X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli chodzi o bole kregoslupa, to czy ktoras z was ma dyskopatie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie wyglądacie prześlicznie ze swimi uroczymi brzuszkami :)

Ktoś pytał o krople miętowe... Jeśli chodzi o krople żołądkowe, to nie można w ciąży, chyba nawet na buteleczce jest tak napisane.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    A ja byłam u babci na zupce pomidorowej i pierożkach z mięsem

Mmmmm zupa pomidorowa :D jadłabym wiadrami :P ale tylko z makaronem :)
    Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sos :/ w sumke to moje żywienie to mało zdrowe...

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 właśnie ta moja była z makaronem :P I dostałam jeszcze słoiczek do domku...

Martita88 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje dostawa z Apteki Gemini? Bo nie wiem czy opłaca się zamawiać tylko jedne witaminki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Est lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Mmmmm zupa pomidorowa :D jadłabym wiadrami :P ale tylko z makaronem :) Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sos :/ w sumke to moje żywienie to mało zdrowe...

Myślę, że nie jesz aż tak bardzo niezdrowo. Makaron z sosem jest ok. :)

A my dzisiaj jedliśmy rosołek (z wczoraj), kotlety schabowe, ziemniaczki i mizerię. Taki niedzielny obiad w środku tygodnia ;)

Zupa pomidorowa zawsze i wszędzie ;) A teraz zastanawiam się, co zrobić na jutrzejszy obiad. Gołąbków nie lubię, tzn. jadłam tylko raz w życiu na koloniach i od tej pory nieeeee ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek no cos Ty :P nie lubisz golabkow :P ja bym codziennie mogla jesc hehe :P

Karka ja wole pomacac i przymierzyc :P dla tego nie lubie kupowac z neta ubran :P

Ja za przesylke z gemini dawalam 18,50 ale wzielam kuriera za pobraniem... Jednej rzeczy sie nie oplaca kupic, na wiekszej ilosci to jest taniej :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek no ostatnio to mogłabym tylko kanapkami żyć :) dzisiaj coś na ciepło. Ale tak pomyślałam, że zrobię gar pomidorowej i tym będę się karmić na ciepło ;)

Schabowy też dobry :) mniam :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za gołąbki to dałabym się pokroić!! A pomidorową też uwielbiam, najlepiej z makaronem :)

domiii, muminka83, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm gołąbeczki :-D Moje ulubione to gołąbki bez zawijania, pychotka :-)

domiii lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny :-/ pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza :-) wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie :-/ coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia :-D

Kate84 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze zamówiłam dietę dla kobiet w ciąży z dostawą do domu. Codziennie o 7:00 dostarczali mi pod drzwi 5 posiłków.
    Drugi raz bym się na to nie zdecydowała, chociaż to zniechęcenie może być spowodowane moim słabym samopoczuciem i brakiem apetytu w pierwszych tygodniach ciąży.
    Ponadto nie do końca ta dieta wzbudziła moje zaufanie. Po pierwsze zalecali pić kilka szklanek zielonej herbaty, a ta przecież nie jest zalecana w ciąży. Po drugie często np. dawali dania z fetą, nie informując czy jest zrobiona z pasteryzowanego mleka. Ponadto mój M w tym samym czasie zamówił z tej samej firmy dietę odchudzającą (1000 kalorii) i dostawał dokładnie to samo co ja, tyle że mniejsze porcje. Także mam wątpliwości, czy dieta ta była dedykowana specjalnie dla kobiet w ciąży.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Mi jeszcze gołąbki na jutro zostały, pyszne wyszły :) Pomidorówkę też bardzo lubię ale już mi się pomału przejada. Raz na tydzień muszę gotować dla Zuzi, bo z zup moje dziecko toleruje tylko rosół i pomidorówkę z makaronem ;)

To tak jak moj synus. Na zmiane tylko "zolta" zupka i "czerwona" zupka, czyli rosol i pomidorowa, tylko z makaronem. I ostatnio nawet to tylko z jednej miski, bo z innej to juz nie smakuje:-P Dzieci...

Lula_w, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, Gośś dzięki za info o aptece!

Lula_w, Gośśś lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny :-/ pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza :-) wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie :-/ coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia :-D

Przykro mi, że musisz się szpikować lekami dalej :(
    Ale najważniejsze, że uspokoiłaś się, że to macica tylko :)
    Gratuluję córki!!!

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, jesli chodzi o bole kregoslupa, to czy ktoras z was ma dyskopatie?

Ja mam na odcinku L5-S1.
    Na szczęście od ok. 4 lat o sobie nie przypomina, chociaż wcześniej było ciężko. Skuteczna rehabilitacji pomogła mi uniknąć operacji. Obecnie czuję się na tyle dobrze, że zupełnie wypadło mi z głowy, aby o tym poinformować lekarza.

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

A ten antybiotyk tylko z powodu kaszlu????

Super, dziewczynek tu niedosyt więc fajnie, że będzie córcia :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin to globulki dopochwowe, tam musi byc stan zapalny i nie mają nic wspólnego z kaszlem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ