X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to prawda, że przy dyskopatii kręgosłupa nie można rodzic naturalnie? Bo ja mam dyskopatie wielopoziomowa kręgosłupa, kiedyś mi wypadł dysk i 3tyg spędziłam w łóżku, nawet palcem ruszyć nie moglam..potem miałam rehabilitację i uczyłam się na nowo chodzić, bo był zanik mięśni. I mi wtedy lekarz powiedział ze będę miała problem w ciąży bo mój kręgosłup nie wytrzyma tego ciężaru i naturalnie nie urodze bo wtedy może mi dysk wypaść. Mam 23.09 wizytę u neurologa i zapytam się jak sprawy stoją :-)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja juz po renatalnych,, z dzieciem wszystko ok starszy o 6 dni przeziernosc 2.1, kość nosowa widoczna, termin sie przesunął na 18 ale nie biorę tego pod uwagę bo w pierwszej ciąży tez mi zawsze wczesniej wychodzilo a jeszcze tydzień przenosilam, niestety dziec spal i nie bylo mowy o zobaczeniu plci mowil ze nie jest pewien i nie powie

Gratuluję, zdrowy duży bobasek :-) a płeć może poznacie na następnej wizycie :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Dziewczyny czy to prawda, że przy dyskopatii kręgosłupa nie można rodzic naturalnie? Bo ja mam dyskopatie wielopoziomowa kręgosłupa, kiedyś mi wypadł dysk i 3tyg spędziłam w łóżku, nawet palcem ruszyć nie moglam..potem miałam rehabilitację i uczyłam się na nowo chodzić, bo był zanik mięśni. I mi wtedy lekarz powiedział ze będę miała problem w ciąży bo mój kręgosłup nie wytrzyma tego ciężaru i naturalnie nie urodze bo wtedy może mi dysk wypaść. Mam 23.09 wizytę u neurologa i zapytam się jak sprawy stoją :-)

Neurolog powinien ci napisać zaświadczenie o konieczności cięcia cesarskiego. Wtedy szpital to respektuje :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy uda mi się jutro o poranku tu zajrzeć, więc już dziś poproszę o kciuki, bo jutro moje usg prenatalne.
    Denerwuję się i odkładam pół najbliższego życia na "od 17.09" (w pracy część roboty na od czwartku, znajomym powiedziałam, że mogę się umawiać od czwartku itp.) Oczywiście jutro po badaniu zamelduje się zdać relację.
    Udanego wieczoru :)

edyś, She86, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania powodzenia!!! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Kurcze ile sie u was dzieje! Ja przez prace kompletnie nie mam czasu sie z Wami zintegrowac.Dziewczyny u was tez taki wysyp ciaz? Nawet po tym watku widac jak nas duzo, a podejrzewam,ze spora.czesc ciagle tylko podczytuje ten watek. Dzisiaj w pracy ujawnila sie tez moja kokezanka :-)

Muminko czytajac Twoj opis badania usmiechalam sie,bo mamy baaaardzo podobne dzieci :-) ja badanie robilam dzien wczesniej.

Co do imion to my wybralismy Maksymilian, zawsze marzylam o Julianie,ale jakos tak naturalnie zaczelismy mowic do brzuszka Maksiu,ze nie wiem co bedzie jak dowiem sie ze rosnie ram kobietka ;) moze Ania albo Jagodka :-)

Aaaaa i jeszcze powiem Wam,ze powiedziala swojej szefowej i jestem wzruszona jak cudnie zareagowala :)

edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Nie wiem czy uda mi się jutro o poranku tu zajrzeć, więc już dziś poproszę o kciuki, bo jutro moje usg prenatalne.
    Denerwuję się i odkładam pół najbliższego życia na "od 17.09" (w pracy część roboty na od czwartku, znajomym powiedziałam, że mogę się umawiać od czwartku itp.) Oczywiście jutro po badaniu zamelduje się zdać relację.
    Udanego wieczoru :)

Tez to robilam :-) trzymam kciuki! Bedzie dobrze! :-)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, kciuki!!!

Perła Ziemi, u mnie też wszystkie kolezanki w ciąży :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania - trzymam kciukasy już od dzisiaj :)

kasieńka 1985 - super, że maluch zdrowy :) Wstydniś mały, nie pokazał mamie co ma między nóżkami, może następnym razem ;)

perła ziemi - Maksymilian to piękne imię :) Ale ja mam sentyment do Julianka bo mój siostrzeniec ma tak na imię <3

Nie udzielam się dziewczyny za często bo brat u mnie jest :) Przyjechał pomóc mi w myciu okien i takich większych porządkach. Oczywiście kończyło się na tym, że on zapierniczał a ja leżałam bo mnie brzuch bolał i nadzorowałam prace :D

Poza tym od wczoraj jestem już pewna, że czuję ruchy maluszka :) Delikatne, ale na pewno to to :) Dziewczynom które martwią się, że jeszcze nic nie czują radzę cierpliwie czekać bo to jest naprawdę bardzo indywidualna kwestia. Z resztą może już czujecie, ale jeszcze nie wiecie, że to właśnie to? Nam, które już wcześniej rodziłyśmy jest łatwiej, bo wiemy czego się spodziewać :) Przy okazji obalam mit, że przy łożysku na przedniej ścianie ruchy czuć późno. Z resztą wszystko co się gada o łożysku na przedniej ścianie się u mnie nie sprawdza... Może się lekarzom pomyliło :P

Madzialena90, d'nusia, baassiia, Kajola, krówka_muffka, Lula_w, Mietka 30:), Karka, karlik lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu kciuki zaciśnięte:)
    Perła Ziemi mój chłopak ma na imię Maksymilian i gdyby nie to to dla synka tez bym chciała to imię bo ogólnie mało męskich mi się podoba:)
    W moim otoczeniu to jedna znajoma(koleżanka z podwórka:)) spodziewa się dziecka może inne jeszcze nic nie mówią o tym:)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też już trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Kasiu Tak się najlepiej pracuje w tym stanie tj nadzoruje :-D i super, że też już czujesz ruchy maluszka :-D

Ja o dziwo tym akurat się nie martwię, przyjdzie w swoim czasie, zresztą zastanawiam się czy na początku w ogóle będę wiedzieć że to to! Dziewczyny, ale mi brzuch wysadziło! Wszyscy naokoło już widzą i pytają :-D może jutro z pociągu uda mi się zdjęcia wrzucić.

Martita88, muminka83, Madzialena90, Lula_w lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziemy pisały imiona na pierwszej stronie?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A będziemy pisały imiona na pierwszej stronie?

Może jak już na 100% będzie płeć i imię wybrane bo bez sensu, żeby Domiii wpisywała jak to się może jeszcze 5 razy zmienić.

Dziewczyny zwariowałam na punkcie mebli łazienkowych HEMNES z Ikea, szczególnie na punkcie podwójnego lustra i szafki pod umywalkę ale są taaaak drogie ;( Po co ja je zobaczyłam, teraz już nic innego mi się nie spodoba ;(

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie to tez jest wysyp ciaz i dzieci :P jedna kolezanka wlasnie lezy na porodowce ze skurczami, druga urodzila 6dni temu, a ja i dwie inne mamy termin na marzec :P

Est musze sie poprawic, bo mialam napisac 17,50zl za ta wysylke a pomylilam sie sorrka... Bo jest 12,50 za kuriera, a jak z pobraniem to +5zl :)

Kasienka fajnie ze jest wszystko ok i malenstwo rosnie :)

Kasia to przyslij brata moze moje tez umyje hehe :P bo az patrzec na nie nie moge :/

Heh jakiegos dola mam :( masakra :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a może jakiś stolarz zrobi podobne w mniejszej cenie? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla ja do brzucha mowie Adam, chociaz nie wiem co jest w srodku ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A.Kasia a może jakiś stolarz zrobi podobne w mniejszej cenie? :)

Mojego męża szwagier robi meble ale nie sądzę, żeby takie identyczne mi zrobił. Ech, może uciułam ;) W końcu to na całe lata...

Martita88 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Może jak już na 100% będzie płeć i imię wybrane bo bez sensu, żeby Domiii wpisywała jak to się może jeszcze 5 razy zmienić.

Dziewczyny zwariowałam na punkcie mebli łazienkowych HEMNES z Ikea, szczególnie na punkcie podwójnego lustra i szafki pod umywalkę ale są taaaak drogie ;( Po co ja je zobaczyłam, teraz już nic innego mi się nie spodoba ;(

No oczywiście, że dopiero jak ktoś na 100% wie ale są tu już takie osoby. Czyli rozumiem, ze czekamy na wszystkie :-) ok :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny.
    Dzionek zapowiada się piękny :-)

Brzuszek mi się chyba rozciąga, bo swędzi i mrowi :-)

Od kilku dni mam straszne sny... Dziś miałam koszmar, że zaczęłam krwawic a mąż nie chciał mnie zawieźć do szpitala... Zbudzil mnie bo ponoć i płakałam przez sen i od razu pobiegłam do toalety sprawdzić czy wszystko ok.
    Czy Wy też mieście takie realne koszmary??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:11

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 17 tygodniu :-) (z usg jestem w 18) życzę nam dużo kopniakow w tym tygodniu :-D

She86, A.Kasia, Kajola, krówka_muffka, edyś, Kate84, Madzialena90, Mania1718, Kokaina, baassiia, Est, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ