X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec
    Trzymamy kciuki !
    Martita swietnie, ze prezes okazal zrozumienie czasami wydaje sie ze mezczyzni maja bardziej ludzka twarz niz kobiety.
    Dziewczyny ale macie ladne brzuszki ! u mnie juz tez troche widac ale mam wrazenie ze jest bardziej tluszczykowy :-) wiec sie nie dziele :-) bo jako ciazowy to nie ma sie czym chwalic :-)
    Fajnie ze tyle nowych dziewczyn sie odezwalo.
    Acha w koncu kupilam sobie ksiazke w oczekiwaniu na .... bo tak reklamowalyscie wiec bede teraz miala fajna lekture do poduchy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:31

She86 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek świetny pomysł z tym nagraniem filmiku :) Mądrze prawisz - jak zawsze :*
    Pojawił się cień nadziei że może mu się uda być, ale to tak 50/50.

Jusia ale Ty chudziutka - zazdraszczam :) Udanej wizyty!
    Kasieńka powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:31

muminka83, Karmelek211 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy krople mietowe w ciazy sa ok? Zjadlam taki pyszny i zdrowy obiad a boli mnie zoladek :(
    Edit: zawieraja etanol, wiec odpada Co w takim razie?

No raczej chyba tak. Lepiej zaparz miętę.
    Ja ostatnio zaczęłam ssać Rennie na swoją paskudną zgagę i troszkę pomaga. Ale mleko bardziej :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to trzymam kciuki zeby te 50 sie na 100 zmienilo dla mojego to bylo mega przezycie i teraz tez idzie z nami 28

muminka83, aaagaaatka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ttm bardziej ze troche jezdzenia mam bo do labo rano na morfologie mocz i glukoza... Potem pulmunolog i prenatalne...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny jeszcze 1,5h i wszystko będzie wiadomo, mam badzieje ze dzieć zdrowy i moze poznam plec

oj to czekamy czekamy. Na pewno wszystko będzie dobrze <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia, hematokrytem się nie martw, bo w ciąży krew jest rozrzedzona i dlatego hematokryt jest obniżony. Ja mam niższy od początku i mój gin mi tak właśnie tłumaczył.

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak mialam nizszy to gin zalecila zbadac zelazo, no i tu tez okazalo sie za malo

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    A. Kasia, hematokrytem się nie martw, bo w ciąży krew jest rozrzedzona i dlatego hematokryt jest obniżony. Ja mam niższy od początku i mój gin mi tak właśnie tłumaczył.

mi też tak tłumaczył :)
    ale ja dodatkowo mam też anemię :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy ktoras z waz stosuje Szelazo?
    jak wrazenia opinie - mi gin zalecil uzywac z uwagi na obnizony hematokryt (mam taki jak u A.Kasi) ale c zekam na dostawe

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    jak wrazenia opinie - mi gin zalecil uzywac z uwagi na obnizony hematokryt (mam taki jak u A.Kasi) ale c zekam na dostawe

Ja używam :) ze względu na anemię, czyli obniżony hematokryt, krwinki czerwone, żelazo i inne.
    W piątek idę na morfologię to zobaczę jak mi się poprawiło po nim, ale jest bardzo polecany, bo o przedłużonym uwalnianiu.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Domiii,
    ale innych witaminek itp nie uzywasz jak rozumiem?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    dzieki Domiii,
    ale innych witaminek itp nie uzywasz jak rozumiem?

biorę dodatkowo ChelaMagB6, żeby też magnez uzupełnić :)
    co do tych zbiorowych witamin to w II trymestrze już mi lekarz nic nie mówił o nich

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak mówiłyście o gołąbkach i tak mi się zachciało, ale że nie umiem zrobić to na obiad mam sos boloński z papierka :D ja to w ogóle weny do jedzenia nie mam :/ tylko jak opowiadacie ci pichcicie to tylko mi ślinka cieknie hehe

dqprwn15leplej5m.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ale lekko obniżony hematokryt nie musi oznaczać anemii, ja już kiedyś gdy miałam za niski miałam badany poziom hemoglobiny i żelaza, i wszystko było ok. Okazało się, że anemii nie ma i suplementacja nie jest potrzebna.

Kurcze, dziewczyny dość mocno boli mnie biodro, a do tego jakby macica od dołu po stronie tego biodra. Taki kłujący ból. Aż ciężko mi usiedzieć. Biodro mnie nie martwi, ale brzuch owszem. Wzięłam właśnie nospę, może pomoże. Ten ból więzadeł u Was też łączy i brzuch i nogę?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Ja dostałam Tardyferon. Różni się od Szelaza tym, że Tardyferon to lek a Szelazo to suplement.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u babci na zupce pomidorowej i pierożkach z mięskiem :D mniam i oczywiście pierożki musiałam mojemu zawieźć do pracy:)

Izoleccc edyś
    "Karka Aspargin to magnez z potasem - działa m.in. przeciwskórczowo. "
    "Karka wujek google mówi, że to (najprościej ujmując) połączenie magnezu i potasu :) "

No właśnie, ale ja nie mam skurczy i on chyba za pochopnie mi to dał... Ale może faktycznie jak to tylko magnez i potas to kupię, bo wiecie nie chciałam się niepotrzebnie truć lekami, całe życie choruję coś biorę, chciałam w ciąży trochę się odtruć ;)

Gośśś No polecam Auchan, ogólnie zamówiłam też 2 pary legginsów na allegro, czekam aż przyjdą, bo ja kupuję tylko od sprzedawców co mają same 100% dobrych komentarzy, albo większość :)

M+M+? Ja też wiele skorzystałam z tego forum, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, i oglądam rzeczy co kupują dziewczyny dzięki czemu i mnie łatwiej będzie :)

U mnie na szczęście mąż od samego początku chodzi ze mną na wizyty, ale to też dlatego, że ma pracę na zmiany i można zaplanować czy się zamienić, nawet na warsztaty jakieś darmowe nas pozapisywałam i też pójdzie, już nie mogę się doczekać jego reakcji na opowieści co nas czeka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:10

edyś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Hmm, ale lekko obniżony hematokryt nie musi oznaczać anemii, ja już kiedyś gdy miałam za niski miałam badany poziom hemoglobiny i żelaza, i wszystko było ok. Okazało się, że anemii nie ma i suplementacja nie jest potrzebna.

Kurcze, dziewczyny dość mocno boli mnie biodro, a do tego jakby macica od dołu po stronie tego biodra. Taki kłujący ból. Aż ciężko mi usiedzieć. Biodro mnie nie martwi, ale brzuch owszem. Wzięłam właśnie nospę, może pomoże. Ten ból więzadeł u Was też łączy i brzuch i nogę?

wiem co czujesz bo z biodrem mam ten sam problem. Ostatnio wyłam z bólu. Pomogło najbardziej położenie się na boku i między nogi wielka poducha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Hmm, ale lekko obniżony hematokryt nie musi oznaczać anemii, ja już kiedyś gdy miałam za niski miałam badany poziom hemoglobiny i żelaza, i wszystko było ok. Okazało się, że anemii nie ma i suplementacja nie jest potrzebna.QUOTE]

oczywiście nie musi oznaczać anemii :)
    mówię tylko o swoim przypadku.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:35

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ