Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
tez nie mam jeszcze nic kupionego:) od przyjaciół dostaliśmy takie małe skarpeteczki z napisem I'm new:)
Co do imion to mamy kilka typów, ale myślę że jeszcze mogą się zmienić.
chłopięce: Leon, Ksawery, Leonard
dziewczęce: Hanna,Alicja, KonstancjaM+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina@ - gratuluję pierwszych ruchów
Teraz z dnia na dzień będą coraz mocniejsze! Co do tego jodu to w sumie sama nie wiem, ale skoro wcześniej nie brałam nic z jodem a teraz przyjmuję 300% dziennego zapotrzebowania to organizm jakoś mógł zareagować
Ale z drugiej strony te dwie ciąże pod rząd mogły mi po prostu obciążyć organizm i dlatego tak tracę włosy i kg. Zapytam ginka w poniedziałek ale to TSH chyba i tak zrobię w razie co.
Love_life - Podobno pierworódki pierwsze ruchy czują pomiędzy 18-22 tygodniem, więc maluch ma jeszcze czas coby zapukać od środkaNie znasz dnia ani godziny
-
Polin mnie marzyła się Konstancja dla dziewczynki :- . Imię pełne wdzięku i z klasą ale jak to kurde zdrobnić
? Wszyscy by Kostucha wołali
My na chwilę obecną wymyśliliśmy Milenę i Jakuba. Choć to drugie mega popularne... Ale i tak myślę że w brzuchu siedzi babeczka więc narazie popularnością męskiego imienia się nie przejmuje -
Miewacie bóle brzucha? Bo mnie ten mój troszke niepokoi. Boli z prawego boku, poniżej pępka. I tak jakby kuje. Tyle że ten ból promieniuje jakby w dół przeważnie. Przyjaciółka obstawia że to więzadła. No bo macica wędruje coraz wyżej. A ja się martwie. Niby ból w konkretnym miejscu a takiego nie ma co sie bać, ale.... Do tej pory nie bolało.
-
Marlena - Ja taki ból z prawej strony miałam ze 2 dni temu - pomogła nospa. Tez mi sie wydaje ze dużo sie tam w środku teraz dzieje i robi sie miejsce dla dzidzi wiec staram sie tym nie martwić
U nas imię dla dziewczynki napewno Blanka a jak będzie chłopak to narazie albo Leon albo Mikołaj ale to sie jeszcze może zmienić -
woow nie mogę wyjść z podziwu ile postów produkujecie:)
melduję się z łóżka , już nie szpitalnego! goje się
same dobre wiadomości widzę u Was, budujące<3
Kajola, kateee, Est, domiii, Martita88, Mania1718, She86, edyś, kleo2426, muminka83, Izoleccc, d'nusia, krówka_muffka, Karolina@, Karka, M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
nick nieaktualnyjagood - fajnie, że już jesteś w domu
Masz jakieś specjalne zalecenia od lekarza? Jak samopoczucie ogólnie?
Dziewczyny wiecie może jaki jest podział stopni czystości pochwy według Kasprowicza? Bo dostałam wyniki a nigdzie w necie nie mogę znaleźć tego podziału. Milion innych jest a akurat tego nie ma... -
Hej dziewczyny. Miałam baaardzo intensywny weekend, chyba nawet niestety za bardzo i jakoś nie mogę wbić się znów do wątku
Nie nadrobię Was - na to nie ma szans, ale jakieś dyskusje się toczą i nie nadążam
Co do bólu brzucha...mnie od wtorku pobolewa brzuch jak na @. Niby nie mocno, ale trochę się tym martwię. Taki ból to raczej nie więzadła
-
nick nieaktualnyarien wrote:Hej dziewczyny. Miałam baaardzo intensywny weekend, chyba nawet niestety za bardzo i jakoś nie mogę wbić się znów do wątku
Nie nadrobię Was - na to nie ma szans, ale jakieś dyskusje się toczą i nie nadążam
Co do bólu brzucha...mnie od wtorku pobolewa brzuch jak na @. Niby nie mocno, ale trochę się tym martwię. Taki ból to raczej nie więzadła
Ja też ostatnio rzadziej się udzielam, ale chyba żadnych nowych tematów nie poruszałyśmy w czasie Twojej nieobecnościGłównie narzekałyśmy na dolegliwości lub też dziewczyny pokazywały nowe zdobycze wyprawkowe
Co do tego bólu to ja tak mam jak się przeforsuję. Musisz teraz po prostu więcej odpoczywać, zwłaszcza jeśli ostatnie dni były dla Ciebie bardziej intensywne
Martwię się o Anie93licę. Po tym jak ostatnio skarżyła się na ból brzucha to przestała się odzywać. Kochana daj znać, że wszystko z Tobą i maluchem w porządku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:50
-
Jagood Witaj znów u Nas!Jak się czujesz? Jak poszło?
Kasiu ja niestety nie pomogę bo nie miałam nigdy tego badania, nawet teraz w tych tygodniach mam w pakiecie luxmed pewnie tak jak Ty i pytałam o to lekarza, ale stwierdził,że żadnych powodów nie ma i nie robimy... No trochę dziwne ale co począć
Ja przed chwilą jak kichnęłam to myślałam, że coś mi się w brzuchu rozerwało! W tym pociągu to nie zdążyłam się skulić. Co to był za ból, ale po jakimś czasie przeszło.
Chyba pociągiem lepiej mi się jeździ te trasy bo mogę siusiać co 10 minut i nikt nie marudzi, że znów trzeba stanąćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:54
jagood lubi tę wiadomość
-
A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
A cudownie jest patrzeć na cud narodzin
Zazdroszczę tym z Was dziewczyny troszkę, bo niektóre znacie już płeć maleństwa - oj jak ja bym już chciała wiedzieć...
Wizytę mam 22-go, (13 + 0 t.c.) to będzie pierwszy dzień 14 tygodnia ale pewnie jeszcze nie da się podejrzeć płci??jak myślicie?
W którym tygodniu Wy się dowiedziałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:55
-
Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ na rowerze? Mi lekarz powiedział że mogę robić wszystko. Dzisiaj planuje krótka, spokojna wycieczkę, po równej asfaltowej powierzchni w żółwim ciążowy tempie. Czytałam o tym sporo, w Holandii czy Danii lekarze zalecają jazdę na rowerze dla ciaży bez powikłań w zasadzie do końca.
Kofeinka, ja w zasadzie dowiedziałam się o płci tydzień temu, wg Usg ciaza jest starsza o tydzień więc w 16 tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:58
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyKokaina wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ na rowerze? Mi lekarz powiedział że mogę robić wszystko. Dzisiaj planuje krótka, spokojna wycieczkę, po równej asfaltowej powierzchni w żółwim ciążowy tempie. Czytałam o tym sporo, w Holandii czy Danii lekarze zalecają jazdę na rowerze dla ciaży bez powikłań w zasadzie do końca.
Mi lekarz zabronił
kofeinka - poprzednio dowiedziałam się około 18 tygA teraz jeszcze nie wiem i być może dowiem się w poniedziałek
kofeinka lubi tę wiadomość
-
kofeinka wrote:A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
A cudownie jest patrzeć na cud narodzin
Zazdroszczę tym z Was dziewczyny troszkę, bo niektóre znacie już płeć maleństwa - oj jak ja bym już chciała wiedzieć...
Wizytę mam 22-go, (13 + 0 t.c.) to będzie pierwszy dzień 14 tygodnia ale pewnie jeszcze nie da się podejrzeć płci??jak myślicie?
W którym tygodniu Wy się dowiedziałyście?
ja się dowiedziałam w 14+3ale ciąża była tydzień starsza, więc de facto 15+3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:12
-
nick nieaktualnyDziewczyny zjadłam tę zupkę a po 10 minutach jest na niej piana, była kwaskowata w smaku ale myślałam że mama tak przyprawiła jak się okazuje zupa sfermentowała i normalnie gazuje. Mi teraz lata po jelitach i zastanawiam się czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi
Lecę teraz na zebranie do szkoły na zebranie i mam nadzieje że nie zacznie się jakaś rewolucja. -
Kokaina wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ na rowerze? Mi lekarz powiedział że mogę robić wszystko. Dzisiaj planuje krótka, spokojna wycieczkę, po równej asfaltowej powierzchni w żółwim ciążowy tempie. Czytałam o tym sporo, w Holandii czy Danii lekarze zalecają jazdę na rowerze dla ciaży bez powikłań w zasadzie do końca.
Kofeinka, ja w zasadzie dowiedziałam się o płci tydzień temu, wg Usg ciaza jest starsza o tydzień więc w 16 tygodniu.
Ja jeździłam na stacjonarnym tak spokojnie bez obciążenia i po 2 min zaczął boleć mnie brzuch wiec zrezygnowałam.
Dzięki Kasia wiec jeszxze poczekam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*