WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamusie od teraz "don't worry be happy"!

domiii, aniek_m, Mania1718, RudyTygrysek, Kokaina lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie poczułam kilka pierwszych kopniaków w dole brzuszka!!! :):):)

Mania1718, Kajola, aaagaaatka, baassiia, aniek_m, Magda lena, kofeinka, Est, Madzialena90, Vincent, 26Asia, RudyTygrysek, Martita88, skowroneczka87, Izoleccc, Tunia.a, She86, A.Kasia, krówka_muffka, Mietka 30:), Karka, ksanka, edyś, Lula_w, wiewiórka17, perła ziemi, anitka19953, Karolina@, Kokaina, anie93lica, karlik, Hannia123, Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hey dziewczyny byłam dziś na wizycie z położna zostawiłam próbkę moczu i mówiłam że bolą mnie nerki i ze mam infekcje pochwy raczej nie była wzruszona.. posłuchałam bicia serca maleństwa i jestem spokojniejsza. Teraz tylko czekać na usg byle do października miłego dnia wszystkim ja jadę do pracy

Eh pomylilam Cie z Izoleccc :D
    Jednak w 16 tc mozna posluchac serduszka :) Super! Ja mam za tydzien wizyte ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* a mam jeszcze takie pytanie czy któraś z Was brała Dopegyt na nadcisnienie od poczatku ciązy ?

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Właśnie przyszedł mój SZUMIŚ!!! :) :)
    może nie będę go teraz włączać, bo jestem w pracy haha, ale jest superrr :)
    mój też dzisiaj przyszedł :)i gratuluję kopniaków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:19

domiii lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korci mnie żeby iść na jakąś wizytę prywatnie może gdzieś w Rzeszowie, chciałabym juz poznać płeć :-D Ktoś może kogoś polecić? :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Aniek a co planujesz zrobic z wloskami? Ja mam dzis w planienalozenie farby, ale sama:-)
    Ja chwile temu wróciłam z zakupów i nie mogłam się oprzeć i kupiłam sobie farbę. Dzis wieczorem nałożę przy oglądaniu Hell's Kitchen :) Oczywiście farba bez amoniaku :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś no właśnie ja nie mam ciężkiej pracy bo pracuje w biurze, ale i tak jestem zmęczona po 10 godzinach pracy :( ale z drugiej strony nie chce wyjść na jakąś leniwą albo coś..

Dopegyt to ma ciśnienie. Mi moja lekarka przepisała bo w gabinecie miałam podwyższone ciśnienie (stres) ale ja mierzyłam dwa razy dziennie przez 2 tygodnie i później pokazałam lekarce i powiedziała żeby jednak nie brać :)

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Korci mnie żeby iść na jakąś wizytę prywatnie może gdzieś w Rzeszowie, chciałabym juz poznać płeć :-D Ktoś może kogoś polecić? :-)
    W 16 tygodniu moze byc czasem ciezko stwierdzic, szczegolnie jak lekarz nie ma dobrego USG. Ja chodze do dr Szklarczyka na ul Rejtana wizyta 130 zl. Na USG 3d i prenatalnych bylam na placu wolnosci 17- promedica, cena 180zl (duzo bo byly to prenatalne).

Wg mnie troche szkoda kasy, lepiej odlozyc na pozniejsze wydatki:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Gośśś no właśnie ja nie mam ciężkiej pracy bo pracuje w biurze, ale i tak jestem zmęczona po 10 godzinach pracy :( ale z drugiej strony nie chce wyjść na jakąś leniwą albo coś..

Dopegyt to ma ciśnienie. Mi moja lekarka przepisała bo w gabinecie miałam podwyższone ciśnienie (stres) ale ja mierzyłam dwa razy dziennie przez 2 tygodnie i później pokazałam lekarce i powiedziała żeby jednak nie brać :)
    Martita a moze masz po prostu zly dzien, ja wczoraj czulam sie jak za przeproszeniem gowno, a dzis jest naprawde dobrze. Zawsze mozna 1-3 dni na L4 zeby odpoczac i sprobowac jeszcze pichodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty. Muminka jestem z Tobą :-*

• Kajola Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita wydaje mi się, że nie powinnaś pracować w ciąży po 10h bo to już są nadgodziny. Nie powinnaś się przejmować, nikt Cię nie będzie oceniać. Kiedy odpoczniesz? Jak się dzidziuś urodzi?? ;-)Ciąża to czas w którym powinnaś się rozpieszczać a nie przepracowywać :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja cały czas jestem na l4 tzn we wrześniu bo miałam odpoczywać, ale że nie ma zastępstwa za mnie to przyjeżdżam kilka dni w tygodniu no i z domu pracuje...ale nie mam siły. Chyba po prostu przeprosze i powiem że nie dam rady..

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro już jesteś na L4 to tym bardziej odpoczywaj. Nikt nie jest niezastąpiony ;-) W końcu kogoś znajdą co przejmie Twoje obowiązki a może to, że byłaś cały czas do pomocy to przez to nawet nikogo nie szukali ;-)

domiii, A.Kasia lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, właśnie poczułam kilka pierwszych kopniaków w dole brzuszka!!! :):):)

DOMII super!!

domiii lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola pewnie masz rację. Pogadam z szefem i powiem, że nie dam rady

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 13tc pytał się lekarz czy chce znać płeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Coś pięknego :) Super!

Ja dobiłam się w końcu do tego fryzjera i jak już usiadłam do podcinania końcówek to uznałam, że jednak nie chcę żadnej zmiany fryzury i nie będę ich obcinać na krótko. Włosy nie ręka, wiadomo. Ale ja lubię siebie w długich włosach, mogę je rozpuścić i związać, upiąć jakąś fajną fryzurę... Chyba jednak nie będę kombinować.

Co do samopoczucia to czuję się średnio i tak sobie myślę, że podziwiam Was wszystkie, które chodzicie do pracy. Ja bym po prostu nie dała rady :/ Pokonanie 300m zajmuje mi teraz wieczność a później jestem taka zasapana, boli mnie brzuch i muszę odpocząć. Też miałam siedzącą pracę ale nie dałabym rady nawet do niej dojechać :/ Musiałabym codziennie jeździć busem 30km w jedną stronę a później jeszcze przesiąść się w autobus miejski. Zanim bym tam dotarła to już bym była ledwie żywa.

domiii lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jak super!!

Martita88 nawet się nie zastanawiaj, a lekarz na pewno da Ci zwolnienie. Najważniejsze Twoje samopoczucie :) A praca nawet przy biurku, ale po 10h to trochę za dużo.

Ja dzisiaj mam wizytę kontrolną na 17.20 u mojego gina, po ciuchu liczę, że mi powie kto mieszka w brzuszku:) Trochę chyba się stresuję, bo brzuszek jakby mi zmalał, czułam wcześniej bąbelki i pępek skaczący, a teraz nic, a mój organizm reaguje ciągłym załatwianiem się na stresy chyba... Chciałabym już kopniaki bo wtedy wiesz, że wsio ok.

Trzymajcie proszę kciuki żeby było wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 14:15

domiii lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita bardziej chodzilo mi o to, ze jak jest normalny lekarz to to zrozumie i wypisze Ci l4 bez problemu... Obojetnie czy to jest praca biurowa, czy ciezka fizycznie to jezeli sie zle czujesz to nie ma prawa Ci odmowic zwolnienia...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ