X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Zapomniałam napisać że dziś mam strasznego głoda, od rana wciągnęłam już owsiankę, banana, kanapkę z wędliną i nadal czuję się głodna :)
    Macie też takie napady głodu ?

Tak :-)

Lucky, kleo2426 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    czekaj czekaj,
    ja właśnie piszę, że u mnie też wszystko super a przez gin mam zapowiedzianą dziewczynkę, więc wszystko może się wydarzyć
    a na genetyczych nic nie udalo się podejrzeć?

Jedyne usg mialam w 11 tygodniu ciazy, > prawdopodobnie nic by niebylo widac. W takich momentach zaluje ze nie mieszkam w Pl. Pewnie juz dawno lecialabym prywatnie :D Nic tylko czekac :/
    Przeraza mnie fakt ze juz jestem 5 kilo na plusie. nie mam apetytu, chipsy, slodycze poszly w odstawke. Jem duzo owocow i sporo sie ruszam a moja waga szaleje :/

Lucky lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 a gdzie mieszkasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dziewczyny, szybkim tętnem się nie przejmujcie. To jest normalne w ciąży. Ja mam wadę serca i ogólnie przyspieszone tętno a teraz się czuję jakby leki prawie nie działały właśnie przez ciążę. W ciąży zwiększa się ilość krwii krążącej w ogranizmie więc siłą rzeczy serce musi pracować szybciej, żeby to przepompować :)

Co do włosów ja też jakiś czas temu zainwestowałam w "magiczną szczotkę" do włosów i też polecam. Dodatkowo fryzjerka poleciłam mi szampon i odżywkę firmy JOICO. Kosztują fortunę ale z moimi włosami robią naprawdę dobrą robotę :)

Poza tym ja nadal w łóżku i na antybiotykach ale czuję się znacznie lepiej- choć cały syf schodzi mi z zatok więc smarkam i kaszlę jak opętana... a do poniedziałku trzeba wyzdrowieć bo z powrotem do pracy ;/

Renka88 lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky ale warto sprawdzic :) dla pewnosci :) jak nastepne badania bede robic to na pewno zrobie tsh :)

Perla ja badania robie co 3 tyg (mocz. morfologie, uklad krzepniecie, d dimery, glukoze i nawet teraz posiew moczu musialam robic)

Kajola na pewno nie zaszkodzi jak sie zapytasz :) nie chcialam zasiac niepokoju, poprostu u mnie tak bylo, bo pamietam ze sie wystraszylam, ze jeszcze mi cos ze sercem wykryja :P Ale wiadomo co lekarz to inna opinia i co forum czy artykuł w necie tez cos innego pisza... Za tydzien bede na wizycie to sie zapytam o to gina, a jutro rodzinnego, bo i tak bede :)

Lucky, Kajola lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi z kolei od początku ciąży włosy nie wypadają prawie wcale (przed ciążą zawsze wypadały) i w ogóle są jakieś takie ładne, błyszczące.
    Myślę, że jeżeli wypadają to efekt działania hormonów.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam sobie przed chwilą pyszny koktajl, polecam:

Banan, gruszka, borówki, natka pietruszki, wycisnięta cała limonka.

Oczywiście wszystko zblendowałam. Pycha!

Love_life, d'nusia, Lucky, kleo2426 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Mania1718 a gdzie mieszkasz?

Newcastle upon Tyne :)

A taki mam juz brzuszek ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc9104def30.jpg

Est, Madzialena90, Love_life, d'nusia, Lucky, Izoleccc, kleo2426, A.Kasia, Lula_w, krówka_muffka, Gośśś, edyś, Vincent, Kate84, skowroneczka87, 26Asia, Martita88, Karolina@, She86, kateee, jagood, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak sobie myślę, że może dlatego mi te włosy nie wypadają: od początku ciąży jem niesamowite ilości owoców. Soki świeżo wyciskane piję codziennie.

Mania1718, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki i melduję się po wizycie. Maleństwo zdrowe:-):-):-) ma 7 cm, nt=1,5 mm, kość nosowa obecna, serduszko bije 155 ud/min. Po krwiaku została blizna i gin. powiedział, że teraz powinno być już z górki. M. miał łzy w oczach, a ja wracając do pracy uśmiechałam się do obcych ludzi na ulicy taka mnie wypełniła radość i ulga:-)

A.Kasia a jak u Ciebie z tsh? Mi odkąd jestem na eutyroxie jakoś mniej wypadają. Albo to kwestia przypadku i zasługa łożyska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:33

Madzialena90, Love_life, Mania1718, Lucky, d'nusia, Izoleccc, kleo2426, Kajola, krówka_muffka, baassiia, Est, edyś, Kate84, skowroneczka87, 26Asia, Karolina@, domiii, She86, Karka, Lilou1984, Renka88 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia gratulacje :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w Polsce też wykonują Pappa na prenatalnych czy tylko jak ktoś ma wskazania?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania super wieści gratulacje ogromne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny a czy w Polsce też wykonują Pappa na prenatalnych czy tylko jak ktoś ma wskazania?

Ja miałam robione wyniki będą 22-go nic lekarz nie mówił czy są wskazania wypisał skierowanie bo się należy w ciąży i tyle :)

• Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Wskazania lub powyżej 35 lat.

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - gratulacje :) 7 cm to już całkiem spory maluch :) Co do TSH to nie miałam nigdy z nim problemów. Na początku ciąży badałam i było ok ale przyznam, że od tamtej pory nie sprawdzałam poziomu. W sobotę i tak jadę zrobić krzywą cukrową to może i to TSH zrobię tak dla orientacji :)

Mi włosy w poprzedniej ciąży nie wypadały, po ciąży też nie, więc to nie reguła. Może teraz nadrabiają :P

• Kajola Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Ja mam 26 lat i gin mnie namawiał bardzo na PAPPA, potem dopiero się okazało, że nawet powinnam zrobić i mam je refundowane. Wydaje mi się, że to zależy od lekarza.

A co do moich wskazań do Pappa (zespół Turnera u siostrzenicy) wyczytałam, że ten zespół dotyka tylko dziewczynki a ja się spodziewam chłopca. I już jestem spokojniejsza :-)

Love_life, Est lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Bo ja właśnie dostalam wyniki badań i tam jest pappa także myślę że w Anglii robią każdemu bo żadnych wskazań nie miałam. OK ważne ze wszystko jest w porządku :)

Kajola, Mania1718, Est lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. mam problem z imieniem dla dziewczynki nic mi się nie podoba albo M. kręci nosem a chcemy anglojęzyczne. Jakieś propozycje? ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, uwazaj z jodem bo jego nadmiar moze wpedzic Cie w Hashimoto. Poprawne tsh jeszcze o niczym nie swiadczy. Przy Hashi wazne jest oznaczenie antyTPO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:45

Martita88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ