Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Karka, ja wczoraj czytałam Twój post, że się martwisz przed wizytą i czekałam potem aż wrócisz, byłam ciekawa jak tam
Wracałam samochodem i zaglądałam co chwila do Was i bardzo ucieszył mnie Twój post po wizycie i mimo, że nie polubiłam, to bardzo go polubiłam
bo przez telefon mam problem z obsługą
Ja dziś miałam wizytę, powiedziałam lekarzowi o tych bólach w boku. Myślałam, że to normalne, bo nie boli mocno, po prostu "czuję", wczoraj tylko zarwało mocniej. A lekarz powiedział, że nie powinno boleć i dał nospę 3x1 i kazał przyjść szybciej jak nie przejdzie. No to teraz się martwię -
Robaczek89 wrote:Ale to właśnie w Smyku są 5-paki za 60 pln
. A w HM 6-paki za 80. Te ciuszki z HM są super mięciutkie.
Ja dziś zaliczyłam pierwszy krwotok z nosa. Strasznie się zdenerwowałam w pracy i nie wiem czy to nie od tego.
Ponoc krwotoki z nosa na tym etapie ciąży się zdarzają[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
wiewiórka17 wrote:Witajcie dziewczyny dziś zaczynam II trymestr ale moje samopoczucie nie za najlepsze boli brzuch dzień i noc i to ciągle latanie do wc się wyróżnić strasznie mnie męczy
tez któraś tak ma ?
Ja teraz latam jeszxze częściej takie mam parcie a ledwo co leci..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej dziewczyny witam was serdecznie w moim 17 tygodniu, ciesze sie ze nowe dziewczyny dalej dolaczaja i informujecie o kolejnych dobrych wiadomociach.
Ale dzis mialam ciezka noc - najpierw padlam jak kawka o 22:00 o 0:00 obudzila mnei burza ale to nic, pozniej mi sie snilo ze nei moglam powrocic z RPA bo spoznilam sie na samolot i chcialam przeniesc na pozniejszy ale z pokladu na ktorym juz bylam i lecialam nei bylo zasiegu nie moglam nic zrobic poza tym nie wiem dokad lecialam. pozniej od 4 do 6 nie moglam usnac a w koncu jak usnelam to snilo mi sie ze ze urodzilam (albo nie ja) dzidziunia z waga 1900g, wrazenie bylo dziwne, zaraz jak sie obudzilam znow to polecialam do kibelka sprawdzic czy wszystko jest ok. Kurcze dziwne sny!
Ale przed chwila dzwonil do mnie maz ze naszym znajomym urodzil sie wczoraj wczesniaczek i mial 1100g
Martita - jak rozmowa z prezesem - dadza ci odpoczac ?
Mialam tez maila od Jezowki i u niej i dzidziunia tez wszystko dobrze tylko dziewczyna zarobiona
co do sikania to mam podobnie jak wiekszosc z was przynajmniej 2 razy w nocy pobudka ale nic tam taki los - przynajmniej robie trase kibelek - woda do picia
Kochane dziewczyny udanych wizyt i pozytywnych spotkan!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:59
-
Co do imion - wiem, że Antosiów jest dużo , ale to imię nasz maluch odziedziczy po swoim pradziadku
a Amelia bo po prostu nam się podoba
Co do bóli brzucha- ja miałam takie z początku , teraz minęły i wczoraj lekarz powiedział, że to prawidłowo. Z początku boli bardziej bo szybciej rośnie wszystko i nagle ! Jutro zaczynam II trymestr . Póki co zapowiada się lepiej od pierwszego
Jeżeli zaś chodzi o ciuchy ciążowe - ja zainwestowałam w takie grubsze legginsy z pasem regulowanym. Kupiłam je w małym sklepie niedaleko mnie , gdyż mieszkam raczej na wsiZapłaciłam 58 zł ale są świetne. Jednak kupiłam je na zaś, gdyż mam nadwagę i póki co prócz większego brzuszka na dole nic nie widać - zwłaszcza dla osób trzecich.
A tak w ogóle to mam limit ile mogę przytyć. Póki co 4kg na plusie ,porównując do was to dużo, ale lekarza mówi, że oby tak dalej , nie jest źleDla porównania moja siostra w tym tygodniu co ja miałam już 8 kg na plusie !
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa wrote:A i jeszcze chciałam coś powiedzieć apropo ruchów. Ja się nastawiam, że poczuję je niestety późno, gdyż to moja pierwsza ciąża .
Ja w pierwszej poczulam w 20tyg,a w drugiej w 19tygteraz mam trzecia z ruchami ktore czuje i juz od jakiegos czasu czuje malenstwo
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
edyś - oczywiście, że mnie korciło
Mój chłopak twierdzi, że od czytania forum wariuje i przez to jeszcze bardziej się martwie bo tak to bym aż tyle nie myślała...dlatego tyle zwlekałam ale w końcu stwierdziłam, że w kupie będzie raźniej i najwyższa pora się troszkę poudzielać
To moja pierwsza , wymarzona ciąża. Wszystko jest dla mnie nowe i jak narazie przerażającedzięki Wam powoli się przygotowuję do roli mamy
Starania o dzidzię mieliśmy zacząć w sierpniu ale wiadomo, że planowanie zawsze średnio wychodzi i dzidzia się pojawiła po czerwcowym 'strzale ostrzegawczym' (jak to mówi mój chłopak)Mam 22 lata i mieszkam w Kielcach.
Ostatni raz moje maleństwo widziałam na usg prenatalnym 24 sierpnia i teraz następne podglądanie dopiero 2 października, więc same rozumiecie ze powolutku sobie wariujęszczególnie, że już coraz więcej z Was czuje kopniaki a u mnie jeszcze nic
No to tak z grubsza o mnie, mam nadzieję ze nie zanudziłamedyś, Kajola, Mietka 30:), muminka83, Karka, krówka_muffka, anie93lica lubią tę wiadomość
-
"maluch" z dzisiaj
Kajola, ksanka, kateee, Karolina@, edyś, Lula_w, aaagaaatka, Gośśś, Est, Love_life, 26Asia, skowroneczka87, A.Kasia, Mietka 30:), Izoleccc, baassiia, Renka88, muminka83, Martita88, Kasisko, Karka, She86, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, wiewiórka17, Hannia123, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Jako że dziś dzień ujawniania podglądaczy i „podczytywaczy” to i ja się przyznaję, że jestem z Wami od samego początku. Dotychczas biernie, ale postaram się to zmienić.
Termin według OM mam na 08 marca. Z uwagi na wiek (34 lata) od razu zafundowałam sobie badanie Harmony, wobec czego wiem na 99 %, że oczekuję przyjścia na świat chłopca. Jest to moja pierwsza ciąża.
Cieszą mnie posty, w których podpowiadacie, co warto kupić dla małego dziecka. Dzięki temu forum dowiedziałam się m.in. o szumisiu, którego zresztą już zamówiłam. Planuję także zakup woombie. Z uwagi na wykonywaną przeze mnie pracę, która jest bardzo absorbująca, nie mam czasu na szukanie informacji w internecie, wobec czego takie wskazówki są dla mnie bardzo cenne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20
edyś, domiii, Kajola, Gośśś, Est, A.Kasia, Mietka 30:), baassiia, muminka83, Martita88, Karka, She86, krówka_muffka, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny. Fajnie, że nadal ujawniają się nowe mamusie i nasze grono stale rośnie
Ja w Medicover prowadzę ciążę, ponieważ mam z pracy pakiet, ale porodu tam nie planuję (ze względu na koszty).
Domiii - brzuszek mega, na prawdędomiii, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Domiii, pięknie! Fajny wypoczynek jako mistrz drugiego planu
Jak Ci się użytkuje taki jasno szary kolor? Dziewczyny spokojnie, brzuchy bolą i nie bójcie się brać nospy, albo innych leków. Ja dopiero co odstawiłam hydroksyzyne którą lykalam na wymioty, owszem bałam się ale wiedziałam że nie mam wyjścia. Nospa tak samo trzy razy dziennie, teraz ograniczyłam do jednej. A maluch na razie się dobrze trzyma rośnie jak na drożdżach, termin mam już na luty. Ejj a co z naszą A.Kasią, coś przeoczyłam że dzisiaj jej nie będzie?
domiii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka