WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Gratuluję udanych wizyt, zakupów i brzuszków :)

Ja dzisiaj nadal nie dowiedziałam się jaka płeć dzidziusia, lekarz powiedział, że za wcześnie, mąż twierdzi, że coś tam widział ;) Dzidzia machała i nóżki krzyżowała :)
    Następna wizyta za miesiąc. Kazał odstawić luteinę dopochwową. Czyli biorę tylko witaminki do końca ciąży. Jeszcze powiedział żebym brała Aspargin, w sumie nie wiem czemu, aż tak się na nic nie skarżyłam... I nie będę go brać.

Chciałam zacząć też kupować ciuszki po dzisiejszej wizycie jak poznam płeć, ale tak się nie stało więc sobie odpuszczę.

Życzę dobrej nocki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 23:28

Kajola lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

W nocy jak leżałam na płasko na plecach, mega mi się kichnęło i taki mocny, rozrywający ból w podbrzuszu :( zaraza to przeszło, ale się trochę martwię. Już mi się to kiedyś przytrafiło, ale tak nie bolało, poza tym staram się skulać do kichania.

Macie tak też? Nie wiem, czy dzwonić do gina, czy to w miarę normalne jest :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

W nocy jak leżałam na płasko na plecach, mega mi się kichnęło i taki mocny, rozrywający ból w podbrzuszu :( zaraza to przeszło, ale się trochę martwię. Już mi się to kiedyś przytrafiło, ale tak nie bolało, poza tym staram się skulać do kichania.

Witam. Zapowiada się dziś piękna pogoda. :D eh obudziłam się w świetnym nastroju,

Jakiś tydzień temu mi się zdarzyło takie kichnięcie. Podobno normalne hihi ale też się zastanawiałam

baassiia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam fora na necie i ten ból przy kichaniu to dość częste utrapienie :) kamień z serca :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Hej mi się też zdarza taki ból, dobrze wiedzieć, że nie tylko mi :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja dzsiaj przy energicznym wstawaniu z lozka umarlam z bolu. Prawy bok mi rozerwalo :D wczoraj na przyklad kulalam, bo mi bol z kregoslupa promieniowal do biodra Na wieczor juz nie moglam chodzic :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak wstawalam z kozetki na usg lekarz powiedział do mnie " nie tak gwałtownie, jesteś w ciąży " to może coś w tym jest.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :-D
    Gratuluję wczorajszych udanych wizyt :-)

Miałam dzisiaj dziwny sen. Śniło mi się, że już urodziłam ale nawet w szpitalu nie byłam. Nie miałam wyprawki tylko te rzeczy, które do tej pory kupiłam (dosłownie garstka). Ubrałam synka w nieuprane i nieuprasowane ubranka i puściłam go z siostrą na spacer.
    Ach te ciążowe sny :-) Dziwne tylko bo synek był blondynkiem a my oboje ciemnowłosi ;-)

Miłego dnia dla wszystkich :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:

Miałam dzisiaj dziwny sen. Śniło mi się, że już urodziłam ale nawet w szpitalu nie byłam. Nie miałam wyprawki tylko te rzeczy, które do tej pory kupiłam (dosłownie garstka). Ubrałam synka w nieuprane i nieuprasowane ubranka i puściłam go z siostrą na spacer.
    Ach te ciążowe sny :-) Dziwne tylko bo synek był blondynkiem a my oboje ciemnowłosi ;-)

hihi mój mąż jest szatyn, ja szatynka a syn jasne włoski - :P

Kajola lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoogdko nasza :D odezwij się jak tylko będziesz mogła. Myślimy <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma najbliższe wizyty? :-) Dzisiaj ktoś coś ;>

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja mam detektor, i jestem bardzo z niego zadowolona, nie zdarzyło mi się, że nie znalazłam bicia serca
    Lucky gratulacje dziewczynki !!

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka najważniejsze, że maluszek zdrowy, rośnie a na następnej już na pewno poznacie płeć. Mi też aspargin od wczoraj kazał brać.

Baassiia ja mam tak przy kichaniu często, najgorzej gdy nie zdążę podkurczyć nóg!

Mi się dziś śniło, że byłam w snach mojego M i co chwile miał jakieś nowe sny, fantazje i dodam, że nie byłam w tych snach jedyną laską wrrr, dosłownie jak by ktoś pilotem kanał zmieniał a my robiłyśmy coś innego tzn tańczyłyśmy mu, później jakieś przebieranki itp! Skąd to się bierze, chyba z 5 różnych dziewczyn ze mną tam było Hehe ;-) jak dobrze, że wracam jutro rano do Gdańska :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Domiii, super zakupy, bez porównania do drozyzny w Smyku.
    Przypomnisz mi nazwę tych globulek, których używasz po basenie? Mam oficjalna zgodę gina n a pływanie :)

Lactovaginal :) tylko trzeba w lodówce je trzymać.
    A te 5-paki za tyle to właśnie w Smyku :) i jest ich naprawde dużo, choc zalezy w jakim Smyku, ja bylam w 3 różnych i w każdym inny asortyment :)

Kokaina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis prenatalne trzymajcie kciuki

muminka83, muminka83, krówka_muffka, Kajola, baassiia, Martita88, Kokaina, Karolina@, aaagaaatka, edyś, salomea, Gośśś, Lula_w, Izoleccc, Love_life, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja mam dzis prenatalne trzymajcie kciuki

Trzymamy Trzymamy. Daj znać po <3 na którą masz /?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:

Miałam prawie identyczny sen. Urodziłam w domu i nic nie miałam . Kompletnie nic. Więc ppojechałam z bratem do tesco po wszystko :D ahhh te sny :)

Kajola lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka - powodzenia :) Daj znać, jak będzie już po.

A ja witam się z Wami dzisiaj w dużo lepszym nastroju. Przeziębienie trochę odpuszcza i czuję się już lepiej. Został mi tylko zapchany nos. :P

No i wreszcie zaspokoiłam swoją chęć na zupkę chińską. Zjadłam ją na śniadanie :P, a właściwie wyjęłam z niej makaron i zalałam gorącym rosołkiem domowej roboty. A teraz zastanawiam się co upichcić na obiad. Macie jakieś propozycje? ;)

Aaaa i gratulacje dla domiii. Jak ja bym już chciała poczuć w brzuchu swojego Franka.... I mam jeszcze pytanko: czujesz już ruchy dziecka cały czas??

domiii lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Muszę Wam napisać,że i mnie zaczęło kłuć po prawej stronie... pamiętam w pierwszej ciąży te bóle, rozciągające się więzadła, no cóż tak musi być.
    Ciąża to czas nieustającej niepewności, dobrze że można poczytać że u Was podobnie, w kupie raźniej z Wami:*;D
    Do tego ból głowy, wczoraj cały dzień bolała, dziś nie lepiej...
    Miłego dnia

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Ciąża to czas nieustającej niepewności

Zgadza się!! Jak boli to się człowiek martwi, jak nie boli to zastanawia, czy wszystko ok. Przed każdym USG stres, czy wszystko z dzieckiem ok. Pamiętam, jak sobie myślałam, że jak minie pierwszy trymestr to będę już spokojna o ciążę. A to klapa... Cały czas się martwię i zastanawiam, czy mój Franek się dobrze rozwija.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: