Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karka wrote:A ja byłam u babci na zupce pomidorowej i pierożkach z mięsem
Mmmmm zupa pomidorowajadłabym wiadrami
ale tylko z makaronem
Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sosw sumke to moje żywienie to mało zdrowe...
-
Martita88 wrote:Mmmmm zupa pomidorowa
jadłabym wiadrami
ale tylko z makaronem
Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sos
w sumke to moje żywienie to mało zdrowe...
Myślę, że nie jesz aż tak bardzo niezdrowo. Makaron z sosem jest ok.
A my dzisiaj jedliśmy rosołek (z wczoraj), kotlety schabowe, ziemniaczki i mizerię. Taki niedzielny obiad w środku tygodnia
Zupa pomidorowa zawsze i wszędzieA teraz zastanawiam się, co zrobić na jutrzejszy obiad. Gołąbków nie lubię, tzn. jadłam tylko raz w życiu na koloniach i od tej pory nieeeee
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Ryjek no cos Ty
nie lubisz golabkow
ja bym codziennie mogla jesc hehe
Karka ja wole pomacac i przymierzycdla tego nie lubie kupowac z neta ubran
Ja za przesylke z gemini dawalam 18,50 ale wzielam kuriera za pobraniem... Jednej rzeczy sie nie oplaca kupic, na wiekszej ilosci to jest taniejmuminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny
pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza
wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie
coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia
Kate84 lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Ja w I trymestrze zamówiłam dietę dla kobiet w ciąży z dostawą do domu. Codziennie o 7:00 dostarczali mi pod drzwi 5 posiłków.
Drugi raz bym się na to nie zdecydowała, chociaż to zniechęcenie może być spowodowane moim słabym samopoczuciem i brakiem apetytu w pierwszych tygodniach ciąży.
Ponadto nie do końca ta dieta wzbudziła moje zaufanie. Po pierwsze zalecali pić kilka szklanek zielonej herbaty, a ta przecież nie jest zalecana w ciąży. Po drugie często np. dawali dania z fetą, nie informując czy jest zrobiona z pasteryzowanego mleka. Ponadto mój M w tym samym czasie zamówił z tej samej firmy dietę odchudzającą (1000 kalorii) i dostawał dokładnie to samo co ja, tyle że mniejsze porcje. Także mam wątpliwości, czy dieta ta była dedykowana specjalnie dla kobiet w ciąży.
-
Lula_w wrote:Mi jeszcze gołąbki na jutro zostały, pyszne wyszły
Pomidorówkę też bardzo lubię ale już mi się pomału przejada. Raz na tydzień muszę gotować dla Zuzi, bo z zup moje dziecko toleruje tylko rosół i pomidorówkę z makaronem
To tak jak moj synus. Na zmiane tylko "zolta" zupka i "czerwona" zupka, czyli rosol i pomidorowa, tylko z makaronem. I ostatnio nawet to tylko z jednej miski, bo z innej to juz nie smakuje:-P Dzieci...Lula_w, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny
pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza
wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie
coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia
Przykro mi, że musisz się szpikować lekami dalej
Ale najważniejsze, że uspokoiłaś się, że to macica tylko
Gratuluję córki!!!
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
edyś wrote:Dziewczyny, jesli chodzi o bole kregoslupa, to czy ktoras z was ma dyskopatie?
Ja mam na odcinku L5-S1.
Na szczęście od ok. 4 lat o sobie nie przypomina, chociaż wcześniej było ciężko. Skuteczna rehabilitacji pomogła mi uniknąć operacji. Obecnie czuję się na tyle dobrze, że zupełnie wypadło mi z głowy, aby o tym poinformować lekarza.
-
jusiakp wrote:Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny
A ten antybiotyk tylko z powodu kaszlu????
Super, dziewczynek tu niedosyt więc fajnie, że będzie córciaSyn Stasiu ur 02.03.2016