Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Też się naczytałam o tym, że dziewuszki odbierają urodę...A tu moja nauczycielka miała chłopca a, że tak powiem "zbrzydła" (a może on miał być dziewczynką i zostanie modelem?
No cóż, ale w ciąży na córcie brałam tylko kwas foliowy potem zamieniłam na witaminy (Feminatal, obecnie Femibion) i włosy w ciąży nie wypadały nadmiernie, aż byłam zaskoczonaKoszmar się zaczął jakieś 3 miesiące po porodzie jak przestawiłam małą na sztuczne (nie tolerowała mojego mleka a i zapalenia dostałam
Aż mi się druga grzywka prawie zrobiła, myłam wtedy szamponem przeciw wypadaniu włosów Dermena i nie wiem czy ty on pomógł czy hormony się ustabilizowały (brałam też wtedy tabsy anty
nie ma na to regułymi sie poprawiły i włosy i paznokcie, ale podejrzewam, że po porodzie wszystko zacznie sie sypać...
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
polin wrote:Mi włosy leciały mocno do tej pory i odkąd zaczęłam używać tangle treezer jest o niebo lepiej:) -polecam.
Love_life, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Witam kobietki
Chcialabym nadrobic wszystko co piszecietylko mam slabsze dni ostatnio... Wczoraj wpadli do nas znajomi i nawiezli mi ubranek dla dziewczynki. A najsmieszniejsze jest to ze czuje e bedzie chlopak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22bb4993555.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc44389ba42.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8856daabef1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bc9fade70c.jpg
Wrazie okaze sie ze bedzie chlopiec bede musiala oddacLucky, Lula_w, Kajola, baassiia, Madzialena90, Mietka 30:), A.Kasia, Est, muminka83, edyś, Kate84, 26Asia, Karolina@ lubią tę wiadomość
[/link]
-
Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym
Kasia tez jestem z tych niskocisnieniowcow wlasnieA co do wlosow to moze tak dzialaja u ciebie hormony? Jedna brzydnie, druga ladnieje a u ciebie moze wlosy cierpia na tym... ?
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
hej kobietki podrzucam liste z której korzystam kompletując wyprawkę wiadomo że ilościowo wszystko sie może zmienić ale tam z ubranek jest wpisane minimum... Mam nadzieję że którejś się przyda:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1c39eda2c33.jpgLucky, kleo2426, A.Kasia, Mania1718, Est, Kate84, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
-
jakie śliczne ubranka
chętnie przejmę bo nie mam nic
super masz znajomych
ale ja zacznę gromadzić po połówkowym
Gośśś a może tarczyca?
tak, czy inaczej skonsultowałabym to z lekarzem
ja poprzednio ciągle słyszałam komentarze 'ale ładnie pani wygląda, to na pewno chłopak będzie' no i nie sprawdzilo się to gadanie
teraz też skóra, włosy, na razie wszystko w porządku a zapowiada się dziewczynka
myślę, że z tym 'zabieraniem urody' przez córkę to taki zabobon jak powiązanie zakładania łańcuszków lub pasków a oplątywaniem się dziecka pępowiną
przerażacie mnie z tymi wymiotami w 15-16 tygodniu
a w drugim trymestrze podobno miało być już super, morze energiiMania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucky jeszcze 5 tygodni i bedzie wiadomo co robic z tymi ubrankami. Mi znajomi mowia ze wogolesie nie zmienilam
Cera, wlosy i paznokcie w dobrej kodycji wiec stawiam na chlopca
Wrazie co napisze post ze oddam te ubrankaLucky lubi tę wiadomość
[/link]
-
U mnie wymioty skończyły się w 15/16, ale mdłości jeszcze sporadycznie się pojawiają
Pytam gdzie ten przypływ energii? U mnie odpływ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:51
Lucky, baassiia lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym
Kasia tez jestem z tych niskocisnieniowcow wlasnieA co do wlosow to moze tak dzialaja u ciebie hormony? Jedna brzydnie, druga ladnieje a u ciebie moze wlosy cierpia na tym... ?
Generalnie w ciazy moga dziac sie takie rzeczy, bo serce sie powieksza i pompuje wiecej krwi. Jesli nic Cie nie boli przy tym to nie powinno to byc nic zlego. Mnie sie w pierwszej ciazy zdarzaly takie kolatania, tyle ze potem doszly bole w klatce i okazalo sie po wyladowaniu na IP, a potem oddziale kardiologicznym ze to tachykardia i blok serca przy okazji wyszedl. Dostalam leki i bylo ok. Po ciazy blok sie cofnal, a te kolatania mialam nadal, teraz w ciazy tez. Ale z sercem wszystko ok, jak twierdzi kardiolog. Mam nadzieje, ze blok znow sie nie pojawi. Jesli sie martwisz to podejdz nawet to internisty, zrobi Ci ekg i jak cos bedzie nie tak to juz w tym badaniu wyjdzie.
-
nick nieaktualnyLula_w wrote:Oj mi też po ciąży włosy wypadały garściami, miałam zakola jak facet a później słynna druga odstająca grzywka
Podobno wypadanie włosów po ciąży jest normalne, a w trakcie ciąży takiego problemu nie miałam i nie mam to się nie wypowiadam
Co do łykania dha, o matko jakie te tabsy twarde!!! stają mi dosłownie w gardle, próbowałam już kilka z różnych firm i nie mogę ich przełknąć, wzięłam się na sposób i zakupiłam ostatnio tran mollers baby cytrynowy, będę pić razem z Zuzią, właśnie czekamy na dostawęZ tego co wyczytałam u nich na stronie, to polecany jest dla kobiet w ciąży i karmiących piersią
Dziewczyny współczuję tych mdłości i wymiotów
No właśnie ja tez wczoraj prawie się udusiłam stanęła mi w gardle i koniec dlatego drugą już właśnie tak "spłaszczyłam" i poszło gładko i dzisiaj też "na płasko" łykałam i o niebo lepiej -
a dziewczyny właśnie mi sie jeszcze jedna przydatna rzecz przypomniała pieli=ucha flanelowa na foliowym podkłądzie jak sie wypierze to wam pokaże:)
edit: znalazłam taką na allegro:)
http://allegro.pl/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-i5593981457.html
przy mojej chrześnicy sie bardzo przydała:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:06
-
Gośśś wrote:Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym
Gośśś udało Ci się zasiać we mnie ziarenko niepokojuNa następnej wizycie u gina chyba się o to serducho zapytam
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Lucky z tarczyca nigdy nie mialam problemow, bo nawet w kwietniu robilam usg i bylo wszystko ok, ale na pewno w przyszlym miesiacu zbadam ja...
Skowroneczka czyli u ciebie ten blok powodowala ciaza? Wczesniej nie mialas z tym problemow? Jutro bede u rodzinnego to zapytam czy w ogole maja ekg w osrodku hehemoze mi zrobia... Bo z sercem to nigdy nie mialam problemow... i ekg zawsze dobre wychodzilo... Ostatnie mialam w kwietniu przed histeroskopia i bylo ok...
Lucky lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Mania1718 wrote:Lucky jeszcze 5 tygodni i bedzie wiadomo co robic z tymi ubrankami. Mi znajomi mowia ze wogolesie nie zmienilam
Cera, wlosy i paznokcie w dobrej kodycji wiec stawiam na chlopca
Wrazie co napisze post ze oddam te ubranka
czekaj czekaj,
ja właśnie piszę, że u mnie też wszystko super a przez gin mam zapowiedzianą dziewczynkę, więc wszystko może się wydarzyć
a na genetyczych nic nie udalo się podejrzeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:03
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Lucky z tarczyca nigdy nie mialam problemow, bo nawet w kwietniu robilam usg i bylo wszystko ok, ale na pewno w przyszlym miesiacu zbadam ja...
u mnie szokujący spadek tsh nastąpił w ciągu 2 tygodni
podobno tak właśnie to się dzieje w ciąży
ale może to nie to, tylko ta większa ilość krwi do przepompowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26
-
perła ziemi wrote:Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.
We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzienmilego dnia dla Was!
No ja muszę mieć wyniki (morfologia+mocz) przed każdą wizytą niestety (moje biedne żyły), czyli co 3 tygodnie.