WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno mam pytanie jak to jest z biciem serduszka jaki przedział jest prawidłowy?
    U mnie na początku było 170, później 152, teraz 146.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Jeszcze jedno mam pytanie jak to jest z biciem serduszka jaki przedział jest prawidłowy?
    U mnie na początku było 170, później 152, teraz 146.

Gratulacje dobrych wyników! Z tego co piszesz to miałaś przegląd od a do z :) 110-160 to podobno granice normy tętna płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:14

Renka88 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dziś zaczynam II trymestr ale moje samopoczucie nie za najlepsze boli brzuch dzień i noc i to ciągle latanie do wc się wyróżnić strasznie mnie męczy :( tez któraś tak ma ?

26Asia, Kate84 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka nam serce tez nie bije caly czas tak samo. To moze się zmieniać, wiec dopoki te wartosci tętna są prawidłowe ( a u Ciebie są), to nie ma powodu do obaw.

Renka88 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Est, ryjkek, She86 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

To u nas dla odmiany bedzie Piotrus :) A dziewczynka Iga :)

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Jusia z ta szczotka druciana to padlam hehehe :P az monitor oplulam :P

U mnie tez w hm nie ma w ogole wyboru dla ciezarnych :/ kilka workow wisi i to wszystko :/ na razie wchodze w swoje spodnie, nawet znalazlam dwie pary wiekszych o rozmiar i w nie tez wchodze bez problemu wiec poki co wstrzymam sie z kupowaniem ciazowych :) aaa od kolezanki dostalam kilka rzeczy w tym spodnie z panelem ciazowym :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Gośśś lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też często chodzę do wc mimo że mocz mi wychodzi w porządku. W nocy wstaje minimum dwa razy, może bierz sobie profilaktycznie jakiś preparat z żurawiny :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze na moje posty nikt nie reaguje i nie chce mi odpowiadać.Chyba nie potrzebnie sie tu udzielam :/

iv098rib495v7vlg.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :)

To u nas dla odmiany bedzie Piotrus :) A dziewczynka Iga :)

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Jusia z ta szczotka druciana to padlam hehehe :P az monitor oplulam :P

U mnie tez w hm nie ma w ogole wyboru dla ciezarnych :/ kilka workow wisi i to wszystko :/ na razie wchodze w swoje spodnie, nawet znalazlam dwie pary wiekszych o rozmiar i w nie tez wchodze bez problemu wiec poki co wstrzymam sie z kupowaniem ciazowych :) aaa od kolezanki dostalam kilka rzeczy w tym spodnie z panelem ciazowym :)

Piotrek to piękne imię. Strasznie mi się podoba i pewnie nazwałabym tak synka, gdyby nie fakt, że mój wujek tak się nazywa....
    Generalnie nie wiem jak to jest z zaopatrzeniem H&M w kolekcję dla kobiet w ciąży, ale byłam ostatnio w Europie Centralnej w Gliwicach, poszłam zobaczyć tą kolekcję i było tam tego na prawdę sporo! Najbardziej interesowały mnie spodnie z tą dodatkową gumką i były wszystkie rozmiary, kolory i rodzai też multum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:31

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Też często chodzę do wc mimo że mocz mi wychodzi w porządku. W nocy wstaje minimum dwa razy, może bierz sobie profilaktycznie jakiś preparat z żurawiny :-)

Ale mi chodzi o to drugie nie o mocz

iv098rib495v7vlg.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Ale mi chodzi o to drugie nie o mocz

Kochana, o bólach brzucha pisałyśmy już nie raz i praktycznie każda z nas tego doświadcza. Jest to naturalne, bo macica się powiększa, więzadła naciągają, organy wewnętrzne przemieszczają się. Jednak jeżeli boli cię non stop, zarówno w dzień jak i w nocy przed dłuższy czas, to nie wiem czy jest to normalne.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, jeżeli o to pytalas.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Widzę, że nie tylko ja mam bóle kręgosłupa i podbrzusza. Od 3 w nocy nie śpię. Rwie mnie w podbrzuszu, ale tak do zniesienia (bo wzięłam no-spe) i promieniuje do kręgosłupa. Niby chce mi się siku, jak idę to poleci kilka kropelek. i się wkurzam :-/

Wczoraj wieczorem Staś kopnął <3 jadłam żelki ... i nagle "bum". Najpierw powiedziałam "ała" i się skrzywiłam, bo nie należało to do najmilszego uczucia... a później popłakałam się ze szczęścia <3
    Dziś rano czułam motyki w brzuszku, takie delikatne muskanie :)

Izoleccc, domiii, Madzialena90, Karolina@, She86, A.Kasia, Mietka 30:), Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wedlug mojego gin kobieta w ciazy powinna dziennie wypic 1,5 l wody mineralnej niegazowanej ale z tych najtanszych a nie mineralizowanych zeby nm plukala drogi moczowe...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzisiaj wcześnie rano już w kolejce na pobranie krwi czekałam. Zasłabłam jak mi się w końcu udało dojść do okienka - dobrze, że mąż był ze mną.

Po pracy od razu jedziemy do teściowej bo ma dziś urodziny. Dobrze, ze obiadu wczoraj robiliśmy więcej to dzisiaj sobie do pracy wzięłam a że mamy super kuchnię to mogę sobie odgrzać =D

U mnie w mieście jest raptem jedno HM i działu ciążowego nie ma wcale.
    Kupiłam sobie spodnie z HM z Allegro ale rozm. 38 wszędzie pasuje ok. ładnie leży ale mam problem żeby szew ten na dole od nogawki przechodził przez pięty:) chyba tam sobie zameczki wstawię.

Szef od wczoraj wie o ciąży i hmm... trochę go zbiliśmy z pantałyku, tak jak już wcześniej pisałam cały dział w firmie był otwarty dla mnie i mojego męża i teraz rodzi nam się problem. Oczywiście nie planuję iść na chorobowe i nawet prosto z pracy mogę jechać na porodówkę ale i tak się porobiło...

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Widzę ze na moje posty nikt nie reaguje i nie chce mi odpowiadać.Chyba nie potrzebnie sie tu udzielam :/

To ja Cię witam, żeby Ci nie było przykro. Myślę, że to akurat zbieg okoliczności, że nikt na Twoje posty nie odpowiedział. ;)

Kurcze, zazdroszczę Wam tych kopniaków. :) Magda lena piękne imię - Staś <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:45

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka bole w ciazy sa normalne, ale gdy sa silne to juz nie jest dobrze, jak boli cie ciagle to dzwon do swojego lekarza i zapytaj o to... Ciezko jest stwierdzic, czy to jest ok, czy nie, bo kazda ma inny bol... Mnie np nic nie boli i nie ciagnie, a w poprzednich ciazach ciagle mialam jakis bol w dole brzucha...

Karolina u nas na szczescie nie ma zadnego Piotrka w rodzinie :) w sumie nawet gdyby byl to chyba i tak bym dala to imie, bo nam sie od poczatku podoba :) Co do tego HM to w Czestochowie nie ma nic kompletnie :/ spodni moze 4 rodzaje i to wszystkie na jedno kopyto, a bluzki to takie typowe worki :/

Lulu mojemu M. tez imie Iga zbytnio sie nie podoba, ale ja sie uparlam i tak zostalo hehe :)

Martita88, Karolina@, Lula_w lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej!

Widzę, że nie tylko ja mam bóle kręgosłupa i podbrzusza. Od 3 w nocy nie śpię. Rwie mnie w podbrzuszu, ale tak do zniesienia (bo wzięłam no-spe) i promieniuje do kręgosłupa. Niby chce mi się siku, jak idę to poleci kilka kropelek. i się wkurzam :-/

Wczoraj wieczorem Staś kopnął <3 jadłam żelki ... i nagle "bum". Najpierw powiedziałam "ała" i się skrzywiłam, bo nie należało to do najmilszego uczucia... a później popłakałam się ze szczęścia <3
    Dziś rano czułam motyki w brzuszku, takie delikatne muskanie :)

Super, tez juz bym chciała!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Witajcie dziewczyny dziś zaczynam II trymestr ale moje samopoczucie nie za najlepsze boli brzuch dzień i noc i to ciągle latanie do wc się wyróżnić strasznie mnie męczy :( tez któraś tak ma ?

każda z Nas jest inna. inaczej przechodzimy ciąże. jedną boli, drugą nie. Jedna wymiotuje druga nie. mamy też inne progi bólowe. dla jednej lekkie ciągnięcie - dla drugiej ból nie do zniesienia

ja np raczej nic nie czuje. raz mnie zabolało przy kichnięciu
    gdyby nie wystający brzuszek zastanawiałabym sie czy jestem w ciąży. do kibelka też nie latam jakoś bardzo często. czasami wtaje w nocy raz, czasami przesypiam całą noc spokojnie.

jeżeli masz wrażenie że ten ból nie jest "normalny" poczujesz się lepiej jak wypowie się na te temat lekarz. ja bym tak zrobiła. trzymam kciuki żeby szybko przeszło.

zrobię Wam smaka na drugie śniadanie:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5a6b4214196.jpg

właśnie taki wypiłam... mniam!!!

1 dojrzałe mango
    1 duży jogurt natrualny gęsty
    mleko lub woda (0.5 szklanki)
    przyprawa kardamon- troszkę dla aromatu

Est, Magda lena, She86, muminka83, wiewiórka17, Vincent, Kajola, Izoleccc, Karolina@, Lula_w, Kokaina, Mietka 30:), krówka_muffka, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ