Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Muminka przecież pisałam to półżartem ;)
    Właśnie nie chcę z mamą ani z przyjaciółką, chcę z K. :(

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A co sie dzieje z Kasia???????????? Od rana jej nie ma... Odezwij sie!!!

Jestem, jestem! Dzięki za troskę :) Nie miałam siły pisać :/ Oczywiście wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt i dobrych wieści, a także witam nowe koleżanki!

Wczoraj wieczorem padłam jak przecinek. Nie dość, że byłam padnięta to jeszcze kilka razy bardzo mocno zabolało mnie w szyjce i trochę się przestraszyłam. Dziś za to planowałam zrobić morfologię, mocz, czystość pochwy a PRZEDE WSZYSTKIM krzywą cukrową i niestety dupka z tego. Pierwsze co rano zrobiłam to zwymiotowałam. Pierwszy raz w tej ciąży i to akurat dziś :( Mdliło mnie do samego południa, zrobiłam więc resztę badań ale bałam się wypić glukozę bo czułam, że za długo mi w żołądku nie zostanie :/ W poniedziałek mam się u ginka pojawić z wynikami, więc i tak muszę zrobić tą krzywą, może w sobotę pojadę...

A co do reszty badań to mam już wyniki morfologii i moczu. Dziwna sprawa, bo bakterie w moczu nieliczne a piecze mnie przy sikaniu cały czas. Ciekawe co ginek na to. A morfologia ok prócz hematokrytu, bo tu mam 35,9 a norma jest 38-45.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:

Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego K :P i będę trzymać cię za dłoń :-* :P

aaagaaatka, domiii, Martita88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    nie dziwię się, bo każda pewnie chce maksymalnie angażować przyszłego tatusia...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego K :P i będę trzymać cię za dłoń :-* :P

Bielsko-Biała :) Muminka to szczudła Ci się przydadzą :D

f2w3sek2i28gayyb.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia no widzisz jaka złośliwość losu ;/
    Może masz wejście podrażnione przez coś, uczulenie czy coś w tym stylu?

f2w3sek2i28gayyb.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Bielsko-Biała :) Muminka to szczudła Ci się przydadzą :D

A ja z Zabrza :D

aaagaaatka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2511850_img-20150916-160446.jpg
    Moj brzusio, wlasnie zbieram sie do gina

domiii, Martita88, edyś, Kajola, nick nieaktualny, aaagaaatka, Gośśś, nick nieaktualny, kateee, Karka, She86, 26Asia, Vincent, Madzialena90, Kate84, wiewiórka17, Hannia123, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Super! a dobrej jakości są? bo cena jakaś taka mała...
    kurcze ja ciągle się mieszczę we wszystkie ciuchy mimo brzuchola, ale to pewnie kwestia tego, że mam 95% sukienek i tunik :) więc tak odciągam te zakupy ciążowe :D
    Mi jakość odpowiada ;-) nie są strasznie cienkie tylko typowo jesienne ;-) ale Ty możesz mieć wyższe wymagania ;)
    Jak za leginsy to wydaje mi się ze normalna cena, w końcu to nie spodnie :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Martita - jak rozmowa z prezesem - dadza ci odpoczac ?

Ksanka gadałam i pozytywne zaskoczenie :) powiedział że rozumie i że teraz zdrowie moje i dziecka najważniensze. Po prosił tylko żebym wprowadziła nową osobę jak już ją znajdą :) także nie było źle

Kajola, ksanka, nick nieaktualny, Gośśś, muminka83, Karolina@, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hahaha witaj w klubie Margaret :) ja na myśl o mięsie mam odruch wymiotny niestety. 2 razy zjadłam śledzie na początku ciąży. Tak to ryb nie jem. Ale gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami bym wszamala :-D

Rany a ja myślałam, że moje obrzydzenie do mięsa jest czymś dziwnym. Ulżyło mi. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieso jem, ale wedliny nie tkne Taki wywrotowiec ze mnie, jakby to moja mama powiedziala ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec

edyś, nick nieaktualny, aaagaaatka, Martita88, Gośśś, muminka83, Kajola, Karolina@, domiii, She86, Madzialena90, krówka_muffka, Kate84, wiewiórka17, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamuśki:) Miło Was tu gościć, mam nadzieję, że więcej będziecie się teraz udzielać, bo u nas jest rodzinna atmosfera:) Przytulnie i ciepło:) I jesteśmy tu, aby się wspierać, a nie nakręcać negatywnie. Oczywiście, iż bywa tak, że czasem jest chwila grozy, paniki, ale nie dajmy się zwariować. Nikt nikogo nie chce nakręcać źle:) Piszcie więć śmiało:)

Piękne brzuszki dziewczyny:) Rewelacja! Cud-miód:) Dzieci rosną jak na drożdżach hihi
    Zazdroszczę pierwszych ruchów, ale i na mnie przyjdzie czas i na pozostałe mamuśki:)

Agatko moja Ty Perełko, nie smuć się:* Wiem, że bardzo chciałaś, żeby mąż był z Tobą. Jak widać nie zawsze jest tak jakbyśmy chciały, najważniejsze, że te badania będą, bo jesteś w ciąży:) Tak mocno wyczekiwanej! A na kolejnych już na pewno będzie i tatuś:) Poproś o dużo zdjęć, a może udało by się nakręcić krótki filmik telefonem? Jeśli lekarz jest fajny to pozwoli, a nawet i pomoże i sam nakręci:)

Rozkręcamy się już na dobre:) Czas zaczyna szybko płynąc, już prawie wszystkie za chwilę będziemy w II trymestrze. Jupiiii:)

Cieszmy się tym pięknym stanem:)
    Przesyłam buziaki dla wszystkich:*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:26

muminka83, kateee lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, slicznie wyglądasz!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec
    Wlasnie mialam Cie wywolywac na forum :D myslami Cie sciagnelam :)

muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy krople mietowe w ciazy sa ok? Zjadlam taki pyszny i zdrowy obiad a boli mnie zoladek :(
    Edit: zawieraja etanol, wiec odpada Co w takim razie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:31

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was w drugim trymestrze miała bądź ma kłopoty z oddychaniem?

Ostatnio zauważyłam, że dość płytko oddycham i w ciągu dnia czuję się jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.

Wróciłam ostatnio na lekcje śpiewu (po dwóch latach przerwy) i niestety jest problem. Podczas ćwiczeń oddechowych (czyli ciut większa, ale niewiele większa praca niż podczas codziennego używania aparatu mowy) robi mi się słabo, kręci się w głowie i mam dreszcze na karku.

Trochę mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory miałam wypracowane oddechy a tu nagle czuję się bezradna.

Ja uprawiałam sport, jestem trenerem speedbadmintona, i odkąd jestem w ciąży zauważyłam u siebie zmniejszoną wydolność sercowo - oddechową. Dostaję zadyszki przy wejściu na 2 piętro. :)

margaret26 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Agatka wiem o czym mowisz ja tez chcialam zmoim isc i w ostatniej chwilimu sie udalo wysepic dzien wolnego ale ttlko dlatego ze powiedzial ze jak urlopu nje dostanie to bierze "ż" i i tak go w pracy nie bedzie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ