X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek augmentin z powodu oskrzeli a pimafucin dopochwowo bo swedzi diabelnie od tych antyb :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam na odcinku L5-S1.
    Na szczęście od ok. 4 lat o sobie nie przypomina, chociaż wcześniej było ciężko. Skuteczna rehabilitacji pomogła mi uniknąć operacji. Obecnie czuję się na tyle dobrze, że zupełnie wypadło mi z głowy, aby o tym poinformować lekarza.
    U mnie nie ma tragedii,ledzwia odzywaja sie raz na jakis czas, ale tak jak juz pisalam ciezko mi sie na lozku przekrecic z bolu. Po calym dniu chodze skulona z bolu. W poniedzialek na wizycie musze poinformowac o tym gin, chociaz w niczym mi nie pomoze :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem przerażona. Doradźcie coś.
    Przed chwilą byłam w pozycji zgiętej (kucałam) i nagle jak mnie coś zabolało na wysokości kości biodrowej. Ból straszny, jakby mi jakiś granat rozsadziło w tym miejscu. Zostałam na ziemi w takiej pozycji, pięć sekund i minęło. Zaraz po tym się położyłam zlana potem, ciśnienie mega, ale się nie powtórzyło. Biorę codziennie magnez. Skurczu macicy to nie przypominało. Wątpię, aby to był kopniak, bo jak takie kopniaki mam dostawać do końca lutego nie wiem jak to wytrwam...;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    U mnie nie ma tragedii,ledzwia odzywaja sie raz na jakis czas, ale tak jak juz pisalam ciezko mi sie na lozku przekrecic z bolu. Po calym dniu chodze skulona z bolu. W poniedzialek na wizycie musze poinformowac o tym gin, chociaz w niczym mi nie pomoze :/

Zaczęłam się niepokoić, czy ta dyskopatia nie będzie stanowić przeszkody do znieczulenie przy CC. Przeczytałam w internecie, że przy znieczuleniu podpajeczynówkowym wykonywane jest nakłucie na poziomie lędźwiowym kręgosłupa, na wysokości nie wyższej niż kręgi L3 i L4 (ja mam dyskopatię L5-S1). Nie wiem, czy schorzenie kręgosłupa ma tu jakiekolwiek znaczenie, ale niewątpliwie na konsultacji w szpitalu, na którą wybieram się w 20 tygodniu, muszę o tym poinformować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:16

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ryjek augmentin z powodu oskrzeli a pimafucin dopochwowo bo swedzi diabelnie od tych antyb :-/

:( Kurcze, niefajnie. Zdrowia życzę :*

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Zaczęłam się niepokoić, czy ta dyskopatia nie będzie stanowić przeszkody do znieczulenie przy CC. Przeczytałam w internecie, że przy znieczuleniem podpajeczynówkowym wykonywane jest nakłucie na poziomie lędźwiowym kręgosłupa, na wysokości nie wyższej niż kręgi L3 i L4 (ja mam dyskopatię L5-S1). Nie wiem, czy schorzenie kręgosłupa ma tu jakiekolwiek znaczenie, ale niewątpliwie na konsultacji w szpitalu, na którą wybieram się w 20 tygodniu, muszę o tym poinformować.
    Koniecznie :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Zaczęłam się niepokoić, czy ta dyskopatia nie będzie stanowić przeszkody do znieczulenie przy CC. Przeczytałam w internecie, że przy znieczuleniem podpajeczynówkowym wykonywane jest nakłucie na poziomie lędźwiowym kręgosłupa, na wysokości nie wyższej niż kręgi L3 i L4 (ja mam dyskopatię L5-S1). Nie wiem, czy schorzenie kręgosłupa ma tu jakiekolwiek znaczenie, ale niewątpliwie na konsultacji w szpitalu, na którą wybieram się w 20 tygodniu, muszę o tym poinformować.

Mój neurolog twierdzi że dyskopatia jest przeciwwskazaniem. Ja mam narośla/ guzy na odcinku lędźwiowym l2-l3 i nie ma możliwości wkucia. Mi nawet anestezjolog ( nie jeden bo miałam operacji 7 ) powiedział że nigdy by nie zdecydował się w znieczulenie w kręgosłup bo często za pierwszym razem nie udaje się wbić a tym można bardziej zaszkodzić. Musisz mieć skierowanie od lekarza że wskazania np do cesarki. A przy rozmowie z anestezjologiom on też się pyta czy i jakie preferujesz znieczulenie. Mi sie pytali też. Wybierałam też narkozę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, jestem przerażona. Doradźcie coś.
    Przed chwilą byłam w pozycji zgiętej (kucałam) i nagle jak mnie coś zabolało na wysokości kości biodrowej. Ból straszny, jakby mi jakiś granat rozsadziło w tym miejscu. Zostałam na ziemi w takiej pozycji, pięć sekund i minęło. Zaraz po tym się położyłam zlana potem, ciśnienie mega, ale się nie powtórzyło. Biorę codziennie magnez. Skurczu macicy to nie przypominało. Wątpię, aby to był kopniak, bo jak takie kopniaki mam dostawać do końca lutego nie wiem jak to wytrwam...;/
    Karolina, tylko spokoj Cie moze uratowac. Ja wczoraj z niewiadomych przyczyn kulalam, bol od biodra wzdluz kosci udowej. Takie chyba uroki. Ja juz nie raz pisane bylo, jesli bol sie utrzymuje i jest nie do zniesienia - koniecznie skonsultuj sie z lekarzem :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mój neurolog twierdzi że dyskopatia jest przeciwwskazaniem. Ja mam narośla/ guzy na odcinku lędźwiowym l2-l3 i nie ma możliwości wkucia. Mi nawet anestezjolog ( nie jeden bo miałam operacji 7 ) powiedział że nigdy by nie zdecydował się w znieczulenie w kręgosłup bo często za pierwszym razem nie udaje się wbić a tym można bardziej zaszkodzić. Musisz mieć skierowanie od lekarza że wskazania np do cesarki. A przy rozmowie z anestezjologiom on też się pyta czy i jakie preferujesz znieczulenie. Mi sie pytali też. Wybierałam też narkozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:22

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Karolina, tylko spokoj Cie moze uratowac. Ja wczoraj z niewiadomych przyczyn kulalam, bol od biodra wzdluz kosci udowej. Takie chyba uroki. Ja juz nie raz pisane bylo, jesli bol sie utrzymuje i jest nie do zniesienia - koniecznie skonsultuj sie z lekarzem :)

Dzięki Edyś. Na pewno będę to obserwować. Jak taka sytuacja się nie powtórzy to zignoruję to. Taka natura ciąży. Ale jak taki dziwny ból pojawi się raz jeszcze to będę musiała to zweryfikować. Cały czas zastanawiam się, co to mogło być...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Muminka, tyle że ja chcę cesarkę „na żądanie” i dlatego zdecydowałam się na prywatny szpital. Teraz zaczęłam się martwić, czy w szpitalu – wobec konieczności pełnej narkozy – nie będą chcieli mnie odesłać do szpitala państwowego. Podejrzewam, że zajmują się tylko „bezproblemowymi” porodami. No nic, muszę poczekać do konsultacji wyznaczonej na 20 tydzień.

Myślę że to prywatna klinika więc łaski nie robią :P

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Myślę że to prywatna klinika więc łaski nie robią :P

Wyjęłaś mi to z ust Muminko :)

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle, ze te wszystkie dolegliwosci ma w duzej mierze tlo psychologiczne. W pierwszej ciazy mialam tylko mdlosci i czasem wymiotowalam. Poza tym nic mi mie bylo. Nawet nie myslalam, ze cos moze byc nie tak. Usg przez cala ciaze mialam 4, moze 5. Nic nie bolalo, ochota na seks byla. Po prostu sie cieszylam ciaza. Teraz jest zupelnie inaczej. Wiem, ze kazda ciaza jest inna, ale gdy czlowiek sie martwi, tak z zalozenia to latwiej sie dopatrzyc czegos niepokojacego. Najlepiej by bylo nie analizowac wszystkiego i wszystkiego sie bac, ale chyba tak sie nia da.

W kazdym razie, dziewczyny, glowy do gory! Boli, kluje, mdli, dokucza, ale to dla naszych dzidziusiow. Kto da rade jak nie my, baby?;-)

edyś, Karolina@, Madzialena90, Martita88, Kajola, Est, muminka83, A.Kasia, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 gratuluję udanej wizyty prenatalnej :) Z tego co wiem, to na początku FHR jest bardzo wysokie ale z wiekiem płodu spada więc u Ciebie jest wszystko w normie

Magdalena gratuluję kopniaka :D i ruchów :)

Kateee Witamy i zapraszamy do Nas :)

Domii jaki piękny brzusio i co za figura!

M+M+ Witamy i gratuluję synusia :)

Skowroneczka87 Śliczny ciążowy brzuszek :)

Aaaagaaatka przykro mi,że męża z Tobą nie będzie ,wiem jak mi zależało ,żeby M z Gdańska przyjechał i był.Na pewno na następne pójdziecie już razem .

Jusiakp I kolejny ciążowy piękny brzusio pokazany .Super ,że córcia :D Lubię tą płeć a nie leki jak by co :)

Marita88 super ,że Prezes tak fajnie zareagował ,tylko się cieszyć i możesz odpoczywać !

Dziewczyny piszecie jak szalone ,dziś znów mnie nie było cały dzień bo latam po tym Poznaniu by wszystko załatwić a tu tyle nadrabiania :) Więc z góry przepraszam jak kogoś pominęłam :)

Ja dziś zafundowałam sobie coś na poprawę kiepskiego samopoczucia i podziałało :D byłam na manicure, pedicure, hennie , masażu stóp , zabiegach na twarz i dekolt z masażem :D czuję się od razu lepiej i mogę wracać do Gdańska hehe
    Jutro o 12:30 mam pociąg więc będę mieć dużo czasu na pisanie i wklejanie swojego brzucha :)

AA odebrałam wreszcie opis badań prenatalnych i tyle wiem o łożysku ,że nie wiem nic bo chyba zapomniał tego wpisać bo jest wszystko poza tą informacją !

Aaa Domii zmienisz mi termin na 1 marca ? :)

kateee, Renka88, domiii, edyś, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee witaj kochana w naszym gronie, strasznie fajnie że się ujawniłaś:* Ja termin mam na 3 marzec, podobnie:))

M+M+? Witamy serdecznie, super że jesteś:)

domiii wyglądasz rewelacyjnie:)

Dziewczyny, ale tempo pisania postów jest niczym Pendolino:P

kateee, domiii, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po renatalnych,, z dzieciem wszystko ok starszy o 6 dni przeziernosc 2.1, kość nosowa widoczna, termin sie przesunął na 18 ale nie biorę tego pod uwagę bo w pierwszej ciąży tez mi zawsze wczesniej wychodzilo a jeszcze tydzień przenosilam, niestety dziec spal i nie bylo mowy o zobaczeniu plci mowil ze nie jest pewien i nie powie

krówka_muffka, Madzialena90, anitka19953, Kate84, skowroneczka87, Lula_w, Kajola, domiii, muminka83, Hannia123, A.Kasia, Izoleccc, Lilou1984, ksanka, Gośśś, d'nusia, edyś, baassiia, 26Asia, Renka88, She86, Mietka 30:), Karka, karlik lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 16 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/756bc4eda2e81.jpg.html

Vincent, wiewiórka17, skowroneczka87, Kajola, A.Kasia, 26Asia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka najważniejsze, że dzidziuś zdrowy, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:37

muminka83 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie widac zdjęcia crl 78 mm

muminka83, baassiia lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 16 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/014892c040669.jpg.html>WP_20150916_002.jpg</a>

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ