Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik90 wrote:Dziewczyny piszecie o spodniach ciążowych
ja kupiłam sobie na allegro leginsy z panelem, wczoraj mi przyszly i sa super, takie grubsze
zaplacilam chyba 35 zl za parę
Madzik, zapodaj linka
Tez juz myślę o takich leginsach.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
aleksandrazz wrote:Domiii, pięknie! Fajny wypoczynek jako mistrz drugiego planu
Jak Ci się użytkuje taki jasno szary kolor? Dziewczyny spokojnie, brzuchy bolą i nie bójcie się brać nospy, albo innych leków. Ja dopiero co odstawiłam hydroksyzyne którą lykalam na wymioty, owszem bałam się ale wiedziałam że nie mam wyjścia. Nospa tak samo trzy razy dziennie, teraz ograniczyłam do jednej. A maluch na razie się dobrze trzyma rośnie jak na drożdżach, termin mam już na luty. Ejj a co z naszą A.Kasią, coś przeoczyłam że dzisiaj jej nie będzie?
Kochana, wypoczynek nie nasz, bo dom wynajmujemy póki co, ale sprawdza sięw sensie nie mam z nim problemu, łatwo się odkurza i czyści w razie czego
niestety mało wygodny, ale jak to mówią jak chcesz mieć wygodny to kup sobie go sama -
Kasisko wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was w drugim trymestrze miała bądź ma kłopoty z oddychaniem?
Ostatnio zauważyłam, że dość płytko oddycham i w ciągu dnia czuję się jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.
Wróciłam ostatnio na lekcje śpiewu (po dwóch latach przerwy) i niestety jest problem. Podczas ćwiczeń oddechowych (czyli ciut większa, ale niewiele większa praca niż podczas codziennego używania aparatu mowy) robi mi się słabo, kręci się w głowie i mam dreszcze na karku.
Trochę mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory miałam wypracowane oddechy a tu nagle czuję się bezradna.
Ja tez czuję, ze płytko oddycham i łatwo łapię zadyszke.
-
Karolina@ wrote:Witam nowe dziewczyny. Fajnie, że nadal ujawniają się nowe mamusie i nasze grono stale rośnie
Ja w Medicover prowadzę ciążę, ponieważ mam z pracy pakiet, ale porodu tam nie planuję (ze względu na koszty).?
Ciążę prowadzę u lekarza prywatnie.
Właściwie od lat nie mam do czynienia z państwową służbą zdrowia i obawiam się, że z uwagi na mój delikatny i łagodny sposób bycia, nie umiałabym wywalczyć w państwowym szpitalu tego, czego chcę. Pewnie jakby coś mi nakazali, to bym się podporządkowała. Chociaż z drugiej strony, myślę że jeżeli chodziłoby o życie mojego dziecka, to być może obudziłaby się we mnie lwica.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20
-
muminka83 wrote:kochana zapewne masz okno. Otwórz je i wyrzuć ta wagę w pizdu
Rybko w pierwszym trymestrze kobiety chudną. Bardzo często. Jeszcze parę tygodni a staniesz się tłuściutka jak pączek i będziesz się turlać jak piłeczka
Muminko, id dzisiaj jesteś moją idolkąmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, witam również nowe mamusie. A ja siebie witam w 14 tygodniu II trymestrze i 4 miesiącu:)
Kajola, Karolina@, Est, edyś, A.Kasia, Mietka 30:), Izoleccc, baassiia, Martita88, She86, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, wiewiórka17 lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Jako że dziś dzień ujawniania podglądaczy i „podczytywaczy” to i ja się przyznaję, że jestem z Wami od samego początku. Dotychczas biernie, ale postaram się to zmienić.
Termin według OM mam na 08 marca. Z uwagi na wiek (34 lata) od razu zafundowałam sobie badanie Harmony, wobec czego wiem na 99 %, że oczekuję przyjścia na świat chłopca. Jest to moja pierwsza ciąża.
Mieszkam w Warszawie i poród planuję w szpitalu Medicover.
Cieszą mnie posty, w których podpowiadacie, co warto kupić dla małego dziecka. Dzięki temu forum dowiedziałam się m.in. o szumisiu, którego zresztą już zamówiłam. Planuję także zakup woombie. Z uwagi na wykonywaną przeze mnie pracę, która jest bardzo absorbująca, nie mam czasu na szukanie informacji w internecie, wobec czego takie wskazówki są dla mnie bardzo cenne.
Witam moją ròwnolatkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:07
M+M+? lubi tę wiadomość
-
margaret26 wrote:Gos - ja biorę 3 tabletki magne b6. Zalecają więcej w ulotce ,ale mi ta dawka wystarcza. Żadnych dolegliwości ze strony podbrzusza nie mam
Dziekuje za odpowiedzmoj gin mi narazie nie kazal go brac, nic nie mowil o nim, ale wczoraj zauwazylam wieczorem, ze troche po calym dniu mam twardsze podbrzusze wiec sama sobie go bede brac
tym bardziej ze pije kawe wiec magnez sie tez przyda
nie zaszkodzi a moze pomoc, a na wizycie spytam o konkretna dawke
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Domii sliczny brzuszek
M+m witaj i rozgosc sie u nasfajnie ze jest nas coraz wiecej
Dziewczyny jakie dawki magnezu bierzecie? ile razy dziennie?
Ja biorę ChelaMag B6 2x dziennie
w piątek idę na morfologię i zobaczę czy mi się te wyniki jakoś polepszyły przez to łykanie tabsów... -
Dziewczyny, na stronie happy mum jest promocja i przy zakupie co najmniej 2 ubrań z działu outlet od ceny ogólnej zamówienia odejmowane jest 50%. Ja za bluzkę, koszulę, spodnie i gruuuuby sweter zapłaciłam niespełna 200 złotych. Jest też trochę kurtek do wyboru.
Karolina@, Lula_w, A.Kasia, muminka83, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Karolina@ wrote:Ciążę prowadzę u lekarza prywatnie, a być może w szpitalu Medicover zdecyduję się na równoległe prowadzenie ciąży w III trymestrze.
Chcę rodzić przez CC, a wiem że w szpitalu Medicover taki poród można sobie wybrać. Zadawalają mnie tam też oferowane warunki (własny pokój, łazienka, możliwość noclegu osoby trzeciej, do dyspozycji rodzącej cały czas położna, ginekolog i anestezjolog).
Właściwie od lat nie mam do czynienia z państwową służbą zdrowia i obawiam się, że z uwagi na mój delikatny i łagodny sposób bycia, nie umiałabym wywalczyć w państwowym szpitalu tego, czego chcę. Pewnie jakby coś mi nakazali, to bym się podporządkowała. Chociaż z drugiej strony, myślę że jeżeli chodziłoby o życie mojego dziecka, to być może obudziłaby się we mnie lwica.
Czytałam o warunkach w szpitalu Medicover i są na wysokim poziomie. Z pewnością pod żadnym katem nie przypominają warunków z państwowych szpitali. Czytałam również opinie wielu pacjentek i wychwalają zarówno warunki szpitalne, lekarzy i całą otoczkę. Jednak nie ma się co oszukiwać, że mało kto może sobie pozwolić na taki wydatek... Mam nadzieję, że po porodzie napiszesz nam swoją relację z tego miejsca i będziesz mega zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:11
-
M+M+? też planuję kupić woombie, czekam na jakaś promocję i zamówię
RudyTygrsek Gratulacje II trymestru !!
ja magnez biorę raz na czas, jak mnie brzuch boli, albo wiem, że będę miała większy wysiłek, biorę Asmag 3 tabletki.
Teraz kupiłam DHA mama i tam już jest magnezRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki.
A mi dziś bardzo smutno bo mój mąż prawdopodobnie nie będzie mógł być w piątek na prenatalnychTak mi na tym zależało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:13
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]