P)
    Nasze pociechy w brzuszku odczuwają nasz strach.

Tak w ogóle ciekawe jak odczuwają, że mamy stres... Czy przez nasze serce?

Podczas sresu wydzielaja sie hormony i to przez nie dziecko wie czy mama sie cueszy czy nie:-)

Magda lena, margaret26 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Podczas sresu wydzielaja sie hormony i to przez nie dziecko wie czy mama sie cueszy czy nie:-)

Yyyyy to słabo :/ :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ