X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Muminka przecież pisałam to półżartem ;)
    Właśnie nie chcę z mamą ani z przyjaciółką, chcę z K. :(

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A co sie dzieje z Kasia???????????? Od rana jej nie ma... Odezwij sie!!!

Jestem, jestem! Dzięki za troskę :) Nie miałam siły pisać :/ Oczywiście wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt i dobrych wieści, a także witam nowe koleżanki!

Wczoraj wieczorem padłam jak przecinek. Nie dość, że byłam padnięta to jeszcze kilka razy bardzo mocno zabolało mnie w szyjce i trochę się przestraszyłam. Dziś za to planowałam zrobić morfologię, mocz, czystość pochwy a PRZEDE WSZYSTKIM krzywą cukrową i niestety dupka z tego. Pierwsze co rano zrobiłam to zwymiotowałam. Pierwszy raz w tej ciąży i to akurat dziś :( Mdliło mnie do samego południa, zrobiłam więc resztę badań ale bałam się wypić glukozę bo czułam, że za długo mi w żołądku nie zostanie :/ W poniedziałek mam się u ginka pojawić z wynikami, więc i tak muszę zrobić tą krzywą, może w sobotę pojadę...

A co do reszty badań to mam już wyniki morfologii i moczu. Dziwna sprawa, bo bakterie w moczu nieliczne a piecze mnie przy sikaniu cały czas. Ciekawe co ginek na to. A morfologia ok prócz hematokrytu, bo tu mam 35,9 a norma jest 38-45.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:

Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego K :P i będę trzymać cię za dłoń :-* :P

aaagaaatka, domiii, Martita88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    nie dziwię się, bo każda pewnie chce maksymalnie angażować przyszłego tatusia...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Gdzie mieszkasz? Bo jak blisko to przebiorę się za Twojego K :P i będę trzymać cię za dłoń :-* :P

Bielsko-Biała :) Muminka to szczudła Ci się przydadzą :D

f2w3sek2i28gayyb.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia no widzisz jaka złośliwość losu ;/
    Może masz wejście podrażnione przez coś, uczulenie czy coś w tym stylu?

f2w3sek2i28gayyb.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Bielsko-Biała :) Muminka to szczudła Ci się przydadzą :D

A ja z Zabrza :D

aaagaaatka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2511850_img-20150916-160446.jpg
    Moj brzusio, wlasnie zbieram sie do gina

domiii, Martita88, edyś, Kajola, A.Kasia, aaagaaatka, Gośśś, Izoleccc, kateee, Karka, She86, 26Asia, Vincent, Madzialena90, Kate84, wiewiórka17, Hannia123, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Super! a dobrej jakości są? bo cena jakaś taka mała...
    kurcze ja ciągle się mieszczę we wszystkie ciuchy mimo brzuchola, ale to pewnie kwestia tego, że mam 95% sukienek i tunik :) więc tak odciągam te zakupy ciążowe :D
    Mi jakość odpowiada ;-) nie są strasznie cienkie tylko typowo jesienne ;-) ale Ty możesz mieć wyższe wymagania ;)
    Jak za leginsy to wydaje mi się ze normalna cena, w końcu to nie spodnie :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Martita - jak rozmowa z prezesem - dadza ci odpoczac ?

Ksanka gadałam i pozytywne zaskoczenie :) powiedział że rozumie i że teraz zdrowie moje i dziecka najważniensze. Po prosił tylko żebym wprowadziła nową osobę jak już ją znajdą :) także nie było źle

Kajola, ksanka, A.Kasia, Gośśś, muminka83, Karolina@, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hahaha witaj w klubie Margaret :) ja na myśl o mięsie mam odruch wymiotny niestety. 2 razy zjadłam śledzie na początku ciąży. Tak to ryb nie jem. Ale gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami bym wszamala :-D

Rany a ja myślałam, że moje obrzydzenie do mięsa jest czymś dziwnym. Ulżyło mi. :)

d'nusia lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieso jem, ale wedliny nie tkne Taki wywrotowiec ze mnie, jakby to moja mama powiedziala ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec

edyś, A.Kasia, aaagaaatka, Martita88, Gośśś, muminka83, Kajola, Karolina@, domiii, She86, Madzialena90, krówka_muffka, Kate84, wiewiórka17, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamuśki:) Miło Was tu gościć, mam nadzieję, że więcej będziecie się teraz udzielać, bo u nas jest rodzinna atmosfera:) Przytulnie i ciepło:) I jesteśmy tu, aby się wspierać, a nie nakręcać negatywnie. Oczywiście, iż bywa tak, że czasem jest chwila grozy, paniki, ale nie dajmy się zwariować. Nikt nikogo nie chce nakręcać źle:) Piszcie więć śmiało:)

Piękne brzuszki dziewczyny:) Rewelacja! Cud-miód:) Dzieci rosną jak na drożdżach hihi
    Zazdroszczę pierwszych ruchów, ale i na mnie przyjdzie czas i na pozostałe mamuśki:)

Agatko moja Ty Perełko, nie smuć się:* Wiem, że bardzo chciałaś, żeby mąż był z Tobą. Jak widać nie zawsze jest tak jakbyśmy chciały, najważniejsze, że te badania będą, bo jesteś w ciąży:) Tak mocno wyczekiwanej! A na kolejnych już na pewno będzie i tatuś:) Poproś o dużo zdjęć, a może udało by się nakręcić krótki filmik telefonem? Jeśli lekarz jest fajny to pozwoli, a nawet i pomoże i sam nakręci:)

Rozkręcamy się już na dobre:) Czas zaczyna szybko płynąc, już prawie wszystkie za chwilę będziemy w II trymestrze. Jupiiii:)

Cieszmy się tym pięknym stanem:)
    Przesyłam buziaki dla wszystkich:*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:26

muminka83, kateee lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, slicznie wyglądasz!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec
    Wlasnie mialam Cie wywolywac na forum :D myslami Cie sciagnelam :)

muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy krople mietowe w ciazy sa ok? Zjadlam taki pyszny i zdrowy obiad a boli mnie zoladek :(
    Edit: zawieraja etanol, wiec odpada Co w takim razie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:31

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was w drugim trymestrze miała bądź ma kłopoty z oddychaniem?

Ostatnio zauważyłam, że dość płytko oddycham i w ciągu dnia czuję się jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.

Wróciłam ostatnio na lekcje śpiewu (po dwóch latach przerwy) i niestety jest problem. Podczas ćwiczeń oddechowych (czyli ciut większa, ale niewiele większa praca niż podczas codziennego używania aparatu mowy) robi mi się słabo, kręci się w głowie i mam dreszcze na karku.

Trochę mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory miałam wypracowane oddechy a tu nagle czuję się bezradna.

Ja uprawiałam sport, jestem trenerem speedbadmintona, i odkąd jestem w ciąży zauważyłam u siebie zmniejszoną wydolność sercowo - oddechową. Dostaję zadyszki przy wejściu na 2 piętro. :)

margaret26 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Agatka wiem o czym mowisz ja tez chcialam zmoim isc i w ostatniej chwilimu sie udalo wysepic dzien wolnego ale ttlko dlatego ze powiedzial ze jak urlopu nje dostanie to bierze "ż" i i tak go w pracy nie bedzie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ