WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziewczyny zjadłam tę zupkę a po 10 minutach jest na niej piana, była kwaskowata w smaku ale myślałam że mama tak przyprawiła jak się okazuje zupa sfermentowała i normalnie gazuje. Mi teraz lata po jelitach i zastanawiam się czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi :(

Lecę teraz na zebranie do szkoły na zebranie i mam nadzieje że nie zacznie się jakaś rewolucja.

Najwyżej będziesz miała biegunę ;) Nie powinno to zaszkodzić :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie, wszystko ok. Lekarz potwierdził, że chłopiec. Tak elegancko było widać pindolka :-), że ja też nie miałam wątpliwości :-)

edyś, baassiia, jagood, kamka, A.Kasia, She86, Kajola, Mania1718, Gośśś, krówka_muffka, Karolina@, ryjkek, d'nusia, kleo2426, Karka, muminka83, kateee, Lula_w, Lilou1984, Love_life, M+M+?, wiewiórka17, skowroneczka87, Madzialena90, 26Asia, Kokaina, Kate84, Magda lena, Martita88, domiii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja pinda głupia jestem.czytam wstecz i widzę, że myslalyscie o mnie.
    Bardzo Wam dziękuję!!
    Kasia, specjalnych zaleceń nie dostałam. 11 godz od zabiegu to był koszmar.
    Dzisiaj oprócz pozostalosci krwi i czasem kłucia/naciagania czuje się fantastycznie.

Kofeinko, bądź dobrej myśli, ja dowiedziałam się o płci właśnie początkiem 14stego, a kolejne usg tylko to potwierdzają, buzia

kofeinka, muminka83, Lucky, Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2512633_img-20150917-174234.jpg

Dziewczyny mimo upalu wybralam sie do sklepu, bo juzjesc nie bylo co w domu heh i wpadlam po drodze do lumpka i znalazlam piekny sweterek i czapeczke :-) za jedyne 18zl :-)

A.Kasia, arien, Est, Mania1718, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie znoszę upały. Wymioty, mdłości, brak apetytu. Jutro ma być juz chłodniej :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gorzej sie od razu czuje jak jest tak jak dziś. Nie wyobrażam sobie być np w 8 czy 9 mcu latem...koszmar to musi być chyba.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam z synkiem w 8 miesiacu ciazy w sierpniu - i nie wspominam tego jakos zle, poza tym ze puchly mi nogi ale wtedy mialam 21 lat, teraz 29 wiec latka swoje robia heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W połowie gorącego sierpnia rodziłam syna :D czasami myślałam że będę chodzić na golasa po mieście :D Synek po porodzie od razu dostał potówek bo nie pozwalali otworzyć okna w szpitalu :/

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja katuję serial "Porody" i ryczę jak bóbr... ze szczęścia oczywiście, moja mama i mąż krzyczą na mnie bym nie oglądała, bo potem będę się bała - nie uważam tak.
    A cudownie jest patrzeć na cud narodzin <3

Kofeinko, ja wszystkie odcinki tego serialu "przerobiłam" na początku L4, jak musiałam dużo odpoczywać i leżeć. Żałuję, że jest tego tak mało...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuję cały czas ten prawy bok, tam gdzie jest Dzidziuś. Jak siadam, jak wstaję, jak nogę podnoszę też, jak się na prawy bok położę, jak się przekręcam. Nie jest to ból, ale takie nie wiadomo co.... Też tak macie? Myślałam, że to normalne może, ale martwię się tym już.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia zrób to tsh, tak dla świętego spokoju, bo ono lubi wystrzelić w ciąży i namieszać trochę.
    Kleo2426 z dużym prawdopodobieństwem nic a nic się nie wydarzy, może troszkę Cię pogoni i tyle, ale gdybyś dostała większej biegunki, pilnuj by się nie odwodnić i jakby za bardzo Cię męczyło, to wtedy bym jednak podjechała do lekarza.

W temacie ruchów, to ja od kilku dni czuję ruchy, takie delikatne, czasem puknięcie, czasem lekkie bąbelki :) i po dzisiejszej wizycie i widoku malucha, który mnie boksował i próbował się przekręcać, nie mam już kompletnie wątpliwości, że to nie są jelita :). W I ciąży na ruchy czekałam do 20 tygodnia, w drugiej dokładnie nie pamiętam, ale to też było coś koło 14-15 tc, bo wiem, że mnie to zaskoczyło, że pojawiły się tak szybko i pytałam nawet gina czy to możliwe.

Gin nie chciał nam zdradzić dziś płci, powiedział, że nie jest pewien, to nie mówi, więc i ja poczekam jeszcze troszkę do usg połówkowego, zanim poznamy się jeszcze bliżej z brzuszkowym lokatorem :)

Mnie też te upały męczą i bardzo się cieszę, że jutro ma być lżej.
    Udanego wieczoru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:28

Karolina@, kleo2426, A.Kasia, Est, Lucky, Love_life, Madzialena90, baassiia, edyś, domiii, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dzisiaj leżę i nic nie robię bo źle się czuję:( Słaba jestem (może od upału), brzuszek mnie bolał, mam chyba od wczoraj zatwardzenie i muszę z czopka skorzystać:/

Ja mam już 3 tydzień ten ból pod lewą piersią, serduszko, pisałam Wam, robili mi w przychodni normalnie ekg i wyszło ok. Więc tak jak któraś pisała, wszystko się powiększa i zmienia, więc tak się odczuwa, tak sobie też tłumaczę. Staram się nie mieć jakiegoś wysiłku więc powinno nie być gorzej.

My też sami kupiliśmy tylko jedne skarpetki, a dostaliśmy rzeczy na dziewczynkę od znajomych bo chłopaka mieć będą, choć jeszcze przez m-c nie dowiemy się kto mieszka w brzuszku. I czekamy do 13 lub 15 października...

Mi kazał odstawić luteinę, brać aspargin i na następną wizytę mocz, morfologię i toxoplazmozę (choć już ją robiłam wcześniej). Do końca września mam bon na pakiet badań, dostałam na prenatalnych to skorzystam, choć trochę będzie za friko :)

Lucky lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za uspokojenie.
    Póki co męczą mnie tylko wzdęcia i okropne gazy.
    Wróciłam z zebrania, kolejne za tydzień ale to zebranie RR.

Gratuluję fantastycznych wizy. Moja kolejna za 3 tyg. i mam nadzieję że też dowiem się kto tam mieszka :)

Jeśli chodzi o dzisiejszą pogodę, to ja faktycznie też gorzej znoszę te upały. Jak byłam w południe na spacerku z psiutami, to miałam wrażenie że zaraz zabraknie mi powietrza :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów dziecka... Powiem Wam że i ja zaczynam coś czuć i chyba to jest 'to' :-D

Dziś leżałam na płasko i gadam jak głupia do brzucha żeby dał znak że tam jest i mój ból brzucha jakoś mu nie szkodzi. I tak popukałam palcem w brzuch poniżej pępka po prawej stronie... A po lewej coś zabulgotało :-D
    I to nie są jelita bo bulgotanie za krótkie i w zbyt małym obszarze. Więc albo sobie wmawiam albo już zaczynam coś czuć :-)

A.Kasia, Karolina@, Karka, Lucky, M+M+?, Madzialena90, Kate84, edyś, Martita88, krówka_muffka, Kajola, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Witajcie, ja dzisiaj leżę i nic nie robię bo źle się czuję:( Słaba jestem (może od upału), brzuszek mnie bolał, mam chyba od wczoraj zatwardzenie i muszę z czopka skorzystać:/

Ja mam już 3 tydzień ten ból pod lewą piersią, serduszko, pisałam Wam, robili mi w przychodni normalnie ekg i wyszło ok. Więc tak jak któraś pisała, wszystko się powiększa i zmienia, więc tak się odczuwa, tak sobie też tłumaczę. Staram się nie mieć jakiegoś wysiłku więc powinno nie być gorzej.

My też sami kupiliśmy tylko jedne skarpetki, a dostaliśmy rzeczy na dziewczynkę od znajomych bo chłopaka mieć będą, choć jeszcze przez m-c nie dowiemy się kto mieszka w brzuszku. I czekamy do 13 lub 15 października...

Mi kazał odstawić luteinę, brać aspargin i na następną wizytę mocz, morfologię i toxoplazmozę (choć już ją robiłam wcześniej). Do końca września mam bon na pakiet badań, dostałam na prenatalnych to skorzystam, choć trochę będzie za friko :)

Odpoczywaj ile się da słońce, i obyś jak najszybciej poczuła się lepiej :)

A.Kasia, Karka, Lucky lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood cieszę się że jest Okey.
    Ja czuję podświadomie że to będzie chłopiec. Nie wiem ale tak mi w głowie się rodzi taka myśl.

Jestem dziś potwornie śpiąca i ten kapeć w buzi :P

jagood lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja czuję podświadomie że to będzie chłopiec. Nie wiem ale tak mi w głowie się rodzi taka myśl.

Muminka a ja odwrotnie mam wrazenie ze to dziewczynka... I nawet jakos tak podswiadomie z moim zaczelismy do ktosia mowic jak do dziewczynki:-)

Lucky lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - normalne to jest :) Niebawem jak macica podniesie się trochę do góry to będzie to mniej uciążliwe :)

muminka83, Lucky, paola87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A co do ruchów dziecka... Powiem Wam że i ja zaczynam coś czuć i chyba to jest 'to' :-D

Dziś leżałam na płasko i gadam jak głupia do brzucha żeby dał znak że tam jest i mój ból brzucha jakoś mu nie szkodzi. I tak popukałam palcem w brzuch poniżej pępka po prawej stronie... A po lewej coś zabulgotało :-D
    I to nie są jelita bo bulgotanie za krótkie i w zbyt małym obszarze. Więc albo sobie wmawiam albo już zaczynam coś czuć :-)

Pewnie jeszcze chwilę i będziesz pewna na 100% kiedy dzidziuś się porusza :)

Jestem ciekawa kiedy u mnie się pojawi ta pewność. Łożysko na ścianie przedniej, ale to trzecia ciąża więc mam cichą nadzieję że już niebawem poczuję maluszka.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Ja też jak kamka mam przeczucie na dziewczynkę, ale z drugiej strony boję się przywiązywać do tej myśli żeby nie zawieść się zbytnio jak okaże się inaczej.

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ