X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo dużo rzeczy wybranych teraz kwestia koloru :) czekamy na poniedziałek :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• polin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mam jeszcze nic kupionego:) od przyjaciół dostaliśmy takie małe skarpeteczki z napisem I'm new:)
    Co do imion to mamy kilka typów, ale myślę że jeszcze mogą się zmienić.

chłopięce: Leon, Ksawery, Leonard
    dziewczęce: Hanna,Alicja, Konstancja

M+M+? lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - gratuluję pierwszych ruchów :D Teraz z dnia na dzień będą coraz mocniejsze! Co do tego jodu to w sumie sama nie wiem, ale skoro wcześniej nie brałam nic z jodem a teraz przyjmuję 300% dziennego zapotrzebowania to organizm jakoś mógł zareagować :/ Ale z drugiej strony te dwie ciąże pod rząd mogły mi po prostu obciążyć organizm i dlatego tak tracę włosy i kg. Zapytam ginka w poniedziałek ale to TSH chyba i tak zrobię w razie co.

Love_life - Podobno pierworódki pierwsze ruchy czują pomiędzy 18-22 tygodniem, więc maluch ma jeszcze czas coby zapukać od środka :) Nie znasz dnia ani godziny :D

• Marlena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin mnie marzyła się Konstancja dla dziewczynki :- . Imię pełne wdzięku i z klasą ale jak to kurde zdrobnić :-D ? Wszyscy by Kostucha wołali ;-)

My na chwilę obecną wymyśliliśmy Milenę i Jakuba. Choć to drugie mega popularne... Ale i tak myślę że w brzuchu siedzi babeczka więc narazie popularnością męskiego imienia się nie przejmuje ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewacie bóle brzucha? Bo mnie ten mój troszke niepokoi. Boli z prawego boku, poniżej pępka. I tak jakby kuje. Tyle że ten ból promieniuje jakby w dół przeważnie. Przyjaciółka obstawia że to więzadła. No bo macica wędruje coraz wyżej. A ja się martwie. Niby ból w konkretnym miejscu a takiego nie ma co sie bać, ale.... Do tej pory nie bolało.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena - Ja taki ból z prawej strony miałam ze 2 dni temu - pomogła nospa. Tez mi sie wydaje ze dużo sie tam w środku teraz dzieje i robi sie miejsce dla dzidzi wiec staram sie tym nie martwić :)

U nas imię dla dziewczynki napewno Blanka a jak będzie chłopak to narazie albo Leon albo Mikołaj ale to sie jeszcze może zmienić :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woow nie mogę wyjść z podziwu ile postów produkujecie:)
    melduję się z łóżka , już nie szpitalnego! goje się;)

same dobre wiadomości widzę u Was, budujące<3

Kajola, kateee, Est, domiii, Martita88, Mania1718, She86, edyś, kleo2426, muminka83, Izoleccc, d'nusia, krówka_muffka, Karolina@, Karka, M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood - fajnie, że już jesteś w domu :) Masz jakieś specjalne zalecenia od lekarza? Jak samopoczucie ogólnie?

Dziewczyny wiecie może jaki jest podział stopni czystości pochwy według Kasprowicza? Bo dostałam wyniki a nigdzie w necie nie mogę znaleźć tego podziału. Milion innych jest a akurat tego nie ma...

• arien Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miałam baaardzo intensywny weekend, chyba nawet niestety za bardzo i jakoś nie mogę wbić się znów do wątku :( Nie nadrobię Was - na to nie ma szans, ale jakieś dyskusje się toczą i nie nadążam :)
    Co do bólu brzucha...mnie od wtorku pobolewa brzuch jak na @. Niby nie mocno, ale trochę się tym martwię. Taki ból to raczej nie więzadła :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Hej dziewczyny. Miałam baaardzo intensywny weekend, chyba nawet niestety za bardzo i jakoś nie mogę wbić się znów do wątku :( Nie nadrobię Was - na to nie ma szans, ale jakieś dyskusje się toczą i nie nadążam :)
    Co do bólu brzucha...mnie od wtorku pobolewa brzuch jak na @. Niby nie mocno, ale trochę się tym martwię. Taki ból to raczej nie więzadła :/

Ja też ostatnio rzadziej się udzielam, ale chyba żadnych nowych tematów nie poruszałyśmy w czasie Twojej nieobecności ;) Głównie narzekałyśmy na dolegliwości lub też dziewczyny pokazywały nowe zdobycze wyprawkowe :D

Co do tego bólu to ja tak mam jak się przeforsuję. Musisz teraz po prostu więcej odpoczywać, zwłaszcza jeśli ostatnie dni były dla Ciebie bardziej intensywne :)

Martwię się o Anie93licę. Po tym jak ostatnio skarżyła się na ból brzucha to przestała się odzywać. Kochana daj znać, że wszystko z Tobą i maluchem w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:50

• arien Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku odpoczywam ile się da i chyba faktycznie te bóle najbardziej natarczywe są kiedy coś robię, chodzę więcej... generalnie teraz leżę i męczę top chefa :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood Witaj znów u Nas!Jak się czujesz? Jak poszło?

Kasiu ja niestety nie pomogę bo nie miałam nigdy tego badania, nawet teraz w tych tygodniach mam w pakiecie luxmed pewnie tak jak Ty i pytałam o to lekarza, ale stwierdził,że żadnych powodów nie ma i nie robimy... No trochę dziwne ale co począć

Ja przed chwilą jak kichnęłam to myślałam, że coś mi się w brzuchu rozerwało! W tym pociągu to nie zdążyłam się skulić. Co to był za ból, ale po jakimś czasie przeszło.

Chyba pociągiem lepiej mi się jeździ te trasy bo mogę siusiać co 10 minut i nikt nie marudzi, że znów trzeba stanąć :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:54

jagood lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a leżaczek mamy taki ale regulacja oparcia plecków podnóżka i można zblokować jako krzesełko...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06ad519fe78a.jpg

A.Kasia, Kate84, Mania1718, Kajola lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
    A cudownie jest patrzeć na cud narodzin <3

Zazdroszczę tym z Was dziewczyny troszkę, bo niektóre znacie już płeć maleństwa - oj jak ja bym już chciała wiedzieć...
    Wizytę mam 22-go, (13 + 0 t.c.) to będzie pierwszy dzień 14 tygodnia ale pewnie jeszcze nie da się podejrzeć płci?? :/ jak myślicie?
    W którym tygodniu Wy się dowiedziałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:55

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ na rowerze? Mi lekarz powiedział że mogę robić wszystko. Dzisiaj planuje krótka, spokojna wycieczkę, po równej asfaltowej powierzchni w żółwim ciążowy tempie. Czytałam o tym sporo, w Holandii czy Danii lekarze zalecają jazdę na rowerze dla ciaży bez powikłań w zasadzie do końca.

Kofeinka, ja w zasadzie dowiedziałam się o płci tydzień temu, wg Usg ciaza jest starsza o tydzień więc w 16 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:58

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ na rowerze? Mi lekarz powiedział że mogę robić wszystko. Dzisiaj planuje krótka, spokojna wycieczkę, po równej asfaltowej powierzchni w żółwim ciążowy tempie. Czytałam o tym sporo, w Holandii czy Danii lekarze zalecają jazdę na rowerze dla ciaży bez powikłań w zasadzie do końca.

Mi lekarz zabronił :(

kofeinka - poprzednio dowiedziałam się około 18 tyg :) A teraz jeszcze nie wiem i być może dowiem się w poniedziałek :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
    A cudownie jest patrzeć na cud narodzin <3

Zazdroszczę tym z Was dziewczyny troszkę, bo niektóre znacie już płeć maleństwa - oj jak ja bym już chciała wiedzieć...
    Wizytę mam 22-go, (13 + 0 t.c.) to będzie pierwszy dzień 14 tygodnia ale pewnie jeszcze nie da się podejrzeć płci?? :/ jak myślicie?
    W którym tygodniu Wy się dowiedziałyście?

ja się dowiedziałam w 14+3 :) ale ciąża była tydzień starsza, więc de facto 15+3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:12

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź dziewczyny :)
    muszę więc uzbroić się w cierpliwość... a nie ukrywam, że będzie to BARDZO trudne, bo mam przeogromną ochotę poczynić już jakieś zakupy dla maleństwa

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam tę zupkę a po 10 minutach jest na niej piana, była kwaskowata w smaku ale myślałam że mama tak przyprawiła jak się okazuje zupa sfermentowała i normalnie gazuje. Mi teraz lata po jelitach i zastanawiam się czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi :(

Lecę teraz na zebranie do szkoły na zebranie i mam nadzieje że nie zacznie się jakaś rewolucja.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:

Kofeinka, ja w zasadzie dowiedziałam się o płci tydzień temu, wg Usg ciaza jest starsza o tydzień więc w 16 tygodniu.

Ja jeździłam na stacjonarnym tak spokojnie bez obciążenia i po 2 min zaczął boleć mnie brzuch wiec zrezygnowałam.

Dzięki Kasia wiec jeszxze poczekam :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ