Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykleo2426 wrote:Dziewczyny zjadłam tę zupkę a po 10 minutach jest na niej piana, była kwaskowata w smaku ale myślałam że mama tak przyprawiła jak się okazuje zupa sfermentowała i normalnie gazuje. Mi teraz lata po jelitach i zastanawiam się czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi
Lecę teraz na zebranie do szkoły na zebranie i mam nadzieje że nie zacznie się jakaś rewolucja.
Najwyżej będziesz miała biegunęNie powinno to zaszkodzić
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
Bylam na wizycie, wszystko ok. Lekarz potwierdził, że chłopiec. Tak elegancko było widać pindolka
, że ja też nie miałam wątpliwości
edyś, baassiia, jagood, kamka, A.Kasia, She86, Kajola, Mania1718, Gośśś, krówka_muffka, Karolina@, ryjkek, d'nusia, kleo2426, Karka, muminka83, kateee, Lula_w, Lilou1984, Love_life, M+M+?, wiewiórka17, skowroneczka87, Madzialena90, 26Asia, Kokaina, Kate84, Magda lena, Martita88, domiii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ale ja pinda głupia jestem.czytam wstecz i widzę, że myslalyscie o mnie.
Bardzo Wam dziękuję!!
Kasia, specjalnych zaleceń nie dostałam. 11 godz od zabiegu to był koszmar.
Dzisiaj oprócz pozostalosci krwi i czasem kłucia/naciagania czuje się fantastycznie.
Kofeinko, bądź dobrej myśli, ja dowiedziałam się o płci właśnie początkiem 14stego, a kolejne usg tylko to potwierdzają, buziakofeinka, muminka83, Lucky, Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
kofeinka wrote:A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
A cudownie jest patrzeć na cud narodzin
Kofeinko, ja wszystkie odcinki tego serialu "przerobiłam" na początku L4, jak musiałam dużo odpoczywać i leżeć. Żałuję, że jest tego tak mało... -
Dziewczyny czuję cały czas ten prawy bok, tam gdzie jest Dzidziuś. Jak siadam, jak wstaję, jak nogę podnoszę też, jak się na prawy bok położę, jak się przekręcam. Nie jest to ból, ale takie nie wiadomo co.... Też tak macie? Myślałam, że to normalne może, ale martwię się tym już.
-
A. Kasia zrób to tsh, tak dla świętego spokoju, bo ono lubi wystrzelić w ciąży i namieszać trochę.
Kleo2426 z dużym prawdopodobieństwem nic a nic się nie wydarzy, może troszkę Cię pogoni i tyle, ale gdybyś dostała większej biegunki, pilnuj by się nie odwodnić i jakby za bardzo Cię męczyło, to wtedy bym jednak podjechała do lekarza.
W temacie ruchów, to ja od kilku dni czuję ruchy, takie delikatne, czasem puknięcie, czasem lekkie bąbelkii po dzisiejszej wizycie i widoku malucha, który mnie boksował i próbował się przekręcać, nie mam już kompletnie wątpliwości, że to nie są jelita
. W I ciąży na ruchy czekałam do 20 tygodnia, w drugiej dokładnie nie pamiętam, ale to też było coś koło 14-15 tc, bo wiem, że mnie to zaskoczyło, że pojawiły się tak szybko i pytałam nawet gina czy to możliwe.
Gin nie chciał nam zdradzić dziś płci, powiedział, że nie jest pewien, to nie mówi, więc i ja poczekam jeszcze troszkę do usg połówkowego, zanim poznamy się jeszcze bliżej z brzuszkowym lokatorem
Mnie też te upały męczą i bardzo się cieszę, że jutro ma być lżej.
Udanego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:28
Karolina@, kleo2426, A.Kasia, Est, Lucky, Love_life, Madzialena90, baassiia, edyś, domiii, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Witajcie, ja dzisiaj leżę i nic nie robię bo źle się czuję
Słaba jestem (może od upału), brzuszek mnie bolał, mam chyba od wczoraj zatwardzenie i muszę z czopka skorzystać
Ja mam już 3 tydzień ten ból pod lewą piersią, serduszko, pisałam Wam, robili mi w przychodni normalnie ekg i wyszło ok. Więc tak jak któraś pisała, wszystko się powiększa i zmienia, więc tak się odczuwa, tak sobie też tłumaczę. Staram się nie mieć jakiegoś wysiłku więc powinno nie być gorzej.
My też sami kupiliśmy tylko jedne skarpetki, a dostaliśmy rzeczy na dziewczynkę od znajomych bo chłopaka mieć będą, choć jeszcze przez m-c nie dowiemy się kto mieszka w brzuszku. I czekamy do 13 lub 15 października...
Mi kazał odstawić luteinę, brać aspargin i na następną wizytę mocz, morfologię i toxoplazmozę (choć już ją robiłam wcześniej). Do końca września mam bon na pakiet badań, dostałam na prenatalnych to skorzystam, choć trochę będzie za frikoLucky lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyDziękuje kochane za uspokojenie.
Póki co męczą mnie tylko wzdęcia i okropne gazy.
Wróciłam z zebrania, kolejne za tydzień ale to zebranie RR.
Gratuluję fantastycznych wizy. Moja kolejna za 3 tyg. i mam nadzieję że też dowiem się kto tam mieszka
Jeśli chodzi o dzisiejszą pogodę, to ja faktycznie też gorzej znoszę te upały. Jak byłam w południe na spacerku z psiutami, to miałam wrażenie że zaraz zabraknie mi powietrzaLucky lubi tę wiadomość
-
A co do ruchów dziecka... Powiem Wam że i ja zaczynam coś czuć i chyba to jest 'to'
Dziś leżałam na płasko i gadam jak głupia do brzucha żeby dał znak że tam jest i mój ból brzucha jakoś mu nie szkodzi. I tak popukałam palcem w brzuch poniżej pępka po prawej stronie... A po lewej coś zabulgotało
I to nie są jelita bo bulgotanie za krótkie i w zbyt małym obszarze. Więc albo sobie wmawiam albo już zaczynam coś czućA.Kasia, Karolina@, Karka, Lucky, M+M+?, Madzialena90, Kate84, edyś, Martita88, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarka wrote:Witajcie, ja dzisiaj leżę i nic nie robię bo źle się czuję
Słaba jestem (może od upału), brzuszek mnie bolał, mam chyba od wczoraj zatwardzenie i muszę z czopka skorzystać
Ja mam już 3 tydzień ten ból pod lewą piersią, serduszko, pisałam Wam, robili mi w przychodni normalnie ekg i wyszło ok. Więc tak jak któraś pisała, wszystko się powiększa i zmienia, więc tak się odczuwa, tak sobie też tłumaczę. Staram się nie mieć jakiegoś wysiłku więc powinno nie być gorzej.
My też sami kupiliśmy tylko jedne skarpetki, a dostaliśmy rzeczy na dziewczynkę od znajomych bo chłopaka mieć będą, choć jeszcze przez m-c nie dowiemy się kto mieszka w brzuszku. I czekamy do 13 lub 15 października...
Mi kazał odstawić luteinę, brać aspargin i na następną wizytę mocz, morfologię i toxoplazmozę (choć już ją robiłam wcześniej). Do końca września mam bon na pakiet badań, dostałam na prenatalnych to skorzystam, choć trochę będzie za friko
Odpoczywaj ile się da słońce, i obyś jak najszybciej poczuła się lepiejA.Kasia, Karka, Lucky lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Jagood cieszę się że jest Okey.
Ja czuję podświadomie że to będzie chłopiec. Nie wiem ale tak mi w głowie się rodzi taka myśl.
Jestem dziś potwornie śpiąca i ten kapeć w buziLucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarlena wrote:A co do ruchów dziecka... Powiem Wam że i ja zaczynam coś czuć i chyba to jest 'to'
Dziś leżałam na płasko i gadam jak głupia do brzucha żeby dał znak że tam jest i mój ból brzucha jakoś mu nie szkodzi. I tak popukałam palcem w brzuch poniżej pępka po prawej stronie... A po lewej coś zabulgotało
I to nie są jelita bo bulgotanie za krótkie i w zbyt małym obszarze. Więc albo sobie wmawiam albo już zaczynam coś czuć
Pewnie jeszcze chwilę i będziesz pewna na 100% kiedy dzidziuś się porusza
Jestem ciekawa kiedy u mnie się pojawi ta pewność. Łożysko na ścianie przedniej, ale to trzecia ciąża więc mam cichą nadzieję że już niebawem poczuję maluszka.Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Jagood cieszę się że jest Okey.
Ja czuję podświadomie że to będzie chłopiec. Nie wiem ale tak mi w głowie się rodzi taka myśl.
Jestem dziś potwornie śpiąca i ten kapeć w buzi
Ja też jak kamka mam przeczucie na dziewczynkę, ale z drugiej strony boję się przywiązywać do tej myśli żeby nie zawieść się zbytnio jak okaże się inaczej.Lucky lubi tę wiadomość