Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Też się naczytałam o tym, że dziewuszki odbierają urodę...A tu moja nauczycielka miała chłopca a, że tak powiem "zbrzydła" (a może on miał być dziewczynką i zostanie modelem?

No cóż, ale w ciąży na córcie brałam tylko kwas foliowy potem zamieniłam na witaminy (Feminatal, obecnie Femibion) i włosy w ciąży nie wypadały nadmiernie, aż byłam zaskoczona
Koszmar się zaczął jakieś 3 miesiące po porodzie jak przestawiłam małą na sztuczne (nie tolerowała mojego mleka a i zapalenia dostałam
Aż mi się druga grzywka prawie zrobiła, myłam wtedy szamponem przeciw wypadaniu włosów Dermena i nie wiem czy ty on pomógł czy hormony się ustabilizowały (brałam też wtedy tabsy anty 
nie ma na to reguły
mi sie poprawiły i włosy i paznokcie, ale podejrzewam, że po porodzie wszystko zacznie sie sypać...
Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
Mam tą szczotkę z 2 lata, nic się z nią nie dzieje a moje niesforne włosy rozczesuje w mig. Uwielbiam jąpolin wrote:Mi włosy leciały mocno do tej pory i odkąd zaczęłam używać tangle treezer jest o niebo lepiej:) -polecam.
Love_life, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Witam kobietki

Chcialabym nadrobic wszystko co piszecie
tylko mam slabsze dni ostatnio... Wczoraj wpadli do nas znajomi i nawiezli mi ubranek dla dziewczynki. A najsmieszniejsze jest to ze czuje e bedzie chlopak 
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22bb4993555.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc44389ba42.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8856daabef1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bc9fade70c.jpg
Wrazie okaze sie ze bedzie chlopiec bede musiala oddac
Lucky, Lula_w, Kajola, baassiia, Madzialena90, Mietka 30:), A.Kasia, Est, muminka83, edyś, Kate84, 26Asia, Karolina@ lubią tę wiadomość
[/link]
-
Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym

Kasia tez jestem z tych niskocisnieniowcow wlasnie
A co do wlosow to moze tak dzialaja u ciebie hormony? Jedna brzydnie, druga ladnieje a u ciebie moze wlosy cierpia na tym... ?
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]

-
hej kobietki podrzucam liste z której korzystam kompletując wyprawkę wiadomo że ilościowo wszystko sie może zmienić ale tam z ubranek jest wpisane minimum... Mam nadzieję że którejś się przyda:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1c39eda2c33.jpg
Lucky, kleo2426, A.Kasia, Mania1718, Est, Kate84, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
-
jakie śliczne ubranka
chętnie przejmę bo nie mam nic
super masz znajomych
ale ja zacznę gromadzić po połówkowym
Gośśś a może tarczyca?
tak, czy inaczej skonsultowałabym to z lekarzem
ja poprzednio ciągle słyszałam komentarze 'ale ładnie pani wygląda, to na pewno chłopak będzie' no i nie sprawdzilo się to gadanie
teraz też skóra, włosy, na razie wszystko w porządku a zapowiada się dziewczynka
myślę, że z tym 'zabieraniem urody' przez córkę to taki zabobon jak powiązanie zakładania łańcuszków lub pasków a oplątywaniem się dziecka pępowiną
przerażacie mnie z tymi wymiotami w 15-16 tygodniu
a w drugim trymestrze podobno miało być już super, morze energii
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucky jeszcze 5 tygodni i bedzie wiadomo co robic z tymi ubrankami. Mi znajomi mowia ze wogolesie nie zmienilam
Cera, wlosy i paznokcie w dobrej kodycji wiec stawiam na chlopca 
Wrazie co napisze post ze oddam te ubranka
Lucky lubi tę wiadomość
[/link]
-
U mnie wymioty skończyły się w 15/16, ale mdłości jeszcze sporadycznie się pojawiają
Pytam gdzie ten przypływ energii? U mnie odpływ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:51
Lucky, baassiia lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym

Kasia tez jestem z tych niskocisnieniowcow wlasnie
A co do wlosow to moze tak dzialaja u ciebie hormony? Jedna brzydnie, druga ladnieje a u ciebie moze wlosy cierpia na tym... ?
Generalnie w ciazy moga dziac sie takie rzeczy, bo serce sie powieksza i pompuje wiecej krwi. Jesli nic Cie nie boli przy tym to nie powinno to byc nic zlego. Mnie sie w pierwszej ciazy zdarzaly takie kolatania, tyle ze potem doszly bole w klatce i okazalo sie po wyladowaniu na IP, a potem oddziale kardiologicznym ze to tachykardia i blok serca przy okazji wyszedl. Dostalam leki i bylo ok. Po ciazy blok sie cofnal, a te kolatania mialam nadal, teraz w ciazy tez. Ale z sercem wszystko ok, jak twierdzi kardiolog. Mam nadzieje, ze blok znow sie nie pojawi. Jesli sie martwisz to podejdz nawet to internisty, zrobi Ci ekg i jak cos bedzie nie tak to juz w tym badaniu wyjdzie.
-
nick nieaktualnyLula_w wrote:Oj mi też po ciąży włosy wypadały garściami, miałam zakola jak facet a później słynna druga odstająca grzywka
Podobno wypadanie włosów po ciąży jest normalne, a w trakcie ciąży takiego problemu nie miałam i nie mam to się nie wypowiadam 
Co do łykania dha, o matko jakie te tabsy twarde!!! stają mi dosłownie w gardle, próbowałam już kilka z różnych firm i nie mogę ich przełknąć, wzięłam się na sposób i zakupiłam ostatnio tran mollers baby cytrynowy, będę pić razem z Zuzią, właśnie czekamy na dostawę
Z tego co wyczytałam u nich na stronie, to polecany jest dla kobiet w ciąży i karmiących piersią 
Dziewczyny współczuję tych mdłości i wymiotów
No właśnie ja tez wczoraj prawie się udusiłam stanęła mi w gardle i koniec dlatego drugą już właśnie tak "spłaszczyłam" i poszło gładko i dzisiaj też "na płasko" łykałam i o niebo lepiej
-
a dziewczyny właśnie mi sie jeszcze jedna przydatna rzecz przypomniała pieli=ucha flanelowa na foliowym podkłądzie jak sie wypierze to wam pokaże:)
edit: znalazłam taką na allegro:)
http://allegro.pl/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-i5593981457.html
przy mojej chrześnicy sie bardzo przydała:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:06
-
Gośśś wrote:Kajola jak bylam w szpitalu i mialam rodzic corke w 20tyg, badal mnie anestezjolog, bo wiedzieli ze mnie beda musieli uspic pozniej do lyzeczkowanie i on sie mnie pytal czy mam jakies problemy z sercem, bo slyszy jakies szmery i mowie ze nie... Poszedl na konsultacje i pozniej stwierdzili ze na tym etapie ciazy tak moze byc, wiec to chybe tez zalezy od wieku ciazy... A ja nie czuje niepokoju tylko raczej takie chwilowe przyspieszenie serca i zaraz zwalnia... Nie wiem czy to jest to samo co wtedy slyszeli, bo sie kompletnie nie znam na tym

Gośśś udało Ci się zasiać we mnie ziarenko niepokoju
Na następnej wizycie u gina chyba się o to serducho zapytam

Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Lucky z tarczyca nigdy nie mialam problemow, bo nawet w kwietniu robilam usg i bylo wszystko ok, ale na pewno w przyszlym miesiacu zbadam ja...
Skowroneczka czyli u ciebie ten blok powodowala ciaza? Wczesniej nie mialas z tym problemow? Jutro bede u rodzinnego to zapytam czy w ogole maja ekg w osrodku hehe
moze mi zrobia... Bo z sercem to nigdy nie mialam problemow... i ekg zawsze dobre wychodzilo... Ostatnie mialam w kwietniu przed histeroskopia i bylo ok...
Lucky lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]

-
Mania1718 wrote:Lucky jeszcze 5 tygodni i bedzie wiadomo co robic z tymi ubrankami. Mi znajomi mowia ze wogolesie nie zmienilam
Cera, wlosy i paznokcie w dobrej kodycji wiec stawiam na chlopca 
Wrazie co napisze post ze oddam te ubranka
czekaj czekaj,
ja właśnie piszę, że u mnie też wszystko super a przez gin mam zapowiedzianą dziewczynkę, więc wszystko może się wydarzyć
a na genetyczych nic nie udalo się podejrzeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:03
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Lucky z tarczyca nigdy nie mialam problemow, bo nawet w kwietniu robilam usg i bylo wszystko ok, ale na pewno w przyszlym miesiacu zbadam ja...
u mnie szokujący spadek tsh nastąpił w ciągu 2 tygodni
podobno tak właśnie to się dzieje w ciąży
ale może to nie to, tylko ta większa ilość krwi do przepompowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26
-
perła ziemi wrote:Dziewczyny jak czesto macie robione wyniki? Krew,mocz,tarczyce. Bo mam we wtorek wizyte po 4 tygodniach i doktorek ostatnio nie kazal mi nic robic, dzwonilam tam dzisiaj i polozna twierdzi,ze jak wyniki ostatnio byly ok, to na pewno teraz dostane skierowanie. Wolalabym zrobic je przed wizyta, a nie po... ehhh.
We Wroclawiu dzisiaj cudny,sloneczny dzien
milego dnia dla Was!
No ja muszę mieć wyniki (morfologia+mocz) przed każdą wizytą niestety (moje biedne żyły), czyli co 3 tygodnie.

[/link]