Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie no, coraz bardziej martwię się o anie93licę
Może przeoczyłam jakiś jej post ale nie widziałam żadnego posta od kilku dobrych dni. Jakby o tych bólach i skurczach nie pisała to bym się nie denerwowała a tak to mnie to dręczy. Mam nadzieję, że wszystko ok...
Lucky, She86, aleksandrazz lubią tę wiadomość
-
Co do ruchow to przed chwila maluch ulozyl mi sie z prawej strony (wedlug tedo co gin mi powiedzial tam gdzie sie robi "twarda kulka" tam sie uklada maluch) troche go posmyralam zeby sie przesunal no w nadrode dostalam kopniaka... Normalnie czekam na wiecej przynamniej bede spokojniejsza jak go bede czuc czesciej:-)
kleo2426, Karka, Lucky, ksanka, Love_life, M+M+?, Madzialena90, Karolina@, baassiia, Kate84, edyś, Martita88, domiii, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Nie no, coraz bardziej martwię się o anie93licę
Może przeoczyłam jakiś jej post ale nie widziałam żadnego posta od kilku dobrych dni. Jakby o tych bólach i skurczach nie pisała to bym się nie denerwowała a tak to mnie to dręczy. Mam nadzieję, że wszystko ok...
Też o niej myślałam Kasiu, nie było jej wpisów, czaiłam. Musimy czekać aż sama coś napisze. A może jej narzeczony przyjechał i nie ma czasu na forum po prostu
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ale dzisiaj postów naprodukowałyście
a dopiero co było równiutko 500 stron
ja dzisiaj się wybrałam na dłuuuugi spacer -
mam taka aplikacje w telefonie, która wyznacza mi cel na co najmniej 10000 kroków dziennietaki motywator dla leniucha
dzisiaj już przedreptałam 12558 kroków czyli 9,47 km
co do włosów to mogę przybić piątkę - też mi zaczęły mocno wypadać mimo że używam tej magicznej szczotki tangle-teezer ;( a zawsze myślałam że w ciąży ma się piękne gęste włosy
-
A.Kasia wrote:Nie no, coraz bardziej martwię się o anie93licę
Masz rację.... miejmy nadzieję że się odezwie i ze jest okey :-* -
Hej dziewczyny, musze sie poradzic, pewnie to nic istotnego ale same wiecie na wszystko dmuchamy.
dzis zlapalo mnie rozwolnienie -chyba po pizzy w pizzeri, ale bylam tak glodna ze zatrzymalam sie i kupilam.
No i niestety podczas dynamicznego (sic!) Wyprozniania na papierze zobaczylam rozowy sluz. Pewnie to jakas blonka czy naczynko peklo ale potrzebuje waszego madrego slowa.
zostalo mi luteiny wiec sobie zaaplikowalam 2 i mam nadzieje przejdzie mi, dodatkowo w jocy mialam bole brzucha ale przeszly mi jak wstałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:24
-
Mnie 2 dni temu po zjedzeniu pizzy też przeczyściło...! Ksanka na pewno od siły wypierania pękło, obserwuj sobie czy jeszcze się pojawiać będzie. Pewnie to było jednorazowe
ksanka lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Nie no, coraz bardziej martwię się o anie93licę
Racja Kasiu nie odzywała się już parę dni.
Może pojechała do taty... pewnie niedługo się odezwie. -
nick nieaktualnyksanka wrote:Hej dziewczyny, musze sie poradzic, pewnie to nic istotnego ale same wiecie na wszystko dmuchamy.
dzis zlapalo mnie rozwolnienie -chyba po pizzy w pizzeri, ale bylam tak glodna ze zatrzymalam sie i kupilam.
No i niestety podczas dynamicznego (sic!) Wyprozniania na papierze zobaczylam rozowy sluz. Pewnie to jakas blonka czy naczynko peklo ale potrzebuje waszego madrego slowa.
zostalo mi luteiny wiec sobie zaaplikowalam 2 i mam nadzieje przejdzie mi, dodatkowo w jocy mialam bole brzucha ale przeszly mi jak wstałam
A to na pewno z >tej dziurki< ten śluz? Teoretycznie takie jelitowe "akcje" nie są groźne same w sobie, no chyba, że w grę wchodzi odwodnienie. Obserwuj sytuację i w razie jakby pojawiły się jakieś dalsze niepokojące objawy to dzwoń do swojego lekarza.ksanka lubi tę wiadomość
-
Marlena moja koleżanka ma córeczkę Konstancję i mówią do niej Kosia, bardzo mi się podoba.
Kokaina mi lekarz zabronił jazdy na rowerze, ale myślę że jest to spowodowane obawą o jakąś kolizję, wywrotkę. Za to dziś byłam na ćwiczeniach dla kobiet w ciąży. Były prowadzone przez rehabilitanta pod nadzorem ginekologa (lekarz przyglądał się ćwiczeniom i reagował jak były zbyt intensywne).
Ja jak dowiedziałam się o ciąży na własną rękę zrobiłam badania antyTPO i antyTG i pierwsze z nich były podwyższone. Oczywiście strasznie spanikowałam i natychmiast odwiedziłam trzech endokrynologów. Wynika TSH, FT3 i FT4 mam cały czas w normie, więc kazali nie panikować. Oczywiście przeciwciała przechodzą przez łożysko, tego się nie uniknie, ale uspokajają mnie że nie powinno to mieć dużego wpływu na dziecko.
Powiem Wam, że kosztowało mnie to wiele stresu i czarnych myśli. Teraz myślę, że gdybym od początku zrobiła tylko TSH, FT3 i FT4, które to wyniki są prawidłowe, to w ogóle nie badałabym się dalej i nie dowiedziałabym się o tych przeciwciałach. Byłabym spokojniejsza, i oczywiście bogatsze o kilka „stówek”, które wydałam na lekarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:31
-
Kasiu tak z tej, jak wkladalam luteine to po obtarciu palca po aplikacji papier byl rozowy, ale bardzo juz lekko. Co do odwodnienia to nie sadze ze sie odwodnilam, staram sie pic dziennie przynajmjiej 1,5l plynow, ale moze to za malo, chyba nastawie budzik na cogodzinna setke wody przez caly dzien.
Dzieki dziewczyny, madrych dobrze posluchacWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Tez sie nie bardzo czuje od kilku dni. Mdlosci wrocily, pobolewa mnie brzuch, nie mam sily na nic. Dzis przy tym goracu nie moglam obiadu dokonczyc bo mi nogi miekly, oddechu brakowalo. Ale zawsze tak mialam przy wyzszej temperturze. Oby sie ochlodzilo szybko.
A tak z pozytywnych rzeczy to bylismy u tesciow, wsunelam talerz ogorkowej, teraz w domu poprawilam pierogami z truskawkami i smietana i licze ze nie umre po takim polaczeniu:-P -
Jagood cieszę się, że czujesz się po zabiegu dobrze i nic przykrego się nie dzieje.
Est gratuluję udanej wizyty no i oczywiście męskich widoków na usg
Kasiu co ja się naszukałam tych polecanych przez Ciebie otrębów granulowanychale już mam!
Ksankapoczekaj, obserwuj może to nic groźnego, małe i chwilowe. W razie W dzwoń do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:17
A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
Byłam na wizycie. Dzidzia ma 51 mm. FHR 189 co bardzo mnie martwi w pon. kolejna wizyta to sprawdzimy jak to wygląda. Młode bujaki się na pepowinie:) trzymało między rączką a nóżkami i się huśtal. Może dlatego też te serduszko tak szybko biło. Kolejny lekarz powiedział że będzie chłopak.
edyś, kleo2426, Lula_w, Madzialena90, Martita88, Kokaina, domiii, muminka83, krówka_muffka, 26Asia, She86, Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej, kolejna wizyta w kibelku i naklejka czysta takze to musialo byc jednorazowe naczynko mam nadzieje ze do jutra dalej bedzie czysto.
dziewczyyny a na pecherz profilatycznie co bierzecie?
polin, wszystko bedzie dobrze. Moze rowniez twoje zdenerwowanie wplynelo na fhr dzidziuniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:41