X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Jest to aplikacja na telefon samsung :) znalazlam go w "sklep play" darmowy :) Sa rowniez inne aplikacje w Iphon(ach)
    Wlaczasz nagrywanie, przykladasz telefon mikofonem do brzucha i slyszysz serduszko :)

Ściągnęłam, wypróbowałam... raz jeden udało mi się złapać odgłos serducha ale musiałam mocno telefon w brzuch wciskać :/ aż bolało
    Mimo wszystko fajna ta aplikacja :D mam nadzieję, że jak dzidzia będzie większa i brzuszek urośnie, to będzie już łatwiej można namierzyć bobasa :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam sobie cappuccino z magnezem :)

Co do tej apki to słyszę i swoje serce i malucha, ale zastanawiam się czy to tak można do końca w to wierzyć :)

Jeju dziewczyny jak wy niektóre już daleko z ciążą gratuluję oczywiście :)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy fale z tel. komórkowego nie szkodzą maleństwu jak go się tak do brzucha przykłada bezpośrednio

A.Kasia, 26Asia, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja się zastanawiam czy fale z tel. komórkowego nie szkodzą maleństwu jak go się tak do brzucha przykłada bezpośrednio

Zapewne jak już wcześniej Kaśka wspomniała :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Zapewne jak już wcześniej Kaśka wspomniała :)

Racja, gamoń jestem - nie doczytałam :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ;) przeziernosc 0,8, kość nosowa widoczna, wszystkie narządy ok, akcja serca 161 uderzeń na minutę.Ryzyko wad genetycznych minimalne. ;) mam film jak maluch pięknie bryka ;)

Madzialena90, Karolina@, Tunia.a, kleo2426, kofeinka, Renka88, A.Kasia, muminka83, She86, 26Asia, Lilou1984, Kajola, skowroneczka87, d'nusia, domiii, paola87, Izoleccc, Kokaina, Martita88, edyś, Mania1718, Gośśś, Lula_w, krówka_muffka, Karmelek211, baassiia, Kate84, karlik, Est, M+M+?, Karka, perła ziemi, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka- super wieści :)

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z was odwiedziła już w ciąży dentyste i brała znieczulenie? Ja mam wizytę na 14.30 i już trzese portkami- obawiam się bólu i tego jak wpłynie mój stres i ból (albo znieczulenie) na Okruszka :-(...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jestem po wizycie ;) przeziernosc 0,8, kość nosowa widoczna, wszystkie narządy ok, akcja serca 161 uderzeń na minutę.Ryzyko wad genetycznych minimalne. ;) mam film jak maluch pięknie bryka ;)

Super gratuluję :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja mialam znieczulenie, bo wyrywali mi osemke ktora bolala diabelnie. W srode ide znow bo kolejny zaczal bolec, najgorsze ze kanalowo leczyc nie mozna i ogolnie lipa bo trzeba zrobic zdj zeba a nie mozna w ciazy, wiec lipka totalna.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka SUUUUPR!!!!!!!!!! :) <3
    Oby więcej takich dobrych wieści od Naszych marcóweczek :)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a anielica nadal milczy... Teraz i ja zaczęłam się martwić :(

Kochana jeśli nas czytasz to odezwij się proszę i napisz czy wszystko ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, cieszę się razem z Tobą :D To teraz będziesz cały dzień oglądać jak fika :D

aaagaaatka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też już w domku :)

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm
    serducho słyszeliśmy 160 u/min
    wygląda na to że wszytko w normie

ogólnie jestem bardzo uspokojona po podglądaniu maluszka, który uparcie nie chciał pokazać fałdki na karczku i lekarz musiał się nieźle nagimnastykować:)
    niestety nie ujawnił jeszcze co ma między nóżkami, ale idę jeszcze prywatnie za tydzień na podglądanie na lepszym sprzęcie to może się coś dowiemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:49

kofeinka, Madzialena90, Kajola, skowroneczka87, d'nusia, domiii, A.Kasia, kleo2426, Izoleccc, Kokaina, Martita88, Mania1718, 26Asia, Gośśś, Lula_w, Karmelek211, krówka_muffka, baassiia, Kate84, Robaczek89, Renka88, Est, M+M+?, Karka, Karolina@, aaagaaatka, perła ziemi lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

mam 31 lat, jak sądzicie dziewczyny jest sens robić PAPPA? skierowania na bezpłatne raczej nie dostane...

ogólnie jestem bardzo uspokojona po podglądaniu maluszka, który uparcie nie chciał pokazać fałdki na karczku i lekarz musiał się nieźle nagimnastykować:)
    niestety nie ujawnił jeszcze co ma między nóżkami, ale idę jeszcze prywatnie za tydzień na podglądanie na lepszym sprzęcie to może się coś dowiemy ;)

SUUPER wieści :) <3
    ja mam 30 lat i choruję od 10 lat na stwardnienie rozsiane, jeśli lekarz zauważy jakąś nieprawidłowość u maleństwa i zaleci robić jakieś badania dalsze, to oczywiście je zrobię.
    Ale jeśli nie będzie wskazań do tego, to nie mam zamiaru. Wierzę,że wszystko będzie dobrze :)

wac4wpq.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    SUUPER wieści :) <3
    ja mam 30 lat i choruję od 10 lat na stwardnienie rozsiane, jeśli lekarz zauważy jakąś nieprawidłowość u maleństwa i zaleci robić jakieś badania dalsze, to oczywiście je zrobię.
    Ale jeśli nie będzie wskazań do tego, to nie mam zamiaru. Wierzę,że wszystko będzie dobrze :)

na pewno wszystko będzie dobrze!
    też chyba pójdę tą drogą :)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    na pewno wszystko będzie dobrze!
    też chyba pójdę tą drogą :)

Według mnie trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze :)
    Nie ma co sprawdzać na siłę jeśli lekarz nie zaleci nic dodatkowego.
    No ale to tylko moje zdanie ;)
    Ja wolę żyć w przeświadczeniu, że maleństwo rozwija się prawidłowo i zdrowo, a przygodą z krwawieniem dało mi tylko do zrozumienia: "usiądź matka na dupie i odpoczywaj, a nie zapierniczasz jak dawniej" ;)

domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

mam 31 lat, jak sądzicie dziewczyny jest sens robić PAPPA? skierowania na bezpłatne raczej nie dostane...

Kochana gratuluję zdrowego bobaska :)
    Ja robiłam tylko dlatego że dostałam skierowanie ale ważniejsze dla mnie USG niż te statystyki :)

Ja właśnie wróciłam ze spacerku z psiutami i zdyszałam się jak stara baba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:23

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Tunia ja mialam znieczulenie, bo wyrywali mi osemke ktora bolala diabelnie. W srode ide znow bo kolejny zaczal bolec, najgorsze ze kanalowo leczyc nie mozna i ogolnie lipa bo trzeba zrobic zdj zeba a nie mozna w ciazy, wiec lipka totalna.

Mnie na całe szczęście nie boli, tylko ząb się ukruszył i plomba wyleciała, ale to co zrobiło się pod plombą to już osobna historia... nie mam pojęcia czego się spodziewać - jak się okaże, że będą wskazania do kanałowego leczenia, to też nie chciałabym czekać z tym jeszcze pół roku... kurcze...

Dziewczynki GRATULUJĘ udanych wizyt!! :) :)

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Jest to aplikacja na telefon samsung :) znalazlam go w "sklep play" darmowy :) Sa rowniez inne aplikacje w Iphon(ach)
    Wlaczasz nagrywanie, przykladasz telefon mikofonem do brzucha i slyszysz serduszko :)

Mania, też sobie ściągnęłam po tym jak pisałaś o tym programie, ale nic nie słyszałam :( Chyba jakąs lipną tą aplikacje ściągnęłan (mam telefon Sony), bo nawet swojego nie słyszałam :D

Poszperam w wolnej chwili, może znajdę coś lepszego.

Aleksandra, trzymaj się i się nie daj porcelanowemu potworowi.
    Ja zaraz na spacerek, a potem obiad schab w sosie z suszonymi grzybkami :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ