X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Hello:)

Gratuluję pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za dalsze:)

Też dokuczają mi bóle brzucha. Przez ostatnich kilka dni był to naprawdę mocny ból:/ wczoraj i dziś jest trochę lepiej:) Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Jedyne co mnie tak delikatnie martwi, dziś stanęłam na wadze i jest już -5kg... Nie wiem czy to przez niskie TSH:/ Bardzo dziwne. Nigdy tak szybko nie chudłam. Nigdy! Nawet z dietami:/

Wizytę mam w piątek, mam nadzieję, że wszystko gra:)

kochana zapewne masz okno. Otwórz je i wyrzuć ta wagę w pizdu :P :P Rybko w pierwszym trymestrze kobiety chudną. Bardzo często. Jeszcze parę tygodni a staniesz się tłuściutka jak pączek i będziesz się turlać jak piłeczka :P <3

arien, Est, Madzialena90, smerfetka84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oddechu to ja sie nie wypowiem bo astme wysilkowa mam... No ale moj gin twierdzi Ze nie przeszkadza to w porodzie sn...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Co do oddechu to ja sie nie wypowiem bo astme wysilkowa mam... No ale moj gin twierdzi Ze nie przeszkadza to w porodzie sn...

on chyba sobie jaja robi? wez to moze skonsultuj z innym lekarzem, bo mi sie cos wydaje, ze powinnas miec cc... Ale to jest tylko moje zdanie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, przepraszam że tak się do Was wtrącam, ale akurat piszesz o astmie i SN.
    Wczoraj oglądałam program na TVP2 - Moje 600g szczęścia o wcześniaczkach i była właśnie historia kobitki, która miała astmę, nie miała siły przeć przy SN, zastosowali próżnociąg, dziecko wylądowało w inkubatorze itd.

Więc może lepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym (pulmonolog?) + może z drugim ginem, bo może lepiej jednak zawczasu ustalić cesarkę, niż dopuścić do takich sytuacji.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    on chyba sobie jaja robi? wez to moze skonsultuj z innym lekarzem, bo mi sie cos wydaje, ze powinnas miec cc... Ale to jest tylko moje zdanie...

Ja mam astmę uśpioną. Przed pierwszą ciążą lądowałam średnio raz dwa w tygodniu pod tlenem. Jak zaszłam zatrzymała się z dnia na dzień i taki stan trwa do dnia dzisiejszego.
    Każda Astma jest inna. Wszytsko zależy od badań jakie wyjdą. Jednak powinnaś skonsultować się z lekarzem u którego się leczysz.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Kamka, przepraszam że tak się do Was wtrącam, ale akurat piszesz o astmie i SN.
    Wczoraj oglądałam program na TVP2 - Moje 600g szczęścia o wcześniaczkach i była właśnie historia kobitki, która miała astmę, nie miała siły przeć przy SN, zastosowali próżnociąg, dziecko wylądowało w inkubatorze itd.

Więc może lepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym (pulmonolog?) + może z drugim ginem, bo może lepiej jednak zawczasu ustalić cesarkę, niż dopuścić do takich sytuacji.
    Tez to ogladalam ale rozmawialam z pumunologiem i bede miala badania powtarzane i wtedy decyzja...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka gratulacje II trymestru :) u mnie obawy o ciąże dużo bardziej odpuściły w 2 trymestrze :)
    bardzo bym chciała już poczuć kopniaki a jeszcze z 2-3 tygodnie pewnie poczekam :/

muminka83, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:

to aż zapytam swojego lekarza, bo ja mam astmę oskrzelowa i alergiczne na zwierzęta i wysiłkową też niestety....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:06

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle z was już czuje ruchy , że zaczynam się martwić kiedy u mnie sie coś zacznie ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to aż zapytam swojego lekarza, bo ja mam astmę oskrzelowa i alergiczne na zwierzęta i wysiłkową też niestety....
    Nonspytaj sie:-)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam z zazdrością o kopniakach :-D a u mnie łożysko na przedniej ścianie to sobie mogę tylko pomarzyć, że poczuję wcześniej ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tyle z was już czuje ruchy , że zaczynam się martwić kiedy u mnie sie coś zacznie ;d

martwić się Kochana nie musisz, bo jeszcze masz spokojnie czas :)
    mój Maluch bardzo szybko rośnie i się rozwija, więc dlatego już go czuję, ale normalnie pierworódki mogą poczuć pierwszy raz ruchy nawet w 18-20 tygodniu i to jeszcze nie jest powód do zmartwień :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Widzę ze na moje posty nikt nie reaguje i nie chce mi odpowiadać.Chyba nie potrzebnie sie tu udzielam :/

Kochana mam podobnie, zawsze "lubię" posty pozytywne, trzymam kciuki za każdą, a za mnie nikt nie trzymał i mojej pozytywnej wizyty żadna nie polubiła :( Życie...

Kasisko Ja mam problemy z oddychaniem od wielu lat, czasami mi się zwiększa, nie wiem czemu, podejrzewałam, że z nerwów, chodziłam do neurologa, miałam delikatne tabletki i się uspokajało, ale że chciałam się starać o dzidziusia to przestałam i teraz często mnie łapie taki... brak tchu, muszę odkaszlnąć/odchyrlnąć w sumie, brzmię wtedy strasznie, mój M ma dość, ale co ja poradzę, jak przez to oddychać nie mogę?

Gośśś Ja kupiłam spodnie ciążowe w HM na Poczesnej, 2 pary, był wybór:) bo w Jurajskiej to nic nie było.

Ja często mam bóle a to po lewej a to po prawej, ale po chwili przechodzi, czyli po prostu rozciąganie.

Mój gin wczoraj mi powiedział tak, jak mówiłam, że czułam bulgotanie czy skakanie pępka: mi też czasem w brzuchu jelita bulgocą...
    Że ruchów jako pierworódka mogę się spodziewać dopiero ok. 22 tygodnia :(

A dziewczyny na co jest Aspargin? Na skurcze po prostu? Jak mało magnezu i potasu? Ale ja nie znam u siebie tego poziomu, powiedziałam lekarzowi, że czasem czuję że plecki bolą, i rozciąganie na dole, a ten od razu mi lek dał, dlatego się zastanawiam czy w ogóle brać go, czy nie za pochopnie mi go przepisał cholera...

Ale się rozpisałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:23

muminka83, Karolina@, krówka_muffka, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie :) Podczytuje Was od lipca i zdążyłam się już od tego uzależnić więc uznałam, że najwyższa pora się ujawnić:) Termin mam na 2 marca, płeć niestety jeszcze nieznana.

Buziaki dla wszystkich :)

muminka83, Karka, Magda lena, domiii, Kajola, Izoleccc, edyś, salomea, Gośśś, ksanka, Karolina@, Martita88, anitka19953, Est, 26Asia, Mietka 30:), baassiia, She86, Kate84, krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartka nie wiem na co jest ten lek ale może ma podobne działanie do magnezu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wiem, że przytyje i nawet się nie bronię przed tym;)

muminka83 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka haha czytałam akurat o bulgocących jelitach Twojego gina haha i bym się udusiła bo się sokiem zakrztusiłam ze śmiechu :-D

Karka lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam chorobowo.
    Wczoraj nie dałam rady i wzięłam pierwszą dawkę antybiotyku. Głowa mnie tak bolała od zatok, że myślałam, że umrę. Dziś już na szczęście trochę lepiej ale zobaczymy wieczorem bo wtedy się najgorzej czuję.
    Mam nadzieję, że młodemu od tego trzecia ręka nie wyrośnie :)

Co do imion to my mimo, że oboje obstawialiśmy chłopaka od początku co do imienia nie możemy się dogadać. Na pewno na drugie będzie Waldek po moim tacie. Za to dla dziewczynki szybko się dogadaliśmy że będzie Łucja

Karka Aspargin to magnez z potasem - działa m.in. przeciwskórczowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:33

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, ja wczoraj czytałam Twój post, że się martwisz przed wizytą i czekałam potem aż wrócisz, byłam ciekawa jak tam :) Wracałam samochodem i zaglądałam co chwila do Was i bardzo ucieszył mnie Twój post po wizycie i mimo, że nie polubiłam, to bardzo go polubiłam ;) bo przez telefon mam problem z obsługą :)
    Ja dziś miałam wizytę, powiedziałam lekarzowi o tych bólach w boku. Myślałam, że to normalne, bo nie boli mocno, po prostu "czuję", wczoraj tylko zarwało mocniej. A lekarz powiedział, że nie powinno boleć i dał nospę 3x1 i kazał przyjść szybciej jak nie przejdzie. No to teraz się martwię :(

kamka, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wujek google mówi, że to (najprościej ujmując) połączenie magnezu i potasu :)

Karka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ