Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_life wrote:Hm.. mam problem z imieniem dla dziewczynki nic mi się nie podoba albo M. kręci nosem a chcemy anglojęzyczne. Jakieś propozycje?
http://zapytaj.onet.pl/Category/027,005/2,18790797,Ladne_angielskie_imiona_dla_dziewczyn.htmlMania1718 lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:Hm.. mam problem z imieniem dla dziewczynki nic mi się nie podoba albo M. kręci nosem a chcemy anglojęzyczne. Jakieś propozycje?
My zdecydowalismy ze jak bedzie dziewczynka to damy imie Hania (beda wolac Hana) zato nie mam pomyslu na chlopca
Moje dzieci maja mnostwo pomyslow imion,(Mam corke 11 i syna 7) propozycje po angielsku. Mamy niezly ubaw.[/link]
-
chciałam wam sie pochwalić co may dla malucha i aparat w tele mi sie zbuntował
no ale jak by tak spojrzeć to nie dużo nam zostało do dokupienia... wózek jest leżaczeka jest łóżeczko jest tak w 6 mc planuje zrobić nalot na sklep w którym już mam upatrzoną pościel rożek kocyki wkład do wózka pieluszki itp... pewnie koło 600 zł tam zostawie ale wtedy bede miała już wszystko:)
-
jusiakp wrote:Co sadzicie o ciuszkach z pepco?
-
Gośśś wrote:Lucky z tarczyca nigdy nie mialam problemow, bo nawet w kwietniu robilam usg i bylo wszystko ok, ale na pewno w przyszlym miesiacu zbadam ja...
Skowroneczka czyli u ciebie ten blok powodowala ciaza? Wczesniej nie mialas z tym problemow? Jutro bede u rodzinnego to zapytam czy w ogole maja ekg w osrodku hehemoze mi zrobia... Bo z sercem to nigdy nie mialam problemow... i ekg zawsze dobre wychodzilo... Ostatnie mialam w kwietniu przed histeroskopia i bylo ok...
Wtedy jak trafilam na oddzial to lekarz twierdzil, ze ten blok to najprawdopodobniej powiklanie po infekcji, grypie czy czyms takim i ze bedzie to juz zawsze. Ale po ciazy okazalo sie, ze sie cofnal. Teraz jak okazalo sie ze jestem w ciazy to od razu poszlam do kardiologa zeby sprawdzic to moje serce. I po wszystkich badaniach wyszlo, ze jest ok, bloku nie ma. Pytalam czemu, to stwierdzila, ze to ciaza musiala go spowodowac, organizm byl obciazony dodatkowo, hormony i wogole i to dlatego. Szukalam potem w necie i faktycznie moze tak byc ze przy ciazy sie pojawia. -
nie było mnie , źle się czułam ,oj 40 stron to ja nie nadrobię
wiec nie będę w temacie , ogólnie to dużo pracuję , ale poprawie sie ;P
-
jusiakp wrote:Co sadzicie o ciuszkach z pepco?
Ja duzo tam kupuje dla dzieci w rodzince. Wg mnie te ubranka sa dobrej jakosci i w przystepnej cenie. H&M ma zazwyczaj duuuuzo gorsza jakosc, a znacznie drozszy. W pepco na przecenach mozna ciuszki za kilka zl kupic
-
Jacqueline mój lekarz jakoś też nie jest zabardzo za lekami podtrzymujacymi hmmm, uważa że mocna ciąża sama się utrzyma i może dał mi teraz dla świętego spokoju duphaston i kwas foliowy na receptę ale też małe dawki bo tylko 1xduphaston, 1xacard, 1xaccidum folicum 5, ale od 12 tc został tylko acard. Też się zastanawiałam czy leki coś dały czy Ciąża była inna niż ta stracona kiedyś. A co do badań to ja sobie badalam progesteron w obu fazach, prolaktyna, tarczyca cała, lh, fsh, estradiol i testosteron. Sama na własną rękę, ale ja taka jestem że wolę wszystko sprawdzić
Kasiu przykro mi z powodu takiej kiepskiej pobudki, dobrze że po nospie przeszło! I tak jak mówisz dziś dzień bardziej na luzie! Kurcze Kasiu ja mam podobnie tzn strasznie w ciąży lecą mi włosy i nadal 1,5 kg mniej niż na początku ciąży hmmm tylko, że ja tydzień wcześniej jestem bo 16 tc, ale jak lekarz coś Tobie powie to będę wdzięczna za info tutaj.
Marlenka mi się też wydaje, że to może być po przytulankach. Najlepiej wziąć nospe i zobaczyć co będzie się działo. Ja też przez pewien czas miałam żółty śluz a, żadnej infekcji nie było.
Rudy Tygrysek jaki masz słodki ten brzusio, taka piłeczka
Ja używałam balsamów tołpa dla kobiet w ciąży inny na piersi, inny do reszty na zmianę z oliwką biooil. Ale tołpa przestał mi odpowiadać zapachi zmieniłam na pharmaceris, na zmianę oczywiście z biooil.
Perła ziemi ja te badania mam co miesiąc, w pakiecie luxmed więc zawsze przed wizytą robię, a tarczyce dodatkowo no bo mam hashimoto.
Mania1718 ile ciuszków i jakie śliczne, super tak dostaćJa wszystko kupuje bo naokoło sami chłopcy
Jaki brzuszek piękny! Wow
Co do serca, ja też tak czasem mam nawet wtedy oddycha mi się ciężko, ale ogólnie to jestem w szoku jak ciąża zmienia, bo ja jeszcze do połowy czerwca trenowałam po 10-14 h tańca tygodniowo i się tak nie męczyłam jak teraz po 10 minutach spaceruod przyszłego tygodnia chcę chodzić na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i jestem ciekawa czy dam radę!
Hania super wieści, ogromne gratulacje
Ja juz ponad godzinę w pociągu do Gdańska, kurcze dwa razy się przesiadałam już bo chciałam mieć pusty przedział i leżeć w spokoju ale i tak ktoś się dosiadł, na szczęście Pan zgodził się na moje warunki tj brak klimy, zamknięte drzwi i spuszczona roleta, ja leżącahihi
Kurcze myślałam, że o 12:30 to mało ludzi będzie jechać w dodatku wzięłam 1 klasę dla pewności by być sama a tu tłumy!
Tak jakoś świetnie się poczułam w Poznaniu i teraz nie wiem czy to zasługa mojego miasta czy zabiegów kosmetycznych
Mania1718, RudyTygrysek, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:My zdecydowalismy ze jak bedzie dziewczynka to damy imie Hania (beda wolac Hana) zato nie mam pomyslu na chlopca
Moje dzieci maja mnostwo pomyslow imion,(Mam corke 11 i syna 7) propozycje po angielsku. Mamy niezly ubaw.
Tez myślałam o Hannah ale coś mojemu nie pasuje a tyle zdrobnien do tego imienia ehhhMania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
udało mi sie znaleźć na internecie nasz czterokołowiec:) na zdjęciu nie bardzo widać ale jest fioletowo-błękitny:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a9bef00be83.jpgMania1718, Love_life, Karolina@, kleo2426, Kate84, Kajola, Izoleccc, A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość
-
Co do leków to mój lekarz powiedział, że Duphaston wspomaga, ale nie jest to lek który utrzyma ciążę jeśli jest z nią coś nie tak. Więc jak widać większość lekarzy uważa tak samo
Ja biorę po 2 tabletki, jutro po prenatalnych jak będzie ok to zredukuję na tydzień do jednej a potem odstawię (oczywiście lekarz tak zalecił).
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Mania1718 wrote:Kamka podobne przeglądałam na allegro bo była możliwość wysyłki za granicę. Bardzo ładna bryka
Mania1718 lubi tę wiadomość