X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane.

:-*

A.Kasia, Madzialena90, Mania1718, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    <a href=http://zapodaj.net/014892c040669.jpg.html>WP_20150916_002.jpg</a>

jeśli chcesz umieścić zdjęcie to polecam stronke tinypic.com a potem wybrać link
    XXXX

Hannia123 trzymam kciuki :)

perła ziemi u mne to samo :p co prawda nie wszystkie na marzec, ale co chwile, się o jakiś ciążach dowiaduje :)

Dziś następny tydzień zaczynam :)

Niestety u mnie kolejna średnia noc :/ ostatnio kiepsko się czuje, przemęczona jestem łażeniem do pracy i brakuje mi takiej drzemki kolo 13-14. Chce jeszcze chodzić do pracy, ale robi się ciężko. Mam jeszcze trochę urlopu, więc jak mnie bardziej przyciśnie to wykorzystam po prostu.

Miłego dnia dla wszystkich i udanych wizyt !

Kokaina lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny:

Po pierwsze - Dzień dobry :)

Po drugie - gratulacje udanych wizyt :) I kopniaków ;) Córcia mi generalnie nie dokuczała dużo w ciąży, miałam chyba tylko jedną sytuację jak próbowała chyba nogę wepchnąć pod żebra... ;)

Po trzecie - nie stresujcie się ;)

A po czwarte - byłam wczoraj u tego gin i mam mieszane uczucia co do jednej sprawy. Powiedział, że na temat przyjmowania leków podtrzymujących ciążę (poczętej naturalnie bez żadnych wspomagaczy) jest więcej negatywnych opinii i badań niż pozytywnych skutków przyjmowania tych leków. Pacjentki jak dostaną jakieś leki to są "Wniebowzięte", że coś dostały i bardziej wierzą w to, że to pomoże niż faktycznie pomaga. Czyli on to uważa jako taki efekt placebo.

A tak to powiedział, że nic mi nie dolega poza tym, że mam tyłozgięcie macicy ;) Zrobił usg, janiki dobrze wyglądają, macica też. Nie widać żadnego pęcherzyka dominującego a na prawym pokazywał, że jakieś zaciemnione miejsce jest i to może świadczyć o przebytej owulacji, endometrium podobno też typowe dla fazy poowulacyjnej, grubości nieco ponad 11mm ;) To by znaczyło, że ten cykl będę miała ze 4 dni krótszy niż przed ciążą.

Powiedział też, że gdyby nie wiedział o tym, że miałam zabieg to on nie widzi żadnych przeciwwskazań do działania ;) No i generalnie, że zaleca sie ok 3 miesiączki odczekać żeby endo dobrze sie odbudowało i zarodek nie umiejscowił się przypadkiem w miejscu gdzie może słabiej przyrosło, ale jeśli miałam normalną miesiączkę i druga tez będzie raczej normalna, to on nie widzi sensu czekać ;)

Troche mnie zmartwił tym co mówił na temat przyjmowania progesteronu, że to niby więcej psychika działa niż faktycznie to pomaga. No i nie kazał mi absolutnie robić żadnych badań żeby niepotrzebnie się stresować, tylko jeśli nie będzie żadnych uporczywych dolegliwości bólowych czy plamień to zgłosić się jak będzie skończone 6 tygodni przynajmniej (bo jak wczesna wizyta to potem stres jak nie widać od razu zarodka czy serduszka, a to wcale nie pomaga). No chyba, że praca w kiepskich warunkach to kazał się wcześniej zgłosić ;)

A co do tych badań to nie wiem - czy robić coś jednak na własną rękę, wysępić skierowane od rodzinnego czy raczej dac sobie spokój i czekać do pierwszej wizyty jak się uda ;) Nie chce sie niepotrzebnie nakręcac właśnie ;)

Podsumowując - jeśli następna miesiączka będzie normalna i mój M nie będzie miał oporów to nie będziemy czekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 06:43

baassiia, Kajola, krówka_muffka, edyś, Est, jagood, Lilou1984, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dziewczyny:

Po pierwsze - Dzień dobry :)

Po drugie - gratulacje udanych wizyt :) I kopniaków ;) Córcia mi generalnie nie dokuczała dużo w ciąży, miałam chyba tylko jedną sytuację jak próbowała chyba nogę wepchnąć pod żebra... ;)

Po trzecie - nie stresujcie się ;)

A po czwarte - byłam wczoraj u tego gin i mam mieszane uczucia co do jednej sprawy. Powiedział, że na temat przyjmowania leków podtrzymujących ciążę (poczętej naturalnie bez żadnych wspomagaczy) jest więcej negatywnych opinii i badań niż pozytywnych skutków przyjmowania tych leków. Pacjentki jak dostaną jakieś leki to są "Wniebowzięte", że coś dostały i bardziej wierzą w to, że to pomoże niż faktycznie pomaga. Czyli on to uważa jako taki efekt placebo.

A tak to powiedział, że nic mi nie dolega poza tym, że mam tyłozgięcie macicy ;) Zrobił usg, janiki dobrze wyglądają, macica też. Nie widać żadnego pęcherzyka dominującego a na prawym pokazywał, że jakieś zaciemnione miejsce jest i to może świadczyć o przebytej owulacji, endometrium podobno też typowe dla fazy poowulacyjnej, grubości nieco ponad 11mm ;) To by znaczyło, że ten cykl będę miała ze 4 dni krótszy niż przed ciążą.

Powiedział też, że gdyby nie wiedział o tym, że miałam zabieg to on nie widzi żadnych przeciwwskazań do działania ;) No i generalnie, że zaleca sie ok 3 miesiączki odczekać żeby endo dobrze sie odbudowało i zarodek nie umiejscowił się przypadkiem w miejscu gdzie może słabiej przyrosło, ale jeśli miałam normalną miesiączkę i druga tez będzie raczej normalna, to on nie widzi sensu czekać ;)

Troche mnie zmartwił tym co mówił na temat przyjmowania progesteronu, że to niby więcej psychika działa niż faktycznie to pomaga. No i nie kazał mi absolutnie robić żadnych badań żeby niepotrzebnie się stresować, tylko jeśli nie będzie żadnych uporczywych dolegliwości bólowych czy plamień to zgłosić się jak będzie skończone 6 tygodni przynajmniej (bo jak wczesna wizyta to potem stres jak nie widać od razu zarodka czy serduszka, a to wcale nie pomaga). No chyba, że praca w kiepskich warunkach to kazał się wcześniej zgłosić ;)

A co do tych badań to nie wiem - czy robić coś jednak na własną rękę, wysępić skierowane od rodzinnego czy raczej dac sobie spokój i czekać do pierwszej wizyty jak się uda ;) Nie chce sie niepotrzebnie nakręcac właśnie ;)

Podsumowując - jeśli następna miesiączka będzie normalna i mój M nie będzie miał oporów to nie będziemy czekać :D

Może chodziło mu o to że ja ma dojść do poronienia to i tak dojdzie bez względu na ilość przyjmowanych leków. Jednak prawdą jest że wiele ciąż udało się uratować właśnie dzięki podtrzymaniu. Mi lekarka tłumaczy to tak że np. dupek to taki lek co podtrzymuje jednak jeśli dziecko będzie słabe bardzo to i on nie da rady bo każdy lek ma swoje działanie. Pierwszą ciążę miałam na dupku, luteinie - kilkanaście razy w szpitalu na podtrzymaniu a potem feteterol czy jak mu tam. Oli urodził się zdrowy i nic mu nie ma oprócz jednego powikłania poszczepiennego. Więc uważam ze więcej dziadostwa robią te szczepienia dawane dzieciom bez sprawdzenia ich pod względem neurologicznym i bez zbadania im krwi na dane przeciwciała niż te leki na podtrzymanie. Mam koleżankę co po zabiegu zaszła w ciążę w drugim cyklu i jest okey. Jeśli czujesz się dobrze to działać możesz tak jak lekarz zaproponował. Badania bym zrobiła - przecież to ważna sprawa.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pełni sie z Tobą zgadzam :) Znam pare przypadków, gdy wcześniej ciąże były ronione a potem kiedy były brane leki jak Duphaston czy Luteina dzieci rodziły się zdrowe. Tylko leki były brane od początku ciąży i ciąże były raczej bezproblemowe więc wkońcu nie wiadomo czy to dzięki lekom czy bez leków tez tak by było? Zgłupieć można :/

Co do badań - zrobiłabym, ale nie wiem za co się zabrać. Jeśli by się udało to na pewno zbadam sobie progesteron, ale kompletnie nie mam pojęcia co by zbadać przed "próbowaniem" ;) No i jeśli lekarz nie będzie chciał dac skierowania to nie wiem co można zrobić na własną rękę a co by pasowało zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:17

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    W pełni sie z Tobą zgadzam :) Znam pare przypadków, gdy wcześniej ciąże były ronione a potem kiedy były brane leki jak Duphaston czy Luteina dzieci rodziły się zdrowe. Tylko leki były brane od początku ciąży i ciąże były raczej bezproblemowe więc wkońcu nie wiadomo czy to dzięki lekom czy bez leków tez tak by było? Zgłupieć można :/

Co do badań - zrobiłabym, ale nie wiem za co się zabrać. Jeśli by się udało to na pewno zbadam sobie progesteron, ale kompletnie nie mam pojęcia co by zbadać przed "próbowaniem" ;)

Ja przy Olinku brałam od 8 tygodnia jak miałam pierwsze problemy. Na pierwszej wizycie było okey a potem działy się cuda wianki

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Co do badań - zrobiłabym, ale nie wiem za co się zabrać. Jeśli by się udało to na pewno zbadam sobie progesteron, ale kompletnie nie mam pojęcia co by zbadać przed "próbowaniem" ;) No i jeśli lekarz nie będzie chciał dac skierowania to nie wiem co można zrobić na własną rękę a co by pasowało zrobić.
    Zbadaj tez poziom prolaktyny. Bo jest ważna by w ogóle zajść w ciążę :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline ja po poronieniach, robiłam bardzo dużo badań, ale po pierwszym to faktycznie może nie mieć sensu. Z wyników badań wyszło, że raczej nie uda donosić się ciąży bez leków. I teraz przyjmują dużą ilość leków, i się uda !

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey. Wróciłam z przedszkola. Dziś plan wielki. Generalny porządek w salonie. Sama jestem przerażona ile tego :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i pierwszych ruchów w brzuszkach ;-)

A ja już z lasu zdążyłam wrócić, wybraliśmy się z M na grzyby ale dopiero się zaczynają pokazywać. Chociaż tyle, że pospacerowałam na świeżym powietrzu w super towarzystwie:-D

Madzialena90, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, koniecznie zrob cos dzisiaj dla siebie, zrelaksuj sie, zeby pozniej cie zadne cholerstwo w nocy nie meczylo :)

kofeinka, A.Kasia lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Kofeinka, koniecznie zrob cos dzisiaj dla siebie, zrelaksuj sie, zeby pozniej cie zadne cholerstwo w nocy nie meczylo :)

Właśnie odpoczywam :) dzień przed TV :) kawka, relaks :)

Est lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane mamuśki! życzę wam
    wspaniałego dnia

26Asia, A.Kasia, anitka19953 lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dzień dobry kochane mamuśki! życzę wam
    wspaniałego dnia
    wspaniały dzień, ostatni dzień 14 tygodnia :)

A.Kasia, Madzialena90, edyś, Martita88, Kokaina, baassiia, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-)
    Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i pierwszych ruchów w brzuszkach ;-)

A ja już z lasu zdążyłam wrócić, wybraliśmy się z M na grzyby ale dopiero się zaczynają pokazywać. Chociaż tyle, że pospacerowałam na świeżym powietrzu w super towarzystwie:-D

Grzyby :) jutro rano chcemy się wybrać z mężem.. ale wszyscy mówią nam, że bez sensu bo jeszcze nie ma pewnie i po co 30 km jechać - na co ja - żeby się po lesie przespacerować o świcie ;)

d'nusia, Kajola, Martita88 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w końcu w II trymestrze :D 14 tyg ciąży :) humor dopisuje i podobnie jak muminka biorę się dziś za porządki :)

krówka_muffka, A.Kasia, Madzialena90, edyś, Kajola, Kokaina, 26Asia, muminka83, baassiia, Est, Lula_w, Mietka 30:), Izoleccc, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dzionka :) Obudziłam się z takim bólem brzucha, że nie mogłam się wyprostować ;/ Wzięłam no-spę i przeszło, ból chyba ze strony przewodu pokarmowego ale trochę się przestraszyłam. Dlatego dziś się nie forsuję, mam w planach troszkę więcej poleżeć bo ostatnimi dniami tylko biegałam z jednego kąta w drugi. Dobrze, że w poniedziałek wizyta bo pewnie bym świrowała ;)

Jacqueline - kochana ja bym zrobiła podstawowe badania: prolaktynę, progesteron i hormony tarczycowe. Ale w tym temacie najlepiej doradzą Ci dziewczyny, które same mają za sobą poronienie. Jak lekarz mówi, że można się starać to jeśli tylko psychicznie czujecie się na siłach to nie ma na co czekać :) Trzymam kciuki, żeby szybko się udało i abyście tym razem mogli cieszyć się ciążą długie 9 miesięcy :*

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w 17 tygodniu :)
    Miłego dnia :)

Madzialena90, edyś, Martita88, A.Kasia, 26Asia, Mania1718, Kajola, Lula_w, She86, krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dłuuugo, czytałam , że w tym okresie powinno się chodzić na wizytę raz na 4 tygodnie :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    to dłuuugo, czytałam , że w tym okresie powinno się chodzić na wizytę raz na 4 tygodnie :)

też tak uważam ale w Szwecji mają specyficzne podejście do ciąży..

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ