Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiem Muminka przecież pisałam to półżartem
Właśnie nie chcę z mamą ani z przyjaciółką, chcę z K.muminka83 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyGośśś wrote:A co sie dzieje z Kasia???????????? Od rana jej nie ma... Odezwij sie!!!
Jestem, jestem! Dzięki za troskęNie miałam siły pisać
Oczywiście wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt i dobrych wieści, a także witam nowe koleżanki!
Wczoraj wieczorem padłam jak przecinek. Nie dość, że byłam padnięta to jeszcze kilka razy bardzo mocno zabolało mnie w szyjce i trochę się przestraszyłam. Dziś za to planowałam zrobić morfologię, mocz, czystość pochwy a PRZEDE WSZYSTKIM krzywą cukrową i niestety dupka z tego. Pierwsze co rano zrobiłam to zwymiotowałam. Pierwszy raz w tej ciąży i to akurat dziśMdliło mnie do samego południa, zrobiłam więc resztę badań ale bałam się wypić glukozę bo czułam, że za długo mi w żołądku nie zostanie
W poniedziałek mam się u ginka pojawić z wynikami, więc i tak muszę zrobić tą krzywą, może w sobotę pojadę...
A co do reszty badań to mam już wyniki morfologii i moczu. Dziwna sprawa, bo bakterie w moczu nieliczne a piecze mnie przy sikaniu cały czas. Ciekawe co ginek na to. A morfologia ok prócz hematokrytu, bo tu mam 35,9 a norma jest 38-45. -
aaagaaatka wrote:No wiem Muminka przecież pisałam to półżartem
Właśnie nie chcę z mamą ani z przyjaciółką, chcę z K.
Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego Ki będę trzymać cię za dłoń :-*
aaagaaatka, domiii, Martita88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego K
i będę trzymać cię za dłoń :-*
Bielsko-BiałaMuminka to szczudła Ci się przydadzą
muminka83 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
domiii, Martita88, edyś, Kajola, A.Kasia, aaagaaatka, Gośśś, Izoleccc, kateee, Karka, She86, 26Asia, Vincent, Madzialena90, Kate84, wiewiórka17, Hannia123, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
jusiakp
-
domiii wrote:Super! a dobrej jakości są? bo cena jakaś taka mała...
kurcze ja ciągle się mieszczę we wszystkie ciuchy mimo brzuchola, ale to pewnie kwestia tego, że mam 95% sukienek i tunikwięc tak odciągam te zakupy ciążowe
nie są strasznie cienkie tylko typowo jesienne
ale Ty możesz mieć wyższe wymagania
Jak za leginsy to wydaje mi się ze normalna cena, w końcu to nie spodnie
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
ksanka wrote:
Martita - jak rozmowa z prezesem - dadza ci odpoczac ?
Ksanka gadałam i pozytywne zaskoczeniepowiedział że rozumie i że teraz zdrowie moje i dziecka najważniensze. Po prosił tylko żebym wprowadziła nową osobę jak już ją znajdą
także nie było źle
Kajola, ksanka, A.Kasia, Gośśś, muminka83, Karolina@, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyd'nusia wrote:Hahaha witaj w klubie Margaret
ja na myśl o mięsie mam odruch wymiotny niestety. 2 razy zjadłam śledzie na początku ciąży. Tak to ryb nie jem. Ale gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami bym wszamala
Rany a ja myślałam, że moje obrzydzenie do mięsa jest czymś dziwnym. Ulżyło mi.d'nusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec
edyś, A.Kasia, aaagaaatka, Martita88, Gośśś, muminka83, Kajola, Karolina@, domiii, She86, Madzialena90, krówka_muffka, Kate84, wiewiórka17, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Witajcie nowe Mamuśki:) Miło Was tu gościć, mam nadzieję, że więcej będziecie się teraz udzielać, bo u nas jest rodzinna atmosfera:) Przytulnie i ciepło:) I jesteśmy tu, aby się wspierać, a nie nakręcać negatywnie. Oczywiście, iż bywa tak, że czasem jest chwila grozy, paniki, ale nie dajmy się zwariować. Nikt nikogo nie chce nakręcać źle:) Piszcie więć śmiało:)
Piękne brzuszki dziewczyny:) Rewelacja! Cud-miód:) Dzieci rosną jak na drożdżach hihi
Zazdroszczę pierwszych ruchów, ale i na mnie przyjdzie czas i na pozostałe mamuśki:)
Agatko moja Ty Perełko, nie smuć się:* Wiem, że bardzo chciałaś, żeby mąż był z Tobą. Jak widać nie zawsze jest tak jakbyśmy chciały, najważniejsze, że te badania będą, bo jesteś w ciąży:) Tak mocno wyczekiwanej! A na kolejnych już na pewno będzie i tatuśPoproś o dużo zdjęć, a może udało by się nakręcić krótki filmik telefonem? Jeśli lekarz jest fajny to pozwoli, a nawet i pomoże i sam nakręci:)
Rozkręcamy się już na dobre:) Czas zaczyna szybko płynąc, już prawie wszystkie za chwilę będziemy w II trymestrze. Jupiiii:)
Cieszmy się tym pięknym stanem:)
Przesyłam buziaki dla wszystkich:*:*:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:26
muminka83, kateee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasisko wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was w drugim trymestrze miała bądź ma kłopoty z oddychaniem?
Ostatnio zauważyłam, że dość płytko oddycham i w ciągu dnia czuję się jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.
Wróciłam ostatnio na lekcje śpiewu (po dwóch latach przerwy) i niestety jest problem. Podczas ćwiczeń oddechowych (czyli ciut większa, ale niewiele większa praca niż podczas codziennego używania aparatu mowy) robi mi się słabo, kręci się w głowie i mam dreszcze na karku.
Trochę mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory miałam wypracowane oddechy a tu nagle czuję się bezradna.
Ja uprawiałam sport, jestem trenerem speedbadmintona, i odkąd jestem w ciąży zauważyłam u siebie zmniejszoną wydolność sercowo - oddechową. Dostaję zadyszki przy wejściu na 2 piętro.
margaret26 lubi tę wiadomość
-
aaagaaatka wrote:No wiem Muminka przecież pisałam to półżartem
Właśnie nie chcę z mamą ani z przyjaciółką, chcę z K.