X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Dziewczyny piszecie o spodniach ciążowych :) ja kupiłam sobie na allegro leginsy z panelem, wczoraj mi przyszly i sa super, takie grubsze :) zaplacilam chyba 35 zl za parę :)

Madzik, zapodaj linka :)
    Tez juz myślę o takich leginsach.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domiii, pięknie! Fajny wypoczynek jako mistrz drugiego planu :-D Jak Ci się użytkuje taki jasno szary kolor? Dziewczyny spokojnie, brzuchy bolą i nie bójcie się brać nospy, albo innych leków. Ja dopiero co odstawiłam hydroksyzyne którą lykalam na wymioty, owszem bałam się ale wiedziałam że nie mam wyjścia. Nospa tak samo trzy razy dziennie, teraz ograniczyłam do jednej. A maluch na razie się dobrze trzyma rośnie jak na drożdżach, termin mam już na luty. Ejj a co z naszą A.Kasią, coś przeoczyłam że dzisiaj jej nie będzie?

Kochana, wypoczynek nie nasz, bo dom wynajmujemy póki co, ale sprawdza się :) w sensie nie mam z nim problemu, łatwo się odkurza i czyści w razie czego :)
    niestety mało wygodny, ale jak to mówią jak chcesz mieć wygodny to kup sobie go sama :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was w drugim trymestrze miała bądź ma kłopoty z oddychaniem?

Ostatnio zauważyłam, że dość płytko oddycham i w ciągu dnia czuję się jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.

Wróciłam ostatnio na lekcje śpiewu (po dwóch latach przerwy) i niestety jest problem. Podczas ćwiczeń oddechowych (czyli ciut większa, ale niewiele większa praca niż podczas codziennego używania aparatu mowy) robi mi się słabo, kręci się w głowie i mam dreszcze na karku.

Trochę mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory miałam wypracowane oddechy a tu nagle czuję się bezradna.

Ja tez czuję, ze płytko oddycham i łatwo łapię zadyszke.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam nowe dziewczyny. Fajnie, że nadal ujawniają się nowe mamusie i nasze grono stale rośnie :) Ja w Medicover prowadzę ciążę, ponieważ mam z pracy pakiet, ale porodu tam nie planuję (ze względu na koszty).?

Ciążę prowadzę u lekarza prywatnie.
    Właściwie od lat nie mam do czynienia z państwową służbą zdrowia i obawiam się, że z uwagi na mój delikatny i łagodny sposób bycia, nie umiałabym wywalczyć w państwowym szpitalu tego, czego chcę. Pewnie jakby coś mi nakazali, to bym się podporządkowała. Chociaż z drugiej strony, myślę że jeżeli chodziłoby o życie mojego dziecka, to być może obudziłaby się we mnie lwica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

• Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii sliczny brzuszek :)

M+m witaj i rozgosc sie u nas :) fajnie ze jest nas coraz wiecej :)

Dziewczyny jakie dawki magnezu bierzecie? ile razy dziennie?

domiii, muminka83, M+M+? lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacytowałam Karolina@ i nie wiem dlaczego również moja wypowiedź ukazała się kuryswą.

• Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    kochana zapewne masz okno. Otwórz je i wyrzuć ta wagę w pizdu :P :P Rybko w pierwszym trymestrze kobiety chudną. Bardzo często. Jeszcze parę tygodni a staniesz się tłuściutka jak pączek i będziesz się turlać jak piłeczka :P <3

Muminko, id dzisiaj jesteś moją idolką :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, witam również nowe mamusie. A ja siebie witam w 14 tygodniu II trymestrze i 4 miesiącu:)

Kajola, Karolina@, Est, edyś, A.Kasia, Mietka 30:), Izoleccc, baassiia, Martita88, She86, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos - ja biorę 3 tabletki magne b6. Zalecają więcej w ulotce ,ale mi ta dawka wystarcza. Żadnych dolegliwości ze strony podbrzusza nie mam :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jako że dziś dzień ujawniania podglądaczy i „podczytywaczy” to i ja się przyznaję, że jestem z Wami od samego początku. Dotychczas biernie, ale postaram się to zmienić.

Termin według OM mam na 08 marca. Z uwagi na wiek (34 lata) od razu zafundowałam sobie badanie Harmony, wobec czego wiem na 99 %, że oczekuję przyjścia na świat chłopca. Jest to moja pierwsza ciąża.

Mieszkam w Warszawie i poród planuję w szpitalu Medicover.

Cieszą mnie posty, w których podpowiadacie, co warto kupić dla małego dziecka. Dzięki temu forum dowiedziałam się m.in. o szumisiu, którego zresztą już zamówiłam. Planuję także zakup woombie. Z uwagi na wykonywaną przeze mnie pracę, która jest bardzo absorbująca, nie mam czasu na szukanie informacji w internecie, wobec czego takie wskazówki są dla mnie bardzo cenne.

Witam moją ròwnolatkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:07

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Gos - ja biorę 3 tabletki magne b6. Zalecają więcej w ulotce ,ale mi ta dawka wystarcza. Żadnych dolegliwości ze strony podbrzusza nie mam :)

Dziekuje za odpowiedz :) moj gin mi narazie nie kazal go brac, nic nie mowil o nim, ale wczoraj zauwazylam wieczorem, ze troche po calym dniu mam twardsze podbrzusze wiec sama sobie go bede brac :P tym bardziej ze pije kawe wiec magnez sie tez przyda :P nie zaszkodzi a moze pomoc, a na wizycie spytam o konkretna dawke :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Ja biorę ChelaMag B6 2x dziennie :)
    w piątek idę na morfologię i zobaczę czy mi się te wyniki jakoś polepszyły przez to łykanie tabsów...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na stronie happy mum jest promocja i przy zakupie co najmniej 2 ubrań z działu outlet od ceny ogólnej zamówienia odejmowane jest 50%. Ja za bluzkę, koszulę, spodnie i gruuuuby sweter zapłaciłam niespełna 200 złotych. Jest też trochę kurtek do wyboru.

Karolina@, Lula_w, A.Kasia, muminka83, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii wyglądasz przepięknie!

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Karolina@ wrote:
    Ciążę prowadzę u lekarza prywatnie, a być może w szpitalu Medicover zdecyduję się na równoległe prowadzenie ciąży w III trymestrze.
    Chcę rodzić przez CC, a wiem że w szpitalu Medicover taki poród można sobie wybrać. Zadawalają mnie tam też oferowane warunki (własny pokój, łazienka, możliwość noclegu osoby trzeciej, do dyspozycji rodzącej cały czas położna, ginekolog i anestezjolog).
    Właściwie od lat nie mam do czynienia z państwową służbą zdrowia i obawiam się, że z uwagi na mój delikatny i łagodny sposób bycia, nie umiałabym wywalczyć w państwowym szpitalu tego, czego chcę. Pewnie jakby coś mi nakazali, to bym się podporządkowała. Chociaż z drugiej strony, myślę że jeżeli chodziłoby o życie mojego dziecka, to być może obudziłaby się we mnie lwica.

Czytałam o warunkach w szpitalu Medicover i są na wysokim poziomie. Z pewnością pod żadnym katem nie przypominają warunków z państwowych szpitali. Czytałam również opinie wielu pacjentek i wychwalają zarówno warunki szpitalne, lekarzy i całą otoczkę. Jednak nie ma się co oszukiwać, że mało kto może sobie pozwolić na taki wydatek... Mam nadzieję, że po porodzie napiszesz nam swoją relację z tego miejsca i będziesz mega zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:11

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? też planuję kupić woombie, czekam na jakaś promocję i zamówię :)
    RudyTygrsek Gratulacje II trymestru !!
    ja magnez biorę raz na czas, jak mnie brzuch boli, albo wiem, że będę miała większy wysiłek, biorę Asmag 3 tabletki.
    Teraz kupiłam DHA mama i tam już jest magnez :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    A mi dziś bardzo smutno bo mój mąż prawdopodobnie nie będzie mógł być w piątek na prenatalnych :( Tak mi na tym zależało smileys-sad-030938.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:13

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@
    w dwudziestym tygodniu mam w szpitalu odbyć spotkanie, na którym mają mi zostać przedstawione szczegółowe informację. Oczywiście dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:26

Karolina@ lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomości

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ