WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss a dziękuję :-)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie pisałam długo i nie wiem czy któraś z Was mnie tu jeszcze pamięta. Otóż możecie mnie wykreślić z listy - niestety spotkało mnie to po raz drugi :(. Ale będę zaglądać na pewno i czytać co u Was, bo mimo, że przez krótki czas i po długiej nieobecności, związałam się z tym forum :). Życzę Wam z całego serca wszystkiego dobrego i zdrowych dzieciaczków :). Trzymajcie się! :*

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie pisałam długo i nie wiem czy któraś z Was mnie tu jeszcze pamięta. Otóż możecie mnie wykreślić z listy - niestety spotkało mnie to po raz drugi :(. Ale będę zaglądać na pewno i czytać co u Was, bo mimo, że przez krótki czas i po długiej nieobecności, związałam się z tym forum :). Życzę Wam z całego serca wszystkiego dobrego i zdrowych dzieciaczków :). Trzymajcie się! :*
    Przykro mi :/ trzymaj się dziewczyno. Na pewno się uda kolejnym razem. Przesyłam uściski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Tulę z całego serca :*

• annak Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Annak - Kilka dni temu Dubrovnik, a dzisiaj Toskania? Kobieto, ależ Ci zazdroszczę!!! :)

Kochane,
    A jak ja Wam zazdroszczę :-)
    Powiem szczerze, że wolałabym nigdy w życiu nie przekroczyć granicy Polski, ale za to mieć w brzuszku takie cuda jak Wy... ale na wszystko przyjdzie pora ;-)
    I wierzcie mi, że to najbardziej pozytywna "zazdrość", jaką można sobie wyobrazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 00:31

Est lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Leeila,
    Bardzo, bardzo mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało...
    Doskonale rozumiem, jak się teraz czujesz. Sama też musiałam odmeldować się niedawno z tego wątku.

Nie wiem, jak dużo czasu minęło od Twojej straty, ale na różowej stronie zebrała się nas już spora grupa wzajemnego wsparcia dziewczyn, które przeżyły niedawno stratę, ale nie zaprzestaną swojej walki i wkrótce zaczynają ją od nowa. Są tam też dziewczyny, które wykreślały się z tego marcowego wątku. Jeśli wspólne rozmowy Ci pomagają, to zapraszam tam do nas!

Tymczasem ściskam mocno. Przynajmniej wirtualne.
    Mam nadzieję, że wkrótce dla wszystkich nas wzejdzie słońce.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie. Mimo zwolnienia wstałam wcześniej i lecę na badania. Życzę wszystkim miłego dnia.
    Tak bardzo przykro jest czytać o tych smutnych wydarzeniach. Dlaczego tak musimy być? Ściskam Was mocno. Dziewczyny na pewno następnym razem wszystko będzie dobrze.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila,
    bardzo mi przykro.

Bardzo źle znoszę takie informacje. Zaraz pojawia się strach. Chyba jestem egoistką :(

Dziś na 13:40 mam powtórne badania genetyczne. Mam nadzieję że dzidziuś jest większy. Bardzo się denerwuje. Choć tydzień temu w wtorek słyszałam serduszko i biło fenomenalnie i tak się boję panicznie. Ja chyba zwariuje. :-* Proszę postawcie mnie do pionu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka wszystko będzie dobrze, dzidzius ci ładnie pomocą lapka, może nawet ziewnie albo powie kilka słów ginowi że podglada.parametry też będą poprawne.
    Wszystko musi być dobrze. MUSI!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim starym i nowym mamusiom :-D

Miałam ciężki weekend, w sumie jeszcze jakby się nie skończył. Nasza najwspanialsza babcia trafiła do szpitala a mnie nikt nie chce informować o stanie jej zdrowia ze względu na ciążę! Przez to jeszcze bardziej się denerwuję.
    Do tego mąż mnie w nocy mocno uderzył w brzuch próbując mnie chyba przytulić. Mam nadzieję, że nic się maleństwu nie stało.

&&&&&&&&&&&&&&
    Mocno zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila bardzo mi przykro, mam nadzieję że jakoś się trzymasz i, że wkrótce napiszesz nam że następny raz się udał :-*

Muminko wszystko na pewno będzie dobrze, dzidziuś jest większy i zdrowy. I zobaczysz to wszystko dziś na badaniu, mam nadzieję że wtedy trochę się uspokoisz. Jestem pewna, że serduszko bije jak dzwon i wszystkie parametry będą w normie :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila26 pewnie, że pamiętamy. bardzo mi przykro. Trzymaj się mocno, sciskam

Kasia dzięki, masz rację nie zdążę się obejrzeć, a będzie po zabiegu.

Muminka!! no jak to tak, cycki do góry, idziesz na spotkanie z Bąblem:*

dziewczyny, jeszcze jedno. na jednej z ostatnich wizyt dowiedziałam się o płci.
    Ponieważ czuje się tak samo jak w poprzednich ciążach, mam ładną cerę, nie wypadają włosy, a paznokcie są śliczne, po stracie trzech synkow, podświadomie chyba nie wyobrażałam sobie, że może to być dziewczyna.
    bardzo pragnęłam syna. po wyjściu z przychodni, rozplakalam się. nie ocencie mnie źle, już ja mam sobie za złe, jak mogłam. Ale taka moja pierwsza reakcja,
    nie potrafiłam się powstrzymać.
    Pomalutku oswajam się z tą informacją... nawet na imię totalnie nie mam pomysłu
    może wszystko przyjdzie z czasem?
    pozdrawiam i lecę na blok operacyjny cium

do czterech razy sztuka.
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood trzymaj się tam, mam nadzieję że mimo tego ogólnego znieczulenie po będziesz czuć się dobrze i szybko wypuszczą Cię do domku. Najważniejsze, żeby wszystko poszło gładko i sprawnie :-*

A co do płci, mi się wydaje, że to po wcześniejszych przejściach taka reakcja. Może musisz się oswoić z myślą, a na pewno będziesz się tak samo cieszyć i podświadomie już tak na pewno jest :-)
    Pomysł na imię z czasem się pojawi, sądzę że szybciej niż myślisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:31

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u mnie dziś wizyta i usg prenatalne , denerwuje sie okropnie...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czy ty bierzesz nystatyne doustnie? Bo cos mnie tam zaczyna swedziec po tych antybiotykach :-( brzuch pod pepkiem dalej twardy :-( jutro dopiero do gina.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kasia hehe to trzymam kciuki, zeby mala pipka u ciebie w brzuszku siedziala :)

Jusia kurcze to nie wiem co to moze byc... macica jest niska, troche nad spojeniem lonowym... Zadzwon do gina i sie zapytaj tak bedzie najlepiej

Leila bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakos :(

Muminka na pewno jest wszystko ok :) nie zamartwiaj sie na zapas :) trzymam kciuki za badania :)

Jagood mialas chlopcow, bylo zle to teraz bedzie dziewczynka i bedzie dobrze :) ja caly czas sobie tak tlumacze :) ja mialam same dziewczynki, a teraz mam miec chlopca i wmawiam sobie, ze bedzie tym razem dobrze :) a imie wybierzesz :) teraz jest tyle ladnych imion, ze nie wiadomo na co sie zdecydowac :P

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie we wtorkowy deszczowy dzien :)

Leeila mi rowniez bardzo przykro :(

Niecierpliwaa trzymam kciuki za prenatalne ;)

Izoleccc masz dzisiaj spotkanie z polozna, napisz mniej wiecej jak to wyglada. Ja mam za tydzien i zastanawiam sie czy polozna sprawdza bicie serca dziecka?

Wczoraj pisalyscie o wiazadlach, mam nadzieje ze to to bo tez dosc czesto czuje uklucie w dole brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 09:10

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26,
    Strasznie mi przykro. Tulę Cię mocno i wysyłam dużo pozytywnych myśli!

Gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze.
    Ja od wczoraj czuję w brzuszku takie pękające bąbelki .... kilka razy dziennie. Taki muśnięcia.
    Ciekawe czy to już maluch.

Ja dziś się zapisuję na usg połówkowe. A mój lekarz echo serca dodatkowo załatwił mi w Łodzi, w Centrum Matki Polki. Czekam tylko na termin.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Ale fajnie tym, które mają dziś wizyty :) Cieszcie się tym dniem bo później znowu będziecie żałować, że tak daleko do następnego USG ;) Na pewno będzie dobrze i maluchy są zdrowe i dzielne.

Kajola - bardzo mi przykro z powodu babci. A uderzeniem się nie przejmuj, na tym etapie nie jest groźne dla dziecka :) Ma jeszcze duuuużo przestrzeni wokół siebie i dobrą amortyzację ;)

jagood - powodzenia, trzymam kciuki! Co do Twoich emocji to rozumiem Cię, ale to wszystko minie. Przyjdzie taki moment, że będziesz się w pełni cieszyć tą ciążą bez względu na to, kto siedzi w Twoim brzuszku.

jusiakp - nystatynę brałam dowcipnie. Jak zaczyna swędzieć to kup sobie lactovaginal i provag osłonowo. I dużo jogurtów naturalnych bez cukru :) Ale jogurty to doustnie :D

Robię drugie podejście do fryzjera! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na wieści :) Buziaki!

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach Dziewczyny :)!
    My witamy się w 17 tygodniu :)

A.Kasia, Kajola, She86, 26Asia, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ