X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.

We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzien :-) milego dnia dla Was!

Ja wyniki robię co druga wizytę. W poprzednich ciążach też tak było.

Lucky lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim
    nie nadążam za wami :)
    w pracy nie mam komputera pod ręką, przed i po pracy padam na twarz a wy tu produkujecie masowo tyle postów :)
    szkoda, bo umyka mi dużo ciekawych informacji, no i nie jestem na bieżąco z tym co u was słychać
    czy takie przydatne linki i informacje to może ktoś gdzieś przekleja?

ja czuję się lepiej, opadły najgorsze emocje dzięki tak dobrym wiadomościom z genetycznego usg, może starczy mi tego na jakiś tydzień a potem pewnie znowu będę panikować byle do następnego podglądania

trzymam kciuki za kolejne wizyty

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że dziś mam strasznego głoda, od rana wciągnęłam już owsiankę, banana, kanapkę z wędliną i nadal czuję się głodna :)
    Macie też takie napady głodu ?

Lucky lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.

We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzien :-) milego dnia dla Was!

Ja co 4 tygodnie dostaję skierowanie na różne badania, teraz drugi raz z rzędu dostałam również na morfologię i mocz, toksoplazmozę też drugi raz mam zbadać.
    Wkurza mnie, że cały czas muszę brać luteinę, już mnie to drażnić zaczyna :/

A tak w ogóle dziś zaczynam 17 tydzień :D

kleo2426, A.Kasia, Lucky, Kajola, Izoleccc, edyś, Kate84, Martita88, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z przychodni, morfologię, mocz i tarczycowe robię co 3-4 tygodnie, w zalezności jak wypadnie mi wizyta
    nadal próbuję się dopchać do endokrynologa, może w przyszłym tygodniu się uda

co do rozstępów, to poprzednio nie miałam i teraz też się nie spodziewam, mam dobrą skórę, nigdy niczym się nie smarowałam, tylko łydki bo od golenia skóra się wysusza, w ogóle nie znoszę żadnych balsamów, każdy wg mnie pozostawia wrażenie brudu i lepienia się :( a może po prostu nie trafiłam na odpowiedni dla siebie

Polin będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:44

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - a bardzo lecą Ci te włosy? Tzn liczysz? Bo mi też masakrycznie lecą jakoś od wiosny. Na początku no dobra może przesilenie wiosenne czy coś tego typu (zdarzało mi się) potem przyszła ciąża i poronienie - może u mnie to bardziej przez zawirowania hormonalne w tak krótkim czasie. Lub jakiś niedobór witamin (tylko jakich?) - mówiłam rodzinnemu to podszedł do tego tematu "olewczo".

Od wiosny myje delikatniejszymi szamponami i ogólnie zwracam więcej uwagi na skład kosmetyków (przez co spędzam kupe czasu przy pólkach i pewnie ekspedientki patrzą na mnie jak na wariatke :P Ostatnio kupiłam sobie Pharmaceris H-Stimupurin (specjalistyczny szampon przeciw wypadaniu włosów), tanie to to nie jest, za to baaaardzo wydajne i podobno skuteczne. Na razie stosuje go bez żadnych dodatkowych specyfików na skóre głowy, w kolejce czeka jeszcze odzywka do kompletu i maska olejowa z mieszanką ziół - będę wprowadzać po kolei co jakieś 3 tygodnie żeby zobaczyć czy konkretny produkt daje jakieś efekty

Lucky lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • polin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jeść co 2-3 godziny bo inaczej dostaje strasznych mdłości- takich, że mogę płakać z bezsilności:( czasami jak zjem coś małowartościowego - np. jakieś jabłuszko to szybciej później muszę coś wciągnąć. Nie jadam słodyczy - jeśli już to bardzo sporadycznie. No i nadal mam problem z nabiałem już z 3 tyg. nie jadłam jogurtu czy sera.

Jak coś mi zasmakuje to mogłabym jeść i jeść w kółko.
    Dzisiaj w domku zjadłam owsiankę. W pracy bułkę z szynką i pomidorem drożdżówkę.

Mam jeszcze jedną bułeczkę do zjedzenia i kiwi i jeszcze obiad:) W pracy jestem od 9-18 więc chcę jeść jakiś ciepły posiłek jeden też. Wczoraj się udało, dziś też mam przygotowany i mam nadzieję, że dalej tak będzie sie udawało robić.

Dziś na obiadek w pracy mam mięsko, ziemniaczki, paprykę, marchewkę fasolkę szparagową żółtą -wszystko w worku pieczone w piekarniku.

A w domku znowu jakaś późna kolacja i zarazem obiad na piątek do pracy. Chyba po łososia skoczę, żeby na jutro był.

kleo2426, edyś lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A.Kasia - a bardzo lecą Ci te włosy? Tzn liczysz? Bo mi też masakrycznie lecą jakoś od wiosny. Na początku no dobra może przesilenie wiosenne czy coś tego typu (zdarzało mi się) potem przyszła ciąża i poronienie - może u mnie to bardziej przez zawirowania hormonalne w tak krótkim czasie. Lub jakiś niedobór witamin (tylko jakich?) - mówiłam rodzinnemu to podszedł do tego tematu "olewczo".

Od wiosny myje delikatniejszymi szamponami i ogólnie zwracam więcej uwagi na skład kosmetyków (przez co spędzam kupe czasu przy pólkach i pewnie ekspedientki patrzą na mnie jak na wariatke :P Ostatnio kupiłam sobie Pharmaceris H-Stimupurin (specjalistyczny szampon przeciw wypadaniu włosów), tanie to to nie jest, za to baaaardzo wydajne i podobno skuteczne. Na razie stosuje go bez żadnych dodatkowych specyfików na skóre głowy, w kolejce czeka jeszcze odzywka do kompletu i maska olejowa z mieszanką ziół - będę wprowadzać po kolei co jakieś 3 tygodnie żeby zobaczyć czy konkretny produkt daje jakieś efekty

Bardzo lecą i to od momentu zajścia w ciążę. Wcześniej nie miałam tego problemu. W pielęgnacji nic nie zmieniłam od lat bo mam wrażliwą skórę głowy i szampony lubią mnie podrażniać. Może to ze stresu ale wyczytałam, że nadmiar jodu może powodować spadek wagi i wypadanie włosów a ja w witaminach i Mama DHA przyjmuję dziennie 300% dziennego zapotrzebowania. Dopytam ginka o to w poniedziałek, DHA nie chcę odstawiać a witamin bez jodu nie znalazłam :/

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemu z łykaniem DHA a jeszcze żuravit biorę i tam też taka duża tabletka .

kleo2426, She86 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chrupię jabłko... :P
    Mama przywiozła mi dzisiaj cały gar zupy kalafiorowej, bo nagotowała jak dla wojska :) Mam więc obiad na dwa dni, a tak pachnie że nie mogę się doczekać aż synuś wróci ze szkoły żeby wszamać :P

Kasia jeśli chodzi o wypadanie włosów to mi też lecą od początku bardzooo, i mam wrażenie że z każdym dniem coraz więcej...
    Mam podwyższone TSH a teraz dopiero zaczęłam brać witaminy z jodem i też się zastanawiam czy tu czasem nie jest pies pogrzebany.

• polin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy leciały mocno do tej pory i odkąd zaczęłam używać tangle treezer jest o niebo lepiej:) -polecam.

kleo2426, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia , ja mam z włosami tak samo , najchętniej bym je ścięła bo mam do pasa , no ale ślub niedługo, pocieszam się tylko że mam gęste (chociaż na dzień dzisiejszy normalne ;d ) Twoje loczki też cienkie nie są , także spokojnie. A jeśli chodzi o wymioty dzisiaj od ponad tygodnia spokoju przywitałam się rano z porcelaną...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Mi włosy leciały mocno do tej pory i odkąd zaczęłam używać tangle treezer jest o niebo lepiej:) -polecam.
    Zgadzam się :-) ta "szczotka" jest cudowna, o ile można to urządzenie nazwać szczotką

Martita88 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Bardzo lecą i to od momentu zajścia w ciążę. Wcześniej nie miałam tego problemu. W pielęgnacji nic nie zmieniłam od lat bo mam wrażliwą skórę głowy i szampony lubią mnie podrażniać. Może to ze stresu ale wyczytałam, że nadmiar jodu może powodować spadek wagi i wypadanie włosów a ja w witaminach i Mama DHA przyjmuję dziennie 300% dziennego zapotrzebowania. Dopytam ginka o to w poniedziałek, DHA nie chcę odstawiać a witamin bez jodu nie znalazłam :/

Ja z waga też na minusie, ale nie dużo bo tylko 1,5 kg.
    Tylko z tym jodem to raczej mnie nie dotyczy (chyba...)
    Już sama nie wiem, jak dowiesz się czegoś to daj znać :)

A może po prostu w naszych brzuszkach mieszkają małe księżniczki, które zabierają nam urodę i włosy, jak to mówią starsze pokolenia :P

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko, bo ostatnio zauwazylam u siebie, ze czesto mam kolatania serca, nigdy tak nie mialam, wiem ze w ciazy serce jest obciazone i moga takie wystepowac, ale wydawalo mi sie ze to pozniej... Ktoras z was tak ma? Bo zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest od lekow... bo troche ich biora, a przeciez sie nie przemeczam...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to nie istnieje u nich takie pojęcie jak przesilenie wiosenne. Włosy nie powinny bardziej wypadać na wiosnę czy jesień.
    Ja mam od paru lat mega problem z włosami, raz poszłam do dermatologa to jak pociągnął mnie za włosy żeby zobaczyć ile wypada to powiedział tylko "Ooo faktycznie sporo".
    Wypisał lek ręcznie robiony na bazie alkoholu. Od tej pory mam straszne problemy ze skórą głowy. Po stosowaniu tego leku wyglądałam jakbym miała łupież. Skóra to płatami mi odchodziła (np z czoła gdzie lek też ściekał przy okazji). Do tej pory jak nałożę odżywkę za blisko skóry głowy to później znów problemy ze skórą.

Swoją drogą.. Można w ciąży używać Nizoral???

I co do używania środków na wypadanie, czy suplementacje lekami. Moja przyjaciółka studiowała farmację i mówi że to nie ma sensu. Trzeba by zbadać czego konkretnie brakuje w organizmie i brać suplementy na bazie tego składnika. Bo tak to okaże się że bierzemy super drogie leki na wypadanie włosów a on nie zawiera tego składnika którego nam brakuje.
    Najlepiej dać włos do laboratorium, ale to pewnie mega drogie.

kleo2426 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko, bo ostatnio zauwazylam u siebie, ze czesto mam kolatania serca, nigdy tak nie mialam, wiem ze w ciazy serce jest obciazone i moga takie wystepowac, ale wydawalo mi sie ze to pozniej... Ktoras z was tak ma? Bo zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest od lekow... bo troche ich biora, a przeciez sie nie przemeczam...

Ja nie mam takich dolegliwości, także nie pomogę :(

Gośśś lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się naczytałam o tym, że dziewuszki odbierają urodę...A tu moja nauczycielka miała chłopca a, że tak powiem "zbrzydła" (a może on miał być dziewczynką i zostanie modelem? :P

No cóż, ale w ciąży na córcie brałam tylko kwas foliowy potem zamieniłam na witaminy (Feminatal, obecnie Femibion) i włosy w ciąży nie wypadały nadmiernie, aż byłam zaskoczona ;) Koszmar się zaczął jakieś 3 miesiące po porodzie jak przestawiłam małą na sztuczne (nie tolerowała mojego mleka a i zapalenia dostałam :/ Aż mi się druga grzywka prawie zrobiła, myłam wtedy szamponem przeciw wypadaniu włosów Dermena i nie wiem czy ty on pomógł czy hormony się ustabilizowały (brałam też wtedy tabsy anty ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin - używam tej szczotki już dobrych kilka lat. Też polecam, to jedyna szczotka, którą mogę bez bólu rozczesać włosy.

aleksandrazz - Ola, no właśnie ja mam bardzo cieniutkie włosy i niezbyt gęste. To tylko tak wygląda bo mam kręcone i wydaje się, że jest ich dużo a jak mam mokre to mam 3 strączki na głowie ;) W sumie natura wiedziała co robi dając mi kręcone włosy bo w prostych wyglądałabym marnie :/ Taki przylizaniec :/

Gośśś - też czasami tak mam. Chyba muszę zacząć mierzyć codziennie ciśnienie bo wydaje mi się, że czasami mocno mi skacze a z natury jestem raczej niskociśnieniowcem.

Marlena - nizoral to nie wiem, ale na łupież i suchą skórę głowy polecam emulsję Zoxiderm 150. Ja mam bardzo wrażliwą skórę głowy i w awaryjnych sytuacjach kiedy jakiś szampon ją podrażniał to ta emulsja była zbawieniem.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Ja mam taki niepokój w sercu od początku. Mi się wydawało, że to z odstawienia nikotyny ale potem wyczytałam, że w ciąży serce przyśpiesza ;-) Nie znalazłam informacji, że dopiero później. Serce pompuje więcej krwi przez całą ciążę :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ