X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli chodzi o bole kregoslupa, to czy ktoras z was ma dyskopatie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie wyglądacie prześlicznie ze swimi uroczymi brzuszkami :)

Ktoś pytał o krople miętowe... Jeśli chodzi o krople żołądkowe, to nie można w ciąży, chyba nawet na buteleczce jest tak napisane.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    A ja byłam u babci na zupce pomidorowej i pierożkach z mięsem

Mmmmm zupa pomidorowa :D jadłabym wiadrami :P ale tylko z makaronem :)
    Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sos :/ w sumke to moje żywienie to mało zdrowe...

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 właśnie ta moja była z makaronem :P I dostałam jeszcze słoiczek do domku...

Martita88 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje dostawa z Apteki Gemini? Bo nie wiem czy opłaca się zamawiać tylko jedne witaminki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Est lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Mmmmm zupa pomidorowa :D jadłabym wiadrami :P ale tylko z makaronem :) Ja zauważyłam że ostatnio nie bardzo mięso mi wchodzi. Dzisiaj dorzucilam do tego sosu kurczaka robionego na parze (miałam z wczoraj) i nie podchodzi mi - zjadłam tylko makaron i sos :/ w sumke to moje żywienie to mało zdrowe...

Myślę, że nie jesz aż tak bardzo niezdrowo. Makaron z sosem jest ok. :)

A my dzisiaj jedliśmy rosołek (z wczoraj), kotlety schabowe, ziemniaczki i mizerię. Taki niedzielny obiad w środku tygodnia ;)

Zupa pomidorowa zawsze i wszędzie ;) A teraz zastanawiam się, co zrobić na jutrzejszy obiad. Gołąbków nie lubię, tzn. jadłam tylko raz w życiu na koloniach i od tej pory nieeeee ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek no cos Ty :P nie lubisz golabkow :P ja bym codziennie mogla jesc hehe :P

Karka ja wole pomacac i przymierzyc :P dla tego nie lubie kupowac z neta ubran :P

Ja za przesylke z gemini dawalam 18,50 ale wzielam kuriera za pobraniem... Jednej rzeczy sie nie oplaca kupic, na wiekszej ilosci to jest taniej :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek no ostatnio to mogłabym tylko kanapkami żyć :) dzisiaj coś na ciepło. Ale tak pomyślałam, że zrobię gar pomidorowej i tym będę się karmić na ciepło ;)

Schabowy też dobry :) mniam :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za gołąbki to dałabym się pokroić!! A pomidorową też uwielbiam, najlepiej z makaronem :)

domiii, muminka83, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm gołąbeczki :-D Moje ulubione to gołąbki bez zawijania, pychotka :-)

domiii lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny :-/ pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza :-) wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie :-/ coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia :-D

Kate84 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze zamówiłam dietę dla kobiet w ciąży z dostawą do domu. Codziennie o 7:00 dostarczali mi pod drzwi 5 posiłków.
    Drugi raz bym się na to nie zdecydowała, chociaż to zniechęcenie może być spowodowane moim słabym samopoczuciem i brakiem apetytu w pierwszych tygodniach ciąży.
    Ponadto nie do końca ta dieta wzbudziła moje zaufanie. Po pierwsze zalecali pić kilka szklanek zielonej herbaty, a ta przecież nie jest zalecana w ciąży. Po drugie często np. dawali dania z fetą, nie informując czy jest zrobiona z pasteryzowanego mleka. Ponadto mój M w tym samym czasie zamówił z tej samej firmy dietę odchudzającą (1000 kalorii) i dostawał dokładnie to samo co ja, tyle że mniejsze porcje. Także mam wątpliwości, czy dieta ta była dedykowana specjalnie dla kobiet w ciąży.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Mi jeszcze gołąbki na jutro zostały, pyszne wyszły :) Pomidorówkę też bardzo lubię ale już mi się pomału przejada. Raz na tydzień muszę gotować dla Zuzi, bo z zup moje dziecko toleruje tylko rosół i pomidorówkę z makaronem ;)

To tak jak moj synus. Na zmiane tylko "zolta" zupka i "czerwona" zupka, czyli rosol i pomidorowa, tylko z makaronem. I ostatnio nawet to tylko z jednej miski, bo z innej to juz nie smakuje:-P Dzieci...

Lula_w, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, Gośś dzięki za info o aptece!

Lula_w, Gośśś lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Wrocilam od ginka, zapisal antybiotyk jeszcze na 5 dni bo kaszel mam straszny :-/ pytalam o to twarde cos w brzuchu jak mnie badal, mowil z usmiechem ,,to macica,, heh jestem spokojniejsza :-) wzielam pierwsze zwolnienie. I zostawilam w aptece ponad 100zl, masc Pimafucin i globulki sa strasznie drogie :-/ coz.. aaa jeszcze pokazywalam mu moje wyniki z usg i mowie ze podobno corka ale ze to wczesnie jeszcze wtedy bylo a on ze ten lekarz sie nigdy nie pomylil w plci i ze jak nie jest pewien to po prostu nie mowi, wiec bedzie corcia :-D

Przykro mi, że musisz się szpikować lekami dalej :(
    Ale najważniejsze, że uspokoiłaś się, że to macica tylko :)
    Gratuluję córki!!!

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, jesli chodzi o bole kregoslupa, to czy ktoras z was ma dyskopatie?

Ja mam na odcinku L5-S1.
    Na szczęście od ok. 4 lat o sobie nie przypomina, chociaż wcześniej było ciężko. Skuteczna rehabilitacji pomogła mi uniknąć operacji. Obecnie czuję się na tyle dobrze, że zupełnie wypadło mi z głowy, aby o tym poinformować lekarza.

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

A ten antybiotyk tylko z powodu kaszlu????

Super, dziewczynek tu niedosyt więc fajnie, że będzie córcia :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin to globulki dopochwowe, tam musi byc stan zapalny i nie mają nic wspólnego z kaszlem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ