X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Rudy Tygrysek - piękna pamiątka :)

Marlena - myślę podobnie jak dziewczyny - bardziej intensywny śluz jest normalny, tym bardziej po <3. Jak nie ma krwi to jest ok :)

Dziewczyny, skończył mi się balsam do smarowania. Zastanawiam się co kupić, jednak z pewnością polecicie Palmers'a. Orientujecie się gdzie kupię go taniej? Hebe, Rossman?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Może jak już na 100% będzie płeć i imię wybrane bo bez sensu, żeby Domiii wpisywała jak to się może jeszcze 5 razy zmienić.

Dziewczyny zwariowałam na punkcie mebli łazienkowych HEMNES z Ikea, szczególnie na punkcie podwójnego lustra i szafki pod umywalkę ale są taaaak drogie ;( Po co ja je zobaczyłam, teraz już nic innego mi się nie spodoba ;(

jestem za, ale może niech każda poczeka do połówkowego chociaż na potwierdzenie płci i wtedy poda mi imię i ja dopiszę :)

kateee, Mietka 30:), Lucky, Izoleccc, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuj z lirene taki rozowy fuj smierdzi rozami bleee slodkimi rozami ktore lrzyprawiaja o mdlosci u mnie stoi nie uzywany

Lucky lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie wkurzylam, kupilam wczoraj ta masc pimafucin, 29zl a mam w domu cala nowaaaaa, nie orientujecie sie czy w aptekach mozna zwrocic towar?

Lucky lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, skończył mi się balsam do smarowania. Zastanawiam się co kupić, jednak z pewnością polecicie Palmers'a. Orientujecie się gdzie kupię go taniej? Hebe, Rossman?

A to już zależy jakie masz preferencje, bo niektórym skład Palmersa nie odpowiada. Ja też cenię sobie naturalne składy ale akurat Palmers mi służy i odpowiada pod każdym kątem i nie będę go zmieniać. Najtaniej dostałam go na Gemini. W stacjonarnych aptekach czy drogeriach najlepiej czekać na promki :)

A jak nie jesteś pewna co wybrać to może ten link Ci pomoże :)

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Teraz sie wkurzylam, kupilam wczoraj ta masc pimafucin, 29zl a mam w domu cala nowaaaaa, nie orientujecie sie czy w aptekach mozna zwrocic towar?

Zgodnie z art. 96 ust. 5 ustawy– Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2008 r. Nr 45, poz. 271 ze zm.), pacjenci nie mają możliwości dokonania zwrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych zakupionych w aptece. Od powyższej zasady ustawodawca wprowadził wyjątek dopuszczający zwrot jedynie takich leków lub wyrobów medycznych, które były obarczone wadą jakościową lub zostały wydane w sposób niewłaściwy (stosownie do art. 96 ust. 6 ustawy– Prawo farmaceutyczne).

Włóż do lodówki i niech sobie tam czeka na swoją kolej ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci i mialy rozstepy.

Przepraszam za wscibskie pytanie, ale w ktorym miesiacu/ tygodniu zaczely sie Wam pojawiac rozstepy i czy duzo przytylyscie w ciazy?

Mnie rozstepy dopadly pod koniec ciazy dopiero. Cala ciaze nic, a ostatni miesiac mnie okrasilo konkretnie. A przytylam jakies 16 kg.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A to już zależy jakie masz preferencje, bo niektórym skład Palmersa nie odpowiada. Ja też cenię sobie naturalne składy ale akurat Palmers mi służy i odpowiada pod każdym kątem i nie będę go zmieniać. Najtaniej dostałam go na Gemini. W stacjonarnych aptekach czy drogeriach najlepiej czekać na promki :)

A jak nie jesteś pewna co wybrać to może ten link Ci pomoże :)

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Kasiu, znam ten link i mam świadomość składu Palmersa. Jednak jak tam wszystkie polecacie ten krem, to może warto spróbować?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja uzywalam Palmers w poprzedniej (drugiej) ciazy,a rozstepy i tak mi wyszly na boczkach... W trzeciej ciazy uzywalam samej oliwki i mialam tez kilka na boczkach... Teraz kupilam oliwke z ziaja i nia sie smaruje...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek film super !!! pamiątka na całe życie !
    Magda lena też oglądałam ten film, i jestem pozytywnie zaskoczona i polecam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:06

Lucky lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• polin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Palmersa na zmianę z oliwką w sprayu Johnson Baby (dla dzieci, ta bez aloesu w składzie). Jestem zadowolona z efektów, na późniejszy etap będę zamawiała Elancyl- podobno super efekty są po nim, ale małe opakowanie kosztuje 100,00 zł i przyjaciółka radziła dopiero w 8 miesiącu po niego sięgać, żeby skóra za bardzo się nie przyzwyczaiła do niego- no chyba, że rozstępy szybciej będą się pojawiać.

Mnie brzuch czasami swędzi i rzeczywiście zaczął rosnąć. Szału jeszcze nie robi tak jak Wasze brzuszki ale i tak coś już tam widać =D

Dzisiaj o 17:00 mam wizytę USG w szpitalu i strasznie się stresuję i boję i mam ogromną nadzieję, że tego krwiaka rzeczywiście nie ma. Siedzę w pracy jak na szpilkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:18

Lucky lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Nie można Kochana..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Ja mam predyspozycje, mam sporo starych rozstepow na biuscie z okresu dojrzewania, a brzuch mojej mamy wyglada tragicznie:/ jedyne co mnie piciesza, ze ona sporo przytyla w ciazy, a u mnie na razie ponizej normy idzie waga +1.5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:18

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, TSH, FT3 i FT4 ogólnie zamierzałam sobie zrobić w niedalekim czasie bo miałam badane tylko TSH 1 raz w pierwszej ciąży (no ogólnie ciąża to bezproblemowa była poza jednodniowym niedużym krwawieniem w 11 tygodniu). A progesteron i prolaktyna - jeszcze się zastanawiam, ale pewnie zrobie ;)

Czyli jeśli gin się nie mylił i jest już po owulacji na co wskazywałby obraz jednego z jajników i struktura endo (no w ciężkim szoku jestem bo śluzu płodnego nie zauważyłam) to ten cykl będzie jakieś 5 dni krótszy niż mój normalny (przy 14 dniowej fazie lutealnej).

No cóż, pożyjemy zobaczymy - aby do najbliższej @ i ... mogłoby następnej nie być z 10 miesięcy :D

A.Kasia, Lucky, Kajola, jagood, Lula_w, Est, Karolina@ lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymam kciuki za powodzenie przy staraniach!

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, znam ten link i mam świadomość składu Palmersa. Jednak jak tam wszystkie polecacie ten krem, to może warto spróbować?

No ja polecam :) Pamiętaj tylko, żeby się głównie na bokach brzucha smarować bo rozstępy lubią się właśnie tam pojawiać. I na biodrach.

Zaczyna mnie trochę niepokoić moja waga, ważę 50 kg, czyli nadal -2,5 kg a to już 17 tydzień. Samo nie przybieranie mnie nie martwi no bo w końcu nadal staram się trzymać dietę, ale do tego wypadają mi włosy, nadal mam nudności i teraz doszły wymioty. Zastanawiam się, czy to nie ten nadmiar jodu. Muszę sobie zanotować, żeby się o to lekarza zapytać no bo nie chcę maluchowi tym jodem zaszkodzić.

Lucky lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.

We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzien :-) milego dnia dla Was!

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Cały czas na bieżąco Was czytam, ale coś brakuje mi weny na pisanie.
    Postaram się poprawić :P

Witam nowe mamusie fajnie, że jest nas tu coraz więcej :)

Gratuluję z całego serca udanych wizyt i dużych zdrowych dzidziolków ")

Gratuluję również pierwszych kopniaczków i pozytywnie zazdroszczę :D

Dziękuję kochane za wszystkie odpowiedzi na mój ostatni post dot. TSH i endokrynologa. <3
    Znalazłam jedną dr. która się teraz urlopuje ale przyjmie mnie 8 października jak wróci.
    Jest to trochę długo ale jak się okazuje to nawet prywatnie do dobrego specjalisty trzeba poczekać. Mam nadzieję że do tego czasu nic się złego nie będzie działo i maluszek będzie zdrowo rósł.

Macie kobietki już piękne ciążowe brzuszki :D
    Moje są w pamiętniku jeśli macie ochotę to zapraszam :)

Ktoś pisał, że też bierze DHA MAMA, mam pytanie: Nie masz problemu z łykaniem tych wielkich bomb ?
    ja muszę zgniatać je trochę, aby były bardziej płaskie bo inaczej mam odruch wymiotny i jak tylko je skończę to będę szukała innych :P

Pozdrawiam i życzę udanego dnia kochane.

Lucky, A.Kasia, jagood lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.

We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzien :-) milego dnia dla Was!

ja co 4 tygodnie mocz, a co 8 morfologię

Lucky lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Ja mam predyspozycje, mam sporo starych rozstepow na biuscie z okresu dojrzewania, a brzuch mojej mamy wyglada tragicznie:/ jedyne co mnie piciesza, ze ona sporo przytyla w ciazy, a u mnie na razie ponizej normy idzie waga +1.5

Mam podobnie... na piersiach jeszcze z czasów dojrzewania i na biodrach niestety też mam i widzę że pojawiło się kilka nowych.
    A moja mama choć też ma tendencję do tycia to rozstępów nie ma wcale...
    Szczęściara, po dwóch ciążach brzuch bez rozstępów.
    Ja używam balsamu Palmers ale szczerze powiedziawszy uważam, że jeśli rozstępy mają się pojawić to tak będzie czy sie coś stosuje czy nie

Lucky lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ